50-те най-добри брачни съвета от двойки, които са били женени от 50 години

Когато за първи път вървете по пътеката , тонове хора ви дават съвети за брак като „никога не си лягайте ядосани“ и „помнете, че сте в един и същ екип“. Разбира се, по време на медения месец този съвет за дълъг, успешен брак не изглежда много належащ. Но с нарастващия брой двойки над 50 извикването му отпада - това сиви разводи „сега представляват 25 процента от разделянията - изглежда по-трудно от всякога да се сключи брак наистина ли трай до смъртта да се разделиш.И така, какво знаят онези двойки, които успяват да направят своите съюзи да съществуват десетилетия наред, за любовта, която останалите не знаем? От малките жестове, които поддържат романтиката жива, до съвети за преодоляване на предизвикателствата, пред които са изправени повечето двойки, събрахме най-добрите брачни съвети от онези, които са го задържали половин век. Това са ключовете за брачния успех. И за повече съвети за брак, разгледайте 50 най-добри брачни съвета за всички времена, според експерти по връзките .

1 Уведомете партньора си, че мислите за тях през целия ден.

Човек използва приложение за запознанства на телефона си

ShutterstockАко искате партньорът ви да се чувства едновременно желан и желан, уверете се, че сте го уведомили колко често са в ума ви. „Уведомете партньора си, че мислите за тях и ги поставяте на първо място в ума си“, предлага Бевърли Б. Палмър , Д-р, професор по психология, клиничен психолог и автор, който е женен от 50 години. И ако се притеснявате за брака си, разгледайте 12 реални хора споделят начините, по които са спасили браковете си от развод .2 И нека първо да изразят чувствата си.

щастлива двойка на средна възраст на открито

iStockВместо винаги да уведомявате партньора си как точно се чувствате първо, отделете място за него да се изрази, преди да започнете да споделяте. „Разберете гледната точка на партньора си и уведомете партньора си за това“, казва Палмър. „След това можете да изразите своето.“

3 Приемете партньора си такъв, какъвто е.

Възрастна двойка, прегърнала се

Shutterstock

Къщите са поправки, но гледането на половинката по този начин е рецепта за бедствие. „Приемете партньора си точно такъв, какъвто е. Не се опитвайте да ги сменяте “, препоръчва Палмър. В крайна сметка хората могат да се променят само ако те искам да. „Просто приемете техните силни и слаби страни, които ги правят уникални и че ги обичате заради това.“ И за повече предупредителни знаци за брак, вижте 33-те най-чести причини, поради които връзките се провалят .4 Представете си какъв наистина би бил животът ви без тях.

Двойка над 50, дълги брачни съвети

Shutterstock

Това, че връзката ви се разваля от време на време, не означава, че вие ​​и съпругът ви не сте подходящи - просто опитайте да си представите живота без тях и ще разберете колко важни са те за вас.

„Понякога, когато имам двойка в консултации, които са или антагонисти един към друг, или апатични, аз им казвам:„ Помислете за това, че утре може да нямате с този, когото обичате “, казва Палмър. „Какво бихте искали да бяхте казали или направили днес, което би имало значение?“ И за повече информация за дългите разстояния, ето Според експерти 40 брачни грешки не бива да прави никой над 40 години .

5 Научете как да правите компромиси.

по-възрастна бяла двойка, изглеждаща нещастна на пейка в парка

iStock

Слушай, всички двойки се бият. Но половината битка на брака е да знаете кои битки да изберете и кои трябва да срещнете половинката си на половината път. „Ние правим компромиси“, казва Ана Паланте , която е била омъжена за съпруга си Аниело в продължение на 58 години. „Когато се обичате, вие се ангажирате да направите неравния път на живота заедно по-гладък. Когато правите това всеки ден, поставяте любовта и взаимно на първо място, вместо себе си. Това поддържа нещата спокойни.

6 Бъдете физически привързани един към друг.

По-възрастни двойки се смеят заедно

Shutterstock

Да караш съпруга си да се чувства обичан понякога означава повече от просто да се вслушваш в техните желания и нужди - физическата привързаност също е важна. „Прегръдката и целувката изминават дълъг път“, казва художникът Шийла с дясна ръка , която е била омъжена за съпруга си, Берт , в продължение на 56 години. И за някои мъдри думи, които трябва да пренебрегнете, вижте 50 съвета за връзки, които всъщност са ужасни съвети .

7 Завършете нощта с положителна нота.

над 50 двойки флиртуват в леглото, дълги брачни съвети

Shutterstock / ProStockStudio

Преди да се предадете за вечерта, уверете се, че вие ​​и съпругът ви сте на една и съща страница относно разногласията, които сте имали по-рано през деня. „Не си лягайте ядосани“, казва Бърт.

8 Наслаждавайте се един на друг.

старец, бутащ жена си на люлка

Shutterstock

С работата, социалните ангажименти и други членове на семейството, които се състезават за вашето време, може да е трудно да разпределите времето един към един със съпруга си. Но ако посочите това и да му се насладите, можете да направите връзката си по-силна в дългосрочен план. „Едно от най-важните неща е да се наслаждавате да правите нещата заедно“, казва Том Уилбър , който е женен от 49 години.

9 Поддържайте приятелството във връзката си.

стара двойка, разхождаща се заедно на плажа

iStock

С напредването на връзката ви не забравяйте да поддържате своите приятелство заедно с романтичната страна на връзката ви. „Винаги сме били в състояние да прекарваме много време заедно и лесно се е създало истинско приятелство“, казва Барбара Адоф , която е била омъжена за съпруга си Бил в продължение на 47 години. „Най-добрите приятели са един за друг, подкрепят се и обичат да се забавляват заедно. Често казвам на мъжа си, че се чувствам сякаш имаме един много дълъг сън.

10 Живей в момента.

възрастни двойки танцуват в кухнята си заедно

iStock

да бъдеш преследван в смисъл

Превръщане на иначе скучните дейности в малки романтични възможности може да поддържа страстта жива, независимо колко дълго сте заедно. „Простото спиране в Wawa за кафе по пътя ни за изпълнение на поръчки го прави специално“, казва Барбара. „Често отделяме време, за да направим нещата забавни или да се насладим на момента. Ако вкъщи се появи хубава песен, ще спрем и ще танцуваме, ще отидем на кино и на разходки.

11 Декомпресирайте заедно.

двойка под одеяло заедно

iStock

Грижа за себе си е важно - и извършването на тези възстановителни действия с партньора често може да направи връзката ви по-силна по пътя. „Ние успяваме да влезем в нашата гореща вана през повечето дни и това релаксиращо време за почивка е удоволствие“, казва Барбара. „Лакомствата са добри за вас и един към друг.“

12 Направете всичко за среща.

стара двойка, вървяща заедно по пътека

iStock

Искате ли да запазите брака си силен? Възползвайте се от всяка възможност да прекарате време заедно. „Самото посещение на хранителния магазин заедно трябва да се третира като среща“, казва съпругът на Барбара Бил.

13 Уверете се, че имате едни и същи финансови приоритети.

старец с пари

iStock

Докато спестителите и харчителите могат щастливо да съжителстват, важно е да се вгледате в очите на дългосрочните си финансови цели, за да поддържате брака си стабилен. „Най-големият проблем на дългогодишните двойки са финансите“, казва Бил. „Влезте веднага на същата страница. Не позволявайте на парите да ви пречат.

14 Имайте чувство за хумор за себе си и връзката си.

по-възрастни двойки се смеят заедно

iStock

Понякога нещата не се получават по начина, по който сте планирали. Вместо да се биете със съпруга си или да слезете, опитайте да се справите добре смейте се за нещата. 'Смейте се на себе си и един на друг', предлага Барбара. - Смейте се с взаимно. Хуморът е начинът да се радваш на брак и да отглеждаш деца. '

15 Не се страхувайте да си давате пространство.

Спокойна жена, седнала в слънчево поле

iStock

Космосът не трябва да е лошо нещо. Това, че искате да прекарате време далеч от партньора си, не означава, че ги обичате или цените по-малко.

„Признавам, че все още съм женен, че живея в голяма къща“ Морийн Макюън , която е била омъжена за съпруга си Том за повече от 50 години, разказа Добро домакинство . ' Имам нужда от пространство . Трябва да знам, че мога да бъда сам и [да имам място да бъда] артистичен. “ И за повече съвети за връзки, доставени точно във вашата пощенска кутия, запишете се за ежедневния ни бюлетин .

16 Знайте, че тревата не винаги е по-зелена.

възрастна жена, вторачена и мислеща през прозореца

Shutterstock

Много хора остават нещастни в брака си, защото се чудят: „Ами ако има някой по-добър там за мен?“ или „Ами ако това не е правилният път за мен?“ Но в повечето случаи отговорите на тези въпроси са: „Няма“ и „Има“.

- Моите внуци няма да се успокоят, защото смятат, че тревата е по-зелена , ' Шелдън Й. , който е женен от 50 години, разказа Elite Daily . „Срещнах жена си и я помолих да се омъжи за мен три дни по-късно. Когато разберете, че някой е подходящ за вас, успокойте се с него и не го пускайте. Тревата никога не е по-зелена от любовта, която отглеждате в продължение на много години.

17 Не се страхувайте да потърсите професионална помощ.

възрастна двойка в терапия заедно

iStock

Търсенето на външна помощ все още е малко табу в някои кръгове, където хората предполагат, че консултациите по брак намекват, че връзката им е слаба. Всъщност обаче е точно обратното.

'Аз не съм Пепеляшка и той не е очарователен принц' Шери Шугърман , която е била омъжена за съпруга си Чарли за повече от 50 години, разказа Добро домакинство . „Бъговете по пътя са нормални, защото е трудно да живеете заедно през всичките тези години. Отидохме в a брачен съветник в един момент, защото вървяхме в различни посоки и се нуждаехме от професионална помощ. Винаги трябва да продължаваш да работиш върху връзката.

18 Осъзнайте, че ще се биете.

по-възрастна двойка, която се бие помежду си, над 50 съжаления

Shutterstock

най -трудната дума да се каже на английски

Понякога хората имат идолизиран възглед за брака и мислят, че една битка означава, че краят е близо. Но истината е, че всички двойки се карат - дори и щастливите.

„Не всички са били лесни години. Младите хора ще кажат: „О, почти никога не се карате“. Ние казваме: „Не, au contraire, ние се караме през цялото време , ' Джим Оуен , който е бил женен за жена си Станя в продължение на 50 години, разказа Бащински . „Можете [да поддържате брака си жив], но това отнема много работа. Това не е просто нещо, което можете да го прекарате през живота.

19 Не винаги живейте в бъдещето.

възрастен мъж, вторачен и замислен в космоса

iStock

Въпреки че може да е хубаво да си представите бъдещето с някого, ако винаги сте фокусирани върху това, което предстои, всъщност няма да оценявате партньора си в момента - което води до проблеми в бъдеще.

„Винаги съм изненадан, че младите хора, които излизат от две седмици, казват:„ Мисля, че най-накрая срещнах този, с когото искам да прекарам живота си! “ Почти сякаш визуализират следващите 5, 10 или 20 години. Не мисля, че някога сме правили това - каза Оуен Бащински . „Ние не живеем в бъдещето. Не мислим: „Ще стане много по-добре, след като се случи това или онова събитие.“

20 Знайте, че нито един брак не е перфектен.

Двойка, която се разхожда, хванати за ръце

Shutterstock

Базирането на брака ви на някой друг може да бъде рецепта за бедствие. Единствените хора, с които трябва да докажете брака си, сте вие ​​и вашият партньор, а не светът.

„Мисля, че един от проблемите, пред които са изправени младите хора, е, че те разглеждат социалните медии, слушат неща за знаменитости и мислят, че някъде там има възможност за сключен брак в небето, където няма проблеми. Както някои хора имат идеалния брак. И това просто не е вярно. Всяко семейство има проблеми - обясни Оуен Бащински .

21 Винаги се целувайте за лека нощ.

Атрактивна двойка

Shutterstock

Светът е пълен с изненади и не всички от тях добри, така че се възползвайте максимално от всеки момент с партньора си - особено в края на деня. 'Винаги целувайте се за лека нощ защото никога не знаеш какво може да донесе утре, ' Джойс Смит Спиърс , който е бил женен Бени ДеУит за повече от 60 години, разказа Южен живот .

22 Разберете това търпение е добродетел.

възрастна двойка, която се смее и усмихва

iStock

Вярно е. Ако се надявате на нещо от съпруга си, надявайте се на търпение. „Търпението направи брака ни издръжлив и беше една от най-важните причини, поради които все още живеем щастливо до края на дните си, наслаждавайки се на златните си години“. Ан Йедовиц , която е била омъжена за съпруга си Джо за повече от 50 години, разказа Южен живот .

23 И знайте, че сте екип, независимо от всичко.

двойка, държаща се за ръце в болницата

iStock

Тайната на щастливия, любящ брак? Знаейки, че участвате в това заедно, като екип, без значение с какво се сблъсквате поотделно. След като се ожените, всичко трябва да бъде изправено заедно.

'Знам Домейн има ли за мен, Ивелин Брайър каза Добро домакинство за съпруга й от повече от 50 години. „Бях болна от рак на гърдата преди осем години и той беше точно там. Беше важно и удовлетворяващо да знам, че има някой, който искрено се грижи за моето благополучие. Това прави любовта.

24 Фокусирайте се върху приятелството, а не само върху похотта.

по-възрастни двойки се смеят и ходят заедно

iStock

Да бъдете приятели, преди да влезете в романтична връзка, може да ви помогне да закрепите връзката си десетилетия надолу. „Бяхме приятели няколко години, преди да започнем официално да се срещаме“, обяснява Силвана Кларк , автор и говорител, който е женен от 42 години. „Това ни даде време да се опознаем и да разберем реалистично нашите личности, силни и слаби страни“.

25 Продължавайте да казвате „да“ на нови преживявания.

жени, занимаващи се с йога, дълги брачни съвети

Shutterstock

Ако искате връзката ви да продължи, поставете приоритет „да“. „Омъжете се за някой, на когото е забавно да бъдете. След това по време на брака си казвайте „да“ един на друг “, предлага Кларк. 'Да, можем да боядисаме трапезарията в червено, ако искате.' „Да, можем да отидем на мюзикъл, въпреки че не обичам да пея и да танцувам.“ „Да, нека накараме овца да коси двора, защото отнема твърде много време, за да се използва косачка за трева.“ Открихме, като си казахме „да“, животът ни е изпълнен с нови преживявания и невероятни времена заедно. “

26 Решете какво е нарушител на сделките преди връзваш възела.

по-възрастна двойка говори за нарушители на сделки

iStock

Съпругът ви вероятно няма да се промени само защото сте се оженили, така че е важно да знаете какви са вашите нарушители, преди да тръгнете по пътеката. „Разбира се, всички имаме проблеми, но ако мислите да се ожените за някой, който пие силно, когато е разстроен, мрачен и има пристъпи на ярост, стойте далеч!“ казва Кларк. „Тези черти няма да изчезнат, когато се ожените. Дори да се ожениш за някой, който е домашен човек, докато обичаш да пътуваш, може да бъде фактор, предизвикващ стрес в брака.

27 Припомнете си защо се влюбихте за първи път.

щастлива азиатска жена на средна възраст и бял мъж на открито

Shutterstock

Вашата страст един към друг може да набъбне и да отслабне с годините, но да си спомните защо за първи път сте се влюбили, може да ви помогне да се върнете обратно, когато усещате, че се отдалечавате един от друг.

„Дръжте в съзнанието си някои остри спомени от първите пристъпи на любов - когато сте знаели, че никога не сте искали да сте далеч от този човек, когато сърцето ви е усетило физически скок при вида им“, казват Луис и Марша Макгий , които са женени от 44 години. „Ежедневните препятствия ще се получат, ако решителността да задържите любовната си история е силна.“

28 Накарайте партньора си да се чувства желан.

по-възрастната двойка е гальовна на открито, дълги брачни съвети

Shutterstock / Monkey Business Images

Да знаете (и редовно да чувате), че съпругът ви ви обича, е важно, но да ги знаете искам можете да накарате брака си да продължи цял живот. 'Да бъдеш привлекателен ... означава да правиш малки неща един за друг и да се чувстваш необходим и желан', казва Луис. „Искам съпругът ми да ме иска.“

29 Поддържайте живот извън връзката си.

група туристи за възрастни хора

iStock

Съзависимостта може бързо да влоши всяка връзка - а поддържането на личните ви интереси извън брака може да е само ключът към наслаждаването на солиден съюз. „Искам съпругът ми да участва в продуктивен живот и да се грижи за себе си“, казва Луис.

30 Гордейте се с външния си вид.

застаряващ мъж, гледащ се в огледалото

Shutterstock

„Мисля, че поддържането на физическа привлекателност също е важно“, добавя Луис. - Нямам предвид само повърхностно. Да бъдеш привлекателен за съпруга си означава много неща, като например да се опитваш да поддържаш форма, като тренираш. Това има допълнителната полза от поддържането на психическото отношение на човека силно и положително. '

31 Не търсете оправдания, за да сложите край на нещата.

Документи за развод Бил подписан, дълги съвети за брак

Shutterstock

Изхвърляне думата „D“ в спорове - или дори да мислите, че тази битка може да е последната ви - неизбежно ще предизвика напрежение в брака ви, което може да не сте в състояние да поправите. 'Никога не влизайте в спор, мислейки, че това може да е краят на връзката', съветват Макгийз. „Това означава да говорите с ума си, но да не казвате или да правите нещо, което не може да бъде възстановено. Здравословните бракове не винаги са гладки, но винаги трябва да бъдат уважителни. “

32 Празнувайте един друг само защото.

старец, който дава подарък на жена си

iStock

Не бива да чакате празници или годишнини, за да отпразнувате всички прекрасни неща, които обичате в съпруга си.

„Винаги съм празнувал рождени дни, юбилеи и това е просто сряда в началото на луда работна седмица“, казва Карол Джи , автор на Случайни бележки (за живота, „неща“ и накрая да се научим да издишваме) , който е женен от 47 години. „Празнувайте поводи, големи и малки. Тези празненства не трябва да бъдат големи сделки - торта и кафе, за да отпразнувате рожден ден или защото е петък и просто обичате да сте заедно. '

33 Продължавайте да гадаете.

двойка пикник на открито

Shutterstock

какво означава erika

Ако държите съпруга си на крака, това може да допринесе много. „Един ден попитах съпруга си каква според него е тайната на нашия брак“, казва Джи. „Тих човек с малки думи, той каза:„ Никога не знам какво ще правиш от една минута до другата и ми се струва, че това ми харесва. “

34 Направете интимността приоритет извън спалнята.

лесбийска двойка, дълги съвети за брак

Shutterstock

Като невероятно сексуален живот може да поддържа интереса и на двамата партньори, но изследването на интимността извън пределите на спалнята е също толкова важно. „Интимността е повече от секс“, казва Джи. „Държи се за ръце, целува се добро утро и сбогом. Това е прекарването на времето заедно, без разсейване отвън, мобилни телефони, телевизори, такива неща. '

35 Изпълнявайте редовно малки жестове на доброта.

мъж, който държи вратата отворена за жена

iStock

С течение на времето много хора толкова свикват, че партньорите им са наоколо, че вече не изпитват нужда да изпълняват тези малки актове на доброта , като да извадите столове, да държите чадър един за друг или да се справите с домакинската работа, само за да не се налага техният значим друг. „Без значение колко дълго сме женени, съпругът ми, държащ отворени врати за мен, ме кара да се чувствам специална“, казва Джи.

36 Направете ежедневно чекиране по време на хранене.

по-възрастни двойки, които готвят заедно

Shutterstock

Споделянето на поне едно ежедневно хранене без устройство може да промени всичко по отношение на здравето на връзката ви. „Винаги сме се опитвали да ядем поне по едно хранене всеки ден“, казва Джи. „Като работеща двойка (преди и двете да се пенсионират) с различно работно време, обикновено е вечеря. Не само се наслаждаваме на едно хранене заедно, но използваме и това време, за да говорим за деня си.

37 И направете вечерята у дома специален повод.

стара двойка, която заедно готви вечеря

iStock

Дори само да подгрявате остатъците от снощи, можете да накарате храненията със съпруга си да се чувстват като специален повод всяка вечер от седмицата. Запалете няколко свещи, отворете бутилка хубаво вино или сложете романтичен плейлист, за да настроите настроението. „Гювечетата по-често се сервират в нашата трапезария на добър порцелан“, казва Джи.

38 Поддържайте романтиката жива.

старец, изненадващ жена си с цветя

iStock

Почистването на вашите други хора от краката им е нещо, което може да запали тези огньове дори след като сте били заедно от десетилетия. „Планирам пътувания, където той трябва само да си събере багажа“, казва Джи. „Той, от друга страна, ще ме изненада, като донесе у дома вечеря или купи лотарийните драскотини, които обожавам, и ги скрие там, където мога да ги намеря. Необичайните места - например в съдовете в шкафа или скрити в леглото ни - показват мисълта, която той полага, само защото ме гъделичка, когато ги намеря.

39 Научете какво искате в леглото и не се страхувайте да кажете на партньора си.

двойка на средна възраст, разстроена в леглото

Shutterstock / wavebreakmedia

Ако искате да запазите връзката си силна през годините, уверете се, че уведомявате партньора си какво искате в спалнята - особено ако тя се промени с течение на времето.

„Научихме как да се вълнуваме един друг и как да си угаждаме“, казва Бевърли Соломон , креативен директор, който е женен от 44 години. „С нарастването на любовта ви нараства и качеството на вашата сексуална близост. С напредването на възрастта наистина оценявате споделените удоволствия от истинската любов.

40 Покажете благодарност.

стара двойка, разхождащо се куче, дълги брачни съвети

Shutterstock

Да бъдеш благодарен може да помогне да поставиш нещата в перспектива, като попречиш на теб и половинката ти да се превърнете в отчаяние, само защото нещата не вървят така, както сте очаквали. „[Ние] благодарим всеки ден за благословиите, които имаме, и за благословиите, които идват“, казва Соломон.

41 Правете компания с позитивни хора.

бяла жена, седнала на лаптоп, имаща мащабна среща или видео разговор

Shutterstock

Искате ли да видите връзката си през по-розов обектив? Опитайте да прекарате време с приятели, които споделят вашия положителен възглед за живота. - Избягваме негативни хора и негативни ситуации “, отбелязва Соломон. „Да бъдеш сред негативни хора с негативни перспективи може да отрови живота ти.“

42 Отделете време за охлаждане, ако нещата станат твърде нажежени.

стара двойка в разгорещен бой

Shutterstock

Ако се окажете прекалено страстни по време на спор със съпруга / та , често е по-добре да отстъпите за момента и да се върнете към дискусията по-късно, когато се чувствате по-спокойни.

„Имаме разногласия - както правят всички двойки“, казва Соломон. Но, добавя тя, „ако единият или и двамата чувстваме, че сме твърде разстроени, за да обсъждаме даден въпрос по здравословен и уважителен начин, ние си даваме време да се охладим“.

43 И не позволявайте на аргументите ви да се прехвърлят в други отношения.

стара двойка в битка заедно

Shutterstock

Докато отварянето на приятелите ви за привидната невъзможност на съпруга ви да вземе чорапите може да е катарзисно, разливането на интимните подробности за това какво се случва във вашия брак всеки път, когато вие и вашият партньор не сте съгласни, може да причини повече вреда, отколкото полза. „Никога не се заяждаме взаимно с другите“, казва Соломон.

44 Научете се да настройвате шума.

Двойка, хванати за ръце, залез, падане

Shutterstock

Ако се научите да не позволявате на мненията и съветите на другите да проникнат в брака ви, вие и съпругът ви ще синхронизирате с течение на времето. „Когато се оженихме за първи път, родителите ни имаха много очаквания“, казва Dana Kichen , агент по недвижими имоти, който е женен от 42 години. „След четири години дърпане и издърпване се преместихме извън държавата и се научихме да разчитаме напълно един на друг. Това продължава през целия ни брак.

45 Говорете, като използвате аргументи „I“, когато спорите.

млад чернокож мъж, насочен с пръст към чернокожа жена, която разпери ръце, докато спорят на дивана

iStock

Вместо да изброявате многото начини, по които вашият партньор ви е разстроил, представете тези проблеми от ваша гледна точка, използвайки изявления „Аз“, като „Чувствам се наранен, когато сте на телефона си, когато говоря с вас“.

„Това позволява дискусия, без да поставя другия човек в защита, и следователно избягва ескалацията на спор“, обяснява Кичен.

46 Научете се наистина ли извини се.

тъжна латиноамериканска жена утешаваща тъжен латино мъж на диван

iStock

Извинението на партньора ви е от съществено значение, за да поддържате брака си здрав и здрав през годините, но това не винаги означава отстъпка след голяма битка. „Казването на„ съжалявам “не трябва да означава„ греших “, посочва Кичен. „Може да се отнася до съжаление за нараняващи чувства, викане - каквото и да било. Това ви позволява да оставите настрана чувствата настрана и да продължите, без единият да е прав, а другият да греши. '

47 Кажете не на разсейването, когато общувате помежду си.

стара двойка на среща с кафе

Shutterstock

Когато сте сърдечни със съпруга си, важно е да се уверите, че те са ви приоритет номер едно - не това, което е по телевизията, не прането в сушилнята, и не това, което е на телефона ви.

„Това, което кара връзката ни да работи, е да се опитваме да не изпълняваме много задачи, когато общуваме помежду си“, казва авторът Брача Гьоц , който е женен от 40 години. „И когато се опитваме да се съсредоточим изцяло един върху друг, когато общуваме, все едно сме в средата на първа вълнуваща среща завинаги. '

48 Не внасяйте работа във връзката.

млада азиатска жена, използваща лаптопа си на масата у дома

iStock

Когато стресът от работата се прелее във вашата връзка или стресът в отношенията се прелее и в работния ви живот, това е рецепта за бедствие. „И двамата сме си направили нещо“, казва Гейл Карсън , треньор по живот, който е бил женен 45 години, преди съпругът й да почине. „Имах собствен бизнес и в крайна сметка съпругът ми имаше негов. Не си пречехме един на друг и когато се събрахме, беше славно. '

начини да кажеш на човек, който те харесва

49 Преследвайте едни и същи интереси.

Старша двойка на яхта

Shutterstock

Ако имате няколко дейности, които и двамата обичате, може да означава разликата между десетилетия семейно блаженство и привидно безкрайни раздори. „Имахме общи интереси за забавление“, казва Карсън. „Всеки уикенд прекарваше водни ски, плуване и излизане в лодката. Обичахме да ходим на кино, да се храним навън и да гледаме телевизия. '

50 Но не забравяйте, че противоположностите се привличат.

двойка на пейка до езеро

Shutterstock

Докато се наслаждавате на едни и същи неща, със сигурност улеснявате прекарването на времето заедно, не действайте при предположението, че трябва да споделяте личност, за да споделяте щастлив живот заедно. „Въпреки че аз бях екстравертът, а той интровертът, това проработи, защото не се натискахме в двете посоки“, казва Карсън. И за повече неща, които не бива да казвате на партньора си, разгледайте 65 неща, които никой съпруг никога не иска да чуе, според професионалните връзки .

Популярни Публикации