25 тайни Адвокатът за развода ви няма да ви каже

В САЩ шансовете ви да се ожените и да останете така завинаги са почти равномерни . Този процент на разводи означава, че трябва да се спечелят много пари, като се работи за клиенти, които искат възможно най-добрия резултат от раздялата - и следователно има много адвокати, които искат да постигнат това.Когато се състезавате за нов бизнес, може да се наложи адвокатите да не им предават всичко че тяхното образование и опит са ги научили на бъдещите клиенти. Това е отчасти защото част от това, което знаят, не е това, което клиентът иска да чуе, и рисуването на оптимистична картина на резултата може да осигури нов бизнес. Нещо повече, те може да знаят нещо, което, ако го сподели с нов клиент, може да повлияе негативно на тяхната долна линия. По-долу има двадесет тайни, които адвокатът по развода може да не иска да сподели с вас.

1. Ще струва повече, отколкото сте се уговорили

Не винаги е така, но по-често разходите, свързани с развода ви, често ще бъдат по-високи от първоначалната оценка на вашия адвокат. Оспорени разводи струва някъде от 15 000 до 30 000 долара , въпреки че има много начини за ограничаване на стабилния външен поток на парични средства преди и по време на процеса. Ключова част е да се запази отворен ум и да се съсредоточи върху утрешните възможности, а не върху вчерашните несправедливости.2. Че правните разходи могат да ви принудят да живеете много пестеливо

Никой не иска да ръководи, като ви моли да направите някои драстични съкращения на разходите си, но би било добре да хвърлите дълъг и студен поглед върху паричния си поток и да измислите начини да направите някои значителни промени, ако е необходимо. Виждането на голямо потапяне в начина, по който сте свикнали, е обезсърчително, но е по-добре временно да намалите ъглите в начина си на живот, отколкото да бъдете представени от изгоден адвокат в мазето, който може да пропусне възможности за постигане на благоприятен резултат.3. Че може да се наложи да поемете отговорност за развода

Разводът, основан на грешки, е когато единият съпруг е извършил действие, което дава правна обосновка за прекратяването на брака. Тези действия включват прелюбодеяние, престъпление, жестокост или дезертьорство. Ако сте съпругът, извършил едно от тези действия, това може да има отрицателно въздействие за вас върху неща като попечителство над деца и разделяне на собствеността, в зависимост от местните закони. Важно е да се подготвите за този сценарий и да се опитате да определите всички налични защити.4. Че ще спестите пари и душевни болки, като се организирате

Адвокатите за разводи често таксуват по часове. Ако поемете отговорност за като е възможно най-организирана , не само е вероятно да се отдалечите от брака си с по-приемлив резултат, вероятно ще спестите и малко пари.

Един от най-добрите и най-прости начини да направите това е да започнете преписка за развод. В този файл пазете всяка хартия, която може да окаже влияние върху начина, по който се развеждате. Съберете копия на всички важни финансови документи и достъп до цялата информация за акаунта. Поддържайте го организирано и лесно за навигация. Ще ви трябва всичко.

5. Че трябва да внимавате да чуете твърде много „да“ твърде рано

Някои адвокати ще ви кажат това, което искате да чуете, „подправяйки“ ви чак до подписването на споразумение за фиксиране. Възможно е да имате много силен случай, но няма гаранции. Имайки това предвид, ще ви помогне да преминете през този труден процес, ще ви подтикне да се организирате и ще задържите адвокат за развод, който откровено ще прегледа възможностите ви и ще предостави реалистична вероятност за успех въз основа на уникалните факти във вашия случай.6. Че соло практикуващите може да не са в състояние да ви обърнат нивото на внимание, което очаквате от тях

Във всяка индустрия, колкото по-голяма е компанията, толкова по-голям обем прави. Адвокатските кантори за разводи не се различават, което кара много хора да потърсят соло практикуващ, който е по-инвестиран в резултата от вашия случай. Парадоксално е обаче, че ако соло практикуващият няма адекватен помощен персонал в кабинета си, вашият случай може в крайна сметка да не получи вниманието и грижите, които са ви обещани.

Бъдете инициативен клиент, за да сте сигурни, че делото ви няма да отстъпи на заден план за другите и че ще има на разположение подходящи служители, които да ви помогнат, когато вашият адвокат е зает с друго по-голямо и евентуално по-доходоносно дело.

сънища със значение на торнадо

7. Че адвокатските възнаграждения обикновено се договарят

Това не означава, че адвокатът винаги ще е готов да намали хонорара си, но може поне да изслуша искане за намаляване на тарифата им, особено ако имате сериозни дела. Докато повечето структури за непредвидени такси са доста стандартни, почасовите ставки, разходите за печат и други такси са на масата за обсъждане.

8. Че можете да изпълните голяма част от развода си pro se

Ако разводът ви е оспорен, тогава наистина няма начин да очаквате добър резултат, без да наемете адвокат. Ако обаче вашият развод е безспорен, тогава може да успеете да извършите няколко части от него самостоятелно (или pro se което е латински термин това означава 'за себе си').

Безспорен развод означава, че вие ​​и вашият съпруг / съпруга се съгласявате попечителство над деца, издръжка на съпрузи, издръжка на дете, посещение и разделяне на имуществото. Ако установите, че няма нужда да се карате за тези неща, вече сте си спестили хиляди долари.

Все още можете да решите да запазите адвокат, но тяхната роля ще бъде ограничена до навигацията по документи и съдебни процедури. Възможно е дори да можете да изготвите собствено споразумение за раздяла, стига условията да са справедливи и за двете страни, въпреки че е препоръчително да имате някаква степен на професионална помощ, тъй като може да се откажете неволно от права или да се задължите за неща, които не сте предвидили.

9. Че може да е от полза да се споразумеете със съпруга / та

Въпреки че може да изглежда трудно, постигането на споразумение със съпруга / съпругата може да облекчи много от проблемите с развода и може да спести много грозота. Ако имате деца и общи приятели, вероятно вие и съпругът ви може да сте в живота на другия години, дори десетилетия напред. Тези взаимодействия няма да бъдат улеснени, ако единият или двамата сте наели някакви закоравели адвокати и сте си причинявали болка. Ако можете да се справите, вие и вашият съпруг можете да се разделите, без да се чувствате възползвани от другия.

10. Тази медиация може да промени играта

Медиацията е процес, при който вие и вашият съпруг седнете с неутрална трета страна, за да преговаряте по няколко важни области за развод. Това е евтин начин за разрешаване на практически всяко друго несъгласие, което вие и вашият съпруг може да имате. Въпреки че решението на медиатора не е обвързващо, то позволява на неутрална страна да представи своята перспектива за това как трябва да се разглеждат въпросите, свързани с развода. Медиацията обаче може да бъде полезен инструмент само ако вие и вашият съпруг / съпруга можете да постигнете общо споразумение.

11. Че те се надяват, че няма да преглеждате подробностите по фактурите им

Като цяло адвокатите преценяват колко време им е отнело да направят определени проекти и е трудно да ги извикат или да проверят продължителността на времето, необходимо им за извършване на нещо. Такси на страница, която отпечатват, такси на страница, която изпращат по факс, такси за пробег до съдебната палата, почасови ставки за кратки телефонни разговори ... Всичко се сумира доста бързо и те разчитат на вас, без да ровите в подробностите.

12. Че процесът на развода никога не трябва да се използва за отмъщение

Една от тайните, които вашият адвокат по развод може да не иска да знаете, е, че производството по развод не се използва наказателно. Понякога партиите искат да го придържат към скорошния си бивш съпруг като компенсация за нещо, което са направили. Важно е да се опитате да погледнете отминалите чувства на отмъщение, за да постигнете справедлива раздяла между вас и съпруга ви.

13. Че той или тя са по-достъпни, отколкото сте убедени да вярвате

- Той е извън офиса. „Тя е недостъпна.“ „Мога ли да взема съобщение?“ Вашият адвокат е много вероятно в неговия или нейния офис, но просто не искате да говорите с вас. Това може да се дължи на факта, че те работят по чужд случай или може би защото смятат, че говорите твърде много и ги държите твърде дълго по телефона. Но да се каже, че рецепционист казва на клиентите, че техният адвокат „не е в офиса“ или „не е на разположение“, е изключително често.

14. Това, че фиксаторите от „дъното“ могат да доведат до повече разходи

Не толкова забавен факт: първоначалната такса за фиксация го прави не равняващи се на действителните разходи за разглеждане на дело за развод. Фиксаторът е само първоначален аванс за работата, извършена от адвоката. Някои адвокати ще се възползват от често срещано недоразумение, че плащат за цялата енхилада, като се опитват да закачат хората с ниска, ниска такса за задържане и след това да попълнят пощенските си кутии с фактури, след като времето, което представлява фиксаторът, е изчерпано.

15. Че агресивните адвокати могат да ви струват повече

При оспорван развод е разбираемо, че хората биха искали да потърсят адвокат, който може агресивно да се бори за тях в съда. Но прекалено спорен адвокат и добър адвокат не бива да се бъркат.

Има време за преговори за разумно уреждане и има време да си вровите петите. „Акулите“ са наети да заемат най-ирационалните позиции, дори ако това означава да заемате неразумни позиции. Ако съдът смята, че вие ​​и вашият адвокат правите планини от къртици, бихте могли в крайна сметка да носите отговорност за правните такси на съпруга си, както и за вашите собствени.

начини да кажеш на човек, който те харесва

16. Че трябва да се срещнете с други адвокати

Една тайна, която вашият адвокат за развод не иска да знаете, е, че е изключително полезно да посещавате множество консултации. Първо, искате да се срещнете с най-компетентните и опитни адвокати, преди съпругът ви да го направи, което им пречи да наемат първо подходящо лице.

Ако съпругът ви се срещне първо с адвокат, това може да създаде конфликт на интереси, който няма да им позволи да ви представляват. (Между другото, това беше тактика, която Тони използваше, когато обмисляше развода с Кармела Сопраните .) Второ, присъствието на няколко консултации може да ви помогне да разберете по-добре процеса, вашите права и да ви помогне да управлявате вашите очаквания. На трето място, срещата с няколко адвокати ви позволява да премахнете тези, които не са много подходящи.

17. Че можете да смените адвоката си по всяко време

Има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание при избора на адвокат за развод. Искате да изберете някой, който е опитен, уважаван, компетентен и достъпен. Ако се окажат, че не са подходящи, сменете ги. Защото можете, дори ако причината е, че не се разбирате с него или нея. Имайте предвид обаче, че ако адвокат е работил по вашето дело, ще трябва да му платите за времето им. Освен това може да повреди делото ви, ако смените адвокат, когато сте близо до определения от съда краен срок, така че го правете само след внимателно обмисляне.

18. Че фиксираните такси за развод могат да ви струват скъпо

Ние не обичаме скритите разходи или да сме никелирани и помрачени, така че е разбираемо, че сме заинтригувани от адвокати, предлагащи една ниска „фиксирана цена“, за да се справим с развода ви от супа до ядки. Може да се случи, че вие ​​и съпругът ви не сте били в противоречие, както сте си мислили, и биха могли да се разделят с по-малко необходима работа. От друга страна, това, с което трябва да се справите, може да бъде много повече работа, отколкото фиксираната такса, с която се съгласи вашият адвокат. Когато работите за фъстъци, адвокатите ще бъдат по-малко склонни да отидат да се бият вместо вас.

19. Че трябва да останете неженени

В зависимост от семейното законодателство във вашата държава, ако имате връзка извън брака си по време на развода си - независимо кога е започнал - може да отвори кутията на Пандора по време на официалния процес на развод. В състояние, в което това е проблем, всеки имейл, бележки, компютърни записи, телефонни обаждания и друга комуникация могат да бъдат използвани в съдебно производство в състояние на неизправност за доказване на изневяра. Ако вече сте започнали нова връзка, помислете да поставите нещата на лед, докато документите не приключат.

20. За да могат да ви помолят да промените външния си вид за съд

Когато влезете в неговия или нейния кабинет, те вероятно няма да видят видимата ви татуировка, розова коса или иронични мустаци. Но ако разводът ви е оспорен, ще застанете пред съдия, за да решите резултатите. Адвокатите знаят, че макар съдиите да са безпристрастни, те са хора и идват със собствените си предразсъдъци.

Когато влезете през вратата, той или тя няма да иска да ви каже да почистите постъпката си, но ако той или тя сметне за необходимо, добрият адвокат ще ви посъветва да промените външния си вид.

смешни реплики за жени

21. Че можете да изготвите окончателно споразумение преди финала

„Адвокатите за разводи няма да ви кажат, че можете да постигнете пълно съгласие по вашия случай по всяко време“, казва адвокатът за развода Ръсел Д. Найт. Вместо това те биха предпочели да се включат в продължителния процес на „откриване“ - пресмятане на дългове и активи - преди да съставят окончателните документи.

„Няма причина адвокатът по развода да започне да подготвя веднага всички окончателни документи“, казва той. Дори да останат недостатъци, структурирането на окончателния план направо може да помогне на страните да се съсредоточат върху [останалите] разногласия и неизвестна информация “. Макар че може да е противоинтуитивен, признава той, в резултат на това процесът вероятно ще върви много по-бързо.

22. Че вашият бивш може да плати съдебните ви такси (в някои случаи)

Винаги е в най-добрия интерес на адвоката да удължи споразумението за развод, колкото по-дълго трае, обикновено колкото по-голямо плащане те трябва да получат. Така че може би е малко вероятно вашият да ви каже, че в случай на съпруг, който просто не играе на топка, потенциалният разведен може да подаде молба към съдия за натиск и да принуди партньор, който не сътрудничи, да се съобрази с процеса.

Според семейната адвокатска кантора Маккейб и Ръсел , съдията може да наложи „участие в конференции за депозиране или посредничество, да наложи допълнителни санкции, за да гарантира спазването“, и дори „да разпореди той или тя да заплати допълнителни адвокатски хонорари и съдебни разноски, свързани със закъсненията“.

23. Че можете да спрете производството дори след подаване

Това, че сте подали молба за развод, не означава, че трябва да го приключите. Всъщност процесът на обръщане на вашето решение - ако даденото решение идва малко по-рано в процеса - е толкова лесен, колкото да отидете до местната съдебна палата и да поискате съответните документи, според експертите от Правно увеличение . Не са необходими обяснения защо сте решили да прекратите развода.

24. Че вероятно няма да получите пълна издръжка за дете

Въпреки каквато и да е розова картина относно плащанията за издръжка на дете, факт е, че повечето разведени не получават пълните плащания, които дължат. Според ВЪШ. Преброяване , само 43,5% от родителите са получили пълни плащания през 2018 г. - и това е нараства над 2017 цифри. Поради небрежност и снизходителност тези цифри остават упорито високи въпреки законодателство предназначени за борба с тях.

25. Че споразуменията за лишаване от свобода не трябва да имат юридически характер

Раждането на деца почти винаги прави развода по-сложен. Но правната намеса не винаги е необходима. Според ВЪШ. Преброяване , повече от седем милиона родители в цялата страна имат неформални, неправомерни споразумения за попечителство с бившите си. От тях цели 38 процента изброяват основната си причина да го направят така: „Не са чувствали необходимост да се легализират“. И преди да прекратите окончателно брака си, уверете се, че сте наясно с това 23 начина, по които разводът влияе на живота ви, който никой не ви казва

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации