14 фини знака, които човек наистина ви харесва

Освен ако не разполагате с някакви свръхчовешки сили, е невъзможно да знаете какво мисли друг човек. И обикновено сме напълно добре с това. Но ако се опитвате да дешифрирате дали човек има чувства за вас или не, това може да бъде невероятно разочароващо - особено ако смачкваш силно . За щастие има някои подкрепени от експерти знаци за това как да разберете дали някой ви харесва. Така че, независимо дали флиртувате с колега, чудите се дали хвърлянето се превръща в истинското нещо или мислите да добавите някои предимства към съществуващото приятелство, погледнете тези знаци от експерти по връзките за това как да разберете дали някой ви харесва. Въпреки че няма истинска наука за това как да разберете дали човек ви харесва, тези знаци ще ви отведат на правия път.1. Той ви задава въпроси, за да провери дали сте на разположение.

Пита ли човек в живота ти? няколко лични въпроса ? Може да се интересува, казва експертът по връзките Джъстин Мфулама . „Когато човек те харесва, той ще се опита да разбере дали се виждаш с някого“, казва тя. - Той ще задава фини въпроси за живота ви, които му казват дали сте на разположение или не. Това му помага да реши дали може да направи своя ход. ' Въпросите за вашето семейство, дали имате съквартиранти или какви са плановете ви за уикенда, може да показват, че имате потенциална влюбеност в ръцете си.

2. Той осъществява много зрителен контакт, когато говорите.

Това не е просто стереотип, това е наука: контактът с очите е един от най-постоянните признаци на привличане, които учените са открили. Например едно проучване, публикувано в Архиви на сексуалното поведение установи, че когато мъжете са били романтично се интересува от някого , те са склонни да гледат повече към главата или гърдите на човека, докато когато те просто се интересуват от приятелство, те са по-склонни да гледат краката или краката на човека. Проучването, което използва устройство за проследяване на очите за наблюдение на движението на очите, също открива ясна връзка между погледа на очите и романтичния интерес.3. Той забавя темпото си на ходене, за да срещне вашето.

Добре, това може да е трудно да се вземе, ако не сте запомнили типичното темпо на ходене на човек, но все пак си струва да се спомене. Едно проучване, публикувано в списанието PLOS ONE установи, че когато мъжете ходят с жена, която ги привлича, те ще забавят своето търкаляне, за да съответстват на нейното темпо. От друга страна, проучването установи, че когато мъжете ходят с платонични приятелки, мъжът и жената регулират скоростта си, за да се срещнат с темпо в средата, когато ходят с платонични приятели от мъжки пол, всеки приятел се ускорява и двойката се движи по-бързо, отколкото биха направили сами.4. Винаги ви разказва вицове.

Както мъжете, така и жените намират хумора за привлекателна черта, поради което не е изненада, че мъж, който не може да спре да се шегува около вас, вероятно се опитва да направи добро впечатление. „Хуморът е един от многото начини, по които хората флиртуват“, казва Мфулама. „Човек, който те харесва, ще се опита да бъде забавен и да се впусне в закачливи закачки. Той ще направи това, за да ви убеди, че е забавен и привлекателен. “Едно проучване, публикувано в Бюлетин за личността и социалната психология установили, че както мъжете, така и жените са по-склонни да инициират хумор с човек, който ги привлича, отколкото с човек, който не са. Изследователите също така установиха, че мъжете са по-склонни да се смеят на шега на жена, която ги привлича, отколкото на жената, която не са (въпреки че тази връзка е по-силна, когато ситуацията се обърне и шегата направи мъж.)

5. Той предлага да ви помогне.

Особено ако не познавате човек твърде добре, предложението да ви помогне с нещо, от което се нуждаете, може да бъде неговият фин начин да сигнализира за интереса му към вас. Движите се и имате нужда от малко мускули, за да ви помогне да се опаковате? Надявайки се на приятел за обучение и да получите оферта от любезен познат? Актът на услугата е надежден индикатор за това как да разберете дали някой ви харесва.

6. Той обръща тялото си към вас.

Човешката природа е да искаме да насочим телата си към хората, от които се интересуваме. Това означава, че ако сте в група и забележите, че влюбеността ви върти пръстите на краката към вас (а не само да обръща главата си, когато говорите ) или че той кръстосва крака във вашата посока, когато седите рамо до рамо, може много да се интересува.7. Приятелите му се опитват да оставят двамата сами.

Понякога следата към сърцето на вашия човек може да бъде чрез неговите приятели, казва Кристин Скот-Хъдсън , лицензиран психотерапевт и собственик на Създайте вашето студио за живот . „Друга следа, която човек харесва, идва от социалната психология“, казва тя. - Приятелите му се опитват да те оставят насаме с него. Ако се мотаете в група и приятелите му изведнъж стават и ви оставят двама заедно, те може да имат повече информация за това, че той е влюбен в вас, отколкото вие! “

8. Той подхваща най-малките детайли от външния ви вид.

Ако човек забележи малка промяна във външния ви вид или привидно незначителен аспект от вашето облекло, той вероятно е напълно поразен. Това означава, че той взема предвид не само общата картина, но и малките неща за вас, които повечето хора може да не забележат. Ако забележи вашите обувки, подстригване или нови очила, той просто може да се заинтересува (и пазач, за зареждане!)

9. Той намира причина да те докосне - дори да е толкова леко.

Докосването прави огромна разлика в нашето взаимно привличане. Обикновена четка на ръката или нежно докосване на рамото може да преодолее пропастта между приятел и флирт. Едно проучване, публикувано в списанието Социално влияние дори установи, че жените са по-склонни да дават номера на мъжете си, ако тези мъже комбинират флирт играта си с леко докосване на предмишницата й за една до две секунди.

„Човек, който държи ръката ви или ви прегръща, проявява интерес“, казва терапевт и социален работник Алиша Пауъл , Доцент доктор. „Не сме склонни да докосваме хора, които не харесваме, така че докосването може да е индикация за привличане.“

10. Той помни всяка подробност, която му казвате.

Има ли мъж във вашия живот, който си спомня, че сте завършили литература в по-ниска степен и че вашата мечтана работа е била да бъдете ветеринарен лекар, когато сте били дете? Той просто може да се интересува от вас, предполага Пауъл. „Човек, който отделя време, за да забележи малки подробности или неща, които сте му казали мимоходом, е знак, че се интересува“, казва тя. „Детайлите имат значение и когато той се опитва да си спомни, той показва, че ви дава приоритет.“

Брак и семеен терапевт Алисън Д. Осбърн-Коркоран се съгласява. „Прост знак би бил, ако той помни малките неща за теб-като вашата поръчка в Starbucks “, казва тя. „Това показва, че заемате когнитивно пространство в съзнанието му и че той се интересува да научи за вас.

11. Той използва името ви често в разговор.

„Един фин знак, който човек ви харесва, е, че често използва името ви“, казва Скот-Хъдсън. „Също така е полезно да обърнете внимание на това как той казва името ви. Страхотен знак, че се интересува от вас, е, че много се усмихва, когато казва името ви. Помислете за онези дни на прогимназията, когато бихте могли да пишете името на своята влюбеност отново и отново. Все още даваме фини улики за това как се чувстваме към хората, когато изговаряме името им. '

12. Той направи няколко забележими усилия, за да се опита да ви впечатли.

Очаквайте самоуверен мъж да направи някаква подготовка около вас. „Има два края на спектъра за мъже : уверени и такива, на които липсва вяра в себе си “, казва Робърт Кандел , експерт по растеж и автор на unHIDDEN: Книга за мъже и объркани от тях . „Предшественикът ще прояви интерес, опитвайки се да ви впечатли“ и „да бъде силен и да привлече вниманието ви (известен също като„ паун “).

Това не означава, че трябва да толерирате неприятности, но ако той е развълнуван да се похвали малко (независимо дали това е в игра на дартс или неговите лични финансови пържоли), вероятно сте обект на сериозна обич.

13. Той поема инициатива, когато става въпрос за връзка.

Ако се чудите как да разберете дали някой ви харесва, това е чудесен знак, ако не винаги сте единственият контакт за посвещение. „Човек, който първо поеме инициатива при телефонно обаждане или изпращане на текстови съобщения, показва, че сте му на ум“, казва Пауъл. 'Той иска да говори с вас и полага усилия да го направи.' Момчетата често не губят времето си в чат, така че ако говорите често, това често е по романтична причина.

14. Иска да те види през деня.

Когато става въпрос за определяне как да разберете дали някой ви харесва и какви са неговите намерения, времето на деня има значение, казва Април Бейер , експерт по запознанства и основател и главен изпълнителен директор на частна служба за сватовство LEVEL връзки . „Момчета, които се интересуват, не искат само секси срещата в петък вечер с вас“, казва тя. „Искат да ви видят също за поход, дневно кафе или за разходка през уикенда. С други думи, вашата компания се харесва на него и вашата личност има значение. '

Популярни Публикации