23 признака, че сте отрицателен човек, според експерти по психично здраве

Разбира се, всички ние имаме своите лоши дни - онези, когато се събудим с ужасно настроение, намръщим се на непознати и изпарим колко лош е трафикът . И макар че няма нищо лошо в случайния 'изключен' ден, ако е такъв негативно поведение многократно се проявява в продължение на седмици или месеци, има голяма вероятност това да не е просто лошо настроение - вие вероятно сте отрицателен човек .Работата е там, че негативните хора често трудно разпознават това поведение в себе си. Така че ние предоставихме известна помощ, като закръглихме 23 фини знака, които означават, че сте негативен човек, според консултанти, психолози и други уелнес експерти. Ако сте виновни за няколко от тези поведения, време е да започнете да виждате и светлата страна.

1 Единствената перспектива, която имате, е вашата собствена.

Мениджър крещи на колега.

iStockДобър знак, че сте твърде негативен, е, че всеки коментар, който чуете, мислено преминава през филтър, в който се питате: „Какво казва това за мен?“да сънуваш тигър

Ерин Уотън , на Ерин Уотън Уелнес , дава този пример: „Стажантът от летния колеж прави невинен коментар за това, че сутрешното пътуване е кошмар тази сутрин. Щракате с тях, защото в съзнанието си пътувате до града по-дълго, отколкото са живи, и те нямат представа какво е да работиш истински или какво е усещането да компенсираш загубеното време поради за движение. 'Уотън казва, че това „подчертава как вашият ум съхранява резултата от минали възприятия, дори срещу времето или местния транзитен орган“.

2 Социалните медии ви подчертават.

Бизнесменът се притеснява от новините на мобилния си телефон

iStock

Ако скачането във Facebook, Twitter, Snapchat или Instagram и виждайки добрите времена, които другите преживяват, повишава кръвната Ви температура, може да сте твърде негативни. Уотън обяснява това социалните медии могат да стресират негативен човек който разглежда нещата в крайности, приемайки, че другите се радват на живота повече от тях.„Никой няма перфектен живот в Instagram Story, така че когато вярваме, че частите, които ни карат да гледаме на собствения си живот, приятели и семейство, не са достатъчно готини, забавни или елегантни, ние намаляваме това, което е пред нас“, казва Уотън . „Защо другите не могат да почиват в южната част на Франция? Това не е отражение върху вас, освен ако не го оставите да стане такова. Ние нямаме представа какво се е случило преди или след заснемането на снимката или какво наистина се случва в живота на други хора, така че спрете да обсебвате. Това просто подчертава собственото ни недоволство от настоящия ни живот. '

3 Не следвате проектите.

Кадър за обратно виждане на млад бизнесмен, който си почива на бюрото по време на късна вечер в модерен офис

iStock

Всички ние имаме този прилив на енергия, когато стартираме проект или хоби за първи път, но ако сте негативен човек, вероятно имате склонност да оставяте нещата да вървят, когато протича трудно или когато нещо просто изисква по-продължителни усилия от вас мисля, че си способен. Отрицателното мислене може да ви накара да се съсредоточите върху неприятните аспекти на дългосрочния проект, а не колко удовлетворяващо ще бъде, когато го завършите успешно.

„Повечето хора забравят, че успехът е маратон, а не спринт“, казва Дарлийн Корбет , автор на Спрете да лишавате света от вас: Ръководство за отлепване . ' Истинският успех не трябва да е лесен. Много хора се провалят, защото им липсва упоритост. '

4 Мислите, че сте твърде възрастни за всичко.

Старша жена, приемаща нежелано телефонно обаждане у дома

iStock

Разбира се, има някои неща, които не можем да направим на 65, които бихме могли да направим на 25 (като смачкване на игра на бирен понг например). Но ако фразата „Аз съм твърде стар за това“ често се появява във вашия речник, вероятно ще трябва да проверите негативността си.

„Толкова много хора се отказват от възможностите си от страх, така че използват оправдания като това“, казва Корбет. „Повечето хора искат да живеят много дълго, но трябва да приемат идеята, че целта или значението са равностойни. В противен случай те ще изсъхнат.

5 Миналото диктува вашето бъдеще.

Тъжен млад мъж на пейката в парка

iStock

В по-общ план Корбет посочва, че негативните хора са склонни да ограничават възможностите си до каквото и да са правили в миналото, вместо да отварят съзнанието си за обхвата на възможностите, които са им на разположение.

„Тази идея, че поведението и личността отново са статични, е фалшив разказ“, казва тя. - Това е страхлива перспектива. Някои неща са по-лесни за други в зависимост от типа личност. По този начин може да са необходими повече усилия. С това казано, всеки е способен да се промени, защото е навсякъде около нас, вътрешно и външно. '

6 Победата означава малко за вас.

Щастливи бизнесмени, празнуващи успеха, гледащи екрана на лаптопа в офиса

iStock

Голям индикатор за това колко сте негативен е как се справяте с нещо положително. Така че, ако получите повишение на работното си място, да речем, и умът ви веднага се насочва към това как допълнителната работа може да бъде поразителна или ако разберете, че приятел е на посещение и незабавно започнете да се притеснявате, че може да не можете да ги забавлявате, това е не е добър знак.

„Когато изпитваме добри неща, можем да се притесняваме, че можем да ги загубим или че са временни“, казва Джули Уилямсън , LPC, терапевт и основател на Изобилие от консултации за живот Сейнт Луис, LLC . „В резултат на това ние търсим какво не е наред или не всичко добро в тези неща, за да не рискуваме да бъдем разочаровани или разочаровани, ако или когато си отидат. Това е вредно, защото никога не се наслаждаваме напълно на хубавите неща, които имаме в моментите, в които ги имаме, което засилва негативния ни мироглед “.

7 Вие избирате битки с партньора си.

Приятелките в конфликт се душат взаимно

iStock

Всяка двойка има разногласия по големи и малки въпроси. Но ако установите, че вие ​​и вашият партньор ежедневно заключвате клаксони и често сте иницииране на разногласията , може да имате проблем с негативност.

Добро правило е психологът на връзката Джон Готман , който установи, че браковете продължават, когато положителни към отрицателни взаимодействия в една връзка са средно около 5 до 1. Когато балансът се измести, така че да казвате негативни неща по-често, отколкото положителни, това е рецепта за мизерия и може би дори за развод.

8 „Никога“ и „винаги“ са вашите любими думи.

Спри, не! Портрет на ядосана или разтревожена млада жена с прическа на кок, големи обеци и в червена блуза намръщена, жестикулирайки предпазливо пред камерата, забрана. закрито студийно изстрел, изолиран на зелен фон (Спри, не! Портрет на ядосана или притеснена млада жена

iStock

Отрицателните хора имат навика да виждат света от гледна точка на всичко или нищо. Когато приятел не може да стигне до обяд, си казвате, че „винаги се лющи“. Когато интервюто за работа не води до оферта, вие „никога не се справяте добре на интервюта“.

„Когато виждаме света или нашите обстоятелства от гледна точка на абсолюти, това не оставя почти никакво място за изключения“, казва Уилямсън. „Когато се случат изключения, трябва да намерим начин да ги обясним, за да отговарят на нашия абсолютистки светоглед, в противен случай можем да се объркаме и да се притесним.“

9 По-скоро просто не се опитвайте, отколкото да се провалите.

Зрял мъж, изгубен в мисли, стоящ навън и гледащ нагоре

iStock

Кой не се изнервя малко от възможностите, които идват с полагане на усилия или опитване на нещо ново? Но ако дори не сте склонни да опитате, тогава това е нещо, за което трябва да се притеснявате.

„Отказът да опитаме нещо различно, за да внесем положителна промяна в живота си, обикновено се корени в страха“, казва Уилямсън. „Ако обаче никога не опитваме нещо ново, оставаме затворени в същите си стари модели. Дори и да опитаме нещо ново и да се провалим, можем поне да аплодираме себе си, че се опитваме и да търсим уроците, които да извлечем от опита “.

10 Оплаквате се постоянно от работа.

изстрел на млада бизнесдама, изглеждаща стресирана в офис

iStock

Нито една работа не е идеална, разбира се. Винаги ще има нещо във вашите 9 до 5, което не ви вълнува точно. Но ако установите, че в края на деня повече за вашата работа - шефа, колегите ви, ежедневните ви задължения - ви дразнят, отколкото ви вълнуват от това, което правите, може да имате проблем.

„Служителят може непрекъснато да се оплаква, защото е назначен на смяна, която мрази“, казва Емили Мендес , MS, за това как се държи негативният човек. „Друг пример е непрекъснато да се оплаквате, защото сте преминали за повишение.“

11 Склонни сте да ревнувате лесно.

Весела жена разглежда теста за бременност със своите приятелки, докато една от тях изпитва ревност.

iStock

Мендес също посочва, че негативните хора са склонни да се „оплакват, защото приятелите им не ги включват достатъчно често“. Ако установите, че получавате контрол върху приятелите си или изпитвате ревност, че правят неща без вас, вместо да ги обвинявате, по-добре ще си зададете тези два въпроса: Преувеличавате ли нещата в собствения си ум? И защо все пак се нуждаете от други, които да ви дават чувство за собствена стойност?

12 Не можете да се отклонявате от рутината си.

Човек, седнал в трафика, ядосан

Shutterstock

Едно е да имате рутина, която ви харесва, а друго е да сте толкова здраво затънали в нея, че да ви е неудобно да се отклонявате от ежедневния си сценарий. Вземете да се налага да правите заобикаляне по време на сутрешното пътуване, например, казва лайф треньорът Жаклин Pirtle .

защо котките са по -добри от кучетата

„Това отклонение предлага невероятни нови възможности за вас - като намирането на ново кафене или магазин за книги, за които не сте знаели, че са наблизо“, казва тя. „Ядосването просто означава, че ще пропуснете тези възможности. По-скоро изберете да останете гъвкави, позитивни и отворени в тези неизвестни ситуации. Това отваря живота ви.

13 Вие приемате яростта на другите лично.

Яростна двойка, спореща в кухнята с тъжна жена

iStock

Всички сме изпитвали ядосан шеф или сме правили нещо утежняват друго лице , независимо дали съпруг или непознат на улицата. Понякога гневът на другите е оправдан, а понякога просто те търсят някой, който да бъде виновен за гнилия ден. Какъвто и да е случаят, някой, който има навика да мисли негативно, ще приеме този гняв лично.

„Никой гняв никога не е за теб - дори и да включва теб“, казва Пиртъл. „Гневът им е техен, който те изпитват, докато живеят пътуването си. Така че нека бъда на тяхното пътешествие, без да съдите или да участвате в него, и се съсредоточете върху чувствата си, защото там е вашата сила. '

14 Преувеличавате грешките си.

Зрял бизнесмен, който чете проблемен имейл на лаптоп.

iStock

Ако един малък момент на забрава или недоглеждане по време на работа има тенденция да се надуе в съзнанието ви до сериозно прецакване или само още едно допълнение към вашия модел на неуспехи, може да сте твърде негативни.

Април Селферт , Доктор, дава пример за забравяне на ключовете за офиса си у дома. „Вероятно ще има доброкачествени обяснения защо сте били забравителни, но ако се обърнете към негативното, може би е по-вероятно да си помислите:„ Толкова съм глупав! Не мога да повярвам, че отново си забравих ключовете! Винаги правя това! “, Казва тя.

15 Мислите, че най-лошото е, когато приятелите се лютят.

млад мъж в очила, седнал на пейка в парка с тъжен израз на лицето. Служебният служител загуби работата си. Мъж на средна възраст отчаяние икономическа криза.

iStock

Отрицателните хора вероятно ще възприемат малкото социално нарушение като основен проблем. Например, ако приятел не се появи на среща или не върне телефонното ви обаждане, в съзнанието ви те мразят или не искат да излизат повече.

„Може да си помислите:„ Ъъъ, тя винаги изневерява на хората! “ или „Сигурен съм, че тя просто е луда, защото не успях да се срещнем с нея за обяд миналата седмица“, казва Селферт. „В действителност поведението на този приятел е двусмислено и всъщност не знаете какво го е причинило. Нашият мозък естествено преминава към отрицателен, за да ни предпази от бъдещи заплахи, дори когато няма реална заплаха.

16 Телефонът ви видимо мълчи.

телефон в леглото

Shutterstock

Като се има предвид това, ако Коледа и Нова година идват и си отиват без нито един поканете празнично парти , може законно да имате работа за вашите социални умения. Но това е свързано повече с обръщането на собствената ви негативна перспектива, отколкото с обвиняването на приятелите ви, че са загубили интерес да прекарват времето си с вас.

„Повечето хора са прекалено учтиви, за да ви изправят срещу негативизъм, но хората просто ще спрат да ви канят да излизате или да присъствате на партита“, казва Дейвид Бенет , експерт по отношения и съсобственик на Запознанства с двойно доверие . „Ако забележите, че сякаш винаги се изпускате от нещата, това може да се дължи на последния път, когато сте ходили на парти оплаквахте се през цялото време . '

17 Малките приказки не са вашето нещо.

Развълнувани колеги, стигнали до общо решение

iStock

Е, това си казваш поне. В действителност обаче е по-вероятно негативното ви мислене да създава пречки във вашите социални взаимодействия, което ви затруднява да се отворите и да се ангажирате с познати, които току-що сте срещнали на парти или дори колеги, които познавате от години извън липса на увереност или свръхсериозност, която затруднява наслаждаването на леки закачки без вещества.

18 Вие омраза танцуване.

Хората, които посещават клас по танци в читалище

iStock

Говорейки за неща, които са леки и без вещества, танците са изненадващо добър барометър на вашето мислене. Ако сте на сватба или някакъв друг вид събиране с музика и чувството на страх ви завладява, докато гледате дансинга, може да имате проблем с негативизма. Не че позитивните хора са добри танцьори - те биха могли да бъдат по-лоши танцьори от теб - това е, че не им пука. Те знаят, че излизането там и танците са просто забавно, несериозно време. Човек, който мисли негативно, може да се съсредоточи само върху това колко глупаво ще изглежда, когато, честно казано, така или иначе никой не му обръща внимание.

19 Често се карате.

Кадър на млада двойка, която води интензивни спорове у дома

iStock

Едно е да влезеш в тиф тук или там, но ако ти винаги намери себе си борба или спор с някого е време да погледнете себе си и отношението си. „Най-хронично негативните хора, които познавам, постоянно са в спорове с хора и организации в техните общности и в социалните медии“, казва Бенет. „Те имат толкова много вражди, че не могат да ги държат прави. Някои от нас нямат никого, с когото се враждуваме, така че ако просто сте се сприятелили с половината от последователите си в социалните медии и всичките ви съседи ви смятат за „създаващ проблеми“ съсед, може да сте виновни. “

20 Мразите да преговаряте.

Мъж мениджър се ръкува с жена кандидат

iStock

Независимо дали прави дело за повишение или пазарлъци по телефонна сметка, здравословното преговаряне изисква баланс на добросъвестност, увереност и комфорт при изправяне пред непредсказуем резултат. Тъй като виждат нещата в черно и бяло, на негативните мислители им е много по-удобно да им казват колко струва нещо или колко струват и да го приемат или да го приемат с недоволство. Неудобно им е, когато и двамата трябва да се стремят към положителен резултат, докато приемането му може да не изпадне.

21 Отлагаш.

жена, която отлага

Shutterstock

Това може да изглежда несвързано с това колко негативен или позитивен си, но според изпълнителния треньор Джеймс Полард , „отлагането често се корени в дълбокото чувство на неувереност в себе си, което е супер негативно“.

„Отлагането не е естествена черта на човека“, казва Полард. „Ние бяхме създадени за спешност. Преди много години, ако отлагахме, не ядохме. Пропуснахме лова. Пропуснахме сезона на засаждане и пропуснахме реколтата, ако отложим.

22 Нежеланата храна е вашето решение.

жена, която остава до късно, отпуска се вкъщи, гледа телевизия и яде пица

iStock

Отново, това е нещо, което може да не предположите, че е свързано с вашия възглед за живота, но има силна връзка. Не казваме, че десертът след вечеря се корени в негативизъм, а по-скоро редовно ядене на храна, за която знаете, че е ужасна за вас.

Според Полард, неправилното хранене всъщност е един вид самонаранявам . Той е „вкоренен в лошото чувство за собствено достойнство“, казва той и е „особено опасен, защото хората, които си навредят, често се разхождат с други, които правят същото“.

23 Вие креда успех до късмет (или връзки).

Сериозна малайзийска бизнесдама седи на маса с неузнаваеми клиенти и жестове, докато говори. На масата има цифров таблет.

iStock

Ако имате навика да приспивате успеха на другите до факта, че те са отишли ​​в добър колеж, имат много пари, познават правилните хора или са имали късмета да се препънат във възможността - всичко друго, но че са работили усилено и създадоха своя собствена късмет - тогава шансовете са, че имате негативна перспектива. „Отрицателният човек ще разглежда успеха като късмет“, обяснява Полард. „Позитивният, здрав индивид ще разглежда нечий успех като доказателство, че и той може да го направи.“

Популярни Публикации