12 истински хора споделят начините, по които са спасили браковете си от развод

Не е нужно да ви казваме това бракът може да бъде труден . Вероятно вече знаете мрачните статистически данни (53 процента от първите бракове завършват с развод в рамките на 20 години, според Центрове за контрол и превенция на заболяванията ). Но понякога перспективата за разделяне може да бъде малко вероятната първа стъпка поправяне на брак на ръба . Да, по странен начин, казвайки думите ' Искам развод „всъщност може да помогне на двойка в дългосрочен план, както доказват следните истории от реални хора.

Тук ще чуете двойки, които постоянно са се карали или просто разраствайки се и се намериха се насочи към развода , само за да открият решения, които им помогнаха да останат заедно. Ако търсите начини да спасите брака си , вдъхновете се от тези реални хора, които обърнаха нещата и възстановиха любовта си.

1 Двойката, която се помири в деня, в който беше определена да финализира развода си

нещастна двойка на дивана

Shutterstockкуче в съня ти

Кога Джейми Фрийман кариерата беше на път нагоре, съпругът й Марк беше на път надолу, каза тя Петък . Различните места, на които бяха, ги накараха да спрат да говорят за проблемите си, вместо да изберат избягвайте се един друг и помете всичко под килима. Дори техният брачен терапевт смятал, че им трябва време на разстояние, което те отделили - прекарвайки девет месеца един без друг.В крайна сметка противоречивите им емоции ги принудиха досие за развод за непримирими различия. Но на сутринта бяха настроени да направят разделението официално в съда, закусиха и накрая започнаха да се отварят и да общуват. Цялото преживяване беше извънредно трудно за двойката, но в крайна сметка това спаси брака им, каза Фрийман. 'Почти разводът беше ужасен', каза тя в петък. „Едва излизаме от дълга, който той създаде. Това беше най-суровото, уязвимо време в живота ми. Но не бих го променил за нищо.2 Двойката, осъзнала нещастието си, беше със себе си, а не помежду си

Азиатска двойка нещастна в леглото, защото нито една от тях няма настроение да прави секс

Shutterstock

Пред лицето на злоупотребата с вещества и изневяра , Даниел Симон Бранд и съпругът й подадоха развода си на 13-та годишнина от сватбата им. Но месец по-късно те анулираха документите и се зарекоха да накарат брака им да работи, отчасти за децата им, пише Даниел за Какво има, майки .

Какво друго стоеше зад промяната на сърцето? Освен отвращението им от количеството документи (и пари), които биха били необходими за развод , те преразгледаха причините за своето лично нещастие и установиха, че правят себе си - а не един друг - нещастни. „В капан от живот, в който абсолютно участвах, разводът се чувстваше като единственият начин да се освободя“, пише Даниел. Но „всъщност се занимавах с начините, по които бях нещастен или неосъществен“.3 Съпругата, която спря да се опитва да промени съпруга си

По-възрастни индийски двойки се смеят

Shutterstock

Когато проблемите с комуникацията започнаха да се нарушават Робин Каузър брак, тя първоначално се опита да промени съпруга си, пише в статия за Мюсюлманското настроение . Когато той отказа да приеме, че нещо не е наред, Робина потърси отговори онлайн и от приятели и експерти, но нито един от получените съвети не съдържаше отговора на нейните проблеми.

„Бях напълно загубила битката да накарам съпруга си да слуша и спаси нашия брак . Чувствах се безпомощен, изтощен и безшумно депресиран “, написа тя. „Най-накрая започнах да приемам реалността, която моята бракът свърши и че тръгва по пътя на развода. '

как да разбера дали ме обича

Едва тогава Робина беше поразена от променяща играта осъзнаване, че се поставя в капан, като прави щастието си зависимо от съпруга си и се опитва да го промени. Трябваше да намери способността да направи себе си щастлива и останалото ще дойде. Това просто прозрение, пише Рабина, „преобрази брака ми [и] живота ми по начини, за които никога не съм мечтал, че е възможно. Вече не страдах, крещях като луд човек, за да ме чуят, и постоянните пламтящи редове също приключиха.

4 Съпрузите, които са си задавали един важен въпрос всеки ден

азиатска двойка на средна възраст говори

Shutterstock / Monkey Business Images

След като се ожени на 21, Ричард Пол Евънс и съпругата му Кери се мъчеха да останат влюбени повече от три десетилетия, обясниха те NBC News . Спряха да говорят и се бориха помежду си за власт във връзката. След това, след като плачеше под душа един ден на 55-годишна възраст, Ричард каза, че мисли да попита Кери а прост и искрен въпрос : „Как мога да направя деня ви по-добър?“ Сега те си задават един и същи въпрос всеки ден, за да са сигурни, че си помагат.

5 Двойката, която най-накрая се сблъска

Семейство в поле син на баща

Shutterstock

техники за по -дълъг живот в леглото

Робин и Дони имаха перфектен живот една минута, след което поредица от семейни проблеми ги разтърсиха толкова силно, че почти се разведоха, Робин пише за Общност на смелите момичета . Те обичаха кариерата си, дома си, дъщеря си и кучето си. Преди нещата да се объркат, Робин пише, че често се шегуват: „Животът беше лесен. Защо всички около нас не знаеха как да направим това? ”

Тогава те претърпяха спонтанен аборт и по-късно са имали син с аутизъм . Връзката им се превърна в опашка и прекарваха все по-малко време заедно. След раздяла Робин и Дони оставят настрана неконфликтната си природа и решават да работят по брака си. Сега те отделят време един за друг всеки ден и никога не се лошат взаимно извън брака си.

6 Двойката, която спортува заедно

Млада черна двойка, простираща се заедно в гра

Shutterstock

Дарси Рийдър и съпругът й се справяха трудно след три години брак, дори се караха в колата по време на дрямката на тригодишното им дете, както Дарси подробно описа в публикация за P.S. Обичам те . Но след това намериха неочакван начин за свързване: видеоклипове за йога в YouTube. След фалстарт те завършиха 30-дневен йога предизвикателство и те продължават да работят заедно три или четири дни в седмицата.

Как опитът промени отношенията им? „Вместо да повтарям безкрайния цикъл на борба, оставям най-доброто в себе си да разпознава най-доброто в съпруга си и това спасява брака ни“, пише тя.

7 Двойката, която създаде безопасно пространство за комуникация без устройство

Млада двойка говори и държи ръце за тераса

Shutterstock

След 14 години заедно, Ким запата а съпругът й по същество беше спрял да води дълбоки и лични разговори, пише тя в публикация за Дрънкане . Те се бяха разделили, докато се променяха през годините, и когато тя обяви, че мисли да напусне, той се съгласи да отиде на терапия .

Разговаряйки с терапевт, те осъзнаха, че трябва да създадат безопасно пространство за разговори помежду си. „За нас това е нищо повече от определено време, което отделяме всеки ден, за да се обръщаме един към друг и да слушаме истински“, пише Ким. „Време без работа, без устройство, без разсейване, за да говорим за всичко, което ни е на ум.“

паяк сън, означаващ психология

8 Жената, решила да спре да играе на вината

Млада мултикултурна двойка, седнала на пода, говореща на слънце

Shutterstock

За Силвия Смит и съпругът й, разводът изглеждаше предстоящ, докато тя не започна да проверява собствената си роля в проваления им брак, пише тя Брак.com . Силвия преразгледа своята религиозна вяра, което й помогна, но също така погледна на действията си с нови очи. „Това имаше много общо с идентифицирането на най-големите ми проблемни области, спирането на играта на вината и след това решението, че ще работя по проблемите, които допринасям, които компрометират нашия щастлив брак“, обясни тя.

9 Двойката, която изброи всичко, което обичаше един за друг

Възрастна жена, шепнеща на кикотещ се старец

Shutterstock

Вали Вида Гедеонс и съпругът й нямаше нищо хубаво да си кажат, но след това техният терапевт ги помоли да запишат списъци с нещата, които обичат един за друг. „След като започнах, не можах да спра“, написа Вали в публикация за Нейният изглед от дома . ' И не резонираха големите неща - вместо това нюансите, парченцата около паметта и всички останали идиосинкразии, които вече не бях признавал. ' Когато споделиха списъците си, Вали и съпругът й бяха двамата трогнат от замислеността че отдавна бяха забравили. „Сладките нищо не са нищо - те са всичко“, написа тя.

мечтае за мъртва риба

10 Двойката, преодоляла опустошителна загуба

По-възрастни двойки говорят на дивана, докато пият кафе или чай сериозни разговори

Shutterstock

В статия на Хюстън майки , жена на име Кери пише за това как тя и съпругът й Райън се борят години наред след смъртта на дъщеря си и други семейни здравословни проблеми. Двойката опита временна раздяла и терапия със смесени резултати.

В крайна сметка това, което им помогна да намерят начин да останат заедно, беше нещо, което един приятел каза: „Време е да вземат решение. Или разделете чаршафите и продължете напред, или изберете заветите, които сте сключили по време на брака. Така или иначе, направете избор. Спри да живееш в подвижност. ” Те избраха последното и са заедно вече близо две десетилетия.

11 Двойката, която най-накрая стана съотборник вместо архиви

Мултикултурна двойка, която се занимава с компютър

Shutterstock

Валери Колик беше убедена, че може да „оправи“ съпруга си. „Мислех, че мога да използвам информацията в книгите, за да получа любовта и обожанието, от които се нуждая в реалния живот“, пише тя за Mind Body Green . Но Валери скоро разбра, че мислейки, че трябва да оправи съпруга си, всъщност просто го обвинява за всичките им проблеми. И като го обвини, тя се превърна в жертва. Така че тя активно избра да промени начина си на мислене, за да мисли за съпруга си като за съотборник. Сега тя пише, „ние работим през нашите предизвикателства и празнуваме победите си като екип.“

12 Двойката, която всеки ден отделяше време за секс

Двойка в леглото развълнувана

Shutterstock

Хайди Пауъл и съпругът й Крис се бяха разделили през годините и това включваше рязък спад в количеството секс, който правеха. Хайди писа на нейният блог че в разгара на един от техните „скандални нокаути, влачи битки” и разговори за развод, те решиха да опитат и да се свържат отново, като се предизвикаха да прави секс всеки ден за месец. Дори в дните, когато се биеха, вместо това трябваше да оставят оръжията си и да правят любов. „Това, което вярвам, че наистина ни промени, беше нашата отдаденост да отделяме дори 20 минути всеки ден, напълно фокусирани един върху друг“, пише тя.

Популярни Публикации