50 начина да имате здравословен сексуален живот след 40

За много хора, живот над 40 е доста страхотно: Вашият кариера е по-добре от всякога и вашето увереност е на върха на всички времена. Пясъците на времето обаче не щадят никого и за някои над 40 души животът в спалнята може да се промени драстично с течение на годините - и не винаги към по-добро. Но ако искате да запазите нещата свежи в чаршафите след идването и изчезването на големите 4-0, това може да е по-лесно, отколкото си мислите. Тези експертни съвети за това как да поддържате нещата пикантни и да имате своите най-добрият секс след 40. Следвайте тези съвети и за нула време отново ще се почувствате като тийнейджър.

50 съвета за най-добрия си секс след 40:

зряла двойка в леглото, здрав секс след 40

Shutterstock

1. Приемете промените в тялото си.

Чувството за комфорт в тялото ви е секси, независимо от възрастта ви, така че прегърнете промените, които виждате - и оставете партньора си да направи същото.„Тялото ви определено не изглежда по същия начин, както преди“, казва Д-р Никола Джорджевич , MD, от MedHelpAlert.org . „Не се избягвайте и се уверете, че обичате тялото си такова, каквото е. Не поглеждайте назад, фокусирайте се върху сега. '2. Разширете определението си за това какво е секс.

Ако предпочитанията ви в спалнята са се променили през годините, крайно време е да предефинирате какво означава сексът за вас.„Целувките, гушкането и възбуждането могат да бъдат доста забавни“, казва Джорджевич. „Уверете се, че проучвате с партньора си и не се страхувайте да говорите за вашите желания.“

3. Направете опис на вашите лекарства.

Ако сте се почувствали по-малко въодушевени от перспективата да бъдете интимни, отколкото преди, опитайте да поговорите с Вашия лекар дали някое от настоящите Ви лекарства може да стои между Вас и по-пълноценен сексуален живот.

„Има някои лекарства, чиито странични ефекти включват намалено либидо или (при жените) по-ниска способност за смазване“, казва Д-р Лина Великова , MD, от обезпокойте.co . „Те включват антидепресанти, кръвно налягане лекарства, антихистамини (лекарства за алергии), лекарства за регулиране холестерол и лекарства за язва. Ако приемате някое от тези лекарства и имате проблеми с възбудата или смазването, говорете с Вашия лекар за това. '4. Изберете удобни позиции.

Болките и болките изглеждат сякаш от нищото, докато остаряваме, така че е от съществено значение да преоцените рутината на спалнята си, ако установите, че обичайните ви позиции просто не я режат.

'Ако имате болка в гърба , не се обезсърчавайте “, казва Великова. „Намерете най-удобната поза, която не напряга гърба ви. Рамо до рамо е добра позиция за това. '

5. Увеличете производството на хормони, които се чувстват добре.

възрастна двойка, държаща се за ръце, здрав секс след 40

Shutterstock

Включете се в някакво умилително докосване, за да „задействате производството на хормони за добро усещане - окситоцин, ендорфини, серотонин и допамин“, предполага Мериан Каринч , автор на Зряла сексуална близост . „[Те] изпомпват желанието ви за близост, повишават настроението ви и [ви помагат] да откривате всякакви нови (и стари) удоволствия.“

6. Успокойте партньора си извън спалнята.

„С напредване на възрастта на нашите тела може да искаме уверение, че все още сме желани“, казва Стивън царува , LMFT, основател на базираната в Лос Анджелис Терапия за възрастни . „Това може да създаде сексуални ситуации под натиск, при които всяко движение и маневра на партньора ви се разглеждат, за да се докаже, че сте или не сте привлекателни.“ За да помогнете в борбата с този проблем, опитайте да успокоите партньора си извън спалнята - отбележете кога се обличат, покажете им обич, когато сте навън, и отделете време за романтични срещи когато е възможно.

7. Не се страхувайте да обсъждате това малко синьо хапче.

Ако вие или вашият партньор изпитвате затруднения в спалнята, не се страхувайте да обсъждате проучването на вашите медицински възможности. „В мъжките пространства сексът се обсъжда открито. Сексуална дисфункция не е. Това може да доведе до някои мисли, че еректилната дисфункция (ЕД) е по-рядко срещана, отколкото е в действителност “, казва Reigns.

„За партньори на мъже, нуждаещи се от лекарства срещу ЕД, може да бъде предизвикателство да не приемат лично нуждата от еректилни лекарства - особено ако човек се чувства несигурен в застаряващото си тяло“, отбелязва той. „Логиката на„ Ако наистина го харесваше, нямаше да се нуждае от хапче “е грешна. Ако вашият партньор се нуждаеше от слухов апарат, това би ли означавало, че те наистина не искат да ви слушат? '

8. Играйте на сигурно.

Мислите ли, че можете да се откажете от защитата с нови партньори след определена възраст? Помисли отново.

„През последните няколко години имаше доста изследвания и репортажи, които предполагат, че възрастните хора не се учат да носят презервативи, когато излизат в града“, казва Карол Куин , Доктор по добри вибрации, персонал-сексолог и куратор на Музея на античните вибратори и съавтор на Книгата за секс и удоволствия: Ръководство за добри вибрации за страхотен секс за всички . „Хората над 50 години определено могат да получат (и да дадат) полово предавани инфекции, така че се информирайте, бъдете подготвени и играйте на сигурно място.“

9. Направете секса последователна част от вашата рутина.

Въпреки че със сигурност не би трябвало да правите секс, когато не ви се иска, отделянето на време за интимност може да ви направи по-отворени за по-скоро в бъдеще. Според проучване от 2017 г., публикувано в Психологическа наука , двойките имаха повече удовлетворение от връзката до две седмици след секса - и като се има предвид, че чувството за щастие във връзката ви е ключов фактор за желанието да правите секс за начало, това в крайна сметка се превръща в самостоятелен цикъл.

10. Работете върху вашата увереност.

По-възрастна двойка, здрав секс след 40

Shutterstock

Не се чувствате секси? Вместо да харчите тонове пари за бельо или играчки, опитайте първо да поработите върху самочувствието си. „Сексуалността е увереност“, казва Назанин Моали , Доктор по медицина, секс терапевт в Торанс, Калифорния и домакин на Подкастът на сексологията . „Това е различен вид увереност, която може да сме имали през 20-те или 30-те години, но такава, която се основава на нашите постижения, постижения и това, в което сме се превърнали в живота.“

11. Уведомете вашите нужди - дори ако в началото е неудобно.

Дори да се чувствате неудобно в началото, говоренето за вашите нужди в спалнята ще запази любовния ви живот по-здрав в дългосрочен план.

„Двойките на възраст над 50 години често ни казват, че изричането на думата„ секс “е било табу в тяхното домакинство, което затруднява отварянето помежду им - дори като възрастни възрастни“, според мъж и съпруга треньор и терапевт Адам Кинг , CLC и Кариса Дж. Кинг , MA, LMFT, автори на Сексуални очаквания - здравословен сексуален живот след 50-годишна възраст . 'Така че, докато вроденият им дизайн ги подтиква към секс, говоренето за това изисква преднамереност, насоки и дори учене.'

12. Уверете се, че спите достатъчно.

Получите лека почивка и може да откриете, че ви е по-лесно да четете репликите на партньора си, когато става въпрос за секс. Според проучване от 2013 г., публикувано в Спете , лишените от сън мъже са по-склонни да разчитат поведението на половинката си като сексуален интерес, дори когато случаят не е такъв - потенциално да доведе до някои сериозни чувства на отхвърляне, когато им се отказва отново и отново. Ако искате да поддържате сексуалния си живот здрав, уверете се, че получавате адекватна почивка и ще бъдете по-добре подготвени да правите разлика между това кога партньорът ви иска да го включи.

13. Експериментирайте с нови дейности в спалнята.

Според преглед от 2017 г. на изследване, публикувано в Списание за секс изследвания , повече сексуално удовлетворени двойки съобщават за по-голямо разнообразие от сексуални актове, отколкото техните по-малко доволни колеги.

14. Практикувайте внимателност.

по-възрастни двойки флиртуват навън, здрав секс след 40

Shutterstock

Малко внимателност в спалнята може да направи всичко различно, когато става въпрос за вашия сексуален живот. Според проучване от 2019 г., публикувано в Списание за секс и брачна терапия , хората, които са били по-внимателни по време на секс, се радват както на по-голямо сексуално удовлетворение, така и на по-високо самочувствие.

15. Бъдете рутина извън спалнята.

Трябва да се каже нещо за предсказуемост на връзката. Имаме ниво на комфорт, като знаем, че петък е за филми, или че някой от вас ще готви, а някой от вас ще почиства, или че и двамата презират патриотите.

Но дългосрочните двойки трябва да намерят начини да смесят редовния ритъм на живота си - с нови излети, нови ресторанти, нови двойки, с които да се закачат. „Колкото по-нова е активността, толкова по-голямо е повишаването на приятния за чувство химичен допамин“, което подобрява настроението Ава Кейдъл , Доктор, автор на Невроловология .

16. И в спалнята.

двойка, която се смее в леглото, здрав секс след 40

Shutterstock

„След много години секс със същия човек действителният акт на правене на любов може да придобие известна предсказуемост“, казва Кадел. Включете нещо: Стаята, нощта от седмицата, реда, в който сваляте дрехите, канала. Това ще направи разлика.

17. Натрошете малко кардио.

Сексуалната функция се контролира отчасти от качеството на притока на кръв към вашите органи. Енергичните сърдечно-съдови упражнения - поне три или четири пъти седмично, при които пулсът ви скача до степен, че дишате трудно - ще ви направят по-добри в леглото.

„Тъй като притокът на кръв е жизненоважен за функционирането на половите органи, каквото и да направите, за да подобрите здравето на сърцето си, ще подобрите сексуалния си живот“, казва Майкъл Ройзен , Доктор по медицина, главен уелнес директор на Клиника в Кливланд .

сънувах, че майка ми умря какво означава това

18. Помпайте желязо поне два пъти седмично.

Упражненията за съпротива не само помагат да промените телесното си тегло и форма (и двете ще имат физически и психологически ползи), но също така увеличават тестостерона.

„Тестостеронът е ключовият хормон както за мъжете, така и за жените за сексуалното влечение“, казва Ройзен. „Упражнението за съпротива спомага за увеличаване на мускулната маса, което подобрява тестостерона.“ Нямате достъп до гири? Една рутина упражнения с телесно тегло - лицеви наклони, клякания и удари - ще работи.

19. Качете се на една и съща страница финансово.

„Финансовият стрес - основната причина за проблеми във връзките - е свързан с много здравословни проблеми, така че когато двойките имат пари проблеми, това обикновено означава, че имат проблеми и в спалнята “, казва Ройзен. Планирайте финансова среща веднъж месечно между вас двамата. Само актът на говорене - дори ако не винаги се съгласявате - кара нещата да вървят в правилната посока.

20. Запасете се със здравословни мазнини.

яйца сьомга мляко и пиле, здрав секс след 40

Shutterstock

Един от най-големите ви диетични съюзници са здравословните мазнини, като тези, съдържащи се в рибата и ядките. „Те ще помогнат за понижаване на възпалението, кръвното налягане и вашия вреден LDL холестерол. Когато се променят, те могат да помогнат за подобряване на сексуалната функция “, казва Ройзен.

21. Намалете добавената захар във вашата диета.

Една от най-големите заплахи за здравословния сексуален живот? Диета, която раздува вътрешността ви. Намалете приема на преработени храни и ги заменете с такива, които съдържат съставки, подходящи за артериите (като плодове и зеленчуци). „Храните с големи количества добавена захар увеличават риска от редица проблеми, които карат артериите ви да функционират по-малко ефективно - и това е лоша новина за всички части на тялото, участващи в сексуалната функция“, казва Ройзен.

22. Изпуснете последните 10 килограма.

„Размерът на талията е пряко свързан със сексуалната функция“, казва Ройзен. „Колкото по-високо е, толкова по-голям е шансът да имате някаква дисфункция.“

23. Вземете малко чесън.

Според проучване от 2016 г., публикувано в Journal of Nutrition , карамфилът за издишване на дъх и вампир има предимства за изчистване на артериите. И знаете какво означава по-добър кръвен поток ...

24. Пийте по-често червено вино.

възрастен мъж пие вино, здравословен секс след 40

Shutterstock

Италианско проучване, публикувано през 2009 г. в Списание за сексуална медицина , показа, че тези, които са имали една или две чаши червено вино на ден има по-високи нива на сексуално удовлетворение.

25. Подправете нещата в кухнята.

Ключът към по-горещия сексуален живот? По-гореща храна. Едно проучване от 2015 г. в списанието Физиология и поведение установи, че пикантната храна повишава тестостерона. Затова се пригответе да усилите топлината в чинията си и в спалнята.

26. Добавете малко червено към менюто си.

Доматите съдържат ликопен , които могат да възстановят кръвната глюкоза и да намалят оксидативния стрес. Тези ползи за здравето водят до по-добър приток на кръв, което отново може да ограничи еректилната дисфункция.

27. Следвайте поговорката „ябълка на ден“.

Проучване от 2014 г. в Архиви на гинекологията и акушерството установили, че жените, които редовно ядат ябълки, са имали по-високи нива на сексуална функция. Учените предполагат, че това е така, защото ябълките съдържат антиоксиданти, които подобряват притока на кръв (и по този начин възбудата).

28. Донесете витамините от група В.

Едно проучване от 2014 г. в Азиатски вестник по андрология разкри корелация между ниските нива на сексуална функция и ниските нива на фолиева киселина (витамин В9). Така че, ако искате да подобрите заниманията си в спалнята, добавете храни с витамин В - като тъмнолистни зеленчуци, цитрусови плодове и боб - към вашата диета.

29. Кажете повече „Обичам те“.

прегръдка на по-възрастни чернокожи двойки, здрав секс след 40

Shutterstock / Monkey Business Images

До 2016г Университет Чапман проучване за сексуално удовлетворение при дългогодишни двойки установи, че тези, които са по-удовлетворени от сексуално отношение, казват „обичам те“ по време на секс.

30. Направете секса по-забавен.

Същото проучване на университета Чапман установява, че сексуално доволните двойки съобщават, че сексът им е едновременно страстен и игрив, така че не се страхувайте да станете глупави в чувала.

31. Нагоре по романтичните жестове.

Малките неща наистина имат голямо значение. Д-р Биа Джафри , клиничен психолог и психотерапевт със седалище в Швейцария, каза за Мари Клер че прелюдията трябва да започне много преди всъщност да правите секс. „Говоря тук за умствената любовна игра, която се случва дни по-рано, а не за тази, която имате непосредствено преди секс“, отбелязва тя. „Уверете се, че сте внимателни към партньора си. Малките жестове и хубавите коментари са важни за създаването на правилното настроение за секса. '

32. Направете едно пътуване заедно.

Ключът към подобряването на сексуалния ви живот над 40? Вашият паспорт. Според проучване от 2016 г., проведено от U.S. Travel Association , пътуване заедно не само помага да се запази силата на връзките, но може да помогне и за запалване на интимността при двойките.

33. Говорете за тялото на партньора си.

възрастна двойка танцува в кухня, здравословен секс след 40

Shutterstock

Комплимент частите на тялото на вашия партньор - а не само тези, свързани със сексуалността. Проучване от 2017 г. в Списание за сексуална медицина съобщава за корелация между изображението на долната част на тялото и ниските нива на сексуално удовлетворение - което има смисъл, защото по-голямата несигурност означава повече инхибиране. Така че даването на самочувствие на партньора ви малко може да доведе до голяма разлика в спалнята.

34. Направете редовен секс приоритет.

Едно проучване от 2017 г. в PLoS One разкри това, което много двойки вече знаят: Двойките с по-висок процент на физическа близост са склонни да бъдат по-близки. Не че количеството означава качество, но трябва да имате някои количество, за да има повече качество.

35. Направете поза.

Проучване от 2010 г. в Списание за сексуална медицина установих, че йога спомогна за намаляване на сексуалната дисфункция и подобрено либидо. Други ползи от практикуването на тези пози включват подобрено дишане и контрол, както и повече гъвкавост. Само не се шегувайте с „куче надолу“ в леглото.

лъвска символика в сънищата

36. Вземете фризи сутрин.

по-възрастна двойка в леглото, здрав секс след 40

Shutterstock / Юлия Григориева

Както съобщава Слънцето през 2017 г. Forza Supplements проведе изследване, което установи, че най-доброто време на деня за секс е времето, противоположно на това, когато много двойки правят секс: 7:30 ч. сутринта изглежда идеално. Това е така, защото около 45 минути след като се събудите, когато енергийните ви нива са най-високите.

37. Работете по вашите конфликти.

Проблемите с връзките засягат вашето настроение и цялостното удовлетворение и следователно влияят върху желанието. Ако не говорите за проблемите си, това само ще създаде повече проблеми и това важи и за сексуалния ви живот.

38. Прекарвайте повече време заедно.

Графиците ви може да са натоварени, но отделянето на повече време един за друг - дори когато не ставате капризни, може да ви направи по-заинтересовани един от друг по полов път. Проучване от 2014 г. в Хормони и поведение разкри, че окситоцинът - свързващият хормон, който се стимулира в моменти на сближаване - може да засили оргазмите, както и задоволството след секс.

39. Създайте нов ритуал заедно.

Масажите на краката всяка неделя вечер, съвместното готвене всеки четвъртък или поход през първите уикенди на месеца създават последователност, повишават окситоцина и могат да направят чудеса за нивата на вашата физическа близост.

40. Прекарвайте повече време в притискане.

Брак, двойка, секс, здравословен секс след 40

Shutterstock

Проучване от 2014 г. в Архиви на Сексуално поведение намери една ключова съставка за дългосрочен успех на връзката: притискане след секс. Според изследването има силна връзка между „привързаното поведение след секс (напр. Гушкане, галене, споделена близост) и сексуалното и удовлетворение от връзката“.

41. Никога не подценявайте силата на масажа.

Свещи, масла, някаква атмосферна музика. Нищо не настройва настроението като добро разтриване на цялото тяло - и за двама ви.

42 ... Или балон с вана.

по-възрастна двойка в балон, здрав секс след 40

Shutterstock / Monkey Business Images

Това е също толкова релаксиращо, колкото масаж , с изключение на 100 процента по-малко облекло. Професионален съвет: Удвоете мехурчетата с бутилка Moët.

43. Помнете йерархията на комплиментите.

Това, което казвате, има значение.
Когато кажеш, че има по-голямо значение.
Как казвате, че има най-голямо значение.

44. Помнете йерархията на спалнята.

Това, което правите, има значение.
Когато го направите, това има по-голямо значение.
Как го правите, има най-голямо значение.

45. Помнете йерархията на желанието.

Как изглеждаш има значение.
Начинът, по който действате, има по-голямо значение.
Как се отнасяте един към друг - всеки ден - има най-голямо значение.

46. ​​Вкарайте някои подкрепления.

Истината е, че живеем в златния век на играчките: големи, малки, за него, за нея и за двете. Можете дори да намерите 24-каратова играчка, която се удвоява (и преминава) като висулка-огърлица с мода напред! Има нещо за вас, което може да отведе удоволствието ви до невъобразими нива.

47. Добавете малко секси литература към списъка си, който трябва да прочетете.

Мъж чете стихотворения на жена, здравословен секс след 40

Shutterstock

Разбира се, можете да поставите видеоклип, за да оборотите двигателите си. Но можете и да опитате четене такова нещо. Днес има безброй сайтове, пълни с подобно съдържание. Развихрете въображението си.

48. Разширете социалните си възможности.

Искате ли да направите връзката си по-задоволителна? Опитайте да насочите вътрешния си екстроверт. Проучване от 2005 г., публикувано в Европейско списание за личността разкрива, че макар невротизмът да намалява удовлетворението от връзката, екстровертността го засилва - и кой не харесва партньор, който излиза, както в спалнята, така и навън?

49. Намалете зависимостта си от порнографията.

Гледането на порнография заедно може да е секси за някои двойки, но прекаляването може да има отрицателен ефект върху връзката ви в дългосрочен план. Според преглед от 2017 г. на изследване, публикуван през Изследване на човешката комуникация , потреблението на порнография е свързано с намалено междуличностно удовлетворение.

50. Поддържайте любопитството си живо.

Гей момчета, хомосексуалност, здравословен секс след 40

Shutterstock

Никога не е късно да проверите своята сексуалност. Никога няма да разберете, ако не опитате. И за повече начини да вземете нещата напред, научете за това 30-те начина, по които упражнението засилва сексуалния ви живот .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации