40 неустоими идеи за първа среща

Всички знаят, че първата среща е най-трудната за планиране. Трябва ли да изберете нещо просто - например кафе или питие - или сте от типа хора, които искат да бъдат запомнени и да направят нещо малко повече ... нестандартно? Едно е сигурно: когато планирате първа среща, вие искате уверете се, че ще върви добре - и да се надяваме да ви даде шанс да планирайте втора среща както добре. Не се стресирайте! Имаме ти гръб.Събрахме всички най-велики скучни и експертно проверени идеи за първа среща, които са гарантирани не само впечатлете датата си с вашите интелигентни идеи, но също така ще положи основите за потенциално трайна връзка. Кой знае? Може да е началото на нещо ново. Честито планиране!

1. Разходете се.

двойка ходене първа среща идея

ShutterstockДа, понякога най-простите идеи за среща са най-добрите. Според проучване, направено на най-добрите идеи за дати от приложение за запознанства Zoosk , след вечеря и кафе, разходката беше третата най-популярна идея за среща за жени на 30-те, 50-те и 60-те години и се класира на 4-то място сред жените на 20-годишна възраст.2. Посетете музей.

двойка на разходка до музея, идеи за първа среща

Shutterstock„Посещението на един или няколко музея може да бъде чудесна първа среща“, казва Крепост Мишел , говорител, автор и ентусиаст на връзките. „Много музеи са безплатни, достъпни или приемат дарения. Това дава на двойката шанс да разговарят непринудено и да разберат взаимно гледната точка за живота, базиран на изкуството.

Това също е сигурен начин за убиване на всякакви неудобни мълчания: Навсякъде около вас ще има безкрайно множество страхотни начинаещи за разговори. Освен това много музеи имат малко кафене вътре, така че ако нещата вървят добре, можете да удължите датата, като вземете хапка.

3. Посетете фермерски пазар.

земеделски производител

Shutterstockмечтаната любовна афера

Има много причини, поради които това работи толкова добре, колкото първата среща. „Първо, това е обществено място, така че е относително безопасно“, казва Съни Роджърс , клиничен сексолог и сертифициран секс треньор. „Плюс това дава на социално изнервените избягващи много различни неща за обсъждане. Можете да обсъждате предпочитанията за цветя, плодове и сладко, докато се разхождате и пазарувате заедно. Ако датата върви добре, предлагам да си купите кафе, плодове или сладолед и да седнете някъде, за да ядете или пиете заедно. Ако нещата вървят изключително добре, предлагам да закупите няколко ключови съставки и да определите втора дата, на която ще готвите или приготвяте закупените съставки, за да се насладите заедно. И ако датата не върви добре? Имате идеалното оправдание да се оттеглите: пресни съставки, които трябва да се приберат.

4. Опитайте любопитни факти през нощта (и спечелете)!

жена и мъж се смеят в разговор на коктейл, идеи за първа среща

Shutterstock

Това бие типичния разговор с коктейлите. Много барове и пъбове имат тематични любопитни вечери, така че можете да покажете своята поп култура или исторически познания и да влезете в игривия състезателен дух.

5. Избягайте от стая за бягство.

двойка в стая за бягство, идеи за първа среща

Shutterstock

Тези приключенски игри, в които хората се събират, за да използват улики за решаване на различни пъзели, са невероятно популярни в момента и правят фантастична дейност за първа среща. „Ескейп стаята е сигурен начин бързо да опознаете датата си“, казва Лора Билота , треньор по срещи и сватовник. „Ще трябва да използвате екипна работа и задачата, с която се справяте, ще държите двамата да говорите без неудобни затишие.“

6. Отидете на туризъм.

Двойка Туристическа романтика, идеи за първа среща

Ако и двамата обичате да бъдете активни на открито, това е чудесен начин да се опознаете. „Не предлагам да удряте уединен поход или такъв, който да отнеме часове, за да завършите, но вместо това намерете пешеходна пътека или около вашия град, в парк или в провинцията“, предполага J. Hope Am , експерт по отношения и автор. - Съберете малко вода и няколко леки закуски, облечете се удобно и тръгнете на път. Ще имате достатъчно време за разговор и можете също да прецените тяхната спонтанност и може би дори фитнес уменията им.

7. Присъствайте на четене на книги.

Двойка, която се наслаждава на една от страхотните първи срещи без клише.

Shutterstock

Ако смятате, че интелигентността е секси, четенето на книги ще ви помогне да прецените интелекта на вашата дата и ще осигурите начало на разговор. „Това ще ви позволи да говорите за тема, която е извън„ разкажете ми за себе си “, и въпреки това все още имате усещане за другия човек“, казва Джанет Зин , LCSW, съветник за двойки.

8. Отидете на кънки.

двойка идеи за пързаляне на кънки през нощта

Shutterstock

какво означава да сънуваш изпражнения

„Кънките на лед или ролкови кънки бяха основни неща за срещи още в гимназията за много хора“, отбелязва Стеф Сафран , експерт по запознанства и сватовства. „Опитайте да направите дейност, която поддържа фокуса върху балансирането от падане - буквално.“ В края на деня, малко лека физическа опасност е страхотно, удостоено с времето свързващо преживяване.

9. Пейте караоке.

мъж, който пее караоке, докато жените гледат, идеи за първа среща

Shutterstock

„Нищо не ни приближава до някого като готовност да споделяме с откритост и честност“, казва Мишел Пустър , лицензиран професионален консултант. „Демонстрация на такава уязвимост показва увереност и усилия да опознаете някого, като първо споделите за себе си.“

10. Отидете на боулинг.

боулинг, идеи за първа среща

Боулингът може да бъде малко шантав (обувките, музиката, техниката), което означава, че е идеален за разбиване на леда.

11. Вземете час по изкуство.

Двойка рисува заедно, идеи за първа среща

Shutterstock

„Тази дейност може да предизвика вашето творчество и също така ще позволи разговор и връзка“, отбелязва Сюзън Рут Фрийдман , двойки терапевт и клиничен сексолог, който работи с Магазин за възрастни Jack & Jill .

12. Вижте комедийно шоу.

комедийно шоу идея за първа среща

Shutterstock

„Чудесен начин да изхвърлите уморената комбинация от вечеря и напитки е да вземете коктейл и да отидете на комедийно шоу“, казва Билота. „Първото питие ще ви помогне да се почувствате комфортно и да се запознаете. Надяваме се, че шоуто, което виждате, е забавно, но дори и да не е, след това ще имате много неща за разговор.

13. Посетете приют за животни.

приют за животни, идеи за първа среща

Shutterstock

„Ако сте любител на животните, една от най-добрите първи срещи е да отидете в приют за животни, където имат селекция от животни от сладки котенца до дракони Комодо“, казва Чери Дейвис , треньор по запознанства. Това е чудесен начин да видите как датата ви взаимодейства с тях, освен това често можете да прецените колко нежен е някой, като се отнася с потенциалните домашни любимци.

14. Посетете спортно събитие.

Приятели в Sports Game, идеи за първа среща

Обичате спорта и знаете ли и датата ви? Насочете се към местна игра. „И двамата могат да се опознаят и как реагират на подобни събития“, обяснява треньорът по връзките Сюзън Голичич , Доцент доктор. „Освен това се случват много неща, в случай че в началото се появят някакви неудобни тишини.“ Забележка за мъжете: Не правете това, ако датата ви не се занимава със спорт.

15. Слушайте джаз.

идея за първа среща слушайте джаз

Shutterstock

Ако във вашия град има страхотен джаз клуб (и има вероятност да го направи), вземете си датата, за да се насладите на музика на живо, докато имате коктейл или три. Настройката ще бъде по-романтична от типичния ви бар и ще имате много материали за разговори между сетовете. (В края на краищата това е идеалната възможност да канализирате своите Ема Стоун и Райън Гослинг .)

16. Вземете курс по готвене.

двойка в клас за готвене идеи за среща за вечер

Shutterstock

как да придобиете фотографска памет

„Обикновено предлагам клас за готвене, защото е на ръка“, казва Роджърс. „Отново, това е безопасно място и предлага споделено преживяване, което позволява да се обсъждат много теми. Обикновено това е и кратък период от време, така че датиращият може да реши дали желае да удължи датата или да направи планове за втора дата. С нещо като клас за приготвяне на тестени изделия, можете да предложите втора среща в италиански ресторант, известен със свежите си макарони.

17. Вижте екстрасенс.

психическо четене първа среща

Shutterstock

Какъв по-добър начин има да разберете дали ви е съдено да бъдете заедно завинаги?

18. Разгледайте уличен или музикален фестивал.

Двойка, която се наслаждава на една от страхотните първи срещи без клише.

Ще се изненадате колко от тези събития има и те правят чудесни дестинации за срещи. „Доста лесно е да намерите фестивал в рамките на 10 или 20 мили, ако изглеждате достатъчно упорито“, казва Дейвид Бенет , сертифициран консултант и експерт по връзките. „Те често включват безплатни шоу програми, добра храна, игри и разходки. И най-малкото можете да гледате хората.

19. Вижте филм с диск.

шофиране в киносалон, идеи за първа среща

Shutterstock

Виждането на филм обикновено не е идеално за първа среща, тъй като е доста трудно да се води разговор в претъпкан театър. Задвижването, от друга страна, позволява малко повече поверителност, за да можете да разговаряте за любимите си сцени.

20. Вземете ботаническа градина.

Цветя на лалета, идеи за първа среща

Shutterstock

„Ако времето позволява, проверката на ботаническата градина може да бъде добър начин да видите нещата, когато трябва да се съсредоточите върху това, което е пред вас“, казва Сафран. По този начин не е нужно да се наблягате на измислянето на теми, които възникват, когато има прекъсване в разговора.

21. Вземете курс за дегустация на вино.

вино, идеи за първа среща

Много вино магазините и баровете предлагат вечери за дегустация на вино, което може да бъде забавен начин да направите нещо социално и все пак да се опознаете едновременно. Ако не можете да намерите клас близо до вас, направете си сам в ресторант BYOB с няколко различни бутилки вино.

22. Всичко на плажа

двойка на средна възраст, разхождаща се на плаж с ръце около себе си, идеи за първа среща

Shutterstock

Ако имате достъп до плаж, добре е да го използвате. В изследването на Zoosk за идеи за дати, жени от всички възрастови групи споменават плажа като едно от най-добрите си романтични места.

23. Създайте свой собствен кулинарен тур.

обиколка с храна, идеи за първа среща

Shutterstock

Ако искате да станете наистина креативни, опитайте тази идея за първа среща. „Поръчайте едно мезе на местно място, след това отидете на друго място и споделете друго мезе“, предлага Zinn. Продължавайте, докато се наситите! „Ще научите вкусовете на храната на вашата среща и това е забавен начин да опитате различни неща заедно.“

24. Срещнете се при изгрев или залез.

Изгрев, идеи за първа среща

Shutterstock

„Срещнете се, за да гледате изгрева или залеза“, препоръчва Голичич. „Това е не само романтично, но също така позволява разговор - понякога наистина дълбок разговор - като същевременно приема красотата на нещо, което често приемаме за даденост.“

25. Посетете зоопарка.

гледане на залеза, идеи за първа среща

Shutterstock

Подобно на идеята за ботаническата градина, това премества фокуса върху нещо различно от вас двамата, казва Сафран, което може да помогне за изрязване на неудобството от първата среща, което понякога се случва.

26. Отидете на лов за десерти.

сладолед със сладолед - най-забавни шеги

Shutterstock

Поемете се да намерите най-доброто десертно място в града. „Преминаването от място на място в обиколка може да ви накара да вземете проби от пустини, докато правите малки разговори“, казва Сафран. Можете също така да резервирате обиколка с кекс или нещо подобно, ако се предлага във вашия район. „Въпреки че това, че сте един на един, можете да изнервите някои хора, ако ходите с малка група, това може да улесни нещата, ако ви отнеме малко време, за да излезете от черупката си.“

27. Направете парков пикник.

Двойка, която се наслаждава на една от страхотните първи срещи без клише

Ако времето е хубаво, няма нищо по-хубаво от пикник на открито в местния парк. Вземете малко плодове, сирене, бисквити и вино и ще сте готови. Вечерята в изискан ресторант е приятна като идея за първа среща, но това е много по-внимателно.

как да не бъдете нервни на първа среща

28. Качете се на колело.

колоездене, идеи за първа среща

Или правете почти всяка друга физическа активност, която и двамата се радвате. „Не само, че можете да правите нещо, което обикновено правите, и да говорите за това как тренирате, вие трябва да проверите другия човек с дрехи за тренировка“, казва Голичич.

29. Подскачайте в батут парк.

дата на батут парк, идеи за първа среща

Това е доста трудно не забавлявайте се, когато скачате в стая, пълна с батути. 'Тези закрити паркове се появяват навсякъде', казва Бенет. 'Те добавят малко тръпка и забавление към първата ви среща.' Нещо повече, ще видите дали датата ви е в състояние да си прекарате добре и да не приемате себе си твърде сериозно.

30. Срещнете се в книжарница.

книжарница с идея за първа среща

Shutterstock

Разведете се на обиколка в книжарницата, като посочите любимите си книги и защо те са важни за вас по пътя. Много книжарници в наши дни имат кафенета, така че винаги можете да започнете или завършите с чаша Джо.

31. Опитайте клас по суинг танци.

идеи за първа среща - танцов клас

Shutterstock

„Това е игрив начин да се ангажирате, да се упражнявате и да научите как се движите заедно като двойка“, казва Фрийдман. Дори ако никой от двамата не е страхотен танцьор за начало, ученето на ново умение заедно е сигурен начин да прецените съвместимостта си.

32. Отидете на концерт.

концерт за първа среща

Shutterstock

значение на лястовица птица

'Подобно на спортното събитие, има моменти, когато не се изисква разговор', посочва Голичич. 'Бих предложил нещо от по-меката страна, за да започнете, но това е шанс да се забавлявате, движейки се и пеейки под музиката.'

33. Посетете квартал, в който никога не сте били.

проучване на първа среща

Shutterstock

Ако живеете в голям град, вероятно във вашия район има квартали, които никога не сте изследвали. Може би има дори голяма туристическа атракция във вашия град, в която никога не сте били. Срещнете срещата си там и проучете.

34. Играйте аркадни игри.

аркадна идея за първа среща

Shutterstock

'Изскачат барове, пълни с аркадни игри от старата школа и Skee-Ball', казва Бенет. Често можете да играете безплатно, ако си купите едно или две питиета, а някои приятелски състезания са солиден начин да видите дали има искра.

35. Доброволец.

Двойка доброволци заедно Валентин

Shutterstock

Направете добро заедно. „Доброволческите срещи за организация са чудесен начин да разберете дали споделяте едни и същи ценности и морал“, казва Дейвис. „Можете да наблюдавате как те си взаимодействат с други доброволци, ако са приспособими или се нуждаят от структура и дали са готови да опитат нещо ново, общувайки с хора, които не биха били в техния социален кръг.“

36. Яжте на вечеря.

по-възрастна двойка на вечеря в заведението, идеи за първа среща

Shutterstock

Това изважда цялата задух и претенции от типичната дата на ресторанта. Трудно е да се вземете твърде сериозно, когато ядете палачинки за вечеря.

37. Отидете на пешеходна обиколка с фотография.

Идея за дата на обиколка на смартфон за смартфон

Тази идея за първа среща може лесно да бъде направена „направи си сам“. „Вземете смартфона си и отидете на разходка и говорете, докато правите снимки на това, което харесвате“, казва Зин. „Тогава седнете и сравнете какво сте взели и защо ви е харесало.“

38. Яжте брънч.

махмурлук, идеи за първа среща

Shutterstock

Дневните дати са сериозно подценени и брънчът е лесен начин да ги пробвате, ако не сте го правили преди. Изберете ресторант, за който знаете, че има невероятна храна и оживена атмосфера, която ще вдъхнови разговора. Освен това сигнализирате на потенциалния си партньор, че не сте само в това, което се случва в спалнята.

39. Отидете на каяк.

каяк, идеи за първа среща

„За любителите на открито това е страхотно занимание за един прекрасен ден“, казва Фридман. „В идеалния случай наемете каяк с двама души, за да можете да сте близо и да общувате за красивите места сред природата.“

40. Яжте сладолед.

двойка за среща за сладолед, идеи за първа среща

Безопасно е да се каже, че вие ​​и вашият потенциален S.O. сте били на милион дати за кафе, но дали някога сте били на среща със сладолед? Вероятно не. Вземете конус и се разходете.

За повече начини за най-добрия си живот, запишете се за нашия бюлетин сега!

Популярни Публикации