50 начина за създаване на нови приятели след 50

Като млад възрастен човек често чувства, че дори не е нужно да мислите как да създадете приятели. Имате класове в колежа, пълни с връстници, наглед безкраен социален календар и никога не ви е трудно да започнете разговор с непознат в бар.Бързо превъртане напред няколко десетилетия и нещата не са толкова прости. „По-голямо предизвикателство е да създадеш приятелства като възрастен, защото тази група хора често е в разцвета на живота си, изграждайки кариерата и семействата си“, казва лайф треньорът Д-р Хайме Кулага , Доктор, LMCH. „Възрастните работят около детски училища и спортни графици, плюс имат свои собствени работни графици, а някои възрастни поемат ролята на болногледачи за своите родители. Управлението на ежедневната фамилна единица е достатъчно трудно, камо ли да се опитвате да намерите време, за да го вмъкнете социален живот . '

Очевидно създаването (и запазването) на приятели като възрастен също е станало по-трудно. Според изследователи от Университета Дюк и Университета на Аризона , Възрастните американци съобщиха, че имат приблизително един приятел по-малко през 2004 г., отколкото същата демографска група само две десетилетия по-рано. Още по-лошо, резултатите от a Анкета на Gallup разкри, че 16 процента от възрастните американци имат само един или двама приятели - а шокиращите два процента признават, че изобщо нямат.За щастие, само защото сте свидетели на намаляването на социалния ви кръг, не означава, че бездружието е във вашето бъдеще. Ето как да се сприятеляват след 50 години.1 Водете с усмивка.

възрастна жена, усмихната как да създаде приятели след 40

ShutterstockЕдин от най-лесните начини да направите себе си по-достъпен е като поставите усмивка на лицето си . Като невролог от UCLA Марко Якобони разкри в интервю за Научен американски , усмихвайки се на някой друг, може да активира мозъчната дейност на другия човек, предизвиквайки подобен отговор на усмивка. Така че, когато се опитвате да създадете нови приятели, постарайте се да запазите приятен израз на лицето си - това може просто да ви направи по-привлекателни.

2 Присъединете се към екип от любопитни факти.

две жени, които пият заедно в бар, как да се сприятеляват като възрастен

Shutterstock

Имате нужда от лесен начин да създадете приятели като възрастен? Опитайте да се присъедините към любопитни факти екип в любимия ви бар. „Присъединяването към местен екип от любопитни факти е чудесна идея, защото често тези групи се състоят от хора, които се смеят и се забавляват. Добавяне на хумор към живота ви е полезно за душата ти! ' казва Кулага.Освен това лайф треньорът отбелязва, че „отборите за любопитни факти често са планирани предварително и в определен ден от седмицата. Това ви помага да планирате по-добре, когато социалните мрежи са в постоянен ден. '

3 Обърнете се към приятели, с които сте загубили връзка.

възрастен мъж, който говори на високоговорител в кафене, досадни неща, които хората правят

Shutterstock / Jacob Lund

Освен че се опитвате да изградите нови приятелства от нулата, направете всичко възможно да го направите свържете се отново с членовете на вашия социален кръг с когото сте изпуснали връзка. С хората, с които някога сте били близки, можете горе-долу да продължите там, където сте спрели.

4 Присъединете се към местни групи в социалните медии.

Искане за приятелство във Facebook как да създадете приятели след 50

Shutterstock

Според доклад от 2019 г. от Изследователски център Pew , 69 процента от възрастните американци на възраст между 50 и 64 години съобщават, че са в социалните медии през февруари 2019 г., от само 4 процента през март 2005 г. И тъй като толкова много хора се обръщат към социалните медии, е по-лесно да създадете приятели като възрастен само с едно щракване на бутон.

Един от най-лесните начини да го направите е като се присъедините към местни групи във Facebook. Вие не само ще опознаете хората в непосредствена близост, но и ще получите добра представа за това какви забавни неща се случват точно във вашия двор .

5 Отделете се от стигмите на обществото.

мъж на средна възраст, който ходи по мост и се усмихва, как да създаде приятели като възрастен

Shutterstock

сладки неща да кажеш на годеника си

Една от най-големите причини, поради които хората трудно се сприятеляват след 50 години, е заради клеймото, свързано с това да се поставите там след определена възраст . Вместо обаче да се отдадете на тези мисли, които ви казват, че опитът да се срещне с нови хора ви кара да изглеждате самотни или тъжни, напомнете си, че милиони, ако не и милиарди хора търсят едно и също нещо - и в много случаи биха се радвали да открият някой като теб, с който да прекарваш време.

6 Завържете разговор във фитнес клас.

йога тренировка с топка как да създадете приятели като възрастен

Shutterstock

Независимо дали предпочитате велосипед, кардио хип-хоп танци или йога, занимания по фитнес са чудесен начин да се запознаете с нови хора. В края на класа не се страхувайте да започнете разговор със съучастник - в крайна сметка вече знаете, че имате поне един общ интерес.

7 Опитайте нов клас на тренировка.

възрастна двойка с удоволствие

Shutterstock

Нуждаете се от рестартиране на вашия социален живот? Опитайте да включите нов клас на тренировка. Програми като SoulCycle и CrossFit са създадени да насърчават усещането за общност, така че бъдете сигурни, че ще напуснете класа с по-дефинирани мускули и нови приятели.

8 Присъединете се към книжен клуб.

очила за четене в аптека, как да се сприятелим след 40

Shutterstock

Ако сте библиофил, присъединяването към книжен клуб е лесен начин да намерите своите хора. Клубовете за книги не само ви дават шанс за социализация, но също така ви дават възможност да огънете най-важния мускул в тялото си: мозъка си. Изследване от Медицински център на университета Ръш дори предполага, че умствената стимулация като четене може да намали безпокойството и да намали риска от развитие деменция по-късно в живота, така че не чакайте да се потопите в нова мека корица.

9 Приятел към родителите на приятелите на децата ви.

огромно семейство, което тича заедно на плажа, как да създаде приятели след 40

Shutterstock

духовен смисъл на птиче гнездо

Ако имате деца, знайте, че те са безценен ресурс по отношение на социализирането. Playdates, училищни функции , а пътуванията до парка предоставят идеалната възможност за създаване на нови приятели, докато детето ви е заето със собствените си приятели, можете да общувате с всичките си колеги майки и татковци.

10 Присъединете се към PTA.

Родители на среща в аудитория как да създадат приятелства като възрастен

Shutterstock

Друг начин да се възползвате от това да имате деца в стремежа си за повече приятели? Чрез присъединяване към PTA. Тази училищна организация е пълна с майки и татковци точно като вас, с които можете да се свържете с отглеждането на деца, балансирането на работата и семейството и просто неприятностите от остаряването.

11 Присъединете се към градината на местната общност.

жени, градинари отвън как да създават приятелства след 40

Shutterstock

Ако сте градинарство отрепка, който иска да намери нови приятели, след това се присъединете към градина на местната общност, където ще срещнете тонове други местни жители, които споделят вашата страст към ботаниката и разкрасяването на Земята. Изследвания от Токийски университет дори предполага, че градинарството може да подобри както психическото, така и физическото здраве, така че да станеш член на градината на общността може да бъде ключът към създаването на нови приятели и живеещ дълъг и здравословен живот .

12 Приятелствайте с хора, които виждате в несоциален контекст.

жена, която се подстригва

Shutterstock / Камил Макняк

Мислите ли, че не можете да се сприятелявате с фризьора си или да се разхождате с учителите на детето си? Помисли отново! Няма основателна причина, поради която да не можете да помолите хората, които познавате от работните им места, да излизат социално. Като се има предвид доколко вашият маникюрист или личен треньор вероятно вече знае за вас, имате чудесно място, от което да започнете.

13 Излезте с хора, които по друг начин може да не предизвикат интереса ви.

три жени, които се усмихват навън, как да се сприятеляват след 40

Shutterstock

През тийнейджърските и 20-те си години може да откриете, че се разхождате само с хора, които смятате за очарователни и брилянтни. С напредването на възрастта, а приятелите стават все по-малко и по-нататък, е разумно леко да промените стандартите си. Въпреки че никога не е добра идея да прекарвате време с хора, които имат отрицателен ефект върху живота ви, установяването на връзки с хора, с които обикновено не можете да общувате, може да ви помогне за нула време да разширите социалния си кръг.

14 Поздравете непознати.

човек говори с приятел как да създаде приятелства като възрастен

Shutterstock

Искате бърз и лесен начин да създадете приятели на 50-те си години? Започнете с поздравяване на хората, когато ги подминете на улицата. След като се чувствате удобно да правите тези първоначални въведения, ще ви е по-лесно да говорите с хора, с които искате да общувате.

15 Присъствайте на протест.

протестирайки Никога не казвай на учител как да създаваш приятелства след 50

Shutterstock

Политическата активност е чудесен начин да се срещнете с хора със сходни интереси във вашия район. Има сериозно чувство за другарство по време на протести и политически събирания и шансовете са, че ако някой присъства на същия протест като вас, никога няма да има непреодолими различия в политическите убеждения, които да разкъсат приятелството ви.

16 Присъствайте на заседанията на местния градски съвет.

Офис на работното място как да създадете приятели след 40

Shutterstock

Първи политически активен на местно ниво е лесен начин да се срещнете с хора, които споделят вашите ценности. Участието в заседанията на местния градски съвет ще ви помогне да се свържете с общност от хора, които се интересуват от същите проблеми като вас - и може би дори с тези, които са готови да се справят с един проект, който ви харесва.

17 Обърнете се към приятели на приятели.

жена по телефона как да намери приятели след 50

Shutterstock

Съществуващите ви приятели са чудесен ресурс, когато става въпрос за създаване на нови. Ако търсите нови хора, с които да се разхождате, не се притеснявайте да помолите приятелите си да ви настроят приятелски дати с хора, с които преди сте се срещали чрез тях, и го удряйте.

18 RSVP „да“.

Етикетът на RSVP картата прави как да се сприятелявате след 40

Shutterstock

„Макар че не бих ви насърчил да отговаряте на всяко събитие в града, посещението на събитията е чудесен начин за общуване и запознаване с нови хора“, казва Кулага. Има обаче няколко насоки, които трябва да имате предвид. „Не забравяйте да разгледате събитието предварително, за да се уверите, че за вас е отначало интерес. Няма да бъдеш най-добрият си Аз и по този начин ще привлечеш правилните хора, ако присъстваш на събитие, което презираш, в което не вярваш или не би могъл да се интересува по-малко от него.

19 Опознайте колегите на вашите значими други.

колеги, използващи жаргон в офис, как да се сприятеляват след 40

Shutterstock

Ако имате значими други , полагайте усилия да опознаете техните колеги в допълнение към вашите. Не само ще се сприятелявате с хората, които съпругът ви познава професионално, социалния ви кръг, но дори може да се окаже потенциален благодат за кариерата им както добре. Печеливша!

20 Приятелствайте с колегите си.

хора, които се смеят на служебни шеги в офиса как да се сприятеляват след 40

Shutterstock

Вероятно вече имате вградена социална мрежа, дори ако не го осъзнавате: вашите колеги . Предложете седмичен щастлив час, предложете да хванете a нов филм след работа или да предложите групова фитнес дейност, на която да можете да се насладите заедно, без значение какво правите, задължително ще намерите няколко приятели сред многото си колеги.

21 Доброволец.

Доброволчество на мъже и жени в супена кухня Как да създадем приятели като възрастен

Shutterstock

Доброволчество е полезно не само за вашата съвест. Това също е страхотен начин да се запознаете с нови приятели.

„Доброволчеството е чудесен начин да се върне и да се социализираме “, казва Кулага. „Когато се включите като доброволец, вие сте около хора с подобна мисия и ценностна система, за да давате на общността. Това ви заобикаля съмишленици, което винаги е чудесна основа за приятелство.

Помогнете в местна килера за храна, наставете дете с организация като Големи братя, Големи сестри, или се присъединете към местно почистване на парка, независимо къде доброволно предлагате услугите си, вие непременно ще се сблъскате с хора с подобен благотворителен начин на мислене.

22 Вземете домашен любимец.

Човек с домашно куче как да намери приятели след 40

Shutterstock

Получаване на домашен любимец прави повече от просто да ви даде космат спътник да се държат близо през нощта. Това е и чудесен начин да разширите своя човешки социален кръг. Всъщност, според проучване от 2015 г., проведено от изследователи от Университет на Западна Австралия , непознатите са по-склонни да се представят на някой с домашен любимец, отколкото на някой без. И това приятелство не е специфично за кучетата - хората в проучването с нетърпение се представиха и на собствениците на костенурки и зайци.

23 Присъединете се към местен спортен отбор.

футболна топка срещу залез как да създадем приятели след 40

Shutterstock

Убийте две птици с един камък и се упражнете, докато създавате нови приятели, като се присъедините към местен спортен отбор. Това ще ви даде нещо, което да свържете с нови хора (и тези седмични напитки след игра със сигурност също няма да навредят).

24 Удряйте соло.

Приготвяне на коктейли

Shutterstock

Ако искате да се запознаете с нови хора, опитайте да се отправите към местната си дупка самостоятелно . Макар че може да се наложи да изтърпите някои сирене пикап линии или полу-неудобно бърборене, най-вероятно ще срещнете някои други самостоятелни флаери - и в най-лошия случай ще получите едно или две питиета.

25 Продължете образованието си в местен колеж.

Зрял ученик от мъжки пол с обучителни компютърни умения

Shutterstock

Сприятелява се в колежа е лесно - без значение на колко години сте. Дори ако сте били извън училище в продължение на десетилетия, записването за нощен клас или онлайн курс ще ви даде вграден социален кръг от хора, с които да работите по проекти, да отхвърляте идеи и да съжителствате с след урока.

26 Пътувайте сами.

Паспорт и самолетни билети как да се сприятеляват след 50

Shutterstock

Изследване на света сам може да е плашещо в началото, но всъщност това е доста невероятен начин да научите за нови култури и да срещнете нови хора с един замах.

'Когато ти отидете на почивка с цел да се запознаете с нови хора, ще бъдете по-склонни да се поставите там и да се свържете с хората. Хората, които срещате, може да не живеят във вашия град, но със социалните медии можете да поддържате връзка повече от всякога, за да продължите да изграждате отношения. Оттам можете да планирате срещи няколко пъти в годината и да направите почивка с тях в даден момент “, казва Кулага.

27 Регистрирайте се за група за занаяти.

занаятчийско хоби как да създадете приятели като възрастен

Shutterstock

Малкото плетене е полезно за душата - и за вашия социален живот също. Намерете местна група за занаяти - от които има хиляди във Facebook и сайтове като Meetup - и веднага ще имате нова група хора, които споделят вашите интереси, за да прекарват времето си.

28 Показвайте се на местни събития.

фестивал как се правят приятели след 40

Shutterstock

Вашата местна общност е чудесен ресурс за създаване на нови приятели. Покажете се на достатъчно регионални панаири, концерти и други събирания и вие непременно ще видите някои от едни и същи лица, което го прави по-лесно за свързване .

29 Поискайте да маркирате заедно.

двойка пазаруване заедно как да се сприятеляват след 40

Shutterstock

признаци за първа среща, че те харесва

Няма срам да поискате покана. Когато чуете колега или познат да каже, че правят нещо, което може да ви интересува през уикенда, помолете да се присъедините, само защото някой не ви е поканил изрично да се присъедините, не означава, че непременно биха имали против компанията!

30 Направете комплимент на непознат.

двама колеги разговарят навън, всеки ден думи

Shutterstock

Най-бързият начин за намиране на нов приятел? Като отправя комплимент към непознат . Едно проучване, публикувано в PLOS One списание предполага, че комплиментите правят хората толкова щастливи, колкото получаването на шепа пари, така че не се страхувайте да кажете на някой, че изглеждат добре.

31 Домакин на размяна на дрехи.

спестете пари за дрехи как да създадете приятели след 40

Shutterstock

Желаете да освежите гардероба си и да създадете нови приятели едновременно? След това организирайте размяна на дрехи с някои от вашите приятели и съседи! Не само ще завършите със страхотни нови дрехи без да харчите пари , но ще имате и извинение да общувате с изцяло нов екипаж.

32 Платно за политик.

Американски знамена в тълпата как да създадете нови приятели след 40

Shutterstock

Променете сърцата, умовете и размера на вашия социален кръг с едно лесно действие: агитация за политик. Ще срещнете съмишленици, ще разкажете за кауза, която е важна за вас, и дори може да направите нещо добро на този свят.

33 Кажете „да“ на приятели, когато ви поканят да излезете.

приятели на средна възраст, които чатят и се смеят как да създадат нови приятели след 40

Shutterstock

За срамежливи хора , казването на непринудена покана често е рефлексивен отговор. Отхвърлянето на покани обаче едва ли е начинът за намиране на нови приятели. Така че, когато вашите приятели, колеги, познати или членове на семейството ви предлагат да се съберете по прищявка, създайте си навика да казвате „да“ колкото е възможно повече, колкото повече излизате, толкова повече шансове имате да се запознаете с нови хора, създавайки положителен цикъл от социални възможности.

34 Присъединете се към клуб за вечеря.

Мразя семейството ти е нещо, което никой съпруг не иска да чуе как да намери приятели след 40

Shutterstock

Ако обичате да готвите, но сте болни от напукване, отворете вашето копие на Микровълнова готвене за един , опитайте да се присъедините към клуб за вечеря. Тези социални клубове ви дават възможност да споделите хранене с колеги гастрономи / потенциални нови приятели, както и шанс да го направите практикувайте рецепти умирали сте да опитате.

35 Опознайте видни местни фигури.

Мъже, прегърнати как да създадат приятелства след 40

Shutterstock

Ако във вашата общност или приятелски кръг има някой, който изглежда познава всички или е на всяко събитие, тогава направете усилия да ги опознаете лично. Макар че суперсвързаните хора може да изглеждат смущаващи в началото, напомнете си, че те не са получили този огромен приятелски кръг да бъде необичаен.

36 Започнете страничен шум.

земеделски производител

Shutterstock

Ако настоящите ви колеги не са от хората, с които можете да се видите, че общувате извън работата, опитайте да приемете a страничен шум . Продавайте занаятите си на местни панаири, помагайте на фермерски пазар или предлагайте уроци по музика на местните жители, не само вие подплатете портфейла си , но ще получите и изцяло нова група хора, с които да се разхождате в процеса.

37 Вземете бягане.

Тичане с приятели, как да се сприятеляват след 40

Shutterstock

Както се казва, мизерията обича компанията, което може просто да обясни защо виждате толкова много бегачи удряйки настилката по двойки. И ако сте някой, който обича да се измъчва под формата на бягане, тогава вашият социален живот може просто да се възползва от бягането с партньор. Джогингът с партньор не само дава на вас и вашия партньор по джогинг шанс да се опознаете, но също така гарантира, че никога няма да сте сами (и несигурни) по време на вашата тренировка на открито.

личност на 12 декември рожден ден

38 Присъединете се към сайт за запознанства за приятели.

Неща, които винаги трябва да правите в изискан ресторант

Shutterstock

Среща с хора онлайн не е всичко намиране на някого, с когото да се свържете романтично вече. Всъщност приложения като Bumble BFF, Peanut и Me3 са насочени към насърчаване на неромантични връзки, така че продължете и ги изтеглете, ако сте готови да създадете нови приятели.

39 Излез от къщата.

по-възрастни двойки, които се разхождат на открито, дълги съвети за брак

Shutterstock

Признайте си: Няма да срещнете новия си BFF, седнал във вашия хол. Когато искате да се сприятелявате след 50 години, трябва физически да излезете от зоната си на комфорт - с други думи, от дивана. Самият акт на напускане на къщата ви дава възможност да се разклоните и да откриете света зад четирите си стени.

40 Поканете съседите си.

група хора, които заедно пекат барбекю, как да създадат приятели след 40

Shutterstock

Хубавото е да имаш съседи е, че ви дава някой, с когото да говорите и да се разхождате с почти 24/7. И ако все още не сте опознали съседите си, няма време като настоящето. Така че организирайте барбекю, организирайте парти на басейна или просто поканете съседите на питие - вашият нов най-добър приятел би могъл да бъде точно в съседство.

41 Завържете разговор в кафенето.

двама мъже, които си говорят и се мотаят на кафе в кафене

Shutterstock

мечта за стар приятел

Докато чакате решетката на кафенето, не се притеснявайте да започнете разговор с хората около вас. В края на краищата тези хора не могат да си тръгнат, докато напитките им са готови, така че може и да прекарат времето, като водят приятен разговор с непознат!

42 Започнете да продавате старите си дрехи онлайн.

жена, която чете компютър

Shutterstock

Ако имате страст към модата и известно време, можете да печелите пари и приятели едновременно, като станете част от общността за препродажба онлайн. В Instagram има огромна общност от продавачи, които използват платформи като Poshmark, eBay и Mercari, всички от които обичат да си чатят за техния процес (и наистина всичко друго, за което се сетите).

43 Отидете на обиколка с екскурзовод в музея.

развод над 40 години,

Shutterstock

Повечето музеи предлагат обиколки с екскурзовод, чрез които можете както да научите за изкуството и културата, така и да се запознаете с нови хора. Ако предприемете обиколка с екскурзовод, която е фокусирана върху определен тип изкуство или архитектура, която ви харесва, тогава ще знаете, че всеки, когото срещнете по време на обиколката, ще има поне един споделен интерес с вас.

44 Или започнете обиколка на пивоварна.

Хора, които обикалят пивоварна

Shutterstock

Страстта ви се крие в занаятчийската бира? В този случай трябва да търсите нови приятели на обиколки на пивоварни, предлагани в местни заведения. Дори и да не го ударите с никого, поне ще извлечете вкусни ели от преживяването!

45 Сприятели се с приятелите на значимия си човек.

възрастни двойки, които правят снимки, докато пият вино, празно гнездо

Shutterstock

Ако вашият значителен човек има съкровище от приятели, тогава няма причина да не се възползвате от това. Освен това, виждайки, че вие ​​и вашият партньор вероятно имате много общи неща, вероятно ще го ударите с всеки, който се разбира добре с вашия S.O.

46 Стартирайте блог.

жена на лаптоп

Shutterstock

Хората винаги търсят онлайн блогъри, с които могат да се свържат. Стартирането на блог не само ще ви даде възможност да говорите за вашите интереси и житейски опит, но също така ще ви позволи да разговаряте с читатели, които могат да се свържат с това, за което пишете.

47 Вземете уроци по керамика.

романтични преживявания

Shutterstock

Защо не научите ново умение, докато работите за създаване на нови приятели? Вземането на артистичен, практически клас като керамика е чудесен начин и за двамата поддържайте ума си активен с напредването на възрастта и принудете себе си в съвместна и социална среда.

48 Играйте шах с непознати.

играя шах

Shutterstock

В изобилието на открито има шахматни маси, които всеки може свободно да използва. Дори и да не сте особено добри в шаха, участието в една или две партии с непознат ще ви даде възможност да започнете приятен разговор, докато играете (и може би дори да изострите уменията си в процеса).

49 Прочетете книга в парка.

човек, четящ до дърво в парка

Shutterstock

Когато времето го позволява, прекарайте деня в парка, като четете книга. Шансовете са, че някой ще види това, което четете, ще коментира колко страхотно (или не толкова) е и voila: разговор!

50 Бъдете последователни.

приятели вечеря парти събеседник, как се правят приятели след 40

Shutterstock

Както всяка връзка, приятелствата трябва да се поддържат. Ако искате да създадете и задържите нови приятели, от съществено значение е да направите всичко възможно, за да положите съзнателни усилия. Планирайте редовни игрови вечери, канете хората да пият веднъж седмично или просто се регистрирайте чрез текст с известна честота, колкото повече подхранвате новите си отношения, толкова повече те ще процъфтяват. А за начини да се свържете с вашите BFF, ето ви 60 най-смешни еднолинейни, които ще оставят вашите приятели да се смеят .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации