33-те най-чести причини, поради които връзките се провалят

Докато последното нещо, за което двойките искат да мислят, е раздялата, тъжната реалност е, че това се случва - много. Всъщност според последните данни от Американска психологическа асоциация , до 50 процента от браковете в САЩ в крайна сметка завършват с развод. Но как можете да разберете дали връзката ви ще оцелее? Е, има сигурни предсказуеми разкази като навиците ви в спалнята, начина, по който спорите и колко често общувате. Дори начинът, по който водите ежедневните си разговори, може да хвърли светлина върху дълголетието на връзката ви. Продължавайте да четете, за да откриете някои от най-честите причини, поради които връзките се разпадат. И за повече неща, които трябва да спрете да правите с половинката си, разгледайте 50 съвета за връзки, които всъщност са ужасни съвети .

1 Оттегляте се по време на спорове.

по-възрастна азиатска жена утешаваща по-възрастен азиатски мъж на дивана

Shutterstock

духовното значение на вратите

В своето изследване от 2015 г., публикувано в списанието Психологическа оценка , Кийт Санфорд , Д-р, професор по психология в университета Бейлор, установи, че партньори, които са признали, че са се оттегляше често по време на спорове съобщиха, че са по-нещастни и по-апатични от връзката като цяло.



„Оттеглянето е най-проблематично за връзките ', Каза Санфорд в изявление . 'Това е защитна тактика, която хората използват, когато чувстват, че са нападнати, и има пряка връзка между оттеглянето и по-ниското удовлетворение като цяло от връзката.' И за повече предупредителни знаци за връзки научете 17 Фини признаци на развод Повечето хора не виждат да дойдат .



2 Не сте на една и съща страница.

двойка спори за слушане

Shutterstock



Кога Вергилий пише, че „любовта побеждава всички“, той очевидно никога не е имал сериозна връзка. Да, любовта може да преодолее много неща, но ако има едно нещо, това е не може преодоляна, не е на една и съща страница. В края на деня вие и вашият партньор трябва да сте наясно с основните решения като къде да живеете, кога и дали да имате деца и как да спестите и да харчите пари - в противен случай връзката ще се разпадне.

Според Lesli Doares , сертифициран треньор по връзки в Кари, Северна Каролина, „67 процента от разногласията във връзката никога не се разрешават и не е необходимо, но останалите 33 процента, ако не бъдат разрешени, могат да доведат до края на връзката.“ Доарес отбелязва, че тези така наречени „нарушители на сделките“ често са „желания на един партньор връзката да стане по-сериозна, лични убеждения и ценности, начин на живот, който всеки човек иска да живее, и желание да има деца“.

3 Придържате партньора си към нереални стандарти.

мъж, утешаващ възрастната жена с депресия, заразни състояния

Shutterstock



Вашият партньор вероятно прави най-доброто, на което е способен, но като всеки човек понякога ще обърка и ще направи грешки. И докато поддържащият съпруг се справя с тези подхлъзвания като възрастен, неподдържащият се отнася към партньора си така, сякаш трябва да са перфектни 100 процента от времето, което води до разочарование и в двата края.

„Когато вашият партньор не отговаря на нещо, за което дори не се е регистрирал, има тенденция да се опитва да ги промени, без да разбира, че вашето собствено поведение играе огромна роля“, казва Доарес. „Като се фокусира върху партньора си, това дава възможност за обосновка защо те са проблемът.“

4 Страхувате се да останете сами.

40 неща, които знаят само жени над 40 години

Shutterstock

Много хора ще избягват конфликти и ще се правят, че проблеми в отношенията им не съществуват просто защото живеят в страх да останат сами. Тази стратегия обаче дава обратен ефект, тъй като всички конфликти в крайна сметка ще повдигнат грозните им глави - а дотогава обикновено е твърде късно да ги разрешите.

„Страхът от това да останеш сам и по този начин готов да приемеш всяка връзка, колкото и нездрава да е, е друг често срещан модел, който пречи на връзките да работят“, казва Доарес. „Трябва да се идентифицират и наложат подходящи граници.“

5 Разчитате на езика на тялото, за да предадете чувствата си.

Приятелка върти очи по време на спор с приятеля си.

Shutterstock

В началото на връзката двойките са склонни да бъдат честни и открити за своите чувства и емоции. Но докато нещата напредват, много хора обричат ​​отношенията си, като приемат, че техният значим друг може - и би трябвало да може - прочетете езика на тялото им и просто зная какво им е на ума.

„Където някога е съществувал разговор, сега настъпва тишина, завъртане на очите или излъчваща нервна енергия, която става разделяща, ако не в крайна сметка смазваща“, обясняват експертите по връзките Грег Бехренд и Amiira Ruotola , автори на Нарича се разпад, защото е счупен . „С течение на времето се чувстваме прекалено удобно в партньорството си, прекалено мързеливи или понякога дори се страхуваме и спираме да общуваме обмислено помежду си.“ И ако бракът ви е неприятен, опитайте тези 65 начина да бъдеш по-добър съпруг след 40, според експерти .

6 Сравнявате връзката си с всички останали.

възрастни хора, гледащи таблет, празно гнездо

Shutterstock / wavebreakmedia

Колкото по-лоши са нещата във вашите собствени отношения, толкова по-добре ще изглеждат всички останали. Но сравнявайки себе си, вие ще се почувствате само по-зле. В крайна сметка вие саботирате каквото и да е от отношенията ви, което е оставено да бъде спасено.

„Сравнението е крадецът на радостта“, отбелязват Бехренд и Руотола. „Съсредоточете се върху собствените си отношения, вместо да пожелавате чужди. Тревата е по-зелена там, където я поливате и никоя връзка не е толкова безупречна, колкото изглежда в Instagram. '

7 Отказвате да правите компромиси.

млада чернокожа жена и млад чернокож, които се карат помежду си на дивана

iStock

Компромисът не е само да позволите на съпруга си да избере в кой ресторант да ходите от време на време. В една здрава, отдадена връзка, компромисът означава да се направи „съзнателният избор да приемайте се точно за това кой сте , пише Лора Шлесингер , експерт по връзките и водещ на радиопредаването Sirius XM Програмата на д-р Лора . „Ако искате връзката ви да продължи, трябва да се откажете от нуждата си да бъдете прави и да контролирате през цялото време.“

8 Не изразявате емоциите си по подобен начин.

афроамериканска двойка, която се бори с неща, които никога не бива да казвате в спор със съпруга / та

Shutterstock

Случвало ли ви се е да плачете в пристъп на ярост, докато партньорът ви не е пролял толкова сълза? Това може да е знак, че връзката ви е на камъни. Мета-емоции на двойка - т.е. как те Усещам за емоциите - трябва да са на една и съща страница. Като изследовател на брака Джон Готман , Доктор, открит, мета-емоционалните несъответствия са 80 процента точни при прогнозиране на развода . По принцип не става въпрос за самия конфликт - това е за справяне с него по допълващ начин на начина, по който се справя партньорът ви.

9 Виждате партньора си като по-нисък.

възрастна двойка, която се бие в леглото, над 50 съжаления

Shutterstock

Да имаш презрение към партньора си е едно от четирите поведения, за които Готман казва, че е издателски индикатор за предстоящ развод. В своето изследване той опитва двойките колко често се държат с презрение, критика, отбрана и стена. След това той измери възприетото удовлетворение от връзката и установи, че поведението е над 90 процента успешно при предсказване на развода.

Според Готман виждането на партньора ви като по-нисш е по-специално „целувката на смъртта“ за всяка връзка. И това има смисъл, като се има предвид, че друго проучване от 2010 г., публикувано в Вестник за брака и семейството установих, че двойки, които проявяваха презрение един към друг в рамките на първата си година от брака е по-вероятно да се разведат преди 16-ата си годишнина от сватбата. Чувствате ли, че нещата са минали точката на безвъзвратност? Тези са 15 знака, които трябва да отидете на терапия за двойки .

10 Вие изваждате гнева си един върху друг.

по-възрастни двойки се бият, дълги брачни съвети

Shutterstock

В проучване от 2014 г., публикувано в списанието Текущи насоки в психологическата наука, изследователите установиха, че хората, които обичате най-много, са и хората, на които най-вероятно ще избухнете гнева си , като се има предвид, че взаимодействате с тях повече от всеки друг. Но за съжаление това, което те също откриха, е, че „агресията е вредна за хората и за връзките“, което означава, че колкото повече нараняваш хората, които обичаш , толкова повече рискувате да ги отблъснете.

11 Вие държите на миналото.

латино мъж, който изглежда тъжен, докато чернокожа жена слага ръка на рамото му отзад

iStock

Трудно е да се съсредоточите върху настоящето, когато сте заети да живеете в миналото. И това е особено вярно в a романтична връзка , тъй като вашето пълно и неразделено емоционално и физическо присъствие се изисква, за да накарате нещата да работят. Ако искате настоящата ви връзка да продължи, оставете миналото в миналото и се освободете от нещата, които ви задържат.

12 Имате проблеми с доверието.

жена, ревнива към съпруга

Shutterstock

Доверието не е лесно да се изгради с някого (особено ако сте били предадени в миналото), но трябва да имате вяра в човека, с когото възнамерявате да прекарате остатъка от живота си. Ако изградите партньорство на основата на недоверие, рискувате да липсва както физическа, така и емоционална близост. Освен това почти можете да гарантирате, че в крайна сметка партньорът ви ще се насити и ще си тръгне.

защо делфините са мили към хората

13 Обичате алкохола, но партньорът ви не.

Мъжете, пиещи бира в бара, се променят над 40

Shutterstock

секс емоджи арт копиране и поставяне

Ако обичате добра нощна шапка, преди да си легнете, тогава трябва да сте сигурни, че и вашият партньор в живота се радва на такава. Едно проучване от 2013 г. от университета в Бъфало установи, че около 50% от семейни двойки с различни алкохолни навици се разведоха преди да достигнат 10-годишната граница. От друга страна, партньорите, които са имали подобни питейни навици - независимо дали са се отдавали, въздържали са се или са консумирали алкохол умерено - са имали процент на разводи от около 30 процента.

14 Връзката ви е пълна с тайни.

iStock

Тайните не са забавни, особено в дългосрочна връзка. И което е още по-лошо, е лъжата за тях, например когато „вашият партньор пази тайни от вас и обвинява те, когато ги извикаш за тяхната тайна “, казва Тери Гаспард , MSW, LICSW, експерт по връзки и терапевт в Масачузетс и Роуд Айлънд.

„Те ще кажат неща като„ Просто не бихте могли да се справите, ако бях отворен и честен с вас, поради което трябваше да лъжа “, обяснява Гаспард. Ако забележите, че вашият партньор лъже лицето ви и след това ви държи отговорни за техните гнусни действия, може би е време да седнете с тях и да решите проблема директно, преди нещата да ескалират допълнително.

15 Никога не поемате никаква вина.

азиатска двойка, която се бие на дивана, неща, които никога не трябва да казвате на половинката си

Shutterstock / metamorworks

Всяка двойка се бие, но здравите ги прекратяват, като двете страни се извиняват и поемат частична вина за случилото се. Но във връзка, която достига своята точка на пречупване, може да откриете, че или вие, или вашият партньор отказвате да приемете вината, като някой от вас се представя изцяло като жертва.

„Всички сме научени на език на вина, когато изпитваме силни емоции“, казва Кари Дейвидсън , Главен изпълнителен директор на интегративна здравна компания Слънчогледов уелнес . „Много по-лесно е да станеш жертва, отколкото да мислиш за емоциите си, тъй като начинът на нашето тяло да ни каже [че] основните ни нужди за растеж не са удовлетворени.“ И за по-актуална информация, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

16 Не сте съпричастни.

лесбийски двойки спорят, неща, които никога не трябва да казвате на половинката си

Shutterstock

Здравата и щастлива връзка трябва да се върти около това как се чувства всеки човек. „По време на конфликти ... ние пренасочваме нашия начин на мислене към признаване на основните нужди за себе си и нашите партньори“, обяснява Дейвидсън. „[Опитваме се] да съпреживяваме собствените си неудовлетворени нужди, да съпреживяваме неудовлетворените нужди на партньора си и след това да изготвяме план за посрещане на двамата.“

Партньорите в нестабилни връзки обаче често се оказват да се бият със своя значителен човек, без почти никакво отношение към това как се чувства другият.

17 Във връзката ви липсва уважение.

млада двойка, седнала на диван, отделно една от друга, момиче, което изглежда разстроено и мъж по телефона

iStock

Двойка никога няма да се разберат, когато във връзката липсва почит. И ако единият партньор проявява явно неуважение към житейския избор на другия, нито един от двамата партньори никога няма да се чувства удобно да говори за своя ден, камо ли за чувствата или убежденията си.

„Най-голямата причина, поради която виждам защо една връзка не се получава, е, че единият партньор не уважава другия“, казва Алексис Дент , собственик на компания за сватбен обет XO Жулиета . 'Това е формула за бедствие, тъй като те никога няма да бъдат на една и съща страница и нещата ще се разпаднат.'

18 Голямо събитие в живота разтърси връзката.

Самоубийствен горски ковчег Аокигахара

Shutterstock

Голямо и неочаквано събитие в живота, като смъртта на родител или внезапното съкращаване на работа, може да разклати връзката до основи. И често тези моменти, които променят живота, ще доведат до други големи промени, които много връзки се борят да оцелеят.

„Понякога поради смърт в семейството, развитие на заболяване или просто желание за промяна в кариерата, човек може да иска да се премести в друга област, да работи по-малко или да си навлече лоши навици, като пиене, наркотици, [ или] пристрастяване към секс “, казва Реджина ДеМео , брачен адвокат в Бетесда, Мериленд. „Ако вашият партньор не е съгласен с тези промени, тогава вече нямате споделена визия къде трябва да бъдете или къде се насочвате, което води до непримирими различия.“

19 Не вярвате на половинката си с пари.

възрастна жена, пазаруваща онлайн, празно гнездо

Shutterstock

Не е задължително начинът, по който всеки партньор харчи пари, причинява проблеми в брака, а един партньор мисли тяхното значително друго са разходите, които го правят. Кога Ашли ЛеБарон , аспирант в Университета Бригъм Йънг (BYU) и нейните колеги изследователи, изучавали двойки и техните навици за харчене през 2017 г., установили, че съпрузи, които гледаха на своите съпруги като на големи харчители имал най-големите финансови конфликти, независимо от реалните навици на харчене. - Що се отнася до въздействие на финансите върху взаимоотношенията , възприятията могат да бъдат също толкова важни, ако не и по-важни от реалността “, каза ЛеБарон в изявление.

20 Вие мислите само за себе си.

Двойката се кара и кара, а на жената й писна.

Shutterstock

Връзките са свързани с даване и вземане - и ако вземете повече, отколкото давате, тогава балансът ще бъде изхвърлен и вашият партньор вероятно ще търси утеха на други места и хора. Всъщност това е толкова добре познат феномен, че експертите дори са му дали име: Нарича се теория на социалния обмен. Според Марк В. Редмънд на държавния университет в Айова, теорията очертава как „ние сме обезпокоени, когато има няма собствен капитал в борса или когато другите са възнаградени повече за същите разходи, които направихме. “

21 Не изразявате благодарност.

по-възрастни двойки, които обменят подаръци, връзка бели лъжи

Shutterstock / Photographee.eu

Когато вашият значим друг прекара целия ден в робство на домашно приготвено ястие, не забравяйте да им благодарите за цялата тази упорита работа. В противен случай вашият партньор ще почувства, че всичките им усилия са останали незабелязани или че смятате, че времето ви е по-ценно от тяхното.

„Приемането на партньор за даденост подкопава всички взаимоотношения“, обяснява Попи Спенсър , MS, CPC, сертифициран консултант и експерт по връзките във Флорида. „Независимо дали хората го признават или не, да бъдеш ценност за значим друг е от съществено значение. Кога благодарност не е изразено, емоционално и понякога физическо здраве е нарушено. “ Може би си мислите, че благодарността ви се подразбира, но помага на партньора ви да чуе, че са оценени.

22 Разчитате на партньора си за валидиране.

гей двойка усмихнати, брачни съвети от гимназистки сладури

Shutterstock

личност на 31 октомври рожден ден

Несигурни хора използват партньорите си като патерица, за да се почувстват по-добре за множеството си възприемани недостатъци. И когато връзката е по-малко от задоволителна, те виждат това като леко срещу това кои са те като човек, което може да доведе до гняв, разочарование и в крайна сметка край на връзката. За съжаление може да е трудно да се вразуми някой, който привърже собственото си достойнство към състоянието на връзката си.

23 Непрекъснато се опитвате да промените другата си.

развод над 40

Shutterstock

Една от най-важните части на връзката е да обичаш партньора си такъв, какъвто е, без да се опитваш да ги промениш. Хората, които тайно желаят партньорът им да е бил малко по-модерен или атлетичен, ще открият, че обичат нереалистичната версия на партньора си, а не действителния човек, с когото са свързани. Винаги помага да се помни, че любовта е безусловна - и ако вашата не е, тогава тя може да не е любов в края на краищата.

24 Не прощаваш или забрави.

афроамериканска двойка, която се бори с неща, които никога не бива да казвате в спор със съпруга / та

Shutterstock

Можете да се преструвате, че уреждате спор със съпруга си, само за да го накарате да изчезне, но това само ще влоши нещата. Защо? „Задържането на негодувание е най-бързият начин за унищожаване на любовта“, казва базираният в Калифорния психотерапевт Тина Тесина , Доцент доктор. 'Недоволството е като ръждата, която изяжда връзките на вашата връзка.' Ако не разрешите основните проблеми, които причиняват вашето негодувание и гняв, тогава връзката ви неизбежно ще бъде износена до точката, в която няма връщане.

25 Вече не излизате на срещи.

млада чернокожа жена и мъж, седнали на дивана, изглеждащи разстроени

Shutterstock / Prostock-студио

След като се ожените, е необходима работа, за да поддържате искрата, която някога е съществувала във връзката ви. Ако не работите, за да го поддържате жив, рискувате да попаднете в същите стари рутини. „От момента, в който започнете да живеете заедно, романтичните моменти вече не са автоматични“, казва Тесина. „Вместо това голяма част от времето ви заедно се отделя за по-светски неща: пране, миене на чинии, плащане на сметки или ходене на работа. Веднага щом първоначалната новост на съвместния живот отшуми, такива ежедневни неща престават да се чувстват вълнуващи и романтични и може да се почувствате притеснени, че партньорът ви вече не се интересува толкова много или е толкова развълнуван да бъде с вас.

26 Не слушаш.

спори в леглото

Shutterstock

Всеки човек във връзката просто иска гласът му да бъде чут, но в замяна трябва да отдадете същото уважение на партньора си и всъщност да слушате какво говорят. Ако вашият партньор смята, че ги игнорирате, те ще почувстват, че техните мнения и емоции не са важни за вас - и следователно, нито връзката е важна.

27 Оженихте се твърде рано.

Shutterstock

Ако сте се оженили направо от гимназията или колежа, може да започнете да преразглеждате връзката си по-късно. Според проучване от 2015 г. от Николас Волфингер , професор в университета в Юта, двойките, които се женят по-млади, са изложени на по-голям риск от развод в сравнение с двойки, които се женят в края на 20-те и началото на 30-те години. За съжаление, ако ви закачат, когато сте на възраст под 20 години, Wolfinger изчислява, че рискът ви от развод е 32 процента, само въз основа на възрастта.

28 Или не сте се подготвили правилно за брак.

бяла жена в сватбена рокля, изглеждаща тъжна близо до бял съпруг на открито

iStock

Преди да завържете възела, не забравяйте да разберете финансите, условията на живот, бъдещите кариерни пътища - всичко, което потенциално би могло да попречи на вашето щастие и връзка. Ако не успеете да го направите, връзката ви може да бъде обречена от самото начало. В проучване от 2001 г. на повече от 2000 омъжени и разведени хора в Оклахома изследователите установяват, че „ малко или никаква полезна предбрачна подготовка „беше основната причина, цитирана от разведените, защо браковете им не продължиха.

29 Или сте създали семейство веднага.

Shutterstock

как да направим работата по -приятна

Създаването на семейство е голямо решение, с което не бива да се бърза - и ако все пак прескочите пистолета при този избор, може убий брака си . Изследване от 2009 г., публикувано в Вестник за личността и социалната психология установих, че родителите показват внезапно влошаване след раждането относно наблюдавани и самоотчетени мерки ... за функциониране на отношенията. “

30 Сексуално сте на различни страници.

Двойка, спореща на дивана, неща, които никога не трябва да казвате на половинката си

Shutterstock

Понякога връзките се разпадат не поради несъвместимост, а поради проблеми в спалнята. В списъка си с някои от често срещаните причини за развод, базираната във Великобритания терапевт по връзки Ели Приор отбеляза в своя блог, че „проблеми с правенето на любов“ и „ загуба на либидо и двете са често цитирани проблеми при неуспешни или неуспешни връзки.

31 Или връзката е също интимен.

ревнив съпруг

Shutterstock

Всички младоженци трябва да изразят някакво ниво на привързаност, но твърде много от всяко добро нещо също може да създаде проблем. Според често цитирано проучване от 2001 г., публикувано в списанието Междуличностни отношения и групови процеси , двойки, които са се показвали прекалено интензивни количества обич в началото на брака е по-вероятно да се разведат в дългосрочен план в сравнение с двойките, които са по-малко явно привързани. Силен огън отнема много усилия, за да се запази жив - така че естествено той ще изгори по-бързо от този, който започва като управляема искра.

32 Просто не си съвместим.

Жена и мъж в отношения, мислещи на дивана, докато гледат телевизия

Shutterstock

Разбира се, противоположностите може да се привлекат в началото, но в края на деня те не винаги са съвместими и не винаги могат да разберат как да накарат дълготрайна връзка да работи. Малки неща като бъркотия и предпочитания за филми са незначителни, но по-големите неща като политически възгледи, чувство за хумор и навици за харчене могат да бъдат сламките, които разбиват гърба на камилата.

33 Някой изневери.

подписва, че бракът ви е приключил

Shutterstock

Не е изненадващо, изневяра е една от най-честите причини, поради които връзките се разпадат. Всъщност в това проучване от 2001 г. в Оклахома сред разведените една от най-популярните причини за раздялата е „изневяра или извънбрачни връзки“. И за повече неща, които никога не бива да казвате на значимите си други, разгледайте 65 неща, които никой съпруг никога не иска да чуе, според професионалистите в отношенията .

Популярни Публикации