14-те най-трудни думи за произнасяне на английски език

Никой не би казал английският език е просто. В крайна сметка има думи, написани съвсем различно, отколкото всъщност звучат, множество думи, които звучат еднакво, но означават напълно различни неща, и сложни граматически правила които все още ни карат главите. И има също ежедневни думи дори носителите на английски говорят неправилно. И така, за да помогнем при всички тези изкривявания на езика и объркващи изписвания, ние съставихме списък с някои от най-трудно произнасящите се думи, включително фонетични изписвания. Прочетете, за да откриете най-трудните думи за произнасяне и не забравяйте винаги да проверявате произношението си речникът !Анатема

Произношение на анатема

Означавайки „онзи, който е прокълнат“ или се отнася до забрана, тази дума е тази, която може да ви накара да псувате, когато се опитвате да я произнесете. Когато все пак най-накрая разберете как анатема трябва да се каже, но всъщност е нещо като хубава дума .

Анемона

Произношение на анемона

Когато чуете анемона , най-често това се дължи на морските анемони, които са безгръбначни с дълги, ярки струпвания на пипала. И изненадващо, произношението на тази дума се римува с враг . Ако не можете да си спомните как да го кажете, тази шега от Търсенето на Немо трябва да ви помогне да раздвижите паметта си.Боцман

Как се произнася boatswain

Освен ако не работите на кораб, едва ли ще използвате думата боцман в ежедневния разговор, така че разбираемо е труден. Думата - която се отнася до дребен офицер, отговарящ за поддръжката на корпуса - не се произнася като „лодки-печелят” По-скоро „bo-sun“ отразява „соленото произношение“ на моряците, както Безплатният речник обяснява.Кеш памет

Произношение на кеша

Паричните средства, които използвате за плащане на неща и кеш паметта на вашия компютър имат същото произношение. Запишете това в паметта и никога повече няма да кажете случайно „ka-shay“!Полковник

Как се произнася полковник

Какво прави първото „аз“, което правя там? И откъде идва звукът 'r'? Е, произношението на думата полковник е свързано с превода на думата на френски и италиански. Когато ти кажи думата , искате да го произнесете като пуканки „ядро“.

Раковина

Как се произнася conch

Да, онези спираловидни мекотели, често срещани на плажа, са черупки „konk“. Мериам-Уебстър отбелязва това раковина може да се произнася като написано, но „konk“ е предпочитаното произношение.

Чернова

Чернова на произношение

Правилното произнасяне на тази дума се превърна в такава досада, че барманите в цялата страна просто се отказаха и започнаха да я изписват „наливна бира“ вместо „наливна бира“. Но резултатът е, че когато видим проект написано правилно, дори сме по-малко вероятно ще знае как да го каже!Невярно

Как се произнася faux
Когато става дума за трудни за произнасяне думи, невярно е почти винаги в горната част на списъка. Тази дума, която означава „не е истинска или истинска“, изглежда, че трябва да се римува с към . Вместо това обаче се римува с лък .

Позорно

Как се произнася ignominious

Позорно е чудесна дума, която искате да използвате, когато искате да наричате някого нечестен - само внимавайте да не позорите себе си като го произнесе погрешно.

Ономатопея

Как се произнася onomatopoeia

Тази трудна за изговаряне дума не е тази, която хората използват твърде често в разговор, но означава „именуване на нещо или действие чрез гласова имитация на звука, свързан с него (като напр. бръмчене, съскане ), 'според Merriam-Webster. Така, ономатопея трябва бързо да се търкаля от езика с меко „t“ и „p“.

Посмъртно

Как се произнася посмъртно

Когато говорим за нещо, което се случва след нечия смърт, ние казваме, че то се е случило посмъртно . Но това не е „пост-ху-мус“, както изглежда, се произнася „па-чу-мус“.

Киноа

Как се произнася киноа

Не се смущавайте, като поръчате „ki-no-a“ като основа на вашата купа за зърно. Все по-популярната киноа всъщност се произнася „запален вау“.

Той следва

Как се произнася segue

Когато продължите без пауза в разговор, правите плавен ход последвам . Но как се произнася тази странно изписана дума? Когато го казвате, трябва да се римува с „делничен ден“.

Синекдоха

Как се произнася synecdoche

Друга трудна за произнасяне дума, която се отнася до трудно обяснима фигура на речта, синекдоха се отнася до използване на част от нещо, за да се отнася към цяло (напр. „всички ръце на палубата“). С тази дума искате да обърнете допълнително внимание на крайните й срички, за да използвате звук „k“, вместо звук „ch“, като правописът може да ви накара да повярвате.

Популярни Публикации