Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Известно е, че тези от по-младото поколение се женят по-късно, отколкото техните старши. Например изследователи с Справочно бюро за населението (PRB) установи, че днес средната стойност за страната за възрастта, на която жените първо казват „аз“, е 27,6, докато в цялата страна мъжете изглежда се женят на средната възраст от 29,5 години. Но данните от преброяването в САЩ показват, че през 1968 г. тези числа са съответно 21 и 23.Но страната не е съвсем сплотена единица, която следва тази тенденция. Например в Юта двойките са склонни да завързват възела едва няколко години след дипломирането си, докато в Ню Йорк редовно ще виждате как хората чакат, докато навършат 30-те си години, за да се впуснат. Въз основа на констатациите на PRB (в които е посочена средната възраст при първия брак както за жени, така и за мъже, като се опира на данни, събрани от 2012 до 2016 г.), ние определихме средната възраст за брак за всеки щат на САЩ.

Затова сложете любимото си сватбено сладко - препоръчваме „Не мога да се влюбя в теб“ от краля (кой друг?) - и се подгответе да разберете как вашата държава се подчинява на националните тенденции. А за истории за някаква сърцераздирателна романтика от реалния живот, не пропускайте 20 предложения за брак, които ще ви накарат да повярвате в истинската любов.1 Алабама: 27.1

булка и младоженец на сватба това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

ShutterstockИзглежда, че алабамите сърбят да завържат възела малко по-рано от средното за страната, като 26,3 е стандартната възраст за брак за алабаманските дами и 27,9 за господата в щата.2 Аляска: 27.5

зимна сватба булка и младоженец това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Докато аляскинските жени са малко по-напред от националната тенденция, сключвайки брак на средна възраст от 26 години, мъжете от Последната граница се движат точно около средната за страната, като средно за 29-годишна възраст за първия си брак.

3 Аризона: 28.4

булка в Аризона в пустинята това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Въпреки склонността на региона към горещи вълни, аризонските граждани изглежда запазват хладнокръвие и отразяват средната тенденция, като жените са закачени на 27,4 години, а мъжете - на 29,4.

4 Арканзас: 26.3

Булката и младоженеца на сватба това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

ShutterstockМоже би жителите на Естествената държава могат просто да го усетят в костите си, когато е замислено. И жените, и мъжете в Арканзас са склонни да се женят няколко години по-рано от средното за страната - съответно на 25,4 и 27,2 години.

5 Калифорния: 29.3

булка и младоженец ядат сватбена торта това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Мъжете и жените на Golden State са малко по-възрастни от средното - 28,3 за жените и 30,3 за мъжете, когато решат да разменят кредитите за самотния си живот.

6 Колорадо: 27.9

рустик сватбена снимка Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

С жени, които се разхождат по пътеката средно на 26,9 години, а мъжете се женят на 28,9, колораданите са малко над националните медиани - но наистина, които могат да ги обвинят, че искат да получат скок в роуминга на Скалистите планини с техния спътник за цял живот от страна?

7 Кънектикът: 29.9

булка целува младоженеца на сватба на открито Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Гражданите на Кънектикът са склонни да чакат малко по-дълго от средното, преди да се хвърлят - жените се женят средно 29,1, а мъжете 30,7.

8 Делауеър: 29.3

булката и младоженеца на рецепция това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Делауеър е друга държава, в която жителите изглежда се опитват да не се ангажират твърде бързо. Жените се женят на средна възраст от 28,4 години, докато мъжете обикновено казват своите обети на 30,2 години.

9 Флорида: 29.3

сватба във Флорида това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Жителите на Съншайн щат изглежда искат да попият слънчевите си единични дни толкова дълго, колкото могат. Жените от Флорида се женят на средна възраст от 28,3 години, а мъжете на средна възраст от 30,3 години.

10 Грузия: 28.1

булката и младоженецът, прегърнали това, е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Всичко е просто прасковено в Грузия, включително средната им брачна възраст, което е точно наравно с националните тенденции. Жените са склонни да завързват възела на 27,2 години, докато мъжете се женят на 29 години.

асо на връзки

11 Хавай: 28.1

плажна сватба Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Докато средната възраст за сключване на първи брак за жените от островния щат е почти на средно ниво за страната на 27,5 години, мъжете казват „aloha“ на перспективата да се оженят на възраст, малко по-ранна от средната - 28,6 години, до бъдете точни.

12 Айдахо: 25.8

зимна горска сватба това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Докато 24,9 за жените и 26,7 за мъжете може да изглеждат като доста ранни възрасти за обвързване на възела, поне в сравнение със средната възраст на другите щати, има още един локал, който показва малко по-млади тенденции от нашите приятели, идващи от Gem State.

13 Илинойс: 29.2

сватба в Чикаго

Жените са склонни да се установяват на средна възраст от 28,4 години, а мъжете на 30 години в държавата на прерията, доказвайки, че този среден запад не е нищо друго освен практично.

14 Индиана: 27.5

булка и младоженец си разменят халки това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Двойките в Индиана не са толкова бързи, за да стигнат до финалната линия, както известните пилоти на състезателни автомобили в щата, като жените са закачени на 26,6 години, а мъжете на 28,4.

15 Айова: 27.2

двойка, държаща се за ръце, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Жителите на държавата Хоуки казват „аз“ малко по-рано от националните тенденции, като дамите се женят около 26.2, а мъжете около 28.1.

16 Канзас: 26.7

сватба в Канзас това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Хората често ходят по пътеката малко по-рано от повечето в държавата на пшеницата - на 25,9 години за жените и 27,5 за мъжете, за да бъдем точни.

17 Кентъки: 26.9

булка и младоженец на сватба това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Може би това е висококачественият бърбън или остатъчното вълнение от дербито в Кентъки, което влиза в системите на хората - независимо от случая, местните жители от държавата Блуграс не губят време, за да бъдат закачени. Жените от Кентукки казват „аз“ на 25,9 години, докато мъжете се женят средно на 27,8 години.

18 Луизиана: 28.4

Cajuns, идващи от страната на раци и гумбо, се ангажират с партньорите си почти точно в съответствие със средното за страната, като жените се женят на около 27,5 години, а мъжете около 29,3.

19 Мейн: 28.3

булката и младоженеца, седнали на пейката, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Морските мъже и жени от Vacationland не са твърде необичайни с времето на сватбените си обети - жените се женят около 27,1, а мъжете около 29,4.

20 Мериленд: 29.4

булка и младоженец разрязване на сватбена торта това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Shutterstock

В тенденция, която изглежда се отразява в по-голямата част от североизточните щати, местните жители на Мериленд предпочитат да се женят по-късно през живота си - жените завързват възела на възраст около 28,6 години, а мъжете на възраст около 30,2 години.

21 Масачузетс: 30.2

плажна сватба булка и младоженец това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Подобно на близкия щат Мериленд, местните жители на залива предпочитат да изчакат малко по-дълго, преди да се хвърлят - с 29,6 като средна възраст за женитба и 30,8 като средна възраст за брак за мъже.

22 Мичиган: 28.8

булка и младоженец край езерото е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

И жените, и мъжете от Мичиган се женят на възраст почти точно наравно със средното за страната - 27.7 за жените и 29.8 за мъжете, за да бъдем точни - дори с броя на романтично живописните гледки, разположени по бреговете на Големите езера на щата.

23 Минесота: 28.2

сватбена двойка, държаща шампанско, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Въпреки суровата зима на държавата и изобилието от великолепни романтични ресторанти, жителите на Страната на 10 000 езера все още се установяват и сключват брак точно средно за страната - с жени, които се женят в 27,2, а мъже в 29,2.

24 Мисисипи: 27.5

булка и младоженец, разхождайки се сред природата, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Твърдението, че всичко се движи малко по-бавно на юг (бавно като меласа, би могло да се каже), със сигурност не се отнася до това колко дълго местните жители чакат, преди да бъдат закачени. Жените в Мисисипи се женят средно на 26,6 години, а мъжете на 28,4 години.

25 Мисури: 27.5

младоженец, поставящ пръстен на булката

С тенденциите, подобни на Мисисипи - жените се женят на средна възраст 26,8 години и мъжете на 28,2 години, е ясно, че мисурианците не губят твърде много време, преди да завържат възела.

26 Монтана: 27.5

булка и младоженец планинска сватба Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Може би именно планинският въздух кара жителите на страната на Голямото небе да се чувстват, че всичко може да бъде възможно, но жените от Монтана са склонни да бъдат закачени на 26,4, а мъжете на 28,6 - което ги поставя над средното за страната.

27 Небраска: 27.1

булка и младоженец, разхождайки се през царевичното поле Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Любовта обикновено прораства малко по-рано в щата Корнхускер, като жените се женят на 26,2 години, а мъжете на 28 години.

28 Невада: 28.2

булка и младоженец, които се разхождат в пустинята, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Неваданите знаят, когато ударят джакпота и залагат на брак точно в съответствие със средното за страната - жените са склонни да се женят в 27,2, докато мъжете се женят в 29,2.

29 Ню Хемпшир: 29

танци на младоженци това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Докато жените в Ню Хемпшир са склонни да казват своите обети на 27,9 години, точно около средното за страната, на мъжете им отнема малко повече време, за да се установят, като се женят на средна възраст от 30,1.

30 Ню Джърси: 29.8

двойка, разрязваща сватбена торта, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Shutterstock

Двойките от градинския щат отделят време, за да разцъфтят любовта си, преди да кажат „аз го правя“, като жените се женят на 29 години, а мъжете на 30.6.

31 Ню Мексико: 27.8

булка и младоженец ръце със сватбени пръстени това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Shutterstock

Страната на очарованието не трябва да е толкова омагьосваща, колкото я нарича нейният псевдоним - жените все още се женят близо до средното за страната (около 27,2 години), докато мъжете се женят малко по-рано от средното за страната (на 28,4 години).

32 Ню Йорк: 30.2

булка и младоженец в централната централна гара това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Дори ярките светлини и светкавицата на Голямата ябълка не са достатъчни, за да спечелят твърде лесно днешните хилядолетия. Жените от Ню Йорк вървят по пътеката около 29,5 години, докато мъжете от щата са склонни да се женят около 30,8 години.

33 Северна Каролина: 28

плажна сватба Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Със своите живописни плажове с бял пясък, жителите на Северна Каролина се оказват в перфектната обстановка за влюбване - средната им възраст за сключване на брак е малко над националните тенденции, като жените вървят по пътеката около 27,1 години, а мъжете се женят около 28,8.

34 Северна Дакота: 26.8

младоженци, гледащи залез слънце, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

С жените, които се женят на възраст около 25,9 години, а мъжете около 27,6 години, тенденциите в Северна Дакота се нареждат сред най-ранните възрасти на всички щати.

35 Охайо: 28.4

церемония по сватбата на открито Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Жителите на Охайо са склонни да казват „аз” почти точно наравно със средното за страната - жените от щат Бъки се женят около 27,4 години, докато мъжете се женят около 29,3.

36 Оклахома: 26.4

булка и младоженец на кон Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Любимите в по-скорошната държава се установяват на Големите равнини малко по-рано от националните тенденции - жените от Оклахома обвързват възела около 25,5, а мъжете около 27,2.

37 Орегон: 28.6

орегонска сватба Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Буйният, залесен пейзаж на Орегон осигурява идилична обстановка за влюбване. Жените са склонни да произнасят своите обети на 27,6 години, а мъжете на 29,5 години.

38 Пенсилвания: 29.2

двойка на сватба това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Shutterstock

Пенсилвания често се обявява за държава на независимост, което може да обясни защо жителите му обичат да отделят време, преди да кажат „аз“ - за жените, което означава около 28,4, и за мъжете, на около 30 години.

39 Род Айлънд: 30.2

прием на сватба на открито това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Най-малката държава в страната има някои от най-новите тенденции за възрастта на брака - средната възраст за брак е 29,6 за жените и 30,7 за мъжете, които наричат ​​The Ocean State home.

40 Южна Каролина: 28.5

сватба край езерото е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

С жените от държавата Палмето, които се женят на около 27,7 години, а мъжете около 29,2 години, бреговете на Южна Каролина са склонни да се изравняват почти директно с националните тенденции.

41 Южна Дакота: 26.7

сватбени халки за младоженци и сватбен букет

Shutterstock

Южна Дакота претендира за някои от най-ранните брачни възрасти на всички щати - жените от държавата Mount Rushmore са прикачени на възраст около 25,9 години, а мъжете около 27,5 години.

42 Тенеси: 27.4

планини за младоженци това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

С множество спиращи дъха места с изглед към опушените планини, на които може да се направи сватба на открито, наистина не е чудно, че хората от Тенеси се женят малко по-рано от средното, като жените казват „аз правя“ на 26,5, а мъжете на 28,2.

43 Тексас: 27.4

булката и младоженеца извън гората, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Въпреки приветствието от Lone Star State, тексасците предпочитат да не прекарват твърде много време като солови агенти - тези южняци се установяват на възраст, малко по-рано от средното за страната, като дамите се женят в 26,5, а мъжете в 28,3.

44 Юта: 25.2

сватба в пустинята в Юта това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Придържайки най-младите средни стойности от всички щати, мъжете и жените от Юта се ожениха средно в средата на двадесетте си години, но дори и те не бързат твърде бързо да поемат ангажимент за цял живот, като жените се женят в 24.2, а мъжете в 26.2. Не че съдим - всичко, което можем да кажем, е, че когато знаете, знаете. И все пак бихме призовали такива импулсивни двойки да научат 20 най-големи съжаления на хората, които се ожениха млади.

45 Върмонт: 29.5

булка и младоженец, разхождайки се по улицата, това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Изглежда те са предпазливи във Върмонт - средно жените не се женят до 28,3, а мъжете до 30,6. Приветстваме жителите на щата Зелена планина, че са отделили време да намерят „този“.

46 Вирджиния: 28.2

младоженци, които тичат на полето Това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Знаете какво казват: Вирджиния е за влюбени - практични влюбени, обаче, от начина, по който се оформят статистическите данни на щата. И жените, и мъжете са склонни да се установят точно в съответствие със средното за страната - 27,2 за жените и 29,2 за мъжете, за да бъдем точни.

47 Вашингтон: 27.9

Може би вечно оживеният терен на Evergreen State вдъхновява любителите на местността да повярват, че и тяхната любов ще издържи на изпитанието на времето. Жените от Вашингтон са склонни да сключват брак на 26,8 години, докато мъжете се женят на 29 години.

48 Западна Вирджиния: 27.2

горска сватба това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Заобиколени от естествената красота на планинската държава, жените са склонни да се женят на около 26,1 години, а мъжете на възраст около 28,3 години.

49 Уисконсин: 28.4

прием на сватба на открито това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

Shutterstock

Уисконсин е друг щат, който доста точно отразява националните тенденции: средно жените се женят на 27,4, а мъжете на 29,3 в държавата на язовирите.

50 Уайоминг: 26.7

сватба за младоженци това е възрастта, в която повечето хора се женят във всеки щат на САЩ

The Cowboy State разполага с невероятни гледки, които трябва да служат като перфектен фон за романтика, като жените в Уайоминг са закачени на 25,7, а мъжете на 27,6. И за повече информация за състоянието на романтика, Това е колко дълго средните дати на двойката днес, преди да се оженят.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

Популярни Публикации