40 начина да увеличите сексуалното си желание след 40

Не е необичайно да преминете през вълни от ненаситност и апатия, когато става въпрос за това вашия сексуален живот , особено с напредване на възрастта. Всъщност между променливите хормони, бушуващи в тялото ви, и стресори за ежедневието които поставят секса на заден план, вие ще преживеете загуба на либидо в даден момент от живота си. Ако търсите начини да увеличите и подобрите сексуалното си желание, не сте сами. Особено при мъжете и жените над 40 години ниското сексуално влечение означава по-малко желание да скачате в чаршафите.Добрата новина? Намаляването на желанието да го качите е нещо, върху което може да се работи. Независимо дали е така правейки промени във връзката си или работейки за подобряване на цялостното си благосъстояние, има много начини да се върнете в релсите и да повишите либидото си. Така че, изпробвайте някои от тези начини за засилване на сексуалното си желание след 40 и със сигурност ще се почувствате като старото си аз за нула време.

Как да увеличим сексуалното желание:

1. Прекратете всякакви лоши навици.

Ако все още си пушене на 40-те години е време да спрете - не само за вашето здраве и цялостно благосъстояние, но и за вашето сексуално желание. Според Клиника Майо , лошите навици като тютюнопушенето могат да доведат до падение на либидото ви - така че след като изхвърлите цигарите завинаги, ще почувствате приятен тласък в спалнята.2. Бъдете по-отворени с партньора си.

Седенето и разговорите за това защо сексуалното ви желание е ударило партньора ви може да се чувствате неудобно, но е необходимо - особено ако искате да се върнете на правия път. The Клиника Майо казва, че общуването по открит, честен начин може да ви помогне да „поддържате по-силна емоционална връзка, което може да доведе до по-добър секс“.сънища за починали близки

3. ... Особено относно вашите харесвания и антипатии.

зряла двойка в леглото, здрав секс след 40

ShutterstockНякои двойки правят едно и също старо нещо между чаршафите в продължение на години, макар и само защото не са открити относно факта, че предпочитат да направят нещо друго. Ако обаче сексуалното ви влечение старее, може би най-накрая е време да преоцените рутината си. Клиниката Майо казва, че говоренето за това, което харесвате и не харесвате, е изключително важно за вашето сексуално желание и простият акт на честност може да изведе интимността ви на съвсем ново ниво.

4. Спрете да се стресирате толкова много.

Стресът пречи на много неща . Така че поддържането на нивата на кортизол до минимум ще поддържа състоянието ви под контрол, включително сексуалното благосъстояние. Клиниката Майо отбелязва, че просто като намерите начин да се справите с повишените си нива на тревожност, можете да увеличите либидото си и да върнете сексуалния си живот в релси.

5. Спете повече.

От поддържане на нивата на стрес встрани за да получите настроение, има много причини, поради които винаги трябва да сте сигурни, че сте получаване на достатъчно затворени очи . А що се отнася до сексуалното ви влечение, малко сън също може да ви помогне. Проучване от 2015 г., публикувано в Списание за сексуална медицина установи, че жените, които са спели повече, имат по-високи нива на сексуално желание. По-конкретно, за всеки допълнителен час сън, който една жена е получила, шансовете й за сексуална активност са се увеличили с 14 процента.6. Не забравяйте за целуването и гушкането.

Когато се чувствате разочаровани от ниското сексуално желание, лесно е да опитате и да се втурнете в секса, просто за да накарате някаква магия. Не забравяйте обаче да отделите време за уют: според често цитирано проучване от 1999 г. от Съвременна зрялост списанието и AARP , нещо толкова просто като малко целуване и гушкане може да укрепи връзката ви с партньора ви, особено в онези моменти, когато се чувствате уморени или напрегнати.

7. Споделяйте домакинските задължения.

Ако откриете, че правите повече домакинска работа отколкото вашата значима друга, промяна, която може да бъде от полза за сексуалното ви желание В проучване от 2018 г., публикувано в Соций: Социологически изследвания за динамичен свят , изследователите установиха, че споделянето на домакинска работа - особено чиниите! - е свързано с по-силна сексуална близост, тласък на сексуалното желание и удовлетворението от връзката. Когато се чувствате повече като равни и по-малко като камериерки, няма да се възмущавате един друг или да бъдете толкова стресирани, а това означава повече забавление между чаршафите.

8. Отидете на почивка.

Ето чудесно оправдание за това най-накрая да отидете на Бахамите: Едно проучване от 2013 г. от U.S. Travel Association установиха, че 77 процента от анкетираните, пътували със значителен друг, казват, че сексуалният им живот процъфтява. Това са доста добри шансове!

9. Бъдете креативни.

по-възрастни двойки в леглото начини за засилване на сексуалното ви желание

Shutterstock / Юлия Григориева

След известно време е лесно да влезете в една и съща рутина всяка вечер. Тази монотонност обаче не помага точно на сексуалното ви желание. Ето защо, за да усилите нещата, клиниката Mayo предлага да станете малко по-креативни с партньора си. Независимо дали превключвате времето и местоположението, правите секс или изпробване на нови позиции , това може да даде на сексуалното ви желание сериозен тласък.

10. И бъдете отворени за новите преживявания в спалнята.

В проучване от 2019 г., публикувано в Списание за секс изследвания , изследователите установиха, че колкото по-отворени субекти (и техните партньори) са към новите преживявания, толкова по-добри са техните сексуални срещи. Така че настройте настроението, опитайте нови неща, направете някои експерименти заедно и, най-важното, поддържайте отворен ум.

11. Яжте много авокадо.

Храненето с добре закръглена диета е от решаващо значение за вашето здраве - и за вашия сексуален живот. И ако има една храна, за която определено не бива да се пести, що се отнася до сексуалния ви живот, това е авокадо. Според Медицински факултет на Университета в Пенсилвания , витамин В6 в тази възхитителна храна “може да улесни жените да„ влязат в настроение. “Плодът също има положителен ефект върху мъжете, тъй като поддържа сърцето здраво и този орган от своя страна помага на помпата кръв към долния регион.

12. Хапни малко шоколад.

Парче шоколад един ден държи сексуалната дисфункция далеч - поне според проучване от 2006 г., публикувано в Списание за сексуална медицина . Авторите на изследването установяват, че тези, които ежедневно ядат шоколад, обикновено имат по-високо либидо и по-добра сексуална функция в сравнение с тези, които не се отдават на десерта.

13. Яжте повече цитрусови плодове.

Знаете, че приемането на много цитрусови плодове е полезно за вашето здраве. Какво бихте могли не знайте обаче, че яденето на тези тръпчиви лакомства също е един от начините да засилите сексуалното си желание. Изследване от 2002 г., публикувано в списанието Биологична психиатрия установили, че хората, които са приемали много плодове, пълни с аскорбинова киселина - такива като портокали и грейпфрути - са имали тенденция да правят повече (и по-добре!) секс.

14. Изпийте чаша кафе.

кафе начини за засилване на сексуалното си желание

Shutterstock

Кафе събужда ви, дава ви енергия, и повишава сексуалното ви желание. Проучване от 2015 г., публикувано в списанието PLoS One установи, че мъжете, които консумират между 85 и 170 милиграма кофеин на ден, са с 42 процента по-малко склонни да съобщават за еректилна дисфункция. Затова вземете чаша или две утре сутринта, след което изпратете съобщение на партньора си да се върне от работа рано.

15. Изпийте малко червено вино.

Пиенето на червено вино за вашето либидо може да звучи твърде добре, за да е истина - и все пак, това е един от съвсем реалните начини да засилите сексуалното си желание. В проучване от 2009 г. на близо 800 жени, публикувано в Списание за сексуална медицина , изследователите стигнаха до заключението, че умереното количество напълнена с антиоксиданти напитка спомага за увеличаване на сексуалното желание, смазване и цялостната сексуална функция.

16. Но не прекалявайте с алкохола.

Докато малко вино може да увеличи сексуалното ви желание , прекаляването с него може да има точно обратния ефект и да ви затрудни да се чувствате възбудени или дори оргазъм по време на секс, според проучване от 2016 г., публикувано в СПИН и поведение списание. Така че, ограничете консумацията на алкохол до минимум - в противен случай цялото това червено вино ще бъде за нищо.

духовен смисъл на червенокрил черен дрозд

17. Овкусете храната си с шафран.

Шафранът - изискана червена подправка, която се среща в много различни ястия - не само осигурява вкус. Проучване от 2012 г., публикувано в списанието Човешка психофармакология реши, че ароматизаторът може също да подобри смазването по време на секс за тези, които са малко по-сухи там.

18. Нарежете си диня.

Въпреки че яденето на диня е свързано с лятно време , може да искате да го направите диета целогодишно: Изследвания от 2008 г. от Тексаски университет A&M установи, че плодовете могат да имат подобен на Виагра ефект върху тялото, като придават на вашето либидо солиден тласък със съдържащите се в него съединения.

19. Заредете с аспержи.

Аспержите вече са достойни да бъдат в чинията ви, а фактът, че вкусното зеленчук също може да увеличи либидото ви, е още по-голямата причина да увеличите приема си. Един преглед от 2013 г., публикуван в Азиатско-тихоокеански вестник за тропическите болести дори отбелязва, че храната всъщност се счита за тоник - такъв, който не просто ви кара да правите секс, но и поддържа всичко да работи ефективно там долу с напредване на възрастта .

20. Яжте по една ябълка (или две!) На ден.

Една ябълка на ден не просто държи лекаря далеч. Освен това по-често ви вкарва в леглото. Това показва проучване от 2014 г., публикувано в списанието Архиви на гинекологията и акушерството , според които тези, които ядат поне по една ябълка на ден, имат по-добро сексуално качество на живот от тези, които не го правят.

21. Пийте сок от нар.

В допълнение към водата, има още една важна напитка, която да включите във вашата диета: сок от нар. В едно проучване от 2012 г. от Университет на кралица Маргарет в Шотландия само една чаша на ден не само помага за повишаване на настроенията на участниците, но и увеличава количеството тестостерон в телата им - нещо, което впоследствие повдига либидото им.

22. Опитайте се да отслабнете малко.

Ако кантарът се е промъкнал върху вас през последните години, това може да е причината вашето сексуално влечение да е ударено. „Ако сте несигурни и се съсредоточите върху начина, по който изглежда тялото ви или какво мисли партньорът ви по време на секс, няма да сте в настроение“ Синди Местън , Доктор, каза Фитнес . Веднъж ти хвърли няколко килограма и се чувствате по-скоро като себе си, може дори да се вълнувате да се разголите.

23. Медитирайте всеки ден.

Ако можете да отделите време за варене на кафе сутрин и превъртете през Facebook през нощта, тогава можете да отделите време за медитация. И добрата новина е, че практиката е също толкова добра за мозъка ви, колкото и за вашите, е, непослушни късчета: Един преглед от 2017 г., публикуван в Списание за секс изследвания отбеляза, че терапията, базирана на вниманието, може да помогне за подобряване на сексуалната функция.

24. И често тренирайте.

40-нещо двойка бяга, здрав секс след 40

Shutterstock

Поставянето в ежедневна тренировка може да ви помогне да се чувствате по-добре за тялото си , повишаване на настроението ви и повишаване на нивата на хормони на щастието - и всички тези неща от своя страна могат да повишат сексуалното ви желание. В проучване от 2018 г., публикувано в списанието Отзиви за сексуална медицина , изследователите установиха, че след интензивна тренировка субектите изглежда са по-възбудени плюс по-сексуално доволни, когато са го направили.

25. Правете малко йога.

Йога е не само чудесна за увеличаване на вашата гъвкавост - тя може да увеличи и вашето сексуално желание. Едно проучване от 2010 г., публикувано в Списание за сексуална медицина установи, че правенето на три пози по-специално - поза с триъгълник, змията и извиване на половин гръбначен стълб - спомага за увеличаване на желанието, възбудата, смазването, оргазма и общото удовлетворение на жените. В края на 12-седмичното проучване близо 75 процента от жените казват, че сексуалният им живот се е подобрил значително.

26. Изпотявайте се с партньора си.

Може да ви е приятно да тренирате сами, но ето случай за тренира с вашия партньор: Проучване от 2007 г., публикувано в Вестник по неврология установи, че миришещият андростадиенон - съединение, открито в мъжката пот - може сериозно да възбуди женските, като даде тласък на общото им сексуално желание.

27. Вземете гинко билоба.

Гинко билоба съществува от милиони години и се използва медицински от древни времена. В миналото е доказано, че има положителни ефекти върху мозъка и паметта - а през 2008 г. едно проучване, публикувано в Списание за секс и брачна терапия показа, че има и някои сексуални ползи. Изследователите установиха, че билката има положителен ефект върху желанието, вълнението и оргазъм .

28. Опитайте сминдух.

Ако все още не сте запознати със сминдух, тогава е идеалното време да се запознаете. Лечебната билка се рекламира в здравната общност не само като начин за намаляване на нивата на кръвната захар и увеличаване на производството на кърма, но и като сексуална помощ. Всъщност едно проучване от 2011 г., публикувано в списанието Фитотерапевтични изследвания установи, че приемането на ежедневна добавка от мощното растение може да играе роля за увеличаване на сексуалната възбуда и желание.

29. Помислете за вагинален естроген.

С напредване на възрастта, вагиналната им тъкан става по-суха поради по-ниските нива на естроген. За щастие има решение: вагинален естроген. Като специалист Джудит Волкар , Д-р, каза на Клиника в Кливланд , „Вагиналната ви тъкан се нуждае от естроген, за да функционира правилно. Без естроген тъканта става много тънка и суха, а сексът става много болезнен. Вагиналният естроген може да помогне отново да запълни клетките и да го направи вече не е болезнено . '

30. Планирайте време за секс.

Може да се почувствате странно да отделите време за вашето среща, но в наши дни - в които всички хора работят и не играят - може да се наложи. Клиниката Майо отбелязва, че добавянето на време за интимност към графика ви може да върне сексуалното ви влечение в правилната посока - дори това да означава изпращане на покана от календара до вашия съпруг с някои емоджи от патладжан в заглавието.

31. Преоценете вашите лекарства.

Някои лекарства могат да намалят сексуалното ви желание, дори ако това не е нещо, което осъзнавате в началото. Както каза Волкар в клиниката в Кливланд, излизането от студена пуйка без лекарско съгласие никога не е добър ход. Ако се притеснявате, че вашите лекарства са в основата на вашите сексуални проблеми, тогава вашият доктор може - и трябва - да преоцени вашите предписания, за да види дали може да се направи нещо, което да помогне за вашата сексуална функция.

32. Опитайте с акупунктура.

Набиването на малки игли в тялото ви може да изглежда страшно, но китайската практика на акупунктура съществува от хиляди години по основателна причина: Тя работи. Обикновено се използва за борба с болката и намаляване на стреса, но може да помогне и за повишаване на либидото ви. Всъщност в проучване от 2016 г., публикувано в списанието Секс u към Медицината , изследователите установиха, че само две сесии седмично в продължение на пет седмици имат голямо значение в сексуалната функция и желанието на участниците.

33. Направете си акупресурен масаж.

Ако акупунктурата звучи твърде страшно, тогава акупресурата може да е начинът. Практиката включва насочване към точки по тялото, които могат да помогнат за засилване на сексуалното ви желание и повишаване на сексуалното удовлетворение - и трябва да го правите само за 30 до 60 секунди наведнъж. Една от най-добрите точки за започване? CV 6, или Морето на Ци, което е разположено на две ширини на пръстите точно под корема ви. „Коремните мускули често се стягат по време на правене на любов, което може да блокира потока на сексуалната енергия. Натискането на CV 6 и акупресурните точки около него може да облекчи коремното напрежение, да укрепи пикочните и репродуктивните системи и да увеличи сексуалната близост и удоволствие “, казва експертът по акупресура Майкъл Рийд Всички , Доцент доктор.

34. И вземете маслата!

Нуру масаж, масажни начини за засилване на сексуалното ви желание

Според клиниката Mayo, ботаническото масло за масаж Зестра може да се приложи локално към по-долните региони, за да се загреят нещата. Всъщност работи толкова добре, че в малко проучване от 2003 г., публикувано в Списание за секс и брачна терапия , беше установено, че увеличава както възбудата и удоволствие. Така че, ако естествените методи не правят нищо увеличете сексуалното си желание , може би е време да извадите големите пистолети - или масла.

35. Успокойте се с идеята за секс.

Ако идеята да правиш секс и да си гол пред партньора си те откача, тогава трябва да отговориш на страховете си. В едно проучване от 2009 г., публикувано в Списание за сексуална медицина , учените изложиха жените на еротични филми и стигнаха до заключението, че „жените, които са видели увеличение на кортизола ... имат по-ниски нива на функциониране в определени области от сексуалния си живот в сравнение с жените, които показват намаление на кортизола. Стресът, свързан със сексуалната активност, може да попречи на сексуалната възбуда.

36. Опитайте да отидете на секс терапевт

Отиване на терапевт от всякакъв вид може да звучи нервно, но а секс терапевт? За някои това е на друго ниво. Не би трябвало обаче: Според гореспоменатото проучване на AARP, сесиите, които включват говорене за вашия сексуален живот - от притесненията, които имате, до това как да задоволите по-добре вашите нужди - могат да повишат както вашата сексуална възбуда, така и удоволствие.

37. Опитайте с клиторална терапия.

Ако Вашият лекар Ви е казал, че можете да увеличите сексуалното си желание просто като получите рецепта за устройство, което струва няколко стотин долара, бихте ли го пробвали? Е, такова нещо съществува и се нарича Устройство за клирална терапия EROS . Той използва лек вакуум, за да увеличи гениталния поток към областта - и в клинични изпитвания , зашеметяващите 100 процента от жените са почувствали повишено усещане. Говорете за добре изразходвани пари!

смешни шеги, които ви карат да мислите

38. Изпробвайте няколко играчки.

Изкупуване секс играчки когато сте на 40 години може да се почувствате супер палав. Въпреки това, привличането и натискането на бутона „купувам“ може да донесе много добро за вашето либидо: едно проучване от 2017 г., публикувано в списанието Женска тазова медицина и реконструктивна хирургия установи, че жените на средна възраст изпитват повишено вагинално смазване, повече оргазми и по-голямо генитално усещане само след три месеца употреба на вибратор.

39. Направете Kegels.

Ако още не сте започнали да правите редовно упражнения на Кегел, време е. Като тренирате тазовите си мускули, можете да увеличите сексуалната си енергия и стимулирайте сексуалното си желание , всички докато затягате нещата в процеса.

И така, как всъщност направете Кегел? Според Харвардски часовник за здравето на жените , най-добре е да започнете със стягане на мускулите - същите, които ви спират да пикаете - за 2 до 3 секунди и повтаряне на това действие 10 пъти поне 5 пъти на ден. Най-добрата част? Можете да ги правите направо на бюрото си на работа и никой дори няма да забележи.

40. Изградете отношенията си извън спалнята.

гей двойка усмихнати начини да засили сексуалното си желание

Shutterstock

Експериментирането между чаршафите е важно за увеличаване на сексуалното ви желание и удовлетворение, но също така изграждането на връзката ви като цяло. Като Ян Шифрен , Доктор по медицина, директор на Масачузетската болница за здравни грижи за средни години, пише за Харвардския университет , 'двойките, които се забавляват извън спалнята, се забавляват повече в спалнята. Опитайте се да си спомните колко забавно беше прекарването на времето заедно, когато се срещнахте за първи път, и пресъздайте част от това вълнение. И за повече неща, които можете да направите през следващите години, които ще ви помогнат да бъдете по-щастливи, вижте тези 40 гениални начина да се чувстваш по-млад след 40 .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации