33 „безкористни“ неща, които трябва да правите всеки ден, което ще ви накара да се почувствате невероятно

Очевидно го знаете малки прояви на доброта може да послужи в полза на хората около вас. Но знаете ли, че тези „безкористни“ действия могат също да повишат настроението ви и да ви накарат да се почувствате невероятно? Колкото и значителни или незначителни да изглеждат вашите благотворителни начинания, тези прояви на доброта ви помагат да водите по-щастливо и по-пълноценно ежедневно съществуване. За да научим повече за това как да се правим добре и да се чувстваме добре в резултат, разкрихме всички „безкористни“ действия, които можете да правите всеки ден трансформирайте вашата перспектива и перспектива, като същевременно прави и други хора щастливи. Не става по-добре от това, нали?1 Започнете с усмивка.

Човек, усмихнат в касата Малки прояви на доброта

Shutterstock

Простото отделяне на времето от деня ви за топло поздравяване на хората - дори непознати - може да има по-голямо въздействие, отколкото си представяте. Безброен проучванията показват че усмихвайки се на другите не само повишава нивото им на комфорт и щастие, но може и да работи, за да ви постави в по-добро настроение. В крайна сметка усмивката е печеливша и това е „безкористен“ акт, който всъщност ще служи както на вас, така и на когото е насочено вашето щастие.

мечта за бивше гадже

2 Кажете на хората, които обичате, как се чувствате.

двойка, изразяваща любов малки прояви на доброта

Фламинго изображения / ShutterstockДори хората, които обичате, вече да знаят какво чувствате към тях, важно е да продължите да им напомняте за непоклатимите си настроения. Да кажеш на някой, че го обичаш, може поддържайте връзката си здрава , и със силни връзки идват още смях , повече спомени и повече добри времена. Освен това нищо не се чувства по-добре, отколкото да знаеш, че някой, на когото държиш, се чувства добре!3 Простете на другите.

две жени прегърнати

Shutterstock

Притежаването на способността да прощавате е важно, тъй като придържането към негативни чувства може да помогне за утежняване на стреса ви. Така че, дори ако действието или думите на някого са повлияли сериозно на живота ви по негативен начин, би било от полза и на двама ви да му простите и да работите за възстановяване на връзката ви, вместо да криете негодувание.

4 Задръжте асансьора.

мъж, който държи вратата на асансьора, малки прояви на доброта

ShutterstockВ перфектен свят, държейки вратата или асансьор защото някой дори не би се нуждаел от втора мисъл, но в действителност, когато хората са рядкост да бъдат вежливи, този жест изминава дълъг път. И никога не се знае: Този човек, който се втурва към асансьора, може да закъснее за среща, променяща кариерата, така че вашият акт на доброта може да направи или прекъсне не само деня им, но и живота им като цяло.

5 Донесете чаша кафе на вашия колега.

Бизнесмен, донасящ кафета на своите колеги Малки прояви на доброта

Shutterstock

Никога не се знае какво наистина преживява друг човек, така че дори един толкова добър милосърдие, колкото да донесеш на колега чаша кафе, може да послужи за сериозно озаряване на деня им. Освен това, извършването на този акт на доброта може да укрепи връзката ви с вас колега , създаване на приятелство, което може да не е имало преди.

6 Отстъпете мястото си във влака.

метро количка, 1984 факти

Shutterstock

Без значение колко много искате отпуснете се след дълъг работен ден , винаги трябва да отстъпвате мястото си във влака на някой, който се нуждае повече от вас (възрастните хора, а бременна жена и т.н.). Ако бяхте в това положение, нямаше ли да се надявате някой да се откаже от мястото си вместо вас? Това е ситуация, в която златното правило е полезно - защото когато се отнасяте към другите по начина, по който бихте искали да се отнасят с вас, това може да ви накара да се почувствате така, сякаш наистина използвате силата на избора си за добро.

7 Помогнете на някой да вдигне тежък предмет.

жените преместват тежки кутии малки прояви на доброта

Shutterstock

Вместо да си затваряте очите, когато видите някой да се бори с нещо тежко, отделете няколко минути от деня си, за да му подадете ръка за помощ. Помощта на някого не само ще облекчи тежестта му, но и ще ви достави удовлетворението, като знаете, че сте направили нещо, за да улесните малко нечий ден.

8 Позволете на някой да се слее в трафика.

трафик дребни прояви на доброта

Shutterstock

Дори и вие самият да закъснеете малко, давайки безплатен пас на някого в трафика ще направи и вас, и вашите колеги пътуващи чувствам се добре. Простото оставяне на колите да се слеят във вашата лента може да намали стреса на някой друг - а знанието, че това е заради доброто ви дело, ще ви накара да се чувствате чудесно.

9 Предложете детегледачка за уморени родители, които се нуждаят от почивна вечер.

детегледачка малки прояви на доброта

Shutterstock

Дори да нямате собствени деца, със сигурност можете да разберете как грижа за малки деца може да остави майки и татковци с малко или никакво свободно време. Така че, ако забележите, че един родител във вашия живот изглежда по-изтощен от обикновено, доброволно дайте услугите за гледане на деца. Това ще ви даде шанс да се свържете с децата на приятеля си, а също така може да обърне изцяло седмицата на този родител и да им осигури така необходимото почивка на психичното здраве .

калинка стихотворение за късмет

10 Изпечете бисквитки за съседа си.

Човек пече и оформя тесто с малки прояви на доброта

Shutterstock

В наши дни вие имате късмет, ако изобщо знаете какво вашите съседи изглежда като. Можете обаче да работите за промяна на тази неприветлива система, просто като донесете кошница с бисквитки или кифли на съседа си и се представите.

Този малък жест може да накара собствениците на къщи в блока да се чувстват добре дошли и спокойни, като същевременно установява единство в квартала, което може да ви бъде от полза по-късно. Всъщност, Боб Борзота , автор на Съседи от H *** , обясни на Чикаго Трибюн че опознаването на съседите ви може да помогне да се разпръснат аргументите по много по-ефективен начин. „Ако някой остави кучето си твърде късно да лае, това е Джо - това не е някакъв случаен тип, когото мразите“, каза той.

11 Носете супа на болен човек.

жена, която прави супа за болен мъж, малки прояви на доброта

Shutterstock

Показването на доброта към другите, когато са болни, може да бъде чудесен начин да покажете, че се грижите за тях. И ако не сте точно най-добрият готвач в света, можете също да покажете на някой, който ви е грижа, когато той слезе настинка като предлагат помощ на която и да е арена в живота им, която може да бъде пренебрегната, докато се възстановяват.

12 Спрете да прекъсвате.

двойка, която говори и се смее в група, по-добър съпруг

Shutterstock

Ако наистина искате да покажете на хората, на които държите, че ги уважавате, просто слушането на това, което имат да кажат, може да бъде мощно само по себе си. Това е просто и просто!

13 Поправете нещо за някой друг.

човек поправя мивка малки прояви на доброта

Shutterstock

символиката на пеперудата монарх

Като отделяте време от деня си, за да подадете ръка на някого около къщата може да им спести време и пари. И изпълнението на тези малки задачи за други може да ви помогне да изострите своите механични и дървообработващи умения, така че това е печеливша печалба!

14 Давайте комплименти на непознати.

комплимент малки прояви на доброта

Shutterstock

Въпреки че призоваването не е начинът комплимент на другите , има начин да дадете на непознати комплименти за външния им вид, без да пресичате граница. Ако кажете на някого, че обичате тоалета му или че веждите му са на флик, това може да им направи ден - и кой знае, може просто да вдъхновите споменатия непознат да ви направи комплимент в замяна.

15 Дарете стари предмети.

дарявайки малки прояви на доброта

Shutterstock

Когато става въпрос за дарявайки старите си предмети , възможностите са безкрайни. Нестопански организации като Добра воля и Армията на спасението са готови да приемат всичко - от дрехи и обувки до книги, мебели и други предмети от бита. Най-добрата част? Ще помагате на другите, докато правите място в къщата си за нови неща, за които всъщност използвате.

16 Разсмивайте някого.

Семейство Смеене на малки прояви на доброта

Shutterstock

Разбиване на няколко шеги всъщност може да бъде от полза както за вас, така и за хората около вас. В допълнение към факта, че има многобройни ползи за здравето от смеха , разсмиването на хората също може да ви осигури отличен начин да се свържете с приятели и членове на семейството.

17 Изпратете благодарствено писмо.

благодарим ви за малки прояви на доброта

Shutterstock

Изпращането на благодарствено писмо винаги е по-личен начин да покажете своята благодарност. Когато някой види, че сте отделили допълнително време, за да напишете карта и да я изпратите по пощата, той наистина разбира колко много означават за вас. А що се отнася до ползите за вас, ето ви 20 Научно подкрепени ползи от благодарността .

18 Споделете вашите ресурси с други.

колеги, споделящи ресурси, малки прояви на доброта

Shutterstock

Независимо дали насочвате приятел към страхотен лекар или давате непознат съвет за коя фитнес зала трябва да се запишат, споделянето на вашите ресурси и богатство от знания е изключително полезен акт на доброта. Не само помагате на приятели и семейство с вашия опит, но и предлагате повече бизнес на места, които обичате.

19 Подарете на някого книга, която промени живота ви.

двойка, която чете книга в леглото

Shutterstock

Да дадеш на някого дарба на променяща живота мъдрост е може би едно от най-мощните малки прояви на доброта, които съществуват. В края на краищата, ако получателят е преместен от вас като книгата, той може също да я сподели с някой друг, истински случай да го плати напред.

20 Вземете отпадъци.

момиче, събиращо отпадъци в парка, малки прояви на доброта

Shutterstock

Понякога събирането на отпадъци носи ползи за всяко живо същество на планетата - по-специално, то запазва кварталите и парковете ви, предотвратява наводненията и работи, за да поддържа разходите за живот във вашия район ниски, като спестява пари за санитарни услуги, според Вестник Провидънс . Като вземете a бутилка за вода по пътя към работа или по време на разходка из парка, вие правите своята част, за да запазите красотата на местата, на които вие и другите се радвате толкова много.

21 Обадете се на родителите си.

жена по телефона с родители малки прояви на доброта

Shutterstock

Без значение на колко години сте, ако се обадите на родителите си (или на който и да е член на семейството), за да разговаряте, можете да направите чудеса за връзката ви. Въпреки че семейството ви винаги ще бъде там, за да ви подкрепи, все пак е важно да им напомните колко сте благодарни за този факт - и че винаги сте там и от другия край на линията.

22 Платете за нечия храна.

мъжът плаща за жените

Shutterstock

Следващият път, когато сте в ресторант за бързо хранене, похарчете няколко допълнителни долара, за да платите храната на човека зад вас на опашката. Това определено ще повиши настроението ви и може дори да повлияе на човека, получил безплатна храна от вас, да предаде тази доброта на някой друг.

23 Оставете положителен отзив.

усмихнат мъж на лаптоп малки прояви на доброта

Shutterstock

Хората са склонни да пишат отзиви само когато са имали особено лош опит, оставяйки сайтове за отзиви като Yelp наводнени с негативни отзиви, които възпират хората да посещават ресторанти и магазини, които може би току-що са имали почивен ден. Така че, следващия път, когато хапнете някъде някъде или срещнете допълнителен приятелски приятел в магазин, не забравяйте да им оставите приятен отзив онлайн. Добрият преглед има силата да засили репутацията на бизнес или услуга, като посочва други потенциални клиенти.

24 Бъдете добри към сървърите и служителите на дребно.

човек е добър да сървър малки прояви на доброта

Shutterstock

Следващия път вашият сервитьор сбърка поръчката ви, вместо да хвърлите нападение, просто признайте, че това е проста грешка и ги помолете да опитат отново. Грубостта или ядосването само ще накарат сервитьора да се чувства по-малко склонен да ви помогне и ще ви накара да изглеждате като тиранин за когото и да е, с който вечеряте. Изричането на прости „моля“ и „благодаря“ ще отиде много по-далеч, особено когато е съчетано с търпение и разбиране.

магьосникът обича таро

25 Съвет 22 процента.

сервитьор в лентата за първа среща

Shutterstock

Дори и да не сте били особено развълнувани от услугата, винаги трябва да си създавате навика да давате бакшиш на малко повече от очакваното. Помислете за това по следния начин: Позволявали ли сте някога случващото се в личния ви живот да повлияе на представянето ви на вашата работа? Бихте ли искали заплатите ви да намалеят като резултат? Точно. (Също така, не забравяйте: По Закон за справедливите трудови стандарти , някои сервитьори може да печелят само $ 2,13 на час преди съвети.)

26 Проявете любезност към телемаркетинг.

ред телемаркетинг, седнали изправени и усмихнати, тайни на телемаркетинг

Shutterstock

Точно като вас, телемаркетолозите са истински хора, които трябва да вършат работа - и всеки път, когато ги извиквате или им затваряте телефона, без дори да ги оставяте да говорят, затруднявате изключително много да си вършат работата. Така че, следващия път, когато телемаркетинг ви се обади, практикувайте търпение и поне седнете през монолога им, преди учтиво да откажете каквото предлагате и да затворите телефона. По този начин и двамата ще завършите разговора в по-положителна светлина.

27 Изпратете цветя на партньора си.

стара двойка цветя малки прояви на доброта

Shutterstock

Редовното изпращане на цветя на партньора ви (или просто правенето на хубави неща за тях) може да им покаже колко сте благодарни, че ги имате в живота си всеки ден - не само по националните празници, когато се очаква. Правейки тези малки неща, за да зарадвате партньора си укрепете отношенията си .

как мога да бъда по -очарователен

28 Насърчавайте някого да преследва цел.

Мама и дъщеря говорят малки прояви на доброта

Shutterstock

Последният път, когато ти направи голяма промяна в живота ви , получихте ли насърчителни думи от приятел или член на семейството? Ако е така, тогава вие знаете силата на един пип разговор, особено когато става въпрос за вземане на голямо житейско решение. Само с няколко насърчителни думи можете да промените хода на целия живот на човека и да се чувствате добре, знаейки, че сте подтикнали някого да преследва страстите си.

29 Започнете да гледате чашата наполовина пълна.

гей двойка усмихнати, брачни съвети от гимназистки сладури

Shutterstock

Хората, които се оплакват през цялото време, не само се ядосват, но и свалят всички около себе си. Така че, следващия път, когато почувствате желание да изстенете колко дълга е линията в Starbucks или да хленчите за онзи колега, който никога не завършва работата си навреме, спрете се, преди да кажете нещо на глас. Това, че сте оптимист и търсите сребърната подплата в живота, ще направи вас и хората около вас моментално по-щастливи.

30 Оставете резервна смяна наоколо.

млада двойка пране в пералня

Shutterstock

Перални машини, паркинги, вендинг машини - ако услугата все още разчита на метода за плащане от 20-ти век, оставете няколко след себе си за следващия клиент. По същия начин, ако шофирате през таксиметрова кабина, помислете дали да платите за човека зад вас. Това е малък акт на доброта, който не струва прекалено много - и определено ще направи деня на някого.

31 Нека някой пресече линията.

жена, разглеждаща магазин за хранителни стоки, грешки в етикета

Shutterstock / Тайлър Олсън

Ако сте на касата за хранителни стоки с масивна количка, заредена с храна за седмицата, погледнете зад себе си, преди да се приближите до регистъра. Лицето в края на реда има ли само шепа артикули? Оставете ги да отидат пред вас. Ще бъдете забавени с по-малко от минута, докато човекът зад вас ще спести не толкова незначително време.

32 Помогнете на възрастен човек с хранителните стоки.

момче помага на възрастни жени с хранителни стоки малки прояви на доброта

Shutterstock

Вместо да стои настрана и да гледа как възрастен човек се бори със своите бакалия , отделете петте минути, за да им помогнете да носят нещата си. Ще им попречите евентуално да се наранят и доказвайки им, че има добри хора на този свят!

33 Бъдете добри към себе си.

привлекателна жена на средна възраст на открито, неща, които не трябва

Shutterstock / pixelheadphotography digitalskillset

Разбира се, всички малки, „безкористни“ прояви на доброта в този списък могат да ви помогнат да се почувствате невероятно, но най-добрият начин наистина да подобрите психичното си здраве е чрез да бъдете по-добри към себе си . Поставянето на невъзможни стандарти или непрекъснатото биене над нещата само ще ви вкара в опашката на негативните мисли, в крайна сметка ще ви накара да се хвърлите на околните. Практикувайте доброта със себе си , и ще бъде много по-лесно да направите същото с другите. И ако се мъчите да се отнасяте към себе си така, както към другите, тогава ето ви 23 лесни начина за незабавно повишаване на вашето самочувствие .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации