15 тайни Джаки Кенеди никога не е искала някой да знае

Семейство Кенеди е пленил американци от десетилетия. И въпреки че действителните кръвни членове на клана се оказват очарователни хора, може би нито един живот на Кенеди не е по-интересен от този на покойния Жаклин Кенеди Онасис , вдовица на Президент Джон Кенеди . Дори преди и след престоя си в Белия дом, животът на Джаки О беше пълен със задкулисни тайни, от нейните развълнувани детски начини до тайни кариери и още по-скрити романтични отношения. Любопитни ли сте да научите повече за живота и времената на една от най-обичаните първи дами в историята? Продължавайте да четете, за да откриете някои тайни на Джаки Кенеди, които никога не сте знаели.

1 Единият й крак беше по-къс от другия.

Джаки Кенеди присъства на откриването на изложба Тайните на Джаки Кенеди

Аби Роу. Снимки от Белия дом. Президентска библиотека и музей Джон Кенеди, Бостън

Като се има предвид перфектната й стойка и уравновесеност, никога не бихте предположили, че има нещо в походката на Джаки О. В нейната книга обаче Момичето на Джаки: Моят живот със семейство Кенеди , личен асистент на бившата първа дама Кати Маккеон разкри, че е имала значително неравномерни крака.На всеки чифт обувки на г-жа имаше „четвърт инчов лифт, прикрепен към една пета, очевидно предназначен да компенсира единия крак, който е малко по-къс от другия“, пише Маккеон. „Никой никога не би предположил: дори в краката си на чорапи тя имаше безупречно красива стойка.“2 Тя беше „пълна с дявола“ като дете.

Младата Джаки Кенеди (Jacqueline Bouvier) в Old Belmont Park, Джаки Кенеди тайни

Библиотечна колекция от книги чрез AlamyКенеди не винаги е бил толкова уравновесен, колкото се е появявал публично. Според Президентска библиотека и музей Джон Кенеди , израствайки, един от нейните учители я описва като „пълна с дявола“. Очевидно Кенеди - или по това време Бувие - ще си навлече доста неприятности, докато е бил в училището на мис Чапин в Ню Йорк, и директорката Мис Етел Стрингфелоу дори отбелязва в отчетната си карта, че „притеснителното й поведение в нея час по география наложи да я изключи от стаята.

3 В крайна сметка тя посещава три различни колежа.

Тайните на Джаки Кенеди в колежа Висар Васар

Shutterstock

След като завършва училището на Мис Портър в Кънектикът, Джаки Бувие се записва в колеж Васар в Ню Йорк и учи история, литература, изкуство и френски език. Като част от обучението си, тя прекарва младшата си година в чужбина с Програма 'Смит колеж' в Париж и когато се завърна в щатите, тя се премести в университета „Джордж Вашингтон“ (GWU), за да бъде по-близо до семейството си. (Благодарение на връзката й с училището дори има общежитие в GWU на име Жаклин Бувие Кенеди Онасис Хол .)4 Тя отказа възможност на Vogue .

Twiggy Cover

Конде Наст

Докато беше в колежа, младият Бувие влезе Vogue конкурса Prix de Paris на списание с надеждата да спечели едногодишна младша редакция, разделена между Ню Йорк и Париж. Сред повече от хиляда записи, нейното есе, което говори за тримата фигури в историята тя би искала да знае, беше избрана за победител. Но заради колебанието на майка си да й позволи напуснете страната , тя в крайна сметка отказа наградата.

Веднъж тя интервюира Ричард Никсън.

BTK359 jacqueline bouvier като запитващо момиче от камерата на вестника на Вашингтон. 1952 Джаки Кенеди Тайната работа

Алами

Тя първа работа през есента на 1951 г. беше в Washington Times-Herald вестник като „разпитваща момиче от камерата“, концерт, който включваше бягане из града и правене на снимки на тези, с които се сблъска, докато им задаваше въпроси за текущи събития. По време на престоя си във вестника Кенеди интервюира Ричард М. Никсън и дори обхваща коронясването на Кралица Елизабет II . Това не е малко постижение за жена, която току-що е излязла от колежа!

6 Тя беше сгодена преди JFK.

Джаки Кенеди съобщение за годежа Джаки Кенеди тайни

Нюпорт Меркурий и седмични новини

Джон Кенеди не беше първият мъж, с когото Жаклин Бувие беше сгодена. По-скоро бъдещата г-жа Кенеди трябваше да бъде омъжена рано за борсов посредник на име Джон Г. У. Хъстед-младши

три от пръчките любов резултат

„В снежния декемврийски ден на Медисън Авеню тя, която имаше тенденция да бъде толкова предпазлива и толкова придирчива, действаше импулсивно, съгласявайки се да се омъжи за този младеж, когото дори не познаваше предишния месец“, пише Барбара Лийминг в Жаклин Бувие Кенеди Онасис: Неразказаната история . (Ето съобщението в Нюпорт Меркурий вестник.) Разбира се, този кратък и вихрен годеж така и не се осъществи и в крайна сметка Бувие изостави борсовия посредник.

7 Беше нервна, че JFK е твърде много като баща си.

Джон Верну Бувие III

Everett Collection Исторически / Alamy Stock Photo

Джаки Кенеди видя баща си, Джон Верну Бувие III , като женкар - и именно поради това тя имаше толкова много проблеми с доверието на JFK. В писмо до ирландски свещеник Джоузеф Леонард преди да се ожени, Кенеди изрази съмненията си относно бъдещия си съпруг, като написа: „Той е като баща ми по някакъв начин - обича преследването и му е скучно от завоеванието - и след като се ожени, се нуждае от доказателство, че все още е привлекателен, така че флиртува с други жени и негодува ти. Видях как това едва не уби мама.

8 Тя мразеше сватбената си рокля.

Джаки Кенеди сватбена рокля, Джаки Кенеди тайни

Изображение чрез Тони Фрисел / Библиотека на Конгреса

Когато се поставите за бъдещ президент и бъдеща първа дама на Съединените щати, вашият сватба е по-малко празник на любовта и повече публично събитие по сценарий. Като такава, Джаки О не получи много мнение за това как изглеждаше сватбата й - чак до роклята си. Според Историческо дружество от Нова Англия , тя се отврати от високомодната рокля и усети, че тя „подчертава плоските й гърди“ и „я кара да изглежда като абажур“.

9 Тя имаше проблеми с успешното раждане.

Джаки Кенеди с децата си

Сесил Стоутън, Белият дом / Президентска библиотека и музей Джон Ф. Кенеди, Бостън

На 27 ноември 1957 г. Джаки Кенеди ражда първото си дете Каролайн. Това обаче не беше първият път, когато първата дама е бременна. Като Национална библиотека на първите дами посочва, че преди това е претърпяла спонтанен аборт и е родила мъртвородено дете, което е нарекла Арабела преди Каролайн да влезе в картината.

сънувах, че имам момиченце

10 Тя отвращаваше идеята да бъде домакиня.

Джаки Кенеди играе със сина си

Робърт Кнудсен. Снимки от Белия дом. Президентска библиотека и музей Джон Кенеди, Бостън

Въпреки че Кенеди се съмняваше да бъде в света на политиката, абсолютно последното нещо, което искаше, беше да бъде домакиня. В писмо, което тогавашният 23-годишен младеж пише до Леонард през 1953 г., тя казва: „Може би просто съм заслепена и си представям себе си в блестящ свят на короновани глави и Мъже на съдбата - а не просто тъжна малка домакиня ... Този свят може да бъде много бляскав отвън - но ако си в него - и си самотен - може да е ад “.

11 Известният й розов костюм „Шанел“ беше фалшив.

Линдън Б. Джонсън положи клетва до Джаки Кенеди Джаки Кенеди Розов костюм на Шанел

Алами

Един от най-известните тоалети на Джаки Кенеди е тя розов костюм и номер на шапката за хапчета - тези, които тя носеше в деня, когато съпругът й беше убит в Далас. И докато повечето хора вярват, че това ставане е дело на френския дизайнер Шанел, то се разкри от покойния творчески директор на компанията, Карл Лагерфелд , през 2012 г., че всъщност е „копие по ред“. Очевидно, след като Кенеди беше влачен в пресата, за да харчи орди пари за международни дизайнерско облекло , вместо това тя е направила подобни дрехи в родината си.

12 След смъртта на съпруга си тя поставя под съмнение вярата си в Бог.

Джаки Кенеди в JFK

Аби Роу. Снимки от Белия дом. Президентска библиотека и музей Джон Кенеди, Бостън

След убийството на съпруга си през 1963 г., Кенеди започва да поставя под въпрос нейната вяра в Бог - или поне в неговата доброта. В писмо до Леонард тя пише, че е станала „озлобена срещу Бог“, след като е загубила съпруга си, и казва, че „Бог ще трябва да ми обясни, ако някога го видя“.

13 Тя имаше таен роман с британския посланик на съпруга си в САЩ

Жаклин Кенеди с Дейвид Ормсби-Гор

Everett Collection Исторически / Alamy Stock Photo

Между JFK и втория й съпруг, Аристотел Онасис , Кенеди очевидно имаше друг любовник: Дейвид Ормсби-Гор , петият лорд на Харлех и британският посланик в САЩ при JFK. По времето, когато Кенеди загуби любимия си първи съпруг, Ормсби-Гор също загуби жена си в автомобилна катастрофа и именно това взаимно чувство за загуба и самота помогна да се сближат двойката.

В крайна сметка обаче Кенеди сметна за неуместно да се ожени за някой, който е толкова близък с покойния й съпруг, и затова тя отхвърли предложението на Ормсби-Гор. В писмо от 1968 г., обясняващо решението , тя пише на Ормсби-Гор, „Ако някога успея да намеря някакво изцеление и утеха - трябва да бъде с някой, който не е част от целия ми свят от миналото и болката. Сега мога да го намеря - ако светът ни позволи.

14 Тя помогна да се осигури сделка за книга с Майкъл Джексън.

Майкъл Джексън готин стил от 1980-те

Вики Л. Милър / Shutterstock

След смъртта на втория си съпруг, Джаки Кенеди Онасис решава да се върне към писането и редактирането и си поема работа в Doubleday Books. Докато беше там през 80-те, тя успя да помогне за осигуряването на доходоносна книга за поп звезда Майкъл Джексън когато никой друг не беше. „Тя беше единственият човек в Америка, който можеше да го получи по телефона“, Стивън Дейвис , автор на книги на Джаксън Лунна разходка , каза Ройтерс .

15 Веднъж тя трябваше да получи мярка за неотклонение срещу член на папараците.

Член на папараците с камера Джаки Кенеди Тайните

Shutterstock

Онасис остана a популярно устройство в медиите дълго след като времето й в Белия дом приключи. Поради това и нея, и децата й често са били обект на папараци, най-вече Рон Галела . Според Време , Онасис заведе Галела на съд два пъти и не само получи съдебно разпореждане, което забраняваше на фотографа да бъде на разстояние до 25 фута от нея, но и в крайна сметка спечели дело, което му забранява да снима някога нейното семейство. Тръгвай, Джаки О! А за още забавни факти за известни личности от миналото и настоящето вижте тези 50 луди факти за знаменитости, в които няма да повярвате, са верни .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации