60 неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Бабите и дядовците могат да бъдат спасител. Те могат да засилят стратегиите за дисциплина, да дават съвети на мъдреци на новопоявили се родители и да предоставят услуги за гледане на деца в тези редки - и много ценени - нощни срещи. Въпреки това, дори и най-съвестните бабите и дядовците също могат да объркат от време на време чрез различни родителски стратегии, противоречащи на желанията на родителите и опитващи се да разглезят внуците им също много.Равин Шломо Слаткин , LCPC, имаго терапевт и съосновател на Проект за възстановяване на брака , казва, че въпреки че „работата на баба и дядо е да разваля внуците, дневният им ред може да противоречи на този на мама и татко и може да доведе до сблъсък“. Бабите и дядовците могат да обичат, но в същото време трябва да „зачитат ценностите и стандартите на родителите и да не престъпват границите или да ги подкопават“. Имайки това предвид, ако сте баба и дядо, уверете се, че знаете тези важни неща, които бабите и дядовците трябва да избягват, за да останат на добрата страна на всички. И за да научите повече за това как да бъдете баба и дядо, ето 40 неща, гарантирани на досадни баби и дядовци .

1 Поискайте още внуци.

Баби и дядовци в карантина у дома, провеждайки видео разговор с внук и дъщеря

iStockНе всяко семейство има средства или желание да има множество деца , а за някои - като тези, които се борят с проблеми с плодовитостта - отправянето на искания за допълнителни внуци може да бъде болезнено. Преди да кажете нещо, което би могло да обтегне връзката ви, просто си спомнете какъв късмет е да сте баба и дядо на първо място.2 Дайте съвет за именуване.

Млада бременна жена, позволяваща на майка си да докосне корема

iStockДори да имате семейна традиция на предаване на имена поколение след поколение, това не означава, че вашите собствени деца ще продължат тенденцията. Колкото повече предлагате име - или, още по-лошо, настояват на име - толкова повече гарантирано ще дразните не само детето си, но и съпруга / съпругата на детето си. В най-добрия случай вашите предложения ще бъдат игнорирани в най-лошия случай, възмутени. И за повече неща, които бабите и дядовците не трябва да казват, бъдете сигурни, че ги знаете 21 неща, които бабите и дядовците никога не трябва да казват на собствените си деца .

3 Публикувайте за своите внуци онлайн без разрешението на техните родители.

Баба и внучка правят селфи на смарт телефон, докато готвят в кухнята.

iStock

Разбира се, може да искате всички да видят онази очарователна снимка, на която държите внучето си, но родителите им може да имат различно мнение. Някои родители не обичат да пускат снимки или информация за малките си деца онлайн, затова е най-добре да получат разрешение от родител преди това публикуване на съдържание за внуци на вашата страница във Facebook.4. Предавайте внуците си на всеки, който иска да ги задържи.

Кадър на неразпознаваемо малко момче, вдигнато от баща си, докато през деня седи на дивана у дома

iStock

мечтайте за парти

Въпреки че може да искате да споделите радостта от задържането на внуците си с други хора, това не означава, че непознат или познат, който родителите на бебето не знаят, също трябва да задържи вашето внуче. Не всеки, който коментира колко сладки са вашите внуци, трябва физически да ги докосне. И както ни напомни пандемията от коронавирус, никога не се знае кой е болен от нещо, което може да предаде на това уязвимо мъниче.

5 Или оставете други хора да гледат вашите внуци.

мъж и младо момче, които си играят с кола на пода, неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

И така, имаш внуците за уикенда, но също така се надяваш да видиш приятели, които са в града. И тъй като малките вече спят, не е голяма работа да оставите отговорния си, надежден съсед да наблюдава бебегледачката от хола ви, докато се отправяте за час-два, нали? Не! Ако вие сте този, който се е съгласил да гледа вашите внуци, по-добре се уверете, че сте този, който ги наблюдава през цялото време, когато те са под вашите грижи, или рискувате да бъдете уволнен окончателно от работата.

6 Опитайте се да отгледате внуците си, както сте направили собствените си деца.

Баба чете с внука си. Те имат спокоен следобед, докато се свързват.

iStock

Всяко семейство е различно, така че неща, които сте направили като родител няма да лети непременно, когато имате внуци. Като баба и дядо вие спазвате правилата на родителите на внука си и ще бъдете добре посъветвани да се придържате към тях, ако искате да продължите да прекарвате времето си с внуците си. В края на краищата, дори ако мислите, че наистина сте закопали родителското нещо, вашето собствено дете вероятно има малко по-различно мнение за това как е пропаднало детството им. И за повече вътрешна информация за това как да бъдеш баба и дядо, открий 20 тайни, на които никой не ви казва как да станете баба и дядо .

7 Внимавайте с безопасността на столчето за кола.

дете в столчето за кола неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

Автомобилните катастрофи са водеща причина за смърт и нараняване сред децата в САЩ, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC). Това означава, че безопасността на столчето за кола не е за смях. Дори ако Веднъж на децата беше позволено да седят на предната седалка , или сте играли бързо и разхлабено с коланите или задръжките на собствените си деца и те са оцелели, това не означава, че правите същото е приемливо за вашите внуци. Може да не успеете да ги карате повече, ако не спазвате правилата на родителите им на пътя.

8 Използвайте опасни практики на сън.

Спящо новородено

Shutterstock

Като бебета децата ви може да са спали по корем в креватчета, пълни с пълнени животни и одеяла. Но ако вашите вече пораснали деца настояват да използват само сън, препоръчани от Американска академия по педиатрия за техните деца е ваша работа да се придържате към тях. Не просто предполагайте, че всичко ще се оправи, защото имате анекдотични доказателства в подкрепа на вашата позиция: Ако децата ви кажат, че бебето отива по гръб в празно креватче, така трябва да спят, дори в къщата ви.

9 Нарушете правилата за лягане.

щастливо палаво момче, скачащо в леглото рано сутринта. Хиперактивни деца, непринуден начин на живот.

iStock

Осигуряването на деца в леглото е достатъчно трудно, тъй като е без някой да нарушава правилата за лягане и да ги оставя да стоят будни до всички часове. Ако искате да останете от добрата страна на собствените си деца, важно е да се уверите, че децата им се придържат към определеното време за лягане, независимо дали смятате, че да останете до късно от време на време не може да навреди.

10 Пренебрегвайте инструкциите относно дисциплината.

проучване установява, че омега-3 могат да помогнат за ограничаване на лошото поведение при децата.

Shutterstock

Ако родителите на вашето внуче имат конкретна политика по отношение на дисциплината на своето дете, вие също трябва да следвате тази процедура. Това означава да спазвате техните правила, колкото и глупави да ви изглеждат.

11 Или възнаградете лошото поведение.

дете с истерика

Shutterstock

Да, допълнително показване на Малката русалка може да накарате вашето младо внуче да се успокои, но в повечето случаи това би пренебрегнало този истерик. И ако се впускате в пристъпите на внуците си, само затруднявате родителите им да се справят с тях чрез собствените си методи у дома.

12 Дайте своя принос за избора на родител да работи или да остане вкъщи.

възрастен родител и пълнолетно дете спорят

iStock

Има смисъл за някои семейства единият родител да остане вкъщи, докато други покриват непрекъснато нарастващите разходи за грижи за децата, като двамата родители работят. Дори да имате силни мнения за това кой какво жонглира, би било много разумно да ги запазите за себе си.

13 Настоявайте за тоалети за новото бебе.

Майка, обличаща сладко момченце.

iStock

Прекрасен ли е този малък моряшки костюм, който донесохте за новото си внуче? Сигурен. Дали е повече от малко грубо да се настоява новите родители да облекат детето си в него? Определено. Разбира се, че искате подаръкът ви, носен от новия ви внук, да бъде специален. За съжаление обаче не е вашето място да се уверите, че носят нещо, което сте им взели за първите си семейни снимки.

14 Обсъдете „бебешко тегло“.

Жена, която се претегля на кантар за потенциална загуба на тегло или наддаване на тегло

iStock

Макар че новородените родители може да са готови да свалят теглото, което са натрупали по време на бременността, никога не е забавно някой друг да започне разговор за това. Ако не бихте казали на някого да отслабне при нищо, не е подходящо да го правите и в особено уязвимото време след раждането.

15 Или коментирайте теглото на вашите внуци.

Азиатско момченце, което яде смесена храна на висок стол

iStock

Независимо дали са слаби или тежки, бабите и дядовците, които правят коментари за теглото на своите внуци, вероятно ще издържат гнева на своите деца и внуци. Не е голяма работа, ако не сервирате десерт у дома си или не насърчавате внуците си да правят походи, вместо да гледат телевизия, когато отсядат у вас. Но ако им кажете, че са спечелили няколко или казват, че тънката им рамка изглежда болнаво, едва ли ще ги накара да се хранят по-здравословно. Вместо това, това може да бъде катализатор за цял живот на съмнение в себе си - или дори нередно хранене . Всъщност проучване от 2014 г., публикувано в Вестник за здравето на юношите предполага силна връзка между практики на хранене на гледачи и нездравословни нагласи, свързани с храненето. Затова не забравяйте да помислите как да подходите чувствително към тези теми.

16 Принудете внуците си да почистят чиниите им.

вашият барман тайно яде остатъците от вашата храна

Shutterstock

сладко име за обаждане на човек

Присъединяването към клуба Clean Plate може да е било от съществено значение за вашите собствени деца, но това не означава, че внуците ви трябва да последват примера им. Всъщност изследванията от Университетския център за клинична и транслационна наука на Охайо през 2014 г. показват това как дете е хранено - и не само Какво те се хранят - е a основен фактор за детското затлъстяване .

17 Или доставете бездънно количество лакомства.

деца с цветни близалки на открито на летни ваканции

iStock

Бабите и дядовците са известни с това, че угаждат на внуците си, но това не означава, че трябва да се възползвате от всяка възможност да ги заредите със захар. Не само, че ежедневният прием на сладолед категорично не е препоръчана от лекар практика, но и това може да затрудни родителите да накарат децата си да се върнат към по-здравословна диета, когато се приберат у дома.

18 Или критикувайте избора на храна на техните родители.

пюре детска храна

Shutterstock

Може да не мислите, че има голяма разлика между биологичната храна и по-евтините неща, на които са отгледани децата ви, но това не означава, че можете просто да игнорирате как родителите на вашите внуци искат да бъдат хранени. Колкото и глупаво да ви се струва, ако казват, че органичните бутерчета от сирене и плодови закуски са по-добри от традиционните пакетирани версии, вашата работа е да задължите.

19 Давайте непоискани съвети относно хранителните практики.

Младата майка кърми новороденото си бебе, докато е в детето

iStock

В интернет и на публични места има достатъчно бурен дебат за относителните ползи от кърменето спрямо храненето с адаптирано мляко, така че няма нужда да го добавяте сами. Има безброй фактори, поради които някой може да избере да направи едното или другото, включително медицински проблеми, работни графици и лични предпочитания, така че вмъкването на собственото ви мнение в разговора само ще допринесе за разочарованието на родителите.

20 Игнорирайте здравните изисквания.

миене на ръце

iStock

Без значение колко нелепо бихте си помислили молбата на родител мийте ръцете си един повече време, преди да задържите бебето им, е тяхна прерогатива да ви попитат - и това е особено вярно в ерата на коронавируса. Ако решите да не се съобразите, не се изненадвайте, когато не ви пуснат около скъпоценното си малко.

21 Или използвайте хитри лекарства за медицински проблеми.

Бебе играе навън

Shutterstock

Ако родителите на внука ви кажат да им дадете замразена кърпа за миене или безопасно за бебето лекарство за болка, за да облекчите проблемите им със зъбите, важно е да се придържате към тези правила. Ако се върнат и открият детето си да плаче като теб втрийте уиски върху венците им , може да не стигнете отново до детегледачка.

22 Настоявайте да държите плачещо бебе.

трудно родителство - татко се опитва да утеши крещи плачещо дете, уморен и изтощен баща

iStock

Ако вашето внуче започне да плаче за родителите си, не настоявайте да продължите да ги държите. Може да си мислите, че сте шепнещо бебе, но онзи трик, който винаги е действал, за да попречи на собственото ви потомство да плаче, когато са били малки, не е надежден - и задържането на разстроено дете от основните му източници на комфорт вероятно само ще влоши проблема .

23 Сравнете внуците си с техните родители.

създаването на съюз с майка им помага на децата емоционален растеж

Shutterstock

Всяко семейство е различно и привлекателно сравнения между вашите деца и техните деца е длъжен да накара някой да се почувства по-малко достоен. Въпреки че може да видите внуците си като перфектни ангели в сравнение с техните родители, съпоставянето на двамата няма да мине добре.

24 Повторете собствените си родителски грешки.

баща и тийнейджър спорят

iStock

Това, че сте направили нещо по определен начин, когато децата ви растат, не означава, че трябва да продължите да повтаряте същите тези избори с внуците си - особено ако установите, че това е имало някои неблагоприятни резултати. Вашите деца и внуци са различни хора и просто се повтарят вашите собствени модели на родителство не отчита как са се променили времената, нито кои са вашите внуци като личности.

25 Критикувайте децата си пред внуците си.

свекърва с мама

Shutterstock

Може да не мислите, че децата ви възпитават децата си правилно, но това не означава, че някога е добре да кажете на внуците си това. Важно е децата да виждат своите възрастни модели за подражание като членове на един и същ екип - и поне трябва да помните, че почти всичко, което кажете за родителите на детето, в крайна сметка ще се повтаря обратно на мама или татко.

26 Лоши устата на други членове на семейството.

Баби и дядовци, играещи с внучката си

iStock

Може да не харесвате свекървата на детето си, но да говорите лошо за другата им баба пред внуците си, може да не се справи добре с родителите си. Децата ви може да спрат да ви оставят без наблюдение децата им, ако не ви вярват да не казвате неподходящи неща.

27 Игнорирайте инструкциите за обучение на гърне.

Малчуган за обучение на гърне, седнал на комод

iStock

Обучението за гърне може да бъде особено труден момент, но е важно да следвате правилата до Т, за да не върнете внучето си назад. Да, може да е повече работа за вас, но определено ще бъде по-лесно в дългосрочен план, когато нямате работа с шестгодишно дете с памперси.

28 Наложи своите традиции.

Чифт бели бебешки обувки на розов фон с дантелена рокля за кръщене и свещ

iStock

Разбира се, всеки от вашето семейство може да е имал кръщене или весело, но това не означава, че децата ви непременно ще продължат тази традиция. И със сигурност не се прокрадвайте, за да направите някой от тези ритуали без съгласието на техните родители: Малко светена вода може да ви се струва не особено голямо, но това може да е последната дейност, която децата ви позволяват да правите с внуците си.

29 Или изберете битки по празниците.

Баба, която подарява на Коледа

Shutterstock

Кой не ги иска Норман Рокуел -стилни Коледи с техните деца и внуци? Е, за съжаление, това може да не винаги е възможно. Ако не сте единственият набор от баби и дядовци, може да се наложи вашите внуци да разделят времето си между домовете по празниците. Помните колко трудно е това, нали? Със сигурност не си струва да спорите.

30 Натиснете образователни избори.

отново на училище. Сладко азиатско дете момиче с раница бяга и ходи на училище със забавление

iStock

Може би си мислите държавното училище осигурява по-добра основа за деца, отколкото частни. Може би не можете да си представите внуците си да бъдат образовани извън обстановката на Монтесори. Може би смятате, че религиозното обучение е важна част от учебния ден. Независимо какво искате за своите внуци, не забравяйте, че родителите им трябва да решат къде да бъдат образовани - и предпочитанията ви може да не отговарят на техния бюджет или приоритети.

31 Или принудете определени извънкласни дейности.

Снимка на деца, практикуващи балет в танцово студио

iStock

Децата ви може да са обичали да свирят на цигулка, да вземат таекуондо или да правят балет, но това не означава, че вашите внуци имат същите вкусове. Дори ако предложите да отделите пари за уроци, които сте сигурен ще обогати живота им, не очаквайте вашия внуци да участват в дейности само защото вие искате. С дългите учебни дни и планината от домашни задачи, които трябва да преодолеят, шансовете са, че вече имат достатъчно неща.

32 Обещайте повече, отколкото можете да предоставите.

дядо, държащ внуче, докато баба гледа, неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

Всеки баба и дядо иска да даде на внуците си света. Но ако им обещаете неща, които не можете да доставите, в крайна сметка само ще ги разочаровате. Задържането на очакванията им в реалността ще ви послужи по-добре: Няма да им е тъжно, когато не можете да ги водите в света на Дисни всяка година и няма да изгаряте от пенсионния си фонд, за да им накарате всичко, което сърцата им желаят.

33 Предлагайте „житейски уроци“ без разрешението на родителите си.

Черният дядо и внук играят в трева в двора, опасности дебнат в задния двор

Shutterstock

Има много големи житейски уроци, които може да искате да споделите с внуците си, но това без разрешение на родителите им вероятно ще ви приземи в гореща вода. Колкото и благодат да изглежда да обясни смъртта или потомството на вашите внуци, ако родителите им не мислят, че е подходящият момент, трябва да издържите.

34 Дайте прически.

Отблизо портрет на малко дете, което получава първата си прическа

iStock

Подстригванията - особено първите подстригвания - са голяма работа за много родители, така че даването на импровизиран звук на вашия внук вероятно няма да лети. И като се има предвид, че подстригванията имат много културно значение за някои семейства, първото подстригване на вашето внуче без разрешение може да доведе до сериозни сътресения със собствените ви деца.

35 Вземете внуците си за големи преживявания, без първо да ги обсъждате.

баба и дядо, които преподават на внучката си как да кара колело навън

iStock

Независимо дали за първи път ядат сладолед или първи опит за каране на колело, важно е бабите и дядовците да попитат преди извеждат внуците си за голям житейски опит. Точно както може би ви е било тъжно да пропуснете първите стъпки на собственото си дете, така и не знаете кои етапи са голяма работа за родителите на детето, докато не попитате.

36 Или се поканете на семейни излети.

неща, които разведените хора знаят

Shutterstock

Въпреки че много баби и дядовци са безспорно важни членове на своите семейства, важно е да се признае, че това не означава, че те автоматично са поканени на всичко, което прави внукът им. Понякога нова семейна единица може да иска да създаде свои собствени спомени - и това е ОК, дори и да боли малко в началото.

37 Осигурете неограничено време на екрана.

3-5-годишно момиченце, малко дете, което седи на компютърното бюро и гледа анимационни предавания на монитора у дома. Концепция за образование и развитие на децата.

iStock

Дебатът приключи колко време на екрана е твърде много вероятно ще вилнее, докато екраните вече не съществуват. Ясно е обаче едно: Ако родителите на внука ви кажат, че е разрешена определена сума, трябва да следвате буквата на закона.

38 Дайте вашите две цента за семейната им структура.

Майка на хилядолетия, седнала в фотьойл, държаща тримесечното си бебе, майка й коленичила до тях

iStock

Семействата са във всякакви форми и размери и предоставянето на вашето мнение за това как смятате, че трябва да изглежда семейството на вашите внуци, никога няма да даде положителни резултати. Може да отнеме минута, докато се примирите с факта, че вашите внуци няма да бъдат отгледани точно по същия начин, по който отглеждате родителите им, но е важно да покажете, че все пак обичате и подкрепяте семейството им.

39 Изплашете внуците си с приказките на стари жени.

малко момче, покриващо лицето с ръце, родителски митове

Shutterstock

Може би си мислите, че е смешно да кажете на внуците си, че очите им ще се заклещят, ако ви ги хвърлят или се пошегуват с чудовища под леглото, но никога не знаете коя от тези високи приказки ще се превърне в законни страхове за вашите внуци - а тези в техните родителите ще трябва да се справят с напредването. Ако искате да запазите нещата приятелски с родителите на внуците си, опитайте се да избягвате тези страшни истории, дори да ви се струват относително безобидни.

40 Подарете нови домашни любимци.

Бебе и куче

Shutterstock

как да излизам след развод на 40

Домашните любимци могат да бъдат прекрасни спътници, но те са и скъп и сериозен дългосрочен ангажимент. Ако искате да получите домашни любимци, които вашите внуци ще обожават , вземете такова, което могат да дойдат да посетят у вас - не се появявайте само с кученце златен ретривър с червен лък на врата на рождения си ден.

41 Позволете на внуците си да носят неща, които родителите им не биха позволили.

Очарователно момиче с червено червило, носещо рокля за възрастни с шапка и аксесоари, гледащи камерата

iStock

Колкото и трудно да звучи, ако родителите на вашия внук имат строго правило срещу пиърсинга и настояват шапките да не се носят на закрито, важно е да се вслушате в тези предпочитания. Ако не го направите, това може да е сериозно нарушение на доверието им.

42 Изберете фаворити.

баба и дядо

Shutterstock

Това, че може да предпочетете един от внуците си пред останалите, не означава, че трябва някога направи това известно. Играта на любими само ще накара внуците ви да се възмутят и ще накарат собствените ви деца да искат да гледате децата им.

43 Помолете внуците си да разкрият тайни за родителите си.

баба и дядо дете

Shutterstock

Може да искате вътрешна информация за това, което всъщност се случва в дома на вашето внуче, от това защо този кредитор се обажда до това защо един от възрастните е спал на дивана снощи. Но любопитните малки за информация рядко ще свършат добре. Не забравяйте, че децата обичат да повтарят нещата, така че всичко, което поискате от внука си, определено ще се върне при родителите си.

44 Или разкрийте твърде много за миналото на родителите си.

дядо и внуче

Shutterstock

Вероятно имате много истории за родителите на внука си, които бихте искали да споделите. Това каза, че разказването на внуците ви за неудобни моменти от миналото на родителите им ще доведе само до недоволство между вас и техните родители - особено когато вашите внуци започнат да възпитават това, което сте им казали, като начин да се ориентират.

45 Представете собствените си лоши навици пред внуците си.

Две чаши червено вино на масата със старша двойка, релаксираща във фонов режим на диван със смартфони в ръце. (Две чаши червено вино на масата със старша двойка, отпускаща се във фонов режим на диван със смартфони в ръце., ASCII, 116 compon

iStock

Независимо дали пушите, пиете, псувате или играете бързо и свободно със законите за коланите, просто знайте, че тези лоши навици, с които се занимавате сега, ще бъдат забелязани от вашите внуци. И когато родителите им видят как собствените им деца подражават на това поведение, не се изненадвайте, когато привилегиите ви за гледане на дете бъдат отнети.

46 Позволете на внуците си да направят нещо незаконно.

жена на средна възраст, която пие бира с тийнейджъри, неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

Разбира се, да оставите внука си да управлява, докато обикаляте празен паркинг или да им пиете глътка вино по време на вечеря, когато родителите им не са наоколо, може да не ви се струва голяма работа, но би могло да се отрази на основните им болногледачи. В края на краищата, когато 16-годишният ви внук каже на мама или татко, че им е „винаги позволено да пият“ у вас, подгответе се за някои сериозни последици (без значение колко са молили родителите им ти за вино на 16).

47 Опитайте се да действате като сурогатен родител.

баба и дядо

Shutterstock

Колкото и специална да е връзката ви с вашите внуци, важно е да запомните, че не сте техен родител. Въпреки че може да е трудно, да вземете задна седалка на собствените си деца, когато става въпрос за писане на правилата за това как живеят и се държат вашите внуци, ще запази всички по-щастливи в дългосрочен план.

48 Легнете на вината.

възрастна жена, която държи внуци, нещата, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

Разбираемо е, че сте напълно влюбени в своите внуци. Това обаче каза, че ако не бъдете веднага помолени да бъдете постоянна фигура в живота на внука си, особено през първите няколко месеца от това, това не означава, че е време да започнете да разказвате „никога не знаеш колко години имам вляво. The първите няколко месеца от живота на бебето са борба както за малкия, така и за родителите, а отблъскването на чувството за вина на новото семейство за липсата ви на приобщаване само ще ви направи персона нон грата в живота им.

49 Укрепване на половите стереотипи.

момче, което си играе с кукли, неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

Въпреки че ролите на пола може да са били ясно дефинирани, когато сте израствали - и може да е имало последици от нарушаването на тези норми по това време - това не означава, че трябва да налагате тези остарели вярвания на своите внуци.

Ако вашето внуче от мъжки пол обича да играе с кукли, нека си играе с кукли. Не казвайте на внучката си, че трябва да бъде медицинска сестра, вместо лекар, когато играе в болница. И не правете голяма работа на дете, облечено в розово или синьо, независимо от пола му. В крайна сметка те са просто цветове.

50 Очаквайте децата си да харчат по същия начин, както и вие.

Жена, депозираща пари в банката

Shutterstock

Може да сте успели да заведете децата си на почивка всяка година и да ги изпращате в скъп лагер за сън всяко лято, но не бива да очаквате родителите им да правят същото. Не всяко семейство има тази финансова привилегия и очакването, че вашите внуци ще живеят според вашите стандарти, само ще окаже неправомерен натиск както върху тях, така и върху техните родители.

51 Очаквайте физическа привързаност.

момиче, прегръщащо дядо неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

Получаването на прегръдки и прегръдки от внуците ви може да е прекрасно чувство, но това не означава, че някога трябва да настоявате да получавате физическа обич. Ако вашите внуци не искат прегръдка, може да е разочароващо, но принуждаването им да ви го дадат все пак ги учи на грешен урок за телесната автономия.

52 Обсипете внуците си с играчки.

деца с тонове играчки

Shutterstock

сладки имена за домашни любимци, за да се обадите на гаджето си

Няколко подаръка за рождени дни или празници е добре, но вашите внуци не трябва да получават нови играчки всеки път, когато дойдат у вас. Освен факта, че създавате нереалистични очаквания за внуците си в млада възраст, вие също задръствате дома им.

53 Или им подарете шумни играчки.

две деца, които седят и играят на видео игри до дивана

iStock

Този барабанен комплект, видео игра или рог на вувузела може да ви се сторят като забавни подаръци, но това е може би само защото няма да ви се налага да живеете в непосредствена близост до човека, който играе с тях. Когато се съмнявате, грешете от страна на тишината.

54 Игнорирайте маниерите.

младо момиче, което благодари за неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

Мама и татко ли са лепкави за учтивост? Ако гледате внуците си, важно е да се уверите, че те са казвайки „моля“ и „благодаря“ точно толкова често, колкото родителите очакват от тях у дома.

55 Използвайте внуците си за домакинска работа.

Три деца мият чинии в кухнята. Момчетата и едно момиче работят заедно, за да помогнат на родителите си.

iStock

Ако внуците ви остават в дома ви за продължителен период от време и родителите им дават разрешение, може да успеете да помолите внуците си да свършат някои домакински задължения. Но тайното каране на внука ви да мие чиниите ви или да праши рафтовете ви всеки път, когато дойде на посещение, може да отчужди както вашите внуци, така и собствените ви деца, особено ако не сте поискали разрешението им.

56 Изперете дрехите или играчките на внуците си, без да питате родителите им.

Бебешки дрехи, окачени на въже

iStock

Може би внучето ви е изляло нещо върху себе си или може би мислите, че старото им одеяло би могло да се използва чисто. Така или иначе, без предварителното разрешение на родителите им, не бива да хвърляте нищо от внуците си в шайбата си. Децата ви може да имат специфични практики за пране, за да не развалят или свият нещата на детето си и ако объркате нещо, след като не сте ги попитали първо, може да се изправите срещу гнева им.

57 Поканете гости, които не са одобрени от родители, когато гледате внуците си.

Старшата баба е толкова развълнувана от посещението, че продължава да проверява входната врата.

iStock

Имате право да каните всеки в дома си, но избягвайте да го правите, когато гледате внуците си. Ако това е някой, който родителите не познават или не са одобрили да бъдат около децата си преди, може да не са толкова запалени да позволят на децата си да се върнат в дома ви без надзор.

58 Почистете къщата, преди семейството да се върне от болницата.

панер за пране

Shutterstock

Прибирането в чиста къща след новородено е безспорно приятно - ако сте го поискали лично. Да установите, че свекърва ви е сгънала дантеленото бельо обаче, не е така.

59 Поканете се в болницата неканени.

Едър план на малки бебешки крачета

iStock

Раждането е нещо чудо, но за много хора е и особено лично - и може да включва интензивно възстановяване. Разбира се, че искате да присъствате за раждането на вашето внуче, но е задължително да се явите в болницата само ако бъдете помолени.

60 Изчакайте внуците ви да се свържат.

Възрастна жена на смартфон, неща, които бабите и дядовците никога не трябва да правят

Shutterstock

Може да искате да получавате ръкописни писма, ежеседмични телефонни обаждания и редовни заявки за FaceTime от вашите внуци, но не очаквайте, че те ще правят цялата работа по този фронт. Ако искате да поддържате връзка с внуците си, поне до известна степен е върху вас. Така че, преди да започнете да оплаквате колко малко се чувате от тях, опитайте да протегнете ръка вместо това.

Популярни Публикации