20 тайни, на които никой не ви казва как да станете баба и дядо

Когато се сетите да си баба и дядо , сигурно си представяте прегръдки, гушкания и целувки 24/7. И макар че всички тези неща със сигурност са част от това, което е, когато децата ви имат деца, не всичко е забавно и игри. Ограничението, което трябва да проявите, и размисъл, който в крайна сметка правите върху собственото си родителство - е, за това е по-трудно да се подготвите, когато станете баба и дядо.

Аз самият изпитвам безброй емоции, откакто разбрах, че синът ми Адам и снаха ми Лорън ще посрещнат момченце - смесица от възторг и вълнение, съчетани с недоверие. Моят сладкарски пай с глава на теглене вече е 32-годишен мъж, който ще поеме ролята на родител на първото ми внуче! Като подготовка за пристигането на внука ми, разговарях с приятели, които са баби и дядовци, и направих някои собствени търсения и проучвания на душата, за да измисля някои тайни за баби и дядовци, които никой не ви казва (макар че абсолютно трябва).

1 Ще трябва да поддържате форма, за да сте в крак с тези снопове енергия.

Дядо тича с внучка, докато баба полива тревата

ShutterstockПреди да станете баба и дядо за първи път, създайте тренировъчна програма това включва бягане, разтягане и повдигане, тъй като това са дейности, които ще правите, когато прекарвате време с внуците си. Увеличете издръжливостта си и дремете, ако е необходимо. (Всичко е наред, ако им харесвате повече, отколкото децата.)2 Ще почувствате ново чувство на гордост за собствените си деца.

Горд баба и дядо на вид и внук със син

ShutterstockКогато за първи път станете свидетели на детето си, което държи, храни, преоблича, говори и играе с детето си, ще почувствате огромна радост, че този голям човек, който някога е бил мъничък човек, който се грижи за вас, сега възпитава следващото поколение.

3 Ще ви накара да се замислите как сте отгледали децата си.

Семейство от няколко поколения, което се смее на дивана

Shutterstock

Като баба и дядо ще направите много размисли върху собственото си родителство. И бъдете предупредени: Въпреки че ще сте благодарни, че сте направили някои неща, ще има други неща, които искате да сте направили по различен начин . Само не забравяйте, че всичко, което сте направили, е помогнало на детето ви да стане любящ родител, какъвто е сега.4 Децата ви ще получат ново признание за вас като родител.

Дядо гледа гордо син

Shutterstock

Да имате деца дава на вашите деца нова перспектива за това какви са били като деца и какви сте били като родител. Разбира се, това може да има своите недостатъци, но също така може да направи вас и вашето потомство по-близки от всякога. Наскоро синът ми ми даде картичка, на която пишеше: „Дядо Коледа попита дали искам милион долара или най-голямата майка в света. Казах, че ще взема милиона долара, тъй като вече имам най-голямата майка в света. ' Разбира се, плаках и държа картата на кухненския си плот като напомняне за това колко съм благословена.

5 Ще трябва да следвате правилата на собствените си деца.

Майка дисциплинира дъщеря си с баба си там

Shutterstock

Колкото и предизвикателно да е понякога, трябва да помните, че сега детето ви е родител. Можете да гласувате, но вашето дете и свекър ви имат право на вето. Можете да направите предложение, но те имат последната дума. И вашето мнение може да не се иска винаги, така че знайте кога вие прекрачвате тези граници .

6 Ще трябва да се адаптирате към променящите се времена.

Татко гъделичкащ син, седнал до дядо

Shutterstock

Какво беше конвенционална мъдрост, когато за първи път сте били родители може вече да не е приложимо днес. Важно е да се доверите на децата си и да направите собствено проучване, за да сте сигурни, че сте в течение днешните най-добри практики , като това бебетата трябва да спят по гръб на твърд матрак без подложки за брони, а не в омекотено креватче по корем.

7 Не е нужно да казвате „да“ на всичко, нито трябва да бъдете включени във всичко.

Баба разхожда внука до училище

Shutterstock

Ако вашите деца ви помолят за помощ при транспортиране и грижи за деца, кажете „да“, когато можете и желаете и „не“, ако не сте в състояние. И не се сравнявайте с другия набор от баби и дядовци. Здравословно е да поставяте граници за балансирана триада родител-дете-внуче.

8 Вие ще бъдете хранилището за семейни истории.

Баби и дядовци, разказващи на внука семейна история

Shutterstock

Спомнете си приказките, които родителите и бабите и дядовците ви споделяха за това какъв е бил животът, когато са били млади? Е, сега е ваш ред да предадете тези истории на своите внуци. Като дете обичах да чувам за баща ми, който скачаше от влакове (не нещо, което бих препоръчал на внука си), и за майка ми, която играе маратон Монопол игри с братовчедите й по време на Атлантик Сити летни ваканции .

9 Да бъдеш баба и дядо ще ти напомня откъде си дошъл.

Дядо с внук, държащ малайзийски знамена

Shutterstock

Когато си баба и дядо, твоят собствен род започва да се чувства по-скоро като част от това, което си, отколкото просто ДНК и държава на произход. Разговорите за историите на вашите предци и откъде са дошли ще ви подновят чувството за гордост във вашето далечно родословно дърво.

къща в огън сън значение

10 Ще извлечете историята и семейните си традиции, за да предадете определени неща на внуците си.

Еврейски баби и дядовци осветяват менората с внуче

Shutterstock

Семейството ми е източноевропейски евреин, така че много от това, което направихме, се въртяха около празнични тържества, етнически храни и учене на идиш от баба ми по бащина линия, която наричахме Bubbe ( Идиш за баба). Като баба поемам и това име и нямам търпение да споделя повече от еврейското си наследство с внука си.

11 Но ще създадете и нови ритуали и традиции.

Баба пече бисквитки с внучка

Shutterstock

Създаването на нови традиции с вашите внуци е част от забавлението да бъдете баба и дядо. Засаждането на градина, която можете да наблюдавате да расте, както правят вашите внуци, провеждането на седмична филмова вечер, писането на книга с истории и измислянето на глупави песни и танци са само няколко начина, по които можете да се свържете и да се свържете с най-малките си.

12 Ще ви напомнят забавни моменти със собствените си баба и дядо.

Дядо на риболов с внучките си

Shutterstock

Преспиването, където трябва да останете до късно, направете крепостни одеяла и гответе и печете със собствените си баби и дядовци, ще станат големи в паметта ви, след като имате внуци. Размотайте ги като съкровищата, които са и ги използвайте като вдъхновение, за да се свържете с новите си членове на семейството.

13 Това, което ви се струва точно вчера, ще изглежда като древна история на вашите внуци.

Баба говори с внучка

Shutterstock

За внуците ви ще бъде трудно да си представят време, когато нямаше интернет, нямаше мобилни телефони, нямаше TikTok или нямаше видеоигри. Когато говорите за типичен летен ден, през който карате колело из квартала, плувате в общ басейн и опаковате сандвичи от PB&J, които да вземете в парка, те може да ви гледат като две глави.

14 Отново ще освободите място за „изкуство на хладилника“.

Дядо рисунка с бебе внучка

Shutterstock

Като баба и дядо, най-големият уред във вашата кухня ще се превърне в художествена галерия за цветните драсканици и драсканици, които вашето внуче създава. Може да не са шедьоври, но ще накарат сърцето ви да се издигне и да набъбне всеки път, когато ги видите.

15 Ще имате свой собствен таен език, който само вие и вашите внуци разбирате.

Дядо говори с внучка

Shutterstock

Бабите и дядовците често се оказват да говорят глупости с внуците си, измисляйки си прякори и други странни думи. Една от радостите да имаш внуци е, че правят добре да бъдеш глупав отново.

се влюби в някой друг

16 Няма да можете да влезете в магазин, без да се изкушите да вземете нещо за внука си.

Дядо дава внук футболна топка

Shutterstock

Веднага щом чух, че ставам баба и дядо, започнах да търся сладки тоалети за внука си. Намерих му едно, което гласи „притискането е истинско“, и друго, което казва „умно и красиво като баща ми“. О, и книгите, които смятам да му прочета, винаги попадат в количката ми!

17 Вероятно ще бъдете по-търпеливи и гъвкави с внуците си, отколкото с децата си.

Grandkid, покриващ дядо

Shutterstock

С възрастта идва мъдростта и търпението. Така че нещата, които децата ви може да са направили, за да натискат вашите бутони, вероятно няма дразня те когато ги правят вашите внуци. На този етап от живота сте се научили да отделяте време за дишане и да се запитате дали си заслужава да реагирате на това, което се случва. Освен това можете и трябва да оставите трудните неща на родителите им.

18 Да се ​​откажете от това, докато вашите внуци растат, ще бъде също толкова трудно, колкото при вашите собствени деца.

Внучка организира шоу за семейството

Shutterstock

Голяма част от родителството е илюзията за контрол. Точно както беше при децата ви, можете да засадите семената и да обработвате градината, но върховният цъфтеж е извън вашите ръце - още повече този път.

19 Ще научите най-важното.

Баба, караща скутер с внучка

Shutterstock

Нещата, за които може да се тревожите ежедневно, ще изглеждат без значение, когато прекарвате време с внуците си. Малки неща като почистване около къщата едва ли имат значение, когато сте в компанията на вашата гордост и радост.

20 И вие ще искате да помогнете за създаването на по-добър свят за тях.

Баби и дядовци, засаждащи в градината с внуците си

Shutterstock

Като баба и дядо ще откриете, че обмисляте какви стъпки можете да предприемете екологично съзнателно , говорят за социалната справедливост и демонстрирайте любов и доброта като модел за вашите внуци. Ще разберете, че макар да не сте наоколо завинаги, можете да направите промени сега, за да сте сигурни, че светът, който оставяте след себе си, е този, в който сте щастливи, че живеят.

Популярни Публикации