Това е колко често трябва да си миете сутиена, казват експертите

Сутиените са едно от нещата, които знаете трябва да миете по-често отколкото го правите, но не е задължително да искате да си го признаете. Добрата новина е, че всъщност не е нужно да ги миете толкова често, колкото си мислите. Според експерти колко често си миете сутиените зависи от това колко често ги носите - трябва да миете сутиена си след всеки две или три носене. Продължавайте да четете за повече насоки относно поддръжката на сутиена и за повече съвети за пране, Ето колко често трябва наистина да сменяте чаршафите си, казват експертите .„Сутиените се поддържат в идеално състояние, ако се почистват след две или три употреби“, казва Натали Барет , ръководител в Удобни услуги за почистване . „В зависимост от това колко често носите сутиените си, това може да означава веднъж седмично или няколко пъти седмично.“ Ако обаче носите сутиена си по-рядко сред пандемията, бихте могли да отидете един месец, преди да носите сутиен трети път и да се наложи да го изперете.

Основател на директна към потребителя компания за сутиени УМ Хелена Кайлин припомня, че когато започна работа в Victoria's Secret, тя установи, че повечето служители мият сутиените си на всеки две до три. „Истината е, че колко често измивате сутиена си, наистина зависи от вас, къде живеете и колко често се потите в сутиена си“, казва Кейлин. „Бъдете добри към сутиените си, наистина не бива да го носите повече от три пъти, без да се перете.“След две или три износвания сутиенът не само ще бъде замърсен, но и ще загуби малко от своята еластичност. „След две или три носене ще започнете да усещате как сутиенът ви става по-разхлабен около групата и ремъците ви няма да са толкова сигурни“, добавя Кайлин. „Измиването на сутиена ви ще направи две неща: Винаги ще се побере и ще се почувства по-добре, след като го изперете, а също така ще удължи живота на сутиена, ако се изпере правилно.“И така, как измивате правилно сутиена си? Прочетете за няколко от най-добрите начини за почистване на сутиена си и за по-съществени насоки за бельото си, Ето колко често трябва наистина да сменяте бельото си .1 На ръка в мивката

Измиване на сутиени в мивката

Shutterstock

най -добрите акаунти в instagram, които да следват за момчета

Повечето експерти предлагат да измиете сутиена си на ръка, за да избегнете обезобразяване и да го запазите като нов. „Измийте сутиените си с хладка вода и използвайте пране на бельо, което е супер концентриран, но изключително нежен [препарат], който премахва мръсотията и маслата, за да ги почистите“, казва Сапна палеп , съ-изпълнителен директор на марка бельо Журнел.

„Добавете две капачки към водата и леко разбъркайте с ръце, за да разпределите измиването. Поставете сутиените си и внимателно го преместете, за да сте сигурни, че е напълно потопен и изплакнат “, казва тя. „Оставете го да престои до 30 минути и го прекарайте върху прясна вода, като се уверите, че тече ясно. Внимателно изцедете водата, не извивайте.За да изсъхнете сутиена, поставете го равно. И за повече неща, които трябва да миете, Забравяш да измиеш тази част от тялото всеки път, когато се душнеш .

как да подобрите живота си

2 В пералнята с чанта за бельо

vBra в чанта за бельо

Shutterstock

Въпреки че експертите не препоръчват използването на пералня за да освежите сутиена си, те знаят, че това е неизбежно от време на време. „Хвърлям ли някога сутиените си в пералнята? Сто процента. Добре ли е да се направи? Не - казва Кейлин. „Това ще съкрати живота му. Лентите ще се изтеглят и могат да се скъсат по-лесно. Платът е деликатен и ще започне да хапва.

Кайлин казва, че ако трябва да използвате пералня, за да изперете сутиените си, трябва да използвате чанта за бельо. „Намерете мрежеста чанта и просто я хвърлете“, добавя тя. „Използвайте само деликатния цикъл и студената вода.“ И за повече полезна информация, доставена директно във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

3 Използвайте спестител за сутиен

Сутиен Saver за пералня

BRABABY чрез Amazon.com

Добри спестители са подобни на чанти за бельо, но имат малко по-голяма структура, за да поддържат формата на сутиена. Можете да използвате един от тях, ако сте смачкани за време и трябва да хвърлите сутиена си в пералнята. И за повече информация кога да си миете, Това е колко често трябва наистина да си миете косата, казват експертите .

4 Под душа

Проверка на водата под душ

Shutterstock

Този стар трик да вкарате сутиена си душът може да са се разпространили от уста на уста, но някои хора са го написали писмено. Jezebel предлага да измиете сутиена си под душа мек препарат , докато SheKnows препоръчва само използването на Едната част на тялото, която никога не бива да бръснете .

Популярни Публикации