Как Мери-Кейт и Ашли спряха Елизабет Олсен да бъде детска звезда

От края на 80-те до началото на 00-те, Мери-Кейт и Ашли Олсен бяха две от най-популярните детски звезди на планетата. Първо снимаха Пълна къща , след това дойдоха техните самофирмени филми, книги, повече телевизионни предавания и всякакъв вид стоки, които можете да си представите. Но сега, когато сестрите близнаци смениха кариерата си и станаха модни дизайнери, които живеят до голяма степен извън светлините на прожекторите, най-известният актьор Олсен е техният сестра Елизабет Олсен . Елизабет започва кариерата си като възрастен, а не като дете, и това е отчасти благодарение на по-големите си сестри.В ново интервю с Парад , Елизабет говори за това как вижда сестрите си да работят като децата я накараха да преосмисли скачането на актьорско майсторство в ранна възраст. Прочетете, за да видите какво трябваше да каже за влиянието на Мери-Кейт и Ашли. И за повече информация за братя и сестри на знаменитости, вижте Знаменитости, които не познавахте, бяха братя и сестри .

Прочетете оригиналната статия на Най-добър живот .мечтаете да бъдете уволнени

Тя улови актьорската грешка рано, но родителите й обясниха от какво ще се откаже.

Елизабет Олсен 2012

DFree / Shutterstock.comЕлизабет знаеше, че иска да бъде актьор, когато беше дете. „Освен лагерите, които бях, и в моя клас по танци и класове по пеене, обичах Франк Синатра мюзикъли и наистина исках да направя и това “, каза тя Парад . И така, родителите й казаха, че може да се опита да действа, но се увериха, че разбира какво ще жертва.„Родителите ми казаха:„ Добре, добре, ако това наистина искате да направите, тогава трябва да знаете, че ще рискувате да не сте част от спортния отбор, ще рискувате да не сте част на балет след училище. ' И така, направих това в продължение на три месеца от детството си, но не ми струваше да работя за прехраната си. '

Елизабет понякога се появяваше в проектите на сестрите си, които тя говори за по време на интервю на Шоуто тази вечер с участието на Джими Фалън . Но тя живееше предимно като обикновено дете.

За поглед към друга детска звезда вижте Как изглежда актьорът, изиграл Синди Лу, който изглежда 20 години по-късно .Наблюдаването на нейните сестри й помогна да вземе решение.

Мери Кейт и Ашли Олсен, снимки на реколта от червен килим

Вики Л. Милър / Shutterstock.com

„Това, което видях как сестрите ми правеха, беше да работят, а не да играят и наистина се наслаждавах на балета и много ми харесваше да спортувам“, каза Елизабет Парад . „Отне това преживяване.“

Мери-Кейт и Ашли започнаха да работят по Пълна къща през 1987 г., когато бяха само на шест месеца, и споделиха ролята на Мишел Танер поради ограничения относно това колко дълго могат да работят децата. И така, Елизабет, която е родена през 1989 г., прекарва цялото си детство, наблюдавайки по-възрастните си братя и сестри, които работят последователно.

„Баща ми буквално ме помоли да напиша списъци за и против, за да мога да взема информирано решение на възраст - мисля, че бях в четвърти клас, така че си на 9, мисля“, продължи Елизабет. „Затова написах списък за и против и реших, че за мен е по-важно да мога да правя извънкласни програми“.

За още един поглед назад към младите звезди вижте Най-големите детски актьори някога, тогава и сега .

Тя също имаше „срам“ от желанието да действа.

Елизабет Олсен 2011

Агенция Featureflash Photo / Shutterstock.com

„[A] Станах по-възрастен, мисля, че желанието да бъда актьор, докато живея в Лос Анджелис, беше смущаващо, защото когато си от Лос Анджелис, ти се струва,„ О, да, всички искат да го направят. Направете нещо по-интересно “, обясни Елизабет в интервюто. „Бях наистина академичен студент, така че изпитах много срам за това. Просто се престорих, че не искам да го правя. Бях като „просто ще бъда счетоводител“, защото бях добър в математиката. Казвам тези неща на 14 години.

Нейната перспектива се промени, когато се премести в гимназията. Добрият учител по драматургия накара Елизабет да види, че актьорството също може да бъде академично. „[Не] бях по-скоро за процеса, историята и интелектуалния опит за това какво означава да си сътрудничим и да разказваме история“, обясни тя. „И като мислех за театъра от академична гледна точка, си позволих да се оправя с него. Което е тъжно, че трябва да си дадете по-добра причина да направите нещо, което искате да направите, но това ми позволи да искам да го продължа в колежа.

За повече новини за знаменитости, доставени директно във входящата ви поща, запишете се за ежедневния ни бюлетин .

Мери-Кейт и Ашли споделиха други съвети с по-малката си сестра.

Мери-Кейт и Ашли Олсен

лев радин / Shutterstock

Оттогава Елизабет се превърна в огромна звезда, известна с това, че играе Ванда Максимов (AKA Scarlet Witch) в няколко филма на Marvel, включително Капитан Америка: Гражданска война и Отмъстителите: Крайна игра . Тя ще повтори ролята си на герой в предстоящия сериал на Disney + WandaVision . Тя също участва в няколко независими филма, включително Марта Марси Мей Марлен и Ингрид отива на запад .

Но в интервю от 2017 г. с Модерен лукс ( чрез В Списание ), тя каза, че нейните сестри са й давали съвети, които са променили начина на взаимодействие с медиите. „Не ме интересуваше какво казвам [в интервюта], защото предполагах, че никой няма да го прочете“, обясни Елизабет. - Тогава щяхме да водим разговори. [Мери-Кейт и Ашли] биха казали: „Знаете, дори ако не мислите, че някой ще прочете тази статия, някой може да издърпа цитата по-късно за [нещо друго]“. Всичко е част от това как се надявате някой да ви тълкува и как те определят какъв сте и работата, която вършите. Те са много стиснати - така е известно.

Елизабет каза, че след като е чула този съвет, тя е решила да не споделя повече информация за личния си живот, която е включвала никой друг. „Ако това включва само мен, тогава ще го споделя, но ако включва някога друга страна, тогава няма да го направя.“

За да прочетете за няколко други детски звезди, вижте Джада Пинкет Смит съжалява, че прави това с децата си .

Популярни Публикации