50-те най-добри еднократни чудеса на всички времена

Само толкова много артисти и групи успяват да се изкачат на върха на класациите с песни, които цялата страна забива в главите им. Така че, да имаш втори или трети удар е още по-рядко. За всеки Мадона или Rolling Stones, има музиканти като Норман Грийнбаум и групи като Dexys Midnight Runners, които оглавиха класациите и почти не бяха чути. Да, говорим за онези скандални едноударни чудеса.Но само защото никога не са успели да постигнат успеха на най-големите си хитове за втори път, това не прави песните им по-малко легендарни. Според нашите скромни мнения чудесата с едно попадение също са достойни за празнуване. И така, в чест на онези художници, които уловиха мълния в бутилка, се върнахме в края на 50-те години на миналия век през началото на 2000-те, за да намерим най-добрите едноударни чудеса на всички времена. Смеем да не си тананикате заедно с песните, които им донесоха своите мимолетни 15 минути слава.

личност за рожден ден на 25 септември

1 „Текила“ - „Шанз“ (1958)

Текила от обложката на албума The Champs

ПредизвикателствоТози закачлив сингъл има само три думи - и всички те са „текила“. Разбира се, текстовете не са особено нови, но песента все пак донесе The Champs огромен успех в края на 50-те. След всичко, ' Текила 'е лесен за научаване и невъзможен за забравяне. Кацна на място номер 5 на Билборд топ 50 сингъла от 1958г . Шампионът се опита да възвърне тази слава с продължение на песента, озаглавена „Too Much Tequila“ през 1960 г. За съжаление, успя само да се издигне до № 30 място на Билборд Горещи 100 .2 „Лъвът спи тази вечер“ - Жетоните (1961)

Лъвът спи тази вечер от The Tokens

RCA ВикторДокато упорити фенове на Дисни и Деца от 90-те познавам тази песен от Цар Лъв , много преди превземането на Тимон и Пумбаа, имаше версията от 1961 г. на The Tokens. The песента беше кавър на песента на Зулу от 1939 г. „Mbube“. Въпреки че имаше безброй повторения на Лъвът спи тази вечер „тъй като песента на doo-wop на The Tokens беше първата, която донесе песента в горната част на класациите . И докато те продължават да правят музика през 60-те и 70-те, никоя друга тяхна песен не може да се доближи до успеха на класиката им по темата на джунглата.

3 'Хей! Бебе '- Брус Канал (1961)

Брус Канал

Smash / Mercury Records

Ако сте дете от 60-те години на миналия век, свързвате тази сладка малка мръсотия Брус Канал , който е съавтор и запис на това парче в началото на десетилетието. През 1962 г. тя скочи до небето в горната част на Билборд Графика Hot 100 , където задържа върховно в продължение на три седмици. Но ако сте дете от 80-те, Хей! Скъпа вероятно ще ви накара да се сетите Мръсни танци , особено емблематичната сцена, в която Джони и Бебе практикуват рутината си на труп . Разбира се, може би това е единственият голям хит на Channel, но поне резонира от десетилетия.4 „Чудовищна каша“ - Боби „Борис“ Пикет и криптиращите (1962)

запис на чудовище, едно чудо от 60-те години на миналия век

Записи на Garpax

Това гробищно разбиване е свидетелство за това колко хора през 60-те години полудяха за песен с луда хореография. С добавената тема за Хелоуин и Боби 'Борис' Пикет спот-имитиране на Борис Карлов (известен още като чудовището на Франкенщайн), ' Monster Mash беше сигурен формула за успех , колкото и да е мимолетен. Пикет се опита отново да намери хит в класацията с коледната песен от 1962 г. „Monster's Holiday“ и „Graduation Day“ от 1963 г., но не успяха да постигнат успеха на оригиналния му чудовищен хит.

5 „Изтриване“ - Surfaris (1963)

Изтрийте от The Surfaris

Точка

През 1963 г. песента на The Surfaris Заличавам достигна връх номер 2 на Билборд Графика Hot 100 . Дори и да не разпознавате тази песен по заглавието или по име на групата, която я пее, със сигурност бихте я познали по нейното представяне - звукът на счупване на сърф и маниакален смях - и емблематичното барабанно соло, учтивост на Рон Уилсън . Всички от The Beach Boys до Animal от Мапетите са покрили тази легендарна сърф писта, която е първият и последен голям хит от базираната в Калифорния група.

6 „96 сълзи“ - Въпросникът и мистериите (1966)

Изкуство на албум 96 Tears

Pa-Go-Go

Песента ' 96 Сълзи е изненадващо завладяващ хит за твърде много плач. Това донесе на гаражната рок група Question Mark и Mysterians някакъв мимолетен успех в средата на 60-те години, но не беше достатъчно, за да ги задържи в центъра на вниманието през следващото десетилетие. Не можем да си представим, че въпросният знак в началото на името им им е помогнал да запазят актуалността си.

7 „Но всичко е наред“ - J.J. Джаксън (1966)

Но

Млъкни

Тази песен беше навсякъде в класациите през 60-те години. Не само че се приземи на Билборд Графика Hot 100 когато първоначално е издаден през '66, но се завръща в топ 50 през 1969, когато е преиздаден както като сингъл, така и в албума Великият J. J. Jackson . Лошата новина? Джаксън не видя много действия в диаграмата след това. Но, да цитирам самия певец, ' всичко е наред (добре, момиче) . '

8 „Захар, захар“ - The Archies (1969)

захар захар архивите едно покритие,

RCA записи

През 1969 г. измислена анимационна рок група успя да спечели първото място в Билборд Графика Hot 100 —И го запази един месец! Това беше толкова шокиращ успех, нищо чудно, че архивите не успяха да го дублират. Групата, разбира се, дойде с любезното съдействие на Шоуто на Арчи , анимационна телевизионна адаптация на Archie Comics, чиято премиера беше през 1968 г. Въпреки че издадоха няколко песни по време на сериала, най-успешната им досега беше „ Захар, захар ,' на която Вино Тони и Рон Данте пееше главен вокал.

9 „Na Na Hey Hey Hey Kiss Him Goodbye“ - Steam (1969)

na na hey hey целунете го довиждане, парни записи

Фонтана

Доста е лудост да мислим, че една от най-често пусканите песни на спортни събития идва от чудо с един удар. Steam's ' На Na Хей Хей Целувай го довиждане 'стана голям хит през 1969 г., харчейки две седмици на първо място в Билборд Горещи 100 . Групата никога не е имала друг хит и след това, през 1977 г., органистът на играта на White Sox пусна песента за да се подиграва на гостуващия отбор и скоро Steam стана част от историята на бейзбола. (И да, има повече текстове от „Na na na / Na na na / Хей, хей, сбогом.“)

10 „Дух в небето“ - Норман Грийнбаум (1970)

Дух в небето от Норман Грийнбаум

Реприза

Ти знаеш ' Дух в небето , „онази песен, която си израснал, слушайки за това как Исус ще те настрои с духа на небето, когато умреш и те ще те успокоят? Е, това беше написано и изпълнено от Норман Грийнбаум , евреин, който е бил вдъхновен да напише песента не от вярата си, а от телевизионна изява на кънтри госпел певец Портър Вагонер .

„Помислих си,„ Да, бих могъл да го направя “,„ не знаейки нищо за госпъл музиката “, каза Грийнбаум Ню Йорк Таймс през 2006 г. „И така седнах и написах собствена евангелска песен. Дойде лесно. Написах думите за 15 минути. ' За съжаление на Грийнбаум, песента беше и единствените 15 минути слава в кариерата му.

11 „Никога не вали в Южна Калифорния“ - Алберт Хамънд (1972)

Никога не вали в Южна Калифорния от Алберт Хамънд

За нас

Алберт Хамънд може да е имал ударен удар за дъжда в Калифорния, но едва ли е наливал хитове за него като изпълнител през 70-те. Песента достигна 5-то място на диаграмата Hot 100 и въпреки че той така и не успя да повтори успеха на В Южна Калифорния никога не вали „като певец, всичко не е загубено за Хамънд: През 70-те, 80-те и 90-те той постига огромен успех като автор на песни. Той е съавтор Уитни Хюстън „Един момент във времето“ и звездни кораби „Нищо няма да ни спре сега“ с легендарния Даян Уорън .

12 „Аз и госпожа Джоунс“ - Били Пол (1972)

Аз и г-жа Джоунс Обложка на албума

Филаделфия Интернешънъл

Разбира се, ние не оправдаваме измамата, но е трудно да не се увлечем в историята на г-жа Джоунс, когато Били Пол кряка за нея. Песента от 1972 г. прекарва три седмици в № 1 място на Билборд Графика Hot 100 през 1972 г., но ' Аз и госпожа Джоунс - беше светкавица за г-н Пол. Той така и не успя да получи нов хит, който да пробие топ 10.

13 „Закачен на чувство“ - Син швед (1974)

Син швед

EMI шведски

Много преди тази песен да има нов живот благодарение на хита на Marvel пазителите на галактиката и дори преди да придобие популярност през 90-те години благодарение на На Куентин Тарантино Резервоарни кучета , Децата от 70-те се разхождаха и пееха „оога-чака оога-оога“ (каквото и да означава това). Все още, ' Закачен за чувство , 'което само по себе си беше корица на Б. Дж. Томас ' Оригиналът от 1968 г. е единствената хитова шведска рок група Blue Swede, която някога е имала - през всяко десетилетие.

14 „Магия“ - пилот (1974)

Пилот (1975)

EMI

Текстът на тази вълшебна песен за зори и мързеливи дни в леглото има ли някаква рима или причина? Едва ли. И все пак, сингълът от 1974 г. на Pilot се издига чак до номер 5 на диаграмата Hot 100 обратно в разцвета си. При първоначалното издание на мелодията не можехте да изминете пет фута, без да чуете някой да пее: „О, хо, това е магия!“ - дори и да нямаха представа какво точно то беше. За съжаление, Pilot не успя да пресъздаде магията на ' Магия , 'но едноударното чудо продължава да бъде представено в телевизионни предавания и във филми от Честит Гилмор към Хърби: Напълно заредена рестартирайте с Линдзи Лоън .

15 „Играй тази фънки музика“ - Wild Cherry (1976)

Пуснете тази фънки музика - Wild Cherry

Epic Records

Това беше съдбата, наистина донесе това едноударно чудо в съществуването. През 70-те години рок група Wild Cherry - чието име беше вдъхновен от кутия с капки за кашлица - изнасяше концерти в клуб, когато някой от публиката крещеше, Пусни малко фънки музика, бяло момче! „Грубата молба вдъхнови фронтмена Роб Париси за писане на тази песен, която ни позволява да положим този буги оттогава. Разбира се, това беше единственият голям хит на групата, но беше масов: изкачи се чак до № 1 място на Билборд Горещи 100 през 1976г.

16 „Момчетата се завръщат в града“ - Thin Lizzy (1976)

Момчетата се завръщат в града, Thin Lizzy - едно чудо от 70-те

Mercury Records

Удивително, тази успешна песен от едно попадение се чуди Thin Lizzy почти не стигна до ефира. „Първоначално не щяхме да поставяме„ Момчетата се завръщат в града “на Jailbreak албум изобщо, 'китарист Скот Горъм каза в интервю за 2015 г. с Класически рок . „Но тогава ръководството го чу и каза:„ Не, има нещо наистина хубаво в тази песен. “„ Благодаря за това, защото “ Момчетата се завръщат в града е единствената наистина успешна песен, която Thin Lizzy наистина е имала. (Извинете, момчета!)

17 „Следобедна наслада“ - Вокална група Starland (1976)

Следобедна наслада

Вятърна песен

Трудно ще намерите по-мелодична, по-вкусна или по-завладяваща песен за обедното рандеву от ' Следобедна наслада . ' И когато е правилно, момче, правилно ли е: Само за тази песен Starland Vocal Band спечели както най-добър нов изпълнител на годината, така и най-добър аранжимент за гласове на „Грами“ от 1976 г. . Ако ще имате само едно попадение, то няма да ви боли много, ако е толкова голямо, колкото това.

18 'Video Killed The Radio Star' - The Buggles (1979)

The Buggles Video уби еднозвездните чудеса на Radio Star от 1980-те

ZTT Records

Ако видеото е убило радиозвездата, тогава какво трябва да обвиняват The Buggles за смъртта на своята краткотрайна кариера? Групата от двама души бързо се издига до известност с „ Видео уби радиозвездата и придружаващия го музикален видеоклип, който буквално стартира MTV през 1981 г. (известен е с първо видео в мрежата ). Но след това, изглежда, видеото е убило видео звездата.

19 'Ring My Bell' - Анита Уорд (1979)

Звънни моята камбана от Анита Уорд

Juana Records

Вярвате или не, 'камбаната' в песента ' Звъни на камбаната ми се отнася до телефона. Песента на PG беше първоначално написана за 11-годишна Стейси Латисо като тийнибопър за приятели, които се удрят по телефона, но това беше надарено Анита Уорд когато Lattisaw подписа с друг етикет. Въпреки че „Ring My Bell“ стигна до място номер 1 на Hot 100 , Уорд така и не успя да го последва с поредния си голям хит.

20 „Фънкитаун“ - Lipps Inc. (1980)

Весел град

Белия дом

Весел град може да не е истинско място, което можете да посетите, но само чуването на името на измисления град със сигурност ще ни върне към времето, когато дискотечните и развлекателни костюми бяха на мода . Тази песен, първият и единствен хит, който бандата Lipps Inc. някога е произвеждала, винаги ще държи място в сърцата ни като ода за небрежността и свободата на фънк музиката.

21 '867-5309 (Джени)' - Томи Тутон (1981)

Tommy TuTone, Jenny, One hit Wonder 1980s

Columbia Records

Ако сте израснали през 80-те, вероятно сте запомнили 867-5309 преди дори да сте запомнили цифрите на най-добрия си приятел. По дяволите, може би дори сте се опитали да се обадите на номера няколко пъти, само за да бъдете разочаровани, когато скандалната Джени не се появи. Предполагам, че все пак е сменила номера си.

Томи Тутон може да е създал един от най-известните телефонни номера в историята на поп културата, но така и не успяха да създадат нов хит, след като тази песен се издигна до № 4 място на Билборд Горещи 100 .

22 'Tainted Love' - Soft Cell (1981)

Tainted Love от Soft Cell 1980-те едноударни чудеса

Шампион

Избра номер 5 най-доброто чудо на всички времена за всички времена Търкалящ се камък , „Tainted Love“ е една от онези песни, които дори хора, които не са израснали през 80-те, знаят наизуст. И когато чуете този завладяващ, презрителен хор, просто няма как да не се присъедините. За съжаление Soft Cell никога не е избягал или се е измъкнал с друга хитова песен след ' Опетнена любов 'кацна в № 8 на класацията Hot 100 .

23 „I Melt With You“ - съвременен английски (1982)

Съвременен английски I Melt With You

4AD

' Топя се с теб “е хитовият сингъл от 1982 г. на британската група Modern English. Бандата може и да не е имала никакви последващи класации, но поне един и единствен уцелва живота си чрез безкрайни кавъри и във всеки списък на 'най-добрите едноударни чудеса' за всички времена. (Ето ги на номер 7 на VH1's ' 100 най-велики еднократни чудеса от 80-те . ')

24 „Вали мъже“ - Момичетата от времето (1982)

То

CBS

Може би сте предположили, че The Weather Girls виждат много по-голям успех след масовия си хит от 1982 г. Валят мъже , 'но имаме ли нови за вас. (Ъъъъъъъъъъъъъ.) Въпреки че женското дуо успя да остане на Билборд Горещи 100 в продължение на 11 седмици с „Това вали мъже“, следващите им сингли бяха само нишови хитове Билборд музикална класация на танцов клуб.

25 „Хайде Айлин“ - Dexys Midnight Runners (1982)

Хайде, кавър на песента на Айлин

живак

Не можете да направите списък с най-добрите едноударни чудеса, без да споменете „ Хайде Айлин . ' Издадена през 1982 г., песента - който фронтмен Кевин Роуланд каза, че е вдъхновен от истинска връзка от неговите - прекара 23 седмици на Билборд Графика Hot 100 и дори успя да си осигури място No1. И така, какво беше „най-успешното“ парче на Dexys Midnight Runners след това? „The Celtic Soul Brothers“, който достигна номер 86 ​​(оттук и статутът на чудо с едно попадение).

26 „Танцът за безопасност“ - Мъже без шапки (1982)

Албум за танцови мъже без шапки

GMC

Можете да танцувате, ако искате с тази песен, но вероятно не трябва да се привързвате твърде много към групата зад нея. Макар че Танцът за безопасност „беше основен хит при пускането му в началото на 80-те, Men Without Hats никога не успя да го последва с песен, почти толкова успешна, което в крайна сметка доведе до тяхната дълга пауза. Поне групата прегръща статуса си на едно чудо днес, но официалният им уебсайт е safetydance.com .

27 „Take on Me“ - A-ha (1984)

“Take On Me” - A-Ha (1985)

Warner Bros

Този сингпоп сингъл беше идеалната песен за стават груби в средата на 80-те . Хлапето от 80-те можеше да го забрави музикален видеоклип с молив на живо със скица на живо , който представя черно-бял мистериозен човек, буквално излизащ от страниците на комикс? Що се отнася до другата музика на A-Ha обаче? Да, това е доста забравимо. Нищо не успя да постигне най-доброто или дори да срещне изпълнението на „Take on Me“, което достигна номер 1 в класацията Hot 100 през 1985г.

28 „Ходене по слънце“ - Катрина и вълните (1985)

Катрина и вълните, разхождащи се по слънцето

Капитолия

Катрина и вълните направиха вълни в средата на 80-те години, когато ' Разходка по Слънчице беше освободен. Привлекателният, ободряващ сингъл прекара зашеметяващите 21 седмици на Билборд Графика Hot 100 , достигайки връх номер 9 през юни 1985 г. След това групата се бори да дублира успеха в класацията „Walking on Sunshine“ с няколко последващи песни в средата до края на 80-те.

29 '(I Just) Died In Your Arms' - Cutting Crew (1987)

Току-що умрях в ръцете ти от Cutting Crew

Богородица

Въпреки че ' (Току-що) умрях в ръцете ти стигна чак до място номер 1 на диаграмата Hot 100 още през 87 г. повечето хора всъщност не знаят за какво става дума в песента. Както разказва историята, заглавието на песента е е трябвало да бъде евфемизъм за оргазъм , като английския превод на френския термин за оргазъм— малката смърт —Е „малката смърт“.

И Cutting Crew преживяха малка собствена смърт след техния хит в класацията. Последващото им парче, „Вече съм се влюбвал“, постигна известен успех, но не беше никъде близо до вездесъщият „Аз просто умря във вашите ръце“. Трябваше да се отдалечат.

30 „Аз съм прекалено секси“ - Правилно каза Фред (1991)

вдясно каза фред корицата на албума за

Харизма

Когато Right Said Fred пусна дебютния си сингъл ' Аз съм твърде секси „през 1991 г. групата започна да работи. Песента достигна номер 1 в Графика Hot 100 в началото на 1992 г. и Билборд описа песента като „напълно забавна и глупава мръсност“. Макар че „Аз съм прекалено секси“ постигна огромен мейнстрийм успех, Right Said Fred никога не е имал масивни последващи хитове в САЩ. В края на деня английската група може би наистина е била също секси.

31 „Разходка в Мемфис“ - Марк Кон (1991)

Разходка в Мемфис от Марк Кон Най-добрите чудеса с едно попадение

Атлантически

„Мемфис беше първото място, където реших да отида в търсенето на вдъхновение“, музикант Марк Кон разкрити в статия от първо лице за Клавиатура през 2017 г. Резултатът от това пътуване - което включваше туристически посещения в Грейсленд и ядене на ребра в Рандеву - беше „ Разходка в Мемфис , 'Първият (и единствен) хит на Кон за всякога попадат в топ 20 на Билборд Графика Hot 100. Поне винаги ще има Мемфис.

32 „Ще бъда (500 мили)“ - Прокламаторите (1993)

обложката на албума на прокламаторите за 500 мили, едно хитово чудо от 1980-те

Хризалис

Макар че Аз ще бъда (500 мили) „излезе в Европа през 1988 г., стана популярен в САЩ от филма от 1993 г. Бени и Джун , което е, когато е пуснат в щата. Парчето, макар и огромен успех, бързо провъзгласи шотландското дуо, което го изпя, The Proclaimers, за едно-хитови чудеса. Въпреки че групата вижда по-нататъшен успех в Европа, те никога не са успели да развият много набожни последователи в Америка.

какво означава да умреш насън

33 „Изпрати ме по моя път“ - ръждясал корен (1994)

Изпрати ме по моя път от ръждясал корен Най-добрите чудеса с едно попадение

живак

Може да не разпознаете тази някога популярна песен по заглавието й, нито вероятно да познавате групата, която я пее. Трябва обаче да чуете само първите няколко секунди от това туптящ рок хит на worldbeat преди веднага да започнете да пеете. (Успех в опитите да се справиш, когато вокалист Майкъл Глабицки ток-пее 'ти знаеш какво говорят за младите', обаче.) Той е представен в много филми - от Ледена епоха и Матилда - и да, това е основно тематичната песен за Enterprise Rent-a-Car. Това е и единственият хит Rusted Root към името им. О, и забавен факт: инженерите на НАСА го избраха като „събуждане“ 34 „Как е странно“ - OMC (1995) Как странен албум на OMC Най-добрите чудеса с един хит

А! Записи

Ако сте израснали в Нова Зеландия, вероятно ще ви направи луд да мислите за групата OMC като за едно чудо. Ако обаче сте израснали някъде другаде по света, тогава единствената тяхна песен, която вероятно знаете, е „ Колко странно , 'хитовият сингъл от едноименния 1005 дебютен албум на групата Kiwi. И все пак се надяваме сестра Зина и брат Пеле да се справят добре.

35 „Закуска в Тифани“ - Deep Blue Something (1995)

Закуска в Тифани

Интерскоп

Вземайки заглавието си от класиката Одри Хепбърн филм, ' Закуска в Тифани е хитовият сингъл от 1995 г. на Deep Blue Something. И като се има предвид, че песента е единствената, продуцирана от групата, която някога е постигала основен успех, не е изненадващо, че членовете на групата стават все по-болни от нея през годините.

„Определено имаше моменти, когато беше малко разочароващо да се говори постоянно за„ Закуска при Тифани “във всяко интервю или поява“, разкри групата в интервю за Бръмче списание през 2019 г. „Но след цялото това време се чувстваме много щастливи да бъдем част от нещо, което поражда много хора и все още е страхотно да го играем на всяко шоу. Винаги е масивен синглонг и няма нищо по-добро от това.

36 „Тъппинг“ - Чумбавамба (1997)

Тупинг

EMI

Какво всъщност е „тръпнене“? Е, като бивш вокал на Chumbawamba Данберт Нобакон обясни на AV клуб през 2017 г. това е „някой става на сапунена кутия, преди електричество, и просто казва каквото иска да каже“. Не е ясно какво значение има тази дума за международния хит на групата - дори Нобакон призна, че „не е сигурен защо нарекохме тази песен“ Тупинг '' - и все пак някак си ми се струва подходящото заглавие за едно от най-повтарящите се, най-объркващите и честно казано, най-досадни песни в съществуването. И така, какво прави той в този списък с най-добрите едноударни чудеса, ще попитате? Е, това е истинското определение на термина: Това е масивна ушна червей, която светът познава, но малцина биха могли да ви кажат името на групата, която пее, дори ако животът им зависи от това.

37 „Горчива сладка симфония“ - The Verve (1997)

горчиво-сладка-симфония-обложка на албум

Хижа

Нотите на оркестъра, които започват ' горчиво сладка симфония вероятно са вкоренени в мозъка ви, независимо дали го осъзнавате или не. Тази песен, от групата на Britpop The Verve, дефинира края на 90-те. Изкачи се до топ 15 на Билборд Горещи 100 през 1998 г. беше номиниран за множество MTV VMA и дори спечели Кимване на Грами . Разбира се, това беше единственият голям хит на The Verve - и да, доведе до битка за кредити с The Rolling Stones - но в кориците на него живееха всички от Бионсе да се Лимп Бизкит и в сватбени церемонии по целия свят. И ако сте истинско дете от 90-те, тогава определено свързвате това едноударно чудо с Саундтрак към филма от 1999 г. за Жестоки намерения . ( Извинявай, Катрин .)

38 „Разкъсан“ - Натали Имбрулия (1997)

разкъсана обложка на албума от Натали Имбрулия

кит убиец

Трябва да се надяваме, че едно хитово чудо в края на 90-те Натали Имбрулия не е студено, засрамено или легнало голо на пода. Кавърът на австралийския певец на парчето на Ednaswap от началото на 90-те години Разкъсан „завладя света бурно към края на десетилетието. Песента достигна номер 1 в Графика Hot 100 Airplay , където задържа върховно в продължение на 11 последователни седмици, а Имбрулия беше номинирана за най-добър нов изпълнител, най-добър поп албум и най-добро женско поп вокално изпълнение на 1998 Грами . Но успехът на „Torn“ така и не се превърна в нещо истинско за Имбрулия, която не успя да пресъздаде магията на пробивния си хит. Според съобщенията тя е работи върху нов албум макар и с никой друг Алберт Хамънд, младши , водещ китарист на The Strokes и син на колега от 70-те години на миналия век, Алберт Хамънд. А, заплетените мрежи, които тъкат тези едноударни чудеса!

39 „Време на затваряне“ - Semisonic (1998)

MCA

Макар че Края на работното време 'е емблематичен хит от 90-те, има малко хора, които всъщност могат да го идентифицират единствено по заглавието му или групата, която го пее, Semisonic. Всъщност това е такова явление, че в rom-com от 2011 г. Приятели с предимства , Мила Кунис' и Джъстин Тимбърлейк герой се хвърлят на шега за песента, която се пее от Third Eye Blind. В края на филма, Тимбърлейк изненадва Кунис с флаш моб танцува под песента и той крещи: „Време е за затваряне“ от групата Semisonic. Това не е сляпо за трето око, можете ли да повярвате ?!

40 „Тя е толкова висока“ - Тал Бахман (1999)

Shes So High от Тал Бахман, едно хитово чудо от 90-те

Sony Music Entertainment

На Тал Бахман ' Тя е толкова висока 'беше песента, която всяко момче, преминаващо през пубертета, се опитваше да увлече гимназията си в края на 90-те. В крайна сметка какъв по-висок комплимент имаше от сравняването с него Клеопатра , Жана д'Арк , и Афродита ? Бахман може да е помогнал на няколко тийнейджъри да поискат дати за завръщане у дома, но той никога повече не е имал нов хит .

44 „Чувства се толкова добре“ - Соник (2000)

той се чувства толкова добре сингъл от едно попадение чудо соник

Друга мода

Соник може да е била огромна в Обединеното кралство, където е успяла да има три песни в топ 10, но за американците тя е била едно чудо, известно с танцовата си песен от 2000 г. ' Чувства се толкова добре . ' Стигна № 8 на Билборд Горещи 100 , но Соник не можеше да се издигне по-високо от този щат.

41 „Абсолютно (История на момиче)“ - Девет дни (2000)

Девет дни обложка на албума

Tree Studios

Това е историята на едноударното чудо, известно като Девет дни. Може да не разпознаете групата само по нейното име, но определено знаете песен, която ги постави в центъра на вниманието за кратко време в ранните аути. Това беше красива балада за мъж, на когото винаги се напомняше колко много обича приятелката си, когато тя се усмихваше (дори да можеше да плаче река и да удави целия свят).

42 „Teenage Dirtbag“ - Wheatus (2000)

Тийнейджърска торба от пшеница

Колумбия

В ранните аутове „международният хит“ на Wheatus Тийнейджърски боклук беше химнът на всеки изгнаник. Всъщност неговият остър хор, поп-рок мелодия и свързано послание му помогнаха да постигне платинен статус в няколко страни, включително Австралия и Великобритания.

Дори две десетилетия по-късно той остава поп пънк химн за тийнейджъри. Защото, като вокалист Брендън Б. Браун отбелязано в интервю през 2012 г. с Тон глух , „Всеки тийнейджър трябва да премине през това„ да бъдеш аутсайдер “, поне малко. Така че тази история все още е една и съща за хората, дори и 30 години след като я преживях. ' О, Ноел наистина не знае какво й липсва!

какво означават сънищата за лъвове

45 „Мама на Стейси“ - Фонтани на Уейн (2003)

Обложка на албума на Фонтани на Уейн

Богородица

Дори ако всъщност не познавахте момиче на име Стейси, определено пак пеехте (неподходящо, бихме могли да добавим) за майка й, ако сте били тийнейджър или туин през 2000-те. Единственият хит, който някога е идвал от базираната в Ню Джърси група Fountains of Wayne, ' Мама на Стейси е номиниран за Грами за Най-добро поп изпълнение от дует или група с вокал . Въпреки че в крайна сметка е загубен, винаги ще имаме музикалното видео с участието Рейчъл Хънтър като майка на Стейси.

46 'Turn Me On' - Кевин Литъл (2003)

Kevin Lyttle Включи ме

Атлантически

Кевин Литъл не е виждал особен успех от излизането на едноименния си дебютен албум през 2004 г. Но не се чувствайте зле за измитата звезда от 2000-те: Както разкри пред Източникът през 2019 г., неговият първи и единствен основен сингъл, ' Включи ме , “е основен източник на доходи през годините след пускането му, благодарение на многобройни корици и извадки.

„Притежавам изданието в Крис Браун песен] 'Въпроси', обясни той в интервюто. „Аз също притежавам изданието за Cheat Codes“, „Let Me Hold You“, което е по-голямо от версията на Chris Brown. “ Предполагам, че успехът на това едноударно чудо все пак не е бил толкова Lyttle.

47 „Причината“ - Hoobastank (2004)

Обложка на албума на Hoobastank

Остров

През лятото на 2004 г. не можете да включите радиостанция или музикален видео канал, без да се сблъскате с Hoobastank's Причината . ' Въпреки това, въпреки че песента стигна чак до номер 2 на Билборд Графика Hot 100 , 'The Reason' в крайна сметка се оказа единственият основен хит на групата.

47 „Слушай сърцето си“ - D.H.T. (2005)

слушайте сърцето си сингъл от един хит-чудо dht

Робин

' Послушай сърцето си „е издаден първоначално от шведското поп дуо Roxette през 1988 г., но ако не сте знаели това, не сте сами. Пистата наистина не излита до 2005 г., когато белгийското трансово дуо D.H.T. (съкращение от „dance house trance“) го ремиксира за деца от 2000-те години на клуба и изведнъж хората бяха ръчно блуждаещ към него навсякъде. Това се превърна в една от малкото трансови песни, които пробиха Билборд Горещи 100 , където достигна връх No 8 през 2005 г. D.H.T. издаде още няколко кавъра за транс, но нито един толкова успешен като „Listen to Your Heart“.

48 „Само момичето“ - The Click Five (2005)

Обложката на албума Click Five

Атлантически

Ако бяхте тийнейджър през 2000-те, тогава или залагате на момиче, което се смееше на вашите мечти, докато вие мечтаете за нейния смях, или вие са били това момиче. И може би затова The Click Five's Просто момичето „се справи толкова добре, когато излезе през 2005 г.: До септември същата година този сингъл - единственият от бандата, който някога е виждал някакъв успех - беше на номер 11 на диаграмата Hot 100 .

49 „Какво е останало от мен“ - Ник Лачи (2006)

Какво

Джайв

Въпреки че разводът на Ник Лачи и Джесика Симпсън доведе до горчивия и рязък край на Младоженци: Ник и Джесика , това ни даде едно добро нещо: този химн за разпадане, видео за което участваше сегашната съпруга на Lachey Ванеса Лачи . Разбира се, бившият фронтмен на 98 Degrees постигна много успехи през дните на момчетата си, но към днешна дата това е единственият му сингъл като соло изпълнител, който проби Горещи 100 Топ 10.

50 „Милиардер“ - Трави Маккой (2010)

Албумът на Travie McCoy Billionaire

Подхранван от Рамен

Когато през 2009 г. Gym Class Heroes прекъсна, като Lachey, вокалист Трави Маккой реши да продължи самостоятелна кариера. Най-забележителният проект, дошъл от това самостоятелно начинание, беше „ Милиардер , 'сингълът от 2010 г. с участието Бруно Марс че достигна връх на номер 4 на Билборд Hot 100. Оттогава McCoy участва в хитовите песни на други изпълнители - като Тайо Круз „Висше“ - но изглежда, че ще му отнеме малко повече време, за да стане милиардер и да кацне на корицата на Форбс списание, усмихвайки се до Опра Уинфри и английската кралица. И за повече информация за поп културата от миналото, ето Най-горещата знаменитост от A-List през годината, в която сте родени .

Популярни Публикации