Това е тайният трик за бързо решаване на куба на Рубик

Ще ви бъде простено да мислите, че трябва да бъдете гений - или поне наистина, наистина ли късметлия - да реши кубчето на Рубик. В края на краищата, беше необходим унгарски професор Ernö Rubik, пълен месец за да реши за първи път прочутото си изобретение. Днес, гледайки бързо тези „състезатели с бързи скорости“ - като Юшенг Ду, който победи предишния световен рекорд от 4,22 секунди с времето за отпадане на челюстта на 3,47 секунди по-рано тази година - е като да гледате Киану Рийвс влезе Матрицата , обработване на информация по начини, които простосмъртните просто не могат.Но истината е, че вие мога лесно да решите куба на Рубик - и то бързо.

Като се има предвид, че има приблизително 43 квинтилион начини за решаване на Кубчето на Рубик, можете да се обзаложите, че фанатиците на Рубик са открили няколко трика и заобикалящи решения през годините.Водещата мисловна школа за бързо решаване на куб на Рубик се нарича Метод на Фридрих и е достъпна онлайн. Според YouTuber Майк Бойд , добре подготвените практикуващи метода на Фридрих могат да бъдат сигурни, че ще разбият куба за по-малко от две минути. За съжаление методът изисква от вас да направите нещо, което поне на мен ми се струва толкова безумно, че буквално искам да се смея на глас. Трябва да научите поне 78 отделни „алгоритми“ за решаване на кубчета, за да го направите. Сериозно:

Ако приемем, че няма да правите това (сериозно, луд ли сте ?!), има, за щастие, по-прости начини за бързо хакване на куба. По-конкретно, има един: подходящо наречен „Метод за начинаещи“. Ето как се прави:

Методът за начинаещи - обяснен

Първа стъпка: Първо вземете „белия кръст“.

rubiks cube бял кръст стъпка първа

Стъпка втора: Попълнете кръстосаните ъглови парчета.rubiks cube бели ъгли стъпка две

Стъпка трета: Решете средния слой.

rubiks cube втори слой стъпка трета

Стъпка четвърта: Започнете да получавате жълтата страна, като попълвате жълтите ъгли и ръбове и (тук е сложната част), като се уверите, че тези финални фигури са ориентирани правилно. (За помощ, помислете за тази стъпка по стъпка Урок за Ruwix, което се доставя с обяснения както за „интуитивните“ стъпки, така и за алгоритмите, които ще са ви необходими за различни ситуации, които ще срещнете по пътя.

значение на лястовична птица
rubiks cube жълт кръст стъпка четири

За справка, ето цялото ръководство:

Математиката - обяснена (доста)

Сега, не е нужно да разбирате защо алгоритмите работят за да решите куба - но ако това ви притеснява и искате да знаете какво се случва зад куба, пригответе се много математика . Първо, има теория на пермутационната група, която обяснява как кубът не е нищо повече от „подреден списък, с 54 полета [съдържащи] 6 × 9 стойности (това са цветовете), върху които можем да приложим операции (основни завъртания на лице, завъртания на куба и други комбинации), които преориентират пермутацията групирайте по образец. '

Хм, какво?

С други думи, не мислете за куба като за поредица от цветове или форми или уравнения. Мислете за това като за ежедневна литература - списък на хранителни магазини, списък със задачи, такива неща. Когато го мислите по-малко като математическа същност и повече като нещо, с което сте изключително запознати, ще можете да увиете главата си и да го решите по-бързо.

След това се запознайте с „Божия номер“ - който между другото е 20. През 2010 г. екип от изследователи - плюс три десетилетия и половина дарено от Google компютърно време (това не е буквално 35 години, а по-скоро 35 години от кумулативна време, прекарано във всички изследователски екипи на компютри, бягане на уравнения, правене на математика) - установи, че максималният брой ходове за решаване на всеки Куб е 20. Без значение с какъв вид бедствие работите, там е начин да се реши в 20 завъртания. Просто трябва да го намерите.

Но не се отказвайте. Самият Рубик намали скоростта си до само 60 секунди, от 30-дневните промени, които му бяха необходими в началото. Така че колкото и време да отнема, просто продължете да практикувате.

Или, ако наистина искате да хвърлите кърпата, има много по-лесно решение: просто въведете разбърканата си бъркотия - цветните квадратчета, както са изложени от всяка страна - в тази изящна онлайн програма. Просто ще го реши вместо вас. И за повече начини да изострите ума си, Ето две важни навици, които трябва да ритате заради мозъка си.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации