Спрете да използвате тези фрази, за да звучите незабавно по-интелигентно

Въпреки че английски език съдържа стотици хиляди думи, има някои изрази и фрази, които са склонни да се появяват по-често от други - някои от които са длъжни да ви накарат да звучите досадно, в най-добрия случай и по-малко интелигентни, в най-лошия случай. Например „с цялото ми уважение“ и „напред“ са ненужни изказвания, които по-често показват, че се опитвате твърде много. А други думи и фрази - като „опитайте“ и „буквално“ - са просто неправилни.За да сте сигурни, че създавате впечатлението, че ти си толкова интелигентен както знаем, че сте, време е да изрежете някои думи за избор от речника си. Ето фразите, които трябва да спрете да използвате, ако искате да звучите по-умно. И за повече език, който сме оставили, ето 150 жаргонни термини от 20-ти век Никой не използва повече .

какво символизира лъв насън

'Опитайте и'

Никога не казвайте на някого да „опита и направи“ каквото и да било. Това, което трябва да им кажете, е да „опитат да се „направи нещо, което е граматически правилната версия на тази фраза. Замяната на „и“ с „на“ може да не изглежда като забележима, но хората определено ще отбележат дали използвате или не правилен английски .'Имам предвид'

Фразата „имам предвид“ се използва предимно в разговора като пълнителна фраза, което означава, че тя не прави нищо, освен да маркира колебание. Това е 'хмм' на 21 век. Ако искате хората да ви уважават като оратор, тогава трябва да избягвате фрази за пълнене и вместо това просто да притежавате естествените паузи в разговора. И за повече изплъзвания, които да избегнете, вижте тези 23 Граматически грешки, които всеки прави през цялото време .'Като'

Една от думите, които абсолютно трябва да спрете да използвате, е „харесвам“, поне когато го използвате по начин, който не добавя абсолютно нищо към разговор. Примерите за използване, които трябва да се избягват, включват „просто харесвам, не разбирам“ и „казах й, че трябва да напусна и тя беше ядосана за това“. (Не е най-красноречивият, нали?)'Както и да е'

Тази фраза е целувката на смъртта в плюе между съпрузи и студено свиване на раменете при размяна на имейли между колеги. Въпреки че казването „каквото и да било“ някога се е смятало за пасивно агресивно, враждебността на думата в този момент е толкова добре известна, че намеренията ви са ясни като ден. Казването на това, което имате предвид и как се чувствате, вместо това ви прави много по-умен и способен комуникатор.

значение на пеперуда монарх, която лети около вас

„Буквално“

Думата използват хора от всички сфери на живота буквално за да подчертаят това, което казват. Например, може да чуете някой да казва, че „буквално може да изпадне от изтощение“. Въпреки факта, че е толкова широко разпространен, това за съжаление не е правилният начин да се използва думата буквално . Освен ако не се позовавате на нещо, което е вярно и истинско - което е какво буквално означава - срещу метафорично, тогава не бива да използвате това наречие.

'Всъщност'

Според Мериам-Уебстър , думата всъщност означава „в действие“ или „в действителност“. Следователно няма много смисъл да се използва тази дума, за да се преувеличава дадена ситуация. Освен ако това, което казваш, е всъщност най-великото нещо, което някога ти се е случвало или си всъщност имайки най-лошия ден в живота си, най-добре е да не включвате това наречие в разговор. И след като елиминирате тези думи от речника си, подгответе ги 50 ежедневни поговорки Всеки се обърква .'Аз лично'

Започването на изречение с фразата „аз лично“ е просто ненужно и граматически неправилно. Ако изразявате своите мнения или притеснения, тогава е очевидно, че това, което казвате, е от вашата гледна точка. Изхвърлете „лично“ или направете „аз“ и „аз“ и веднага ще прозвучите по-умно.

сънуваща змия

„Доста уникален“

Как може да бъде само нещо честно уникален? По дефиниция нещо уникално е единствено по рода си. Да се ​​опише риза, песен или нещо друго като „доста уникални“ би било просто неточно. Това просто звучи така, сякаш се опитвате твърде много, за да изглеждате интелигентни - и за съжаление не работи.

„Дайте 110 процента“

Разбира се, повечето хора ще разберат, че не сте буквални, когато кажете, че давате нещо „110 процента“. Това обаче не прави тази фраза по-малко невежо звучаща, тъй като това е невъзможно. Всъщност кога OnePoll и Jive Communications обединени в проучване на 2000 офис служители, те откриха, че „дайте 110 процента“ е най-криволичната фраза, която човек може да използва в офиса . И ако искате хората да ви възприемат като умен и ефективен колега, тогава се запознайте с тях 40 навика на работното място, които трябва да напуснете до 40 .

'Върви напред'

Ако инструктирате някого да направи нещо, тогава е ясно, че му казвате да го прави занапред. Включването на израза „напред“ във всякакъв вид комуникация - и особено на работното място - просто ви кара да изглеждате пасивно агресивни, малко снизходителни и не особено интелигентни.

'В края на деня'

Още през 2008 г. група изследователи от Оксфордския университет публикува списък с Топ 10 на най-дразнещите изрази на английски език в книга, озаглавена Влажни калмари : Голият английски език . Като част от своите изследвания авторите проследяват прекалено употребените фрази, открити в книги, списания и онлайн, като по този начин приравняват както прекалената употреба, така и злоупотребата с раздразнение. Седенето на първо място в списъка им беше „в края на деня“. Така че, в края на деня, може да искате да се откажете и от тази фраза.

'Без обида, но'

Когато започнете изречение с фразата „без обида, но“, почти е гарантирано, че това, което ще изречете, има потенциал да обиждам който е на приемащия край. Жестокостта на дивана с „без обида“ не служи много за цел - освен за да ви звучи по-малко интелигентно. Ако някога сте се замислили толкова много, че мислите тази фраза, тогава трябва да се спрете да я казвате, както и какъвто и да е обиден коментар или наметало, с което ще го следвате. И за повече начини да си осигурите учтив и правилен разговор, прочетете по-долу 20 неща, които казвате, че не знаете, бяха обидни .

значение на розов карамфил

'С цялото ми уважение'

„С цялото ми уважение“ е почти толкова лошо, колкото „без обида“, тъй като по същия начин изразява обида. Не е изненадващо, че тази фраза завърши първите 5 в списъка на изследователите от Оксфорд.

'Това е кошмар'

Тази хиперболична фраза се използва толкова често в разговор и в средствата за масова информация, че се озовава на място № 7 в списъка с дразнещи изрази от университета в Оксфорд.

„Това не е ракетна наука“

Фразата „не е ракетна наука“, която се озова на 10-то място в списъка на Оксфорд, трябва да бъде извън границите. Излиза толкова обидно и унизително, тъй като може да означава, че нещо трябва да е лесно защото това не е ракетна наука.

'Успокой се'

Последното нещо, което човек иска да чуе, когато се чувства стресиран, ядосан или раздразнен е „ Успокой се ! ' Дори и да имате добри намерения, изричането на тази фраза ще послужи само за допълнително разстройване на когото и да говорите, така че е по-добре да го избягвате и вместо това да предлагате по-конструктивни съвети за това как бихте препоръчали кой да е в приемащия край да се отпусне. И ако вие сте този, който трябва да запази спокойствие и да продължи, тогава проверете 20 най-добри начина да успокоите гнева си незабавно .

За да откриете още невероятни тайни за най-добрия си живот, щракнете тук, за да Последвай ни в Instagram!

Популярни Публикации