Най-добрите фонове за настолни компютри за максимизиране на вашата производителност

Гледаш го цял ден, всеки ден. И така, защо не го използвате в своя полза? Говорим за фоновото изображение на работния плот на вашия компютър, за което бихме се обзаложили, че е или стара снимка на планината Фуджи, пясъчна пустиня, или селски път. (Или каквито и да са тези лазурни петна в стандартната операционна система на Apple.) Е, можете да направите по-добре - всъщност много по-добре. Ето защо проследихме най-добрите фонове на работния плот, всеки подкрепен от науката, за да изпратим вашите нива на производителност в стратосферата. Ще ги намерите тук, подредени според конкретната ви цел - независимо дали това е облекчаване на стреса , затягане на фокуса или усъвършенстване на паметта. Най-хубавото е, че можете да ги изтеглите точно сега. И след като сте хакнали компютъра си за максимална ефикасност, не забравяйте да се справите с 17 хакове на Genius по имейл, които ще подобрят живота ви .едно хит чудеса на 90 -те

Част първа: Природни изображения за облекчаване на стреса

Много мастило е разлято върху положителните ефекти, които можете да получите от гледането на естествена среда. Най-забележителното е, че през 80-те години психолози Рейчъл и Стивън Каплан установи, че само погледите на „естествените условия“ имат обекти отчитане на по-високи нива на удовлетворение с дома си, кариерата си и живота си като цяло. Тези „обикновени погледи“ могат да бъдат толкова мимолетно незначителни, колкото гледането на дърво или три през прозореца, просто знаейки, че природата съществува - и че конкретната джунгла, която сте затворени, не е всичко на тази гигантска скала, която наричаме дом - е достатъчно, за да успокояват човешката психика.

Съвсем наскоро учените установиха, че разглежданата природа не трябва да бъде, естествено. Писане в Списание за кибертерапия и рехабилитация , автори Делчо Вълчанов и Елард Колин установи, че дигитално визуализираната природна среда значително намалява нивата на стрес. Авторите са имали теми, които да се потопят в една от трите настройки за виртуална реалност: природа, създаваща градски градски пейзаж или Трон -подобно на метафизично пространство, състоящо се от геометрични фигури. Изложени на естествената среда отчитат значително по-нисък стрес и повишена когнитивна способност. Останалите две теми не. Така че, за да намалите стреса си, изпробвайте един от тези фонове на работния плот направо от естествения свят - или научете всичко за 20 грешки, които само ще утежнят стреса ви .1 Планински изглед

фонове на работния плот планини природа

Изтеглите от Тапети ШирокиОт Скалистите планини до Андите до Алпите - швейцарски или Японски - малко неща са по-внушителни от извисяващата се планина. Така че, ако прикривате природата за бюрото си, бихте могли да направите по-лошо от (буквалния) връх на това, което нашата планета може да предложи.2 Буйна гора

десктоп фонове езерна гора

Изтеглите от Пексели

Пексели има съкровище от зашеметяваща, спокойна природна фотография. Приложение А: този мъглив изстрел на езеро, закрепено от зеленина. Всяка снимка се предлага в свръхвисока разделителна способност, идеална за настолни компютри от всякакъв размер. И най-хубавото е, че всички те са безплатни.

3 Мразовит пейзаж

десктоп фонове природа зимен пейзаж

Изтеглите от WallpapersCraftСезонният афективен ред наистина е истинско нещо. И вярвайте или не, да, това засяга хората през лятото - макар и с много по-малка честота от зимното време. За тези съжаляващи хора бихме предложили фонове на работния плот, изпълнен със замръзнали езера, бали сняг и, разбира се, ранни, живи залези.

4 Тропическо бягство

десктоп фонове плаж природа

Изтеглите от webneel

Всички сме склонни да мечтаем . (Някои дори прекарват повече от половината си ден в това, според проучване в Съзнание и познание .) Няма наука, която да подкрепи това, но бихме заложили на добри пари, че много от тези блянове включват тропически плажове със спокоен бриз и дори по-спокойни вълни. Така че, когато става въпрос за фона на работния плот, направете една крачка по-близо до мечтата си.

5 Големият каньон

десктоп фонове гранд каньон

Изтеглите от Wallpaper Abyss

Големият каньон е тройна заплаха: това е едно от най-ослепително визуално местата в света, едно от - ако не на —Само физически забележителности да бъде ищец по съдебен иск , и е шестото най-добро място за почивка с приятели .

Част втора: Бебешки животни за фокусиране

Не е тайна, че всички обичат кученца и котенца. Доведете бебе животно в офиса си - или където и да е - и ще бъдете обсипани с прегръдки и внимание. Но може би ще се изненадате, когато научите, че сладките бебета животни правят нещо повече от това просто да го приложат ох Тези същества оказват огромен ефект и върху познанието. Изследовател Хироши Нитоно , писане в PLOS ONE , откри, че разглеждането на снимки на бебета животни „подобрява последващото изпълнение на задачи, които изискват поведенческо внимание“. С други думи, ще бъдете по-точни в работата си.

Нитоно и неговите колеги изследователи от Висшето училище за интегрирани изкуства и науки в университета в Хирошима разделят своите теми на групи от по двама: една група разглежда сладки изображения (кученца и котенца), а друга - по-малко сладки (възрастни кучета и котки). При последващо когнитивно тестване - включително изиграване на кръгове на детска настолна игра Операция - бившата група се тества по-добре. Тези, които гледаха „сладки изображения“, завършиха Операция игри по-бързо и с по-голяма прецизност от тези, които не го правят. Така че, ако искате да намалите грешките, опитайте един от тези очарователни фонове на работния плот. Според Nittono, колкото по-големи са очите, толкова по-добри са резултатите.

мечтае за катастрофа на самолет

1 Слушалки, носещи кученце

настолни фонове кученце слушалки сладки животни

Изтеглите от Latoro

Това е първият закон за сладостта, като постановено от на интернет : Бебешките животни са автоматично по-сладки, когато се правят на хора.

2 Спящо коте

десктоп фонове коте спя сладки животни

Изтеглите от Настолен Nexus

Вярно е, че Nitonno каза, че големите очи са ключът към увеличаване на производителността. Но беше ясно да отбележи, че това е ниво на сладост, която повишава производителността, а не самите очи. По-големите, по-тъжни очи са просто най-лесният път към човешкото сърце, очевидно. И все пак, ако това сънливо момче не го направи вместо вас, тогава честно казано, дори най-сърнатото същество не би го направило.

3 Кученце И Коте

десктоп фонове кученце коте сладки животни

Защо да се задоволявате с едното или другото, когато можете да имате и двете?

Част трета: Плътни цветове за памет

Някога да се чудите защо, когато се опитвате да си спомните нещо, затваряте очи? Отговорът е прост: колкото по-малко неща гледате, толкова по-лесно е за мозъка ви да се съсредоточи и да си припомни какво се опитва да си припомни. Излишните зрителни стимули създават интелектуална бариера за паметта. Д-р Анелис Вредевелд , от Катедрата по наказателно право и криминология на университета VU, установено, както е описано подробно в Памет и познание , че преглеждането на твърде много изображения наведнъж - или дори само на единично изображение, което е твърде сложно - може да попречи на паметта.

Вредевелдт и нейните колеги накараха участниците да разгледат клип на телевизионно предаване. След това изследователите зададоха на участниците въпроси относно видеото. Една група отговори, докато се взираше в празен екран, една отговори със затворени очи, една отговори, докато гледаше екран с изображения върху него, а последна група отговори, докато се взираше в празен екран, но докато едновременно слушаше думи на чужд език, непознат език. Тези от първите две групи успяха да отговорят на въпроси със значително по-голяма точност, което предполага, че визуалните и аудио също, но фоновете на работния плот не създават шум - стимулите са разсейващи.

Предприемач , във връзка с приложението за производителност Taskworld, си позволи да детайлизира как различните цветове влияят на работниците и съответното им представяне. Разбираме, че гледането на един цвят в продължение на осем часа е направо скучно, така че компромис и проверете тези естетически минималистични фонове на работния плот.

1 Синьо

фонове на работния плот син плътен цвят

Изтеглите от HD тапети

сън за значението на алигаторите

Синьото е „стабилен и успокояващ цвят“, който помага на работниците останете концентрирани на единична задача. Така че, ако откриете, че умът ви се лута, изберете син фон. Това ще ви помогне да съсредоточите ума си.

2 Зелено

фонове на работния плот зелен

Изтеглите от Тапети Широки

За вас, работохолиците, зеленият фон е пътят. Зеленото не причинява умора на очите ви. (Синята светлина, от друга страна, натоварва очите - и нарушава естествения ви цикъл на сън .) Настройте вашия работен плот в зелено и можете да работите толкова часове, колкото искате.

3 Жълто

фонове на работния плот жълт

Изтеглите от Обикновени настолни компютри

Жълтото е добре известно засилване на оптимизма и „стимулира креативността“. Ако откриете, че страдате от страшния блок на писателя или се озовавате често в сметищата, вливайте малко жълто в фона на работния плот.

4 Мрежа

фонове на работния плот червени

Изтеглите от Девиантно изкуство

Факт: всички изглеждат добре в червено. Но съблазнителният цвят има и други предимства: доказано е, че увеличава сърдечната честота и стимулира притока на кръв. И знаете какво означава това .

5 Целият спектър

фонове на работния плот всички

Изтеглите от Techspot

случилото се през 1984 г. в американската история

За нерешителните там.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации