50 песни за телевизионни теми на всеки 50-нещо знае наизуст

Днешните 50-годишни израснаха в трансформативна ера за телевизия . През 60-те години телевизионните предавания преминаха от черно-бели изображения към ярки, реалистични Technicolor - да не говорим за огромния брой разширени програми. Островът на Гилиган ! Джетсоните ! Вземете Smart ! И всеки дойде със супер завладяващ червей на тематична песен. От текстове, които творчески са въвели герои до инструментални парчета, които е било невъзможно да не се тананикат, ето 50 песни за телевизионни теми, които са отпечатани в мозъка на всички, израснали през 60-те и началото на 70-те.1 Мистър Ед (1961-1966)

мистър Ед тема

Компанията Mister Ed чрез YouTube

Първите седем епизода на Мистър Ед използва инструментална версия на тематичната песен. За осмия епизод, известни текстове („Кон е кон, разбира се, разбира се“) бяха добавени и оттогава те са заседнали в главите на зрителите.две Семейство Яребица (1970-1974)

семейството на яребиците

Скъпоценни камъни чрез YouTubeДокато първият сезон на Семейство Яребица използва „Когато пеем“, тематичната песен, която вероятно си спомняте е „ Хайде щастливи , ”В изпълнение на титулярната семейна група. Също толкова запомнящо се: тази жизнена поредица от заглавия, в която яребици се излюпват от различни цветни яйца, като вдъхновен от Уудсток лов на великденски яйца.признаци, които мисли да предложи

3 Шоуто на Пати Дюк (1963-1966)

шоуто на пати херцог

Chrislaw Productions чрез YouTube

Преди премиерният епизод дори да започне, Шоуто на Пати Дюк основна мелодия на филм сподели всичко, което трябваше да знаете за идентичните братовчеди Кати и Пати, в малко глупаво: първият „обожава менует“, а вторият „обича да рокендролира“. Каква луда двойка!

4 улица Сезам (1969-до днес)

улица Сезам

Семинар за сусам чрез YouTube„Можете ли да ми кажете как да стигна, как да стигна до улица„ Сезам “? Всеки, който е израснал, гледайки сериала, със сигурност може. улица Сезам е в ефир от зашеметяващите 50 години, което означава, че основна мелодия на филм е познат не само на 50-годишните, но и на 40-годишните, 30-годишните и всички останали, които са отгледани в PBS.

5 Шоуто на Анди Грифит (1960-1968)

шоуто на Анди Грифит

Дани Томас Ентърпрайсис чрез YouTube

Ще трябва да знаете как да свирите, ако искате да изпълните „ Дупката Fishin ’ , ”Тематичната песен за дългосрочното Шоуто на Анди Грифит . Технически, да, там са текстове, но за онези, които са гледали шоуто през 60-те години, именно тази мелодия и онези свирещи тонове правят най-трайното впечатление.

6 Моята майка колата (1965-1966)

майка ми колата

Cottage Industries Inc. чрез YouTube

Заглавието почти ви казва всичко, което трябва да знаете тук. Моята майка колата не беше особено обичан от публиката или критиците, но сериалът се помни поне с откровения си абсурд. The основна мелодия на филм е напомняне за това колко глупава е концепцията: Прераждането е реално и понякога мъртвите майки се връщат като портиери от 1928 г.!

7 Шоуто на Арчи (1968-1969)

шоуто на Арчи

Заснемане чрез YouTube

Десетилетия преди Арчи да получи лъскава и секси актуализация с Ривърдейл , Шоуто на Арчи донесе комикс герои Арчи, Бети, Вероника и Джагхед на малкия екран в тази вярна анимационна адаптация. Нямаше почти толкова драма, колкото в сапунената актуализация на CW, колкото основна мелодия на филм обяснява, тези деца просто искат да танцуват, да пеят, „да се забавляват и да ходят на приключения“.

8 Джоузи и котките (1970-1971)

Джози и котките

Hanna Barbera Productions чрез YouTube

Арчи не беше единственият герой от Арчи комикси, за да се сдобие със собствен анимационен сериал: Титулярната група момичета имаше свои собствени приключения и разгадаваше загадки в Джоузи и котките , но те също свириха много музика. Тяхната най-известна мелодия е тази, използвана в начална последователност на заглавието на шоуто — „Кокетна, сладка, груба песен.“

9 Зелени акри (1965-1971)

зелени акра

Filmways TV Productions чрез YouTube

Звезди Еди Албърт и Ева Габор записа легендарен дует за закачлива тематична песен това подчерта централния конфликт на Зелени акри: Оливър (Алберт) се отказа от големия градски живот, за да изпълни мечтите си да бъде фермер, но съпругата му Лиза (Габор) копнееше да се върне в Ню Йорк. Бих могъл тази двойка да намерите компромис? В продължение на шест сезона те със сигурност се опитаха!

10 F Войска (1965-1967)

F отряд

Warner Bros. Телевизия чрез YouTube

За да не вземете ситком на Дивия Запад F Войска твърде сериозно основна мелодия на филм да знаете точно за какъв фарс сте били: „Наближаваше краят на Гражданската война, когато съвсем случайно герой, който кихаше внезапно, се оттегли и го обърна към победа.“ Като цяло сериалът беше по-малко историческа точност и повече за шамарна комедия и прицели.

единадесет Куп Брейди (1969-1974)

куп бради

Paramount Television чрез YouTube

Дори никога да не сте гледали Куп Брейди , има голям шанс да знаете основна мелодия на филм , което е неизбежно през последните няколко десетилетия. Това е още една от онези закачливи мелодии, която ви дава цялата настройка, от която се нуждаете - жена с три дъщери се жени за мъж с трима сина. Това е начинът, по който те се превърнаха в Brady Bunch!

12 Семейство Адамс (1964-1966)

семейство Адамс

Филми през YouTube

Ще трябва да можете да щракнете, ако искате да получите това основна мелодия на филм нали. Но вие също ще искате да пеете заедно, защото Семейство Адамс темата е трудно да се измъкне от главата ви. Оказва се, че най-добрият начин да се представи това семейство е с поредица от римувани прилагателни: „коок“, „призрачен“ и „ужасен“ наистина нарисуват картина.

13 Мунстерите (1964-1966)

чудовищата

Universal Pictures чрез Youtube

За съжаление, другият ужасяващ ситком от епохата не получи основна мелодия на филм с текстове - или щракване. Това не означава Чудовища Темата обаче е по-лесна за забравяне. Всеки, който се е настроил да гледа приключенията на чудовището на Франкенщайн Херман, вампир Лили и техния син върколак Еди, не би трябвало да има проблеми с тананикането на цялата дръзка мелодия.

14. Любов, американски стил (1969-1974)

обичам американски стил

Parker Margolin Productions чрез YouTube

За първия сезон на тази романтична антологична поредица, основна мелодия на филм беше изпълнена от The Cowsills, но следващите сезони използваха версията на Ron Hicklin Singers, които също осигуриха пеещите гласове на семейство Partridge. Текстовете са смесица от - познахте - любов и американски : „Ние обещаваме нашата любов под същата стара луна, но тя сега свети в червено, бяло и синьо.“

петнадесет Щастливи дни (1974-1984)

щастливи дни

Miller-Milkis Productions чрез YouTube

Един сегмент от Любов, американски стил стана a ситком които продължиха впечатляващите 11 сезона - и този ситком беше Щастливи дни . Когато шоуто стартира, той използва класическия „Rock Around the Clock“ като основна мелодия на филм , отразяваща обстановката му от 50-те години. Но започвайки от втория сезон, шоуто получи собствена тема, подходящо озаглавена „Щастливи дни“. Аййй !

16. Джордж от джунглата (1967)

Джордж от джунглата

Jay Ward Productions чрез YouTube

Докато оригиналният анимационен сериал се изпълняваше само за един сезон, тематичната песен към Джордж от джунглата живее. Може би заради филма от 1997 г., който участва Брендън Фрейзър като вдъхновен от Тарзан герой и с участието на а „Странен Ал“ Янкович корица на основна мелодия на филм . Или може би защото песента е толкова привлекателна.

среден брой срещи преди лягане заедно

17 M * A * S * H (1972-1983)

m * a * s * h

20th Century Fox Television чрез YouTube

Заглавието „Самоубийството е безболезнено“ ще повдигне някои вежди, но текстовете към M * A * S * H основна мелодия на филм - които бяха заимствани от филма от 1970 г., по който се базира шоуто, - не бяха изпети над началните заглавия. Независимо от това, призрачната, горчива мелодия се съчетава добре с комбинацията от комедия и драма на дългогодишния сериал и неговото изострено чувство за ирония.

18. Всички в семейството (1971-1979)

всички в семейството

Tandem Productions чрез Youtube

Jean Stapleton’s много отличителен глас е това, което повечето хора помнят за тази тематична песен. Като Едит Бункер тя се присъедини към съпруга си Арчи ( Карол О'Конър ), на пианото, докато си спомняха за по-добри времена в „ Това бяха дните . ' Песента подчертава темата на шоуто, като Арчи се придържа към миналото в лицето на неизбежния поход на прогреса.

19. Мод (1972-1978)

Мод

Tandem Productions чрез YouTube

Първото отделяне на Всички в семейството , Мод се помни до голяма степен с Bea Arthur’s изпълнение и непоколебимия феминизъм на нейния герой. Но шоуто е известно и с изключително умна тема песен , който има някои наистина остри текстове за други жени в историята: „Джоан Д'Арк с Господ, който да я води, тя беше сестра, която наистина готвеше.“

двайсет Флинтстоуните (1960-1966)

крехките камъни

Hanna Barbera Productions чрез YouTube

Докато някои може да се сетят Флинтстоуните като анимационен филм от събота сутрин, сериалът всъщност беше първият ситком в праймтайма, което го направи важен предшественик на Семейство Симпсън . И Семейство Симпсън беше едно от безбройните предавания за пародия на Тематична песен „Meet the Flintstones“ , което запозна зрителите с това „модерно семейство от каменната ера“.

двадесет и едно Джетсоните (1962-1963)

джетсоните

Hanna Barbera Productions чрез YouTube

Какво Флинтстоуните беше до каменната ера, Джетсоните беше към бъдещето. The основна мелодия на филм няма точно какво да се каже освен назоваването на героите - Джордж, Елрой, Джуди и Джейн - но анимацията на Hanna-Barbera на началните заглавия даде на зрителите ясна картина на живот през 2060-те .

22. Вземете Smart (1965-1970)

станете умни

Независими продукции на HBO чрез YouTube

Тук няма текстове, но всички, които са гледали тази шпионска измамна поредица, създадена от Мел Брукс и Бък Хенри може да си тананика по темата. The последователност на заглавията самата тя се помни с умиление сама по себе си: През 2010 г. Телевизионно ръководство читателите го класираха като номер 2 в топ 10 на телевизионните кредитни последователности на всички времена.

2. 3 Маймуните (1966-1968)

маймуните

Raybert Productions чрез YouTube

Макар че те в крайна сметка преследва истинска музикална кариера , Monkees бяха създадени заедно с телевизионно предаване, което носеше тяхното име. The основна мелодия на филм представи публиката на групата, глупав, любител на забавленията, малко по-слаб Fab Four, който „беше твърде зает да пее, за да свали никого.“ Въпреки че групата никога не беше толкова успешна в шоуто, те бързо спечелиха истинска слава след отмяната му.

24 Омагьосан (1964-1972)

омагьосан

Скъпоценни камъни чрез YouTube

Текстовете към Омагьосан основна мелодия на филм никога не са били изпълнявани в шоуто, което е жалко, защото те са много забавни: „Преди да разбера какво правиш, погледнах в очите ти / онази марка уу, която си приготвил, ме изненада . ' Но дори и без никакви думи за пеене, това е ужасно забавна мелодия.

25 Шоуто на Мери Тайлър Мур (1970-1977)

Шоуто на Мери Тайлър Мур

MTM Enterprises чрез YouTube

Кой може да възбуди света с нейната усмивка? Е, вие знаете отговора на това. Малко тематични песни са толкова широко известни и обожавани като „ Любовта е навсякъде , ”, Който е покрит от всички от Сами Дейвис-младши , да се Джоан Джет . Докато сериалът се справяше реалистично с проблемите на Мери, необузданият оптимизъм на песента ни напомня на всички, че все пак ще успеем.

26 Беглецът (1963-1967)

беглецът

Quinn Martin Productions чрез YouTube

- Името: д-р Ричард Кимбъл. Дестинацията: Death Row, държавен затвор. Иронията: Ричард Кимбъл е невинен. ' Добре, така че не можете точно да пеете, но начален разказ за Беглецът отстъпва място на пропулсивна тематична музика, която задава тона на напрегнатия екшън сериал за човек, който е бил фалшиво обвинен.

27 Островът на Гилиган (1964-1967)

гилиган

CBS Productions чрез YouTube

Най-голямата несправедливост на оригинала Островът на Гилиган тема беше, че се отнася до професора и Мери Ан като „останалите“. За щастие, популярността на героите - и лична молба от звезда Боб Денвър —Вдъхнови актуализация на песента за втория сезон, с нови текстове, които изброиха двамата заедно с Гилиган, Шкипера, милионера, съпругата му и филмовата звезда.

28 Съседство на мистър Роджърс (1968-2001)

мистър Роджърс

WQED чрез YouTube

сладки неща, които да кажеш на мъжа си

Защото Съседство на мистър Роджърс тичаше повече от 30 години, ще бъдете трудно да намерите много възрастни, които не биха разпознали тематичната песен (и впоследствие да я чуете емоционално). Има нещо в топлата, приветлива „ Няма ли да ми бъдеш съсед? ”, Което може да накара дори и най-циничните възрастни да станат малко плачливи.

29 Батман (1966-1968)

батман

20th Century Fox Television чрез YouTube

На разбира се има текстове към Батман основна мелодия на филм . „Батман“ абсолютно се брои! Всеки, буквално всеки, който е гледал Адам Уест сериали - а също и всеки, който го е усвоил благодарение на културната осмоза - се е опитал да изпее някаква версия на това.

30 Денното шоу на Дорис (1968-1973)

шоуто на дорис ден

Arwin Productions чрез YouTube

Песента ' Que Sera, Sera (Каквото и да бъде, ще бъде) “Е свързан с Дорис Дей откакто я е пяла през 1956г Алфред Хичкок филм Човекът, който знаеше твърде много . Очевидно непринуденият семеен ситком Денното шоу на Дорис имаше много по-различен тон, но песента работи също толкова добре върху началните заглавия.

31 The Beverly Hillbillies (1962-1971)

The Beverly Hillbillies (1962-1971)

Телевизионна мрежа на CBS чрез YouTube

Лестър Флат и Ърл Скрагс , известна иначе като Foggy Mountain Boys, създаде трайна класическа телевизионна тема с „ Баладата за Джед Клампет . ' Това е друга историческа песен, която лаконично създава шоуто: Бедният алпинист Джед Клампет избива масло, става милионер и премества семейството си в Бевърли Хилс. Следва културен сблъсък (и веселие).

32 Н. Р. Пуфнстуф (1969)

Н. Р. Пуфнстуф (1969)

Сид и Марти Крофт през YouTube

Н. Р. Пуфнстуф се кандидатира само за един сезон от 17 епизода. Неговата основна мелодия на филм обаче остави трайно впечатление. Не всеки беше фен: Пол Саймън съден въз основа на факта, че темата звучеше страшно много като неговата песен „The 59th Street Bridge Song (Feelin’ Groovy). “ Той спечели и беше кредитиран като съсценарист.

33 Хавай Пет-О (1968-1980)

Хавай пет-о

Телевизионна мрежа на CBS

Лесно една от най-известните инструментални теми за всички времена, Хавай Пет-О тема е любимо на гимназиалните оркестри навсякъде. В него има текстове - добре, някакви. Сами Дейвис-младши добави някои за хитовата си песен „You Can Count on Me“. Кога Хавай Пет-О получи рестартиране през 2010 г., новата серия запази оригиналната тема, защото как не можехте?

3. 4 Даниел Буун (1964-1970)

Даниел Буун

20th Century Fox Television чрез YouTube

Кой беше Даниел Буун ? Позволете това основна мелодия на филм да ти кажа! „Даниел Бун беше мъж, да, едър мъж, с око като орел и висок като планина.“ Въпреки че имаше истински Бун, той стана народен герой с безброй по-големи от живота истории за него. (Забавен факт: Даниел Буун звезда Фес Паркър преди това е играл друг народен герой, Дейви Крокет .)

35 Човекът паяк (1967-1970)

човекът паяк

Grantray Lawrence Animation чрез YouTube

как да кажеш, че момчето те харесва

Въпреки че през годините има десетки повторения на Спайдърмен - от комикси и анимационни филми до игрални филми и видео игри, анимационният сериал от 1967 г. има отличието да се отвори с най-известната песен за някога написания супергерой. И наистина, как по-добре да обобщим героя, отколкото с „Spider-Man, Spider-Man, прави каквото може паякът“?

36 Мечтая за Жани (1965-1970)

мечтая за джини

Сидни Шелдън чрез YouTube

Като толкова много класически инструментални ТВ теми на епохата, Мечтая за Жани Темата има текстове - просто никога не сте ги чували. И това е може би за най-доброто, защото те не са страхотни: „Жани, свежа като маргаритка, просто обичам как ме подчинява.“ Честно казано, по-добре е да се придържате към пеенето „направете, направете, направете, направете.“

37 Флипер (1964-1967)

флипер

MGM Телевизия

Може ли делфинът наистина да бъде по-бърз от мълния? Това е Флипер основна мелодия на филм бихте ли повярвали. Може би това е хипербола, но заглавният герой - който всъщност функционираше като делфинова версия на Ласи, спасявайки хора в нужда - често успяваше да надхитри хората около себе си. „Никой, разбирате ли, не е по-умен от него.“ Е, честно!

38 Atom Ant (1965-1968)

атом мравка

Hanna Barbera Productions чрез YouTube

Не се нуждаете от страхотен глас, за да копирате Atom Ant основна мелодия на филм : Това е просто изговорена дума над резултата. Но тези, които са израснали, гледайки приключенията на пинта с големината на герой, все още могат да изрекат това начално въведение за „мъничка мравка и нейната атомна сила“. Горе и при тях!

39 Земята на изгубените (1974-1976)

земя на изгубените

Телевизия на Сид и Марти Крофт

Ето още едно основна мелодия на филм това ви дава целия сюжет с висока концепция на поредицата. Докато научаваме, семейство Маршал изпадна през портал в алтернативно измерение, така наречената „Земя на изгубените“. Когато сериалът беше рестартиран през 1991 г., той получи изцяло нова тематична песен, която все още е добра, но не чак толкова привлекателна.

40 Джаджа (1965-1966)

джаджа

Скъпоценни камъни чрез YouTube

Сали Фийлд започна да играе Франсис „Джиджет“ Лорънс в този краткотраен сериал за тийнейджърка със свободен дух и нейния овдовел баща. Неоспоримият чар на Field накара зрителите да се влюбят в героя. Тематичната песен „ (Изчакайте, докато видите) Моят джаджа , “Предупреждава ви, че е неизбежно:„ Изчакайте, ще видите моята джаджа, ще я искате за валентинката си. “

41 Шоуто на Марила Горила (1964-1966)

шоуто на магила горила

Screen Gems Productions чрез YouTube

The дълго отваряне на този анимационен сериал на Хана-Барбера нарисува много ласкателен портрет на Магила Горила, която е „пълна с чар и привлекателност, красива, елегантна, интелигентна, сладка“ и „наистина идеална“. Въпреки че са правени само 31 епизода от шоуто, Шоуто на Марила Горила излъчва се в синдикация в продължение на десетилетия, гарантирайки, че няколко поколения знаят тази тема наизуст.

42 Странната двойка (1970-1975)

странната двойка

Paramount Television чрез YouTube

Ето още една тема, която не можете да пеете, но непременно ще се опитате. Разбира се, това е закачливо Странна двойка тема е съставен от Нийл Хефти , който също ни даде Батман тема. Първите заглавия на този ситком, базирани на Нийл Саймън игра, изобразяват непримиримите разлики между изряден изрод Феликс Унгер и мърляч Оскар Мадисън.

43 Ухажването на бащата на Еди (1969-1972)

ухажването на Еди

MGM Television чрез YouTube

Младият Еди много се грижи за баща си Том - затова той отчаяно иска да си намери нова жена. Близката връзка между баща и син е отразена в тематичната песен, на Хари Нилсон песен „Най-добър приятел“. По-младите поколения може да разпознаят песента от съвсем различните серии Роб & Биг , който също го използва като тема.

44 Скуби-Ду, къде си! (1969-1970)

scooby doo къде си

Hanna Barbera Productions чрез YouTube

От всички версии на Скуби Ду през годините никой не е оказал културно въздействие на Скуби-Ду, къде си! И докато това е повече от основна мелодия на филм , тази дреха има дълъг живот десетилетия след отмяната на шоуто. Покрит е от всички от Били Рей Сайръс да се Трето око слепи .

Четири пет Това момиче (1966-1971)

това момиче

Daisy Productions чрез YouTube

Преди Шоуто на Мери Тайлър Мур , имаше Това момиче , което запозна публиката с друга независима млада жена с големи мечти. И ето още един основна мелодия на филм това е светло, балонче и изпълнено до ръба с оптимизъм. Марло Томас Ан Мари беше „мишура на дърво“ и „всичко, което всяко момиче трябва да бъде“. Говорете за амбициозни!

страхотни неща да кажеш на гаджето си

46 Електрическата компания (1971-1977)

електрическата компания

Детска телевизионна работилница чрез YouTube

като улица Сезам , Електрическата компания беше серия PBS, предназначена да образова малки деца. Шоуто не продължи толкова дълго, колкото улица Сезам има - няколко представления някога правят, но това все още беше важно и формиращо преживяване за много деца през 70-те, които се научиха да „осветяват тъмнината на нощта като най-светлия ден по съвсем нов начин“.

47 Dragnet (1967-1970)

dragnet

Джак Уеб

„Историята, която предстои да видите, е вярна. Имената са променени, за да защитят невинните. ' Преди години Закон и ред , Dragnet беше на полицейска процедура, която директно се обръща към зрителите заедно с емблематична инструментална тема . Докато 50-годишните го знаят от поредицата в края на 60-те, темата се появява за първи път в оригиналната поредица, която продължава от 1951 до 1959 година.

48 Банановите сплитове (1968-1970)

бананът се разделя

Hanna Barbare Productions чрез YouTube

The Banana Splits не бяха истинска рок банда - съжалявам, че ще ви изненада, ако сте израснали с това вариете и никога не сте били информирани. И все пак, Fleegle, Bingo, Drooper и Snorky продуцират някои много завладяващи мелодии, включително „The Tra La La Song (One Banana, Two Banana)“, Банановите сплитове ’Запомняща се тематична песен .

49 Човекът от шест милиона долара (1973-1978)

човекът от шест милиона долара

Кенет Джонсън чрез YouTube

- Господа, можем да го възстановим. Ние разполагаме с технологията. Ние имаме способността да направим първия бионичен човек в света. ' Не става въпрос за тематичната музика, а за това прочуто начално повествование , в който невидим учен говори за трансформиране на ранения астронавт Стив Остин в - познахте - шест милиона долара.

петдесет Мисия невъзможна (1966-1973)

мисия невъзможна

Paramount Television чрез YouTube

The инструментална тема за Мисия невъзможна със сигурност е там с най-известните теми на всички времена - има ли някой, който да не го знае? Темата е съставена от легендарния Лало Шифрин , и преработените му версии са били използвани както в края на 80-те години, така и в Том Круз -челк блокбъстър филмова поредица, помагаща да се втвърди като мелодия, която всеки може да си тананика. И за да надникнете в бъдещето на телевизията, запознайте се с тях 12 нови звезди, които ще се пръснат на екраните на телевизора ви тази есен .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации