Това е колко дати трябва да изчакате преди да правите секс

От остарялата идея, че жените трябва никога не правете първия ход към максимата „Без секс преди моногамия“ Пати Станджър проповядваше силно и гордо по телевизията на Bravo Сватовник милионер , има десетки „правила“ на отношенията, които в най-добрия случай са остарели, а в най-лошия - сексистки. Но през 2019 г. ние целим да поддържаме комуникационните линии отворени и да правим това, което се чувства точно в момента. След всичко, секс е един от повечето лични преживявания в света и не трябва да се управлява от строг набор от правила.

какво означава, когато сънуваш мъртва риба

За да ви помогнем да се ориентирате във водите на ранния секс, ние зададохме на експертите всичките ви най-належащи въпроси относно секса на първа среща, „правилото за третата среща“ и всичко между тях. (Също така бихме се укорили да не уточняваме предварително, че няма универсално „подходящо време“ за секс. Всеки човек, всяка среща и всяка връзка са различни, както и нивата на комфорт на хората, когато става въпрос за физическа привързаност.)

Можете ли да правите секс на първа среща?

Ето краткия отговор: Разбира се, че можете.Консенсусът относно това дали сексът на първата среща все още е табу е донякъде разделен. „Времената се променят и сега повечето хора не чакат, докато се оженят, за да правят секс“, казва Лана Отоя , хилядолетен треньор по запознанства в Хилядолетия . „Но сексът на първата среща все още има своите обществени последици. Все още не сме там. 'Джена Бърч , стратегически съветник за Слива , да сеприложение за запознанства иавторът на Любовната пропаст , твърди, че всяко табу се корени в остарели идеи. „Мисля, че хората избягват секса на първата среща поради стара, патриархална„ мъдрост “, че жените трябва да карат мъжете да работят за секс и като цяло да го отлагат“, казва тя. За Бърч концепцията, че жената трябва да „докаже стойността си“ преди секса, е токсична. Това е така, защото поддържа идеята, че мъжете са единствените, които получават удоволствие от сексуална среща и че жените трябва да пазят своята сексуалност.От другата страна, Тина Б. Тесина, д-р , (който се казва „Д-р Романс“) психотерапевт и автор на Ръководство за д-р Романс за намиране на любов днес , казва, че слизането на първата среща понякога може да направи изявление относно дългосрочните цели на човека за тази връзка. „Правенето на секс на първата среща създава впечатлението, че сексът е най-важното нещо във връзката ви и дори може да завърши с една нощ“, казва тя.

И ако търсите дългосрочна връзка, статистиката предполага, че чакането може да бъде от полза. Изследване от 2014 г., публикувано в Списание за секс изследвания разгледа четири модела за сексуално синхронизиране - правене на секс преди запознанства, започване на секс на първата среща (или малко след това), правене на секс след няколко седмици запознанства и сексуално въздържание - и установи, че чакането да започне сексуална близост в неженени връзки обикновено се свързва с положителни резултати в дългосрочен план.

личност за рожден ден на 26 октомври

Вместо да се фокусира твърде много върху въпроса за секса на първа среща, Бърч вместо това предлага да установите какво търсите - било то дългосрочна връзка, краткосрочно свързване или нещо между тях. По този начин „можете да бъдете на една и съща страница и чувствата на никого не се нараняват, ако крайните цели са различни“, казва тя.Какво е правилото за третата дата?

Изчакването да правите секс с нов партньор, докато след третата среща беше ориентир, благодарение не малко на Шарлот Йорк, Кристин Дейвис емблематичен Сексът и градът характер. Но според констатациите на един Проучване на Groupon за 2017 г. от 2000 възрастни в САЩ може да не е съвсем вярно. Според проучването средното време, в което хората са чакали да правят секс с нов партньор, е осем срещи, като жените чакат девет, а мъжете чакат пет. Проучването също така показа, че мъжете са девет пъти по-склонни да правят секс на първата среща.

Отоя, която тренира предимно жени по сложните процеси на хилядолетни ухажвания, казва, че обикновено съветва клиентите да изчакат поне до пет. Нейните разсъждения са прости: „Сексът може да накара двете страни да имат розови очила“, казва тя. „Ако правите страхотен секс, е по-трудно да спрете да се виждате с някого, въпреки че той може да не е подходящ за живота ви в дългосрочен план.“

Но кой всъщност трябва да определя Златокос от дати?

„Мисля, че единственото„ правило “, което трябва да следвате при запознанствата, е да бъдете верни на себе си“, съветва терапевтът по връзки и експертът по запознанства Д-р Сюзън Еделман . „Това може да отнеме 10 дати или повече от три месеца. Наличието на определено правило ви поставя под натиск да вземете решение въз основа на произволен график. '

Как да решите кога да правите секс с някого, с когото излизате:

Независимо дали сте избрали да правите секс на първата, третата или десетата дата, не определя или не влияе на правото Ви на участие като дългосрочен партньор. „Ако срещнете човек, който е идеалният ви партньор и има дългосрочен потенциал, сексът„ твърде рано “не съществува“, казва Отоя. 'Няма значение кога двамата сте правили секс, защото просто се разбирате на всяко ниво.'

1. Обърнете внимание.

Според Отоя наистина трябва да обръщате внимание на това, което се случва след сексът е въведен във връзката. Ако изведнъж има повече ситуации от „Netflix и хлад“ от романтични срещи и бихте предпочели нещата да се върнат, след това отделете време, за да изразите вербално това, което искате. Двойките, които искат да изследват любовта си, също ще искат да го направят извън спалнята.

2. Разберете какво означава сексът за вас.

Познаването и разбирането на значението на секса за вас, преди да скочите в чаршафите, ще ви помогне да изясните преживяването.

имам чувството, че връзката ми приключва

„Ако сте склонни да се привързвате след физическа близост и не сте сигурни, че искате да се потопите докрай във връзка, можете да издържите, докато сте готови да предприемете нова стъпка“, казва Бърч. „Ако се интересувате повече от това да живеете и да се свързвате в момента и просто да видите къде отиват нещата, насладете се! В крайна сметка всичко е свързано с комфорта. Изчакайте, докато в този момент се почувствате невероятно комфортно с човека.

3. Знайте, че няма зададена времева линия.

Изводът е, че няма романтична времева линия. Еделман отбелязва, че когато нямате зададена времева линия, можете да оставите основния фокус да бъде дали сте добър мач.

Така че, не, няма магически брой дати, на които трябва да отидете, преди да правите секс с нов партньор. - Сеx трябва да се отнася до взаимно удоволствие и изграждане на взаимоотношения “, казва Бърч. „Ако се опитвате да го определите точно за дата по дата, може да го преосмислите и да пропуснете чудесен момент за свързване.“

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации