30 градски легенди, които са напълно верни

Всеки обича добра градска легенда. И все пак в много случаи тези истории от уста на уста са напълно фалшиви. Например, ако живеете в тихоокеанския северозапад, вероятно не бива да задържате дъха си в очакване на Sasquatch . И ако сте от Ню Джърси, вероятно няма да се тревожите за Джърси Дявола. Но докато много градски легенди са чиста измислица, има някои, които са абсолютно верни.как да разберете дали жена ви ви изневерява

Имайки това предвид, ние събрахме някои от най-любопитните митове в страната, които могат да бъдат свързани с фактически събития - от приказките за мошениците и подземните градове до историята на думата, в която речникът се обърка. Така че четете нататък и се пригответе да останете изумени от тези градски легенди, които са напълно проверими. В крайна сметка дори за най-дивите приказки се говори, че имат зрънце истина за тях, нали?

1 Историята на Чарли No-Face

Чарли без лице

Изображение чрез Wikimedia CommonsПриказката за Чарли Но-Фейс е пример за една от онези истински истории, които се превръщат диво във всеки преразказ. Ето фактите: В началото на 1900 г. a Момче от Пенсилвания на име Рей Робинсън е бил ударен от токов проводник, което е довело до обезобразяване през целия живот - по-специално, повечето от чертите на лицето му са се стопили. След това той бил изгонен и историите за обезобразяването му ставали все по-абсурдни, когато слухът започнал да се върти.Днес хората от Западна Пенсилвания настояват, че Чарли Но-Фейс - чийто прякор остава загадка - се е превърнал в радиоактивна, светеща фигура от типа Зелен човек, която преследва изоставен товарен тунел. Но истината е, че той беше просто човек, преживял нещастен детски инцидент.2 Повтарящо се петно ​​на полковник Бък

надгробен камък на полковник Бък

Изображение чрез Wikimedia Commons

Минувачите често искат да посочат странната форма, наподобяваща крак, който оцветява гробницата на този бивш Мирен съдия. Това е така, защото се носи слух, че Полковник Джонатан Бък заповядал да убият млада жена за извършване на магьосничество. Твърди се, че кракът й се е изтъркалял от огнения пламък и като отмъщение вещицата е сложила вечно проклятие на последното място за почивка на Бък в Бъкспорт, Мейн.

Въпреки че не можем да потвърдим нищо от това, разбира се, надгробният камък има съобщава се, че е изтъркан няколко пъти старателно, но петно ​​с форма на крак продължава да се появява отново. Днес това е станало донякъде туристическа атракция.3 влечуги, живеещи в градска канализация

Алигатор

Shutterstock

Тук зависи само за кой век говорим. В началото на 1900-те години не беше нечувано за богатите нюйоркчани да връщат бебета-флоридийски алигатори обратно в Голямата ябълка, за да запазят домашни любимци . Когато решиха, че домашните им любимци не са чак толкова сладки, колкото се надяваха, те ги пуснаха в тоалетната.

През 1932 г. Ню Йорк Таймс съобщава, че група тийнейджъри са били свидетели на излизане на гатор от река Бронкс. Но не се притеснявайте - шансовете, че в наши дни в канализацията на вашия град има плуващи зъбни влечуги, са нулеви.

4 Нийл Армстронг разбърква речта за кацане на Луната

космонавт

Shutterstock

Този ключов момент за цялото човечество, когато американците станаха първите хора, стъпвали Луната ? Да, разбира се, че беше по сценарий. Но цитатът, който всички знаем и обичаме, не е това, което астронавтът Нийл Армстронг трябваше да се върне по Земята. Всички знаем фразата като: „Една малка стъпка за човека, един гигантски скок за човечеството“. Но той трябваше да каже: „Една малка стъпка за да се човече, един гигантски скок за човечеството. ' Очевидно, след като прослуша записа на себе си, Армстронг призна до грешно изговаряне на реда.

5 Правителството, което краде мъртви деца за наука

атомна бомба II световна война

Shutterstock

Един вид. В суматохата на тестване след Втората световна война , след като САЩ хвърлиха първата атомна бомба в света, учените искаха да определят ефекта от ядрената радиация върху човешката плът. В поредица от тестове, известни като „Project Sunshine“, тестовите субекти бяха починали деца - по-специално мъртвородени бебета, чиито родители вероятно не са били уведомени за това как се експериментира върху телата на техните деца. Страшно и тъжно, но вярно.

6 Труп, гниещ водоснабдяването на хотела

душ слушалка

Shutterstock

Знаете ли как понякога водата в хотела ви има направо отвратителен вкус? Е, не е съвсем извън сферата на разума, че може да има мъртво тяло, плаващо във водопровода, което допринася за по-малко желания вкус. Поне това се случи в хотел в Лос Анджелис през 2013 г. След няколко дни гости, които се оплакваха от ужасна миризма, излъчвана всеки път, когато включиха душа - да не говорим за ужасния вкус, когато се опитаха да си измият зъбите - ръководството провери резервоар за вода на покрива на хотела и намери тялото на 21-годишен Елиса Лам плаващ вътре. Смята се, че тялото й е било в резервоара от две седмици.

7 убийци, влизащи в апартаменти през кабинетите за медицина

ацетаминофен и други бутилки с хапчета в аптечка

Shutterstock

Филмът на ужасите от 1992 г. Candyman включва сцена, в която главните герои научават, че убиец може да влиза в апартаменти през шкафове за лекарства - и очевидно това някога е било легитимен структурен недостатък в някои жилищни комплекси. Кабинетите за лекарства в съседните апартаменти в Чикаго бяха свързани с нестабилна преграда и действително убийство е извършено от престъпници, влизащи през тази слаба структура. А за още щури събития от реалния живот вижте Най-големите теории за конспирация в историята, които все още ни измъчват .

8 Мистериозен „наблюдател“, обитаващ новия дом на семейството

купчина писма

Shutterstock

Веднага след като семейство закупи мечтания си дом в Ню Джърси през 2014 г., стакер призовавайки себе си „Наблюдателят“ ги нахвърли с поредица от писма, твърдейки, наред с други неща, че собственото му семейство „наблюдава“ къщата от поколения насам. Писмата също така питаха кога семейството ще напълни къщата с „млада кръв“. Макар да не е ясно дали има истина за това, което е обосновано в писмата, беше достатъчно да изплаши родителите и трите им малки деца да се нанесат в къщата.

9 The Bogeyman Kidnapping Children

някой нахлува в къща

Shutterstock

Родителите често успокояват децата си, че Богименът не съществува, но на Стейтън Айлънд през 80-те години той беше твърде реален. „Кропси“ щял да влачи деца от леглата им, носейки кървава брадва в кривата на ръката си. В действителност легендите около Кропси най-вероятно могат да бъдат проследени до човек на име Андре Ранд . Ранд работи като портиер в държавното училище в Уилоубрук, специализирано в предоставянето на услуги за деца с увреждания. По-късно той беше заподозрян в отвличане на множество деца и официално признат за виновен за отвличане на две.

10 Градът под града

момче в подземен тунел

Shutterstock

Въпреки че конспиративните теории за подземния град под международното летище Денвър бяха напълно развенчани, друг от градовете на Америка (Лас Вегас) наистина има свой подземен град, но това е по-малко конспирация и повече усилия от страна на туристическата индустрия да поддържат „привлекателността“ на града. Със строгите ограничения на полицията, които пречат на бездомните хора да създадат лагер на ивицата във Вегас, това население се бори да намери къде да отиде и се озова в подземни канали на града .

11 Къщата в дъното на езерото

подземна езерна къща

Изображение чрез Wikimedia Commons

Почиването в мрачните дълбини на езерото Гарднър в Кънектикът е напълно непокътната къща, което много се потвърждава - от Хартфорд Курант , не по-малко. Предполага се, че къщата е потънала под повърхността, когато семейство се е опитало да я премести през замръзналото езеро в разгара на зимата от 19-ти век. Наистина зловещата част е, че и до днес рибарите съобщават, че са чували напрегнати музикални ноти, които бълбукат до повърхността на езерото, предполагаемо от пианото в салона. (Независимо дали тази част от историята е вярна или не, ние не можем да кажем.)

12 И Цял Град в дъното на езерото

дълбок подводен мариански изкоп

Shutterstock

Това не е Атлантида, но вероятно е толкова близо, колкото Америка ще стигне до Подводния град на мита. През 1940 г. цял (евакуиран) град в Джорджия е била целенасочено наводнена с вода, за да се построи това, което днес е известно като езерото Лание. Цялата общност, включително пистата, беше потопена от проекта за изграждане на езеро.

13 Студенти по медицина, разпознаващи труп

мъртво тяло

Shutterstock

Очевидно писмо до редактора на Вестник на Американската медицинска асоциация през 1982 г. документира как a студент от медицинско училище наскоро бе разпознала собствената си голяма леля сред труповете, които бяха дисектирани в един от нейните класове. За щастие тази ситуация изглежда не се случва много често.

14 „Жената в черно“, обитаваща юга

Жена в черен воал

Shutterstock

Ситуацията не е съвсем такава филм на ужасите страшен както подсказва името му. През 2014 г. жена, облечена в черно от главата до петите, включително заден черен воал и извиващи се черни одежди, беше забелязана да се разхожда по южните магистрали и се появиха редица слухове за това, което може да замисли. Истината беше, че жената, ветеран от американската армия, описва самоналоженото поклонение като нещо общо с нейната вяра и религия.

15 Човекът, който стана чифт обувки

голям нос Джордж

Изображение чрез Wikimedia Commons

Джордж Папагал , известен още като Големия нос Джордж, е обесен през 80-те години на ХХ век, тъй като е бил разярен престъпник със склонност към кражба на коне. Предполага се, че е назначен лекар да изследва мозъка на Джордж, за да изкорени причината за престъпната му дейност. И странно, той реши да използва кожата на Джордж за редица груби цели - включително да си направи нов чифт обувки. Днес, обувки са изложени в музея Carbon County в Монтана.

16 плъхове, живеещи в тоалетната

тоалетна с капак нагоре

Shutterstock

Бъдете честни, вероятно винаги сте криели малко таен страх от това, което може да ви дебне в тоалетната, докато се спускате на седалката, нали? И ако не сте, може да започнете да търсите, преди да седнете сега. Както е казано в епизод на NPR Този американски живот , мъж от Орегон се завърна от забавна вечер и искаше да направи бързо пътуване до банята, преди да пропълзи в леглото - но този план беше осуетен от космат жив гризач, който той намери в тоалетната, когато вдигна капака!

17 Хелоуински бонбони, обвързани с наркотици

бонбони за Хелоуин

Shutterstock

Препоръчително е родителите да проявят известна предпазливост и да проверят бонбоните на децата си след една вечер на трик или лечение —И с основателна причина. За съжаление е имало множество доклади на нищо неподозиращите деца, които се връщат вкъщи с малки торбички с кристален метамфетамин в торбичките си за лечение.

18 И без рецепта Медицината е обвързана с отрова

хапчета за хапчета

Shutterstock

Някога замисляли ли сте се дали лекарството, което приемате послушно, както е предписано, включва допълнителни съставки? Благодарение на съвременния устойчив на фалшифициране печат, можете да бъдете сигурни, че вашето лекарство е смесено точно както е поръчал лекарят. За съжаление, тази опаковка е разработена по някаква причина. През 1982 г. някой си е дошъл в главата да инжектира калиев цианид (смъртоносна отрова) в множество бутилки тиленол. След като няколко души загинаха в онова, което стана известно като Убийства с тиленол , Федералната администрация по лекарствата пристъпи към чинията и излезе с разпоредби, изискващи от всички производители на лекарства да произвеждат пломби, които не са защитени от фалшифициране.

19 Coca-Cola припомни плакат „Предполагащ“

знак за кока кола

Shutterstock

Да, содовата компания, която всички познават и обичат, е изпитала своя справедлив дял от проблемите с връзките с обществеността. Въпросният плакат беше достатъчно доброкачествен, поне в намерението на компанията. Издаден през 80-те години на миналия век като начин за популяризиране на новия дизайн на бутилката, плакатът носи лозунга „Feel the Curves!“ беше бързо припомнен, след като наблюдател с проницателни очи отбеляза неподходящо сексуален образ в едно от кубчетата лед.

20 Webster’s Dictionary допусна грешка

речник

Shutterstock

От 1934 до 1947 г. Merriam-Webster неволно включва запис за измислена дума: „dord“, определена като „плътност“. В крайна сметка грешката беше коригирана от разбъркан редактор, който я нарече „ призрачна дума . ' Хубаво е да се знае, че и един от най-авторитетните източници на английски език греши.

21 Джет-черните катерици на Средния Запад

черна катерица

Marc Steensma чрез Wikimedia Commons

Евентуалното притежание на тези катерици с тайнствени сили (подобни на черни котки на Хелоуин) остава спор, но съществуването на тези редки, струйни черни горски същества е неопровержимо. Тези черни катерици са ограничени до Средния Запад, концентрирани в особено големи клъстери в Мичиган. Историята продължава че гуруто на зърнени култури на Kellogg W.K. Kellogg внася черните катерици в опит да унищожи червените катерици, вид, който той отвращава.

22 Ескалатори, причиняващи вреди

ескалатор

Shutterstock

Така че може би не е точно възможно връзката ви да се хване в ескалатора и да ви засмуче изцяло под машината - признайте си, че сте имали този страх като дете. Но ескалаторите са по-опасни, отколкото бихте очаквали. Изследване, публикувано в списанието Уест Джем през 2013 г. съобщава, че САЩ преживяват приблизително 10 000 наранявания, свързани с ескалатори на аварийно ниво, всяка година. Не е изненадващо, че алкохолът обикновено играе голяма роля в тези инциденти. Така че, когато сте имали няколко, помислете дали да не изберете най-близкия асансьор.

23 Човекът, който падна през прозорец

небостъргач в Торонто смъртта на Гари Хой градски легенди

Shutterstock

Макар да съществуваше като градска легенда от известно време, тази история за адвокат, падащ през прозорец, за да докаже колко „нечуплива“ беше чашата в центъра на Торонто-Доминион, наистина е вярна. Както разказа Торонтоист , през юли 1993 г., Гари днес , съдружник в адвокатската кантора на Holden, Day, Wilson, се опитваше да докаже колко здрава е стъклото в сградата (на снимката по-горе) на група студенти.

Когато обаче се хвърли към прозореца с пълното си тегло, целият прозорец изскочи от рамката, пращайки Хой 24 истории до смъртта му. Технически стъклото не се счупи, но Хой не беше прав с твърдението, че може да издържи теглото на 160-килограмов мъж.

24 Човекът, създал летящ с балон стол за трева

лари Уолтърс летящ стол за трева градски легенди

Изображение чрез Wikimedia Commons

Докато летящият с балон летящ стол за трева е често срещан троп в карикатурите, той също има корени в действителността! Първият човек, който създаде летящ стол за трева, беше Лари Уолтърс , който направи самоделен дирижабъл, използвайки стол за трева и 45 метеорологични балона, пълни с хелий. Той тръгнал с това самоделно летящо превозно средство на 2 юли 1982 г. от Сан Педро, Калифорния, и летял през небето цели 45 минути, преди да се заплете в електропроводи и да се спусне на сигурно, според Нюйоркчанин . Тъй като неговата полууспешен полет , изплуваха многобройни имитатори, опитващи се да пресъздадат този исторически момент - и всички са имали еднакво количество неуспех.

25 Труп на реквизита се оказа истинско мъртво тяло

Елмър Маккърди мъртви тела градски легенди

Изображение чрез Wikimedia Commons

Въпреки че може да се чете като градска легенда, трупът на Elmer mccurdy , обирдник на банки и влакове в началото на 20-ти век, по някакъв начин се превърна в плашеща щампа на пътуващия карнавал и сайдшоу в продължение на повече от пет десетилетия. Това беше, докато мумифицираните му останки, използвани след това като страшен реквизит, бяха открити през 1976 г. в увеселителната зона The Pike в Лонг Бийч, Калифорния. Сега наречен 'Бандитът, който не би се отказал', останките на Маккърди най-накрая бяха изпратени до последното си място за почивка през 1977 г., на гробището Summit View в Гатри, Оклахома.

26 Случаят със случайната филмова звезда за възрастни

VHS стек от три ленти

Shutterstock

Ако някога сте били жител на Съвета Гроув, Канзас, вероятно сте запознати с градска легенда, която подробно описва случайните подвизи на градски шериф, който е направил вирусна еротична лента от ерата преди Интернет. Както се оказва, легендата всъщност проверява. Както съобщава ABC News , шерифът на Съвета Гроув, Канзас, случайно върна VHS - съдържащ интимни кадри от него и съпругата му - в местния магазин за видео наем. След приключването на редицата много хора из града скоро научиха най-интимните подробности от живота на местния шериф. Ами сега!

27 Тялото под леглото на хотела

жена, гледаща под леглото градски легенди

Shutterstock

Легендата разказва, че някои хора срещат мъртви тела под леглата на хотела си. Макар да звучи като история за детски огън, всъщност дузина плюс вестници съдържат подробни истории за това ужасно събитие - от двойка в Атлантик Сити, която спи на матрак, съдържащ мъртво тяло на гости в бюджетен мотел в Мемфис намиране на мъртвото тяло на Sony Millbrook , изчезнал човек, точно под леглото им.

28 Отшелникът на Мейн

над 40 къмпинг палатка през нощта градски легенди

Shutterstock

В продължение на 27 години гражданите и туристите в района на Северното езерце в Мейн се прибират у дома, за да открият мистериозно вещи - храна, дрехи, инструменти, тоалетни принадлежности - липсващи. И се роди градска легенда: В гората имаше отшелник.

След това, през 2013 г., легендата стана факт, когато един човек, Кристофър Найт , беше арестуван и резервиран по обвинение за грабеж. Според GQ , той извърши повече от три дузини обира годишно. Що се отнася до това как следователите са го обвързали с три десетилетия престъпление? Когато Найт беше попитан „колко дълго“ живее в гората, той направи пауза и отвърна, като попита кога е настъпил сривът на Чернобил. (Отговорът е 1986.)

29 В Югозапад има погребани извънземни

извънземна пощенска кутия в Невада, странни държавни забележителности

Алами

Въпреки високите приказки, които непрекъснато се вихрят Зона 51 на Невада , единственото извънземно присъствие на югозапад, което можем да потвърдим положително, е масовото „гробище“ за 1982 г. E.T. видео игра, E.T. Извънземното . Видеоиграта, базирана на едноименния филм на Дисни от 1982 г., беше посрещната с толкова широко разпространено предупреждение, че Atari реши буквално да погребе всички непродадени игри в пясъците на депо за отпадъци в Ню Мексико. Драматично много?

30 Лудият човек, който виси мъртви зайчета от мостове

Le Grand Bridge Iowa най-страховитите изоставени сгради

Изображение чрез Wikimedia Commons

Дори и да не сте жител на Вирджиния през 70-те години, когато това градска легенда се превърна в любима приказка сред деца и тийнейджъри, вероятно сте поне запознати с някои аспекти на историята. Както се казва в легендата, избягал пациент в психиатрична институция се е разхождал из провинцията на Вирджиния, убивайки зайци и окачвайки мъртвите им тела от мостове в района. И макар че точно тази история може да не се провери напълно, има съвсем реални съобщения за развълнуван луд мъж в района, който е бил видян от много хора през октомври 1970 г. Според свидетелите , той беше облечен в бял костюм и заешки уши, понякога дори пускаше брадвичка срещу коли, пълни с хора. А за още странни любопитни факти вижте Най-трудният за вярване факт за всяка държава .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации