30 най-забавни комедии за всички времена

Гледането на телевизия винаги ни е предоставяло начин да се отпуснем. Ситкомът е един от най-старите жанрове на телевизията и може би най-ефективният, когато става въпрос за избягване на стреса от ежедневието. Ситуационната комедия ни позволява да търгуваме в неприятностите си за хиджинките и забавленията на измислени герои, които обичаме. Защо да плачете за проблемите си, когато можете да се смеете на чужди? По-долу са 30-те най-добрите ситкоми от всички времена, които се открояват като най-забавния телевизор, който някога е украсявал нашите екрани.

какви държави е незаконно събирането на дъждовна вода

1 Зайнфелд (1989 до 1998)

В ролите на Сиенфелд най-забавните комедии

IMDB / West-Shapiro, Castle Rock Entertainment

Зайнфелд често е първото, което му идва на ум, когато човек мисли за най-забавните комедии, главно поради огромната си популярност. Известно наричано „шоуто за нищо“ Зайнфелд перфектно изпълнява целта на комедийния филм: да съживи състав от герои, който е достатъчно недостатъчен, за да се влюби публиката. И като се има предвид тази цел, това със сигурност е един от най-добрите ситкоми на всички времена.Джери, Джордж, Илейн и Крамер се оказват в ситуации, които всички разпознаваме и като нас се справят с тях без грация. Писането е рязко, сюжетните линии са свързани и конкретни, а изпълненията са брилянтни. Това е перфектна буря от комедия. И, както всяка друга перфектно изработена комедия, тя ни научи на страхотни неща житейски уроци по пътя.две Как се запознах с майка ви (2005 до 2014)

Как срещнах майка ти Най-забавните комедии

Както подсказва заглавието, Как се запознах с майка ви е преразказът как главният герой Тед Мосби се е срещнал с майката на децата си. Всеки епизод е история, която Тед разказва на децата си, като всички те водят до титулния момент на срещата с майка им. Устройството за рамкиране отличава това шоу от останалите и поддържа публиката да се връща, за да може и те да разберат как Тед се е запознал със съпругата си. Плюс това, хуморът в ХИМИМ е достатъчно остроумен, за да бъде едно от най-цитираните предавания, и достатъчно широк, за да бъде страхотно фоново шоу, което да хвърлите, докато правите други неща.В крайна сметка фактът, че това шоу успя да разтегне любовна история през девет забавни, качествени сезона, го прави един от най-добрите ситкоми на всички времена.

3 Свежият принц на Бел-Еър (1990 до 1996)

Свежият принц на Bel-Air Най-забавните комедии

Свежият принц на Бел-Еър обикновено се препраща към закачливата му тематична песен, но самото шоу беше просто брилянтно. Уил Смит играе като измислена версия на себе си, очарованието и всичко останало. Свежият принц на Бел-Еър беше един от малкото популярни ситкоми по това време, в който участваше афро-американско семейство и успя да го направи, без да се обляга твърде много на расови стереотипи. Това е щапелни от 90-те , и перфектно шоу за гледане на маратон в мързелива неделя.

4 Уил и Грейс (От 1998 до 2006 г. до днес)

Най-смешните комедии на Will & Grace

Един от класиците, Уил и Грейс също е забележително новаторски . Премиерата му беше през 1998 г. и беше едно от първите масови предавания с гей звезда. Уил не само е гей, но неговият герой не попада в предсказуеми, гей стереотипи. Двата поддържащи персонажа, Джак и Карън, са невероятно силни и носят повечето от шоутата скандално ухапващо комедийно облекчение. От миналия септември, Уил и Грейс е отново в ефир и не е загубил чара си след всичките тези години.5 Приятели (1994 до 2004)

Приятели Най-смешните ситкоми

Приятели е най-добрият сетком за добро усещане, лесен за гледане. Кой не обича да гледа как група от приятели преминават през възходи и падения, срещат се и се разделят и след това се срещат отново? Това шоу е безкрайно за гледане, идеално за дъждовен ден, когато искате да се почувствате носталгични. Приятели винаги ще бъде до вас .

6 Офиса (2005 до 2013)

Най-забавните ситкоми в Office

В момента изживяваме златната ера на телевизията и Офиса несъмнено помогна да се проправи път за тази епоха. Едно от първите популярни предавания, използващо мокументалния стил, Офиса е влязъл в историята като една от най-умните комедии на всички времена. Той има голям актьорски състав и въпреки това всеки герой е оформен и весело различен. Разбира се, шоуто започва да се разпада малко веднъж Стив Карел напуска през седмия сезон, но сезоните с него като водещ са достатъчно силни, за да превърнат това шоу в един от най-добрите ситкоми на всички времена.

7 Черен (2014 до днес)

Най-смешните ситкоми

Тази комедия с една камера е може би една от най-добрите комедии по телевизията днес. Честно казано, в днешно време ситкомите наблюдават спад в качеството, но Черен е изключение. Това е историята на нефункционално афро-американско семейство от горната средна класа, в което шегите са трогателни, а темите често са от културно значение. Това е светло място в днешния пренаситен телевизионен пазар.

8 Семейство Симпсън (2009 до 2015)

Екранна снимка на Симпсън

Нека си признаем: Омир, Мардж, Барт, Лиза и Маги са истинското първо семейство на Америка. Не можете да се превърнете в най-дълго излъчваното сценарийно шоу в историята на телевизията без удивителни смехове, остър културен коментар и наистина мили герои, издържали теста на времето.

9 Фрейзър (1993 до 2004)

Frasier Cast Най-смешните комедии

Тридесет и седем пъти носител на Еми, Фрезоване е един от най-аплодираните ситкоми някога. Шоуто беше спиноф на любимия Наздраве , и даде на хората това, което искаха: повече Келси Грамър . Грамър играе ролята на д-р Фрейзър Крейн, чийто брат, д-р Найлз Крейн, се влюбва в пазителката на баща си Дафни Муун. Найлс и Дафни споделят може би най-емблематичната връзка „ще-не-ще-те”, която обхваща седем сезона. Фрейзър е вечна класика, която зарадва публиката и критиците.

10 Развитие в застой (2003 до 2006 2013)

Арестувана разработка Изпълнява най-забавните комедии

Изпреварвайки времето си, Развитие в застой е може би най-умният и забавен ситком, правен някога. Бързото темпо, ефективното използване на разказа и интелигентните обратни обаждания го направиха различно от всичко останало по телевизията по това време. За съжаление публиката не беше съвсем готова за него гений . Шоуто беше отменено преждевременно само след три сезона.

Преимуществото на това е, че тъй като шоуто знаеше, че се отменя, отне повече творчески свободи в последния си сезон. Създател Мич Хурвиц знаеше, че няма какво да губи и направи каквото си иска през третия сезон. Последва оживление. В крайна сметка шоуто придоби култ след толкова съществен, че шоуто беше възродено от Netflix през 2013 г. В зависимост от това с кого разговаряте, рестартирането беше или успех, или разочарование.

единадесет Службата (UK версия AKA, „оригиналът“) (2001)

Най-забавните комедии на Office UK

Много хора спорят кое е по-смешно: британската версия на Офиса или американската версия на Офиса. Нашето мнение е, че и двамата са смешни по свой начин. Британската версия е страхотна, защото е толкова ... британска. Хуморът е толкова сух и мрачен, колкото бихте могли да се надявате. Това е само един сезон, тъй като британците са по-добри да приемат, когато шоуто е завършило. Лесно е да се напиете за кратък период от време и си заслужава часовника.

12 Скрабове (2001 до 2010)

Scrubs J.D. и Turk Funniest Sitcoms

Има много телевизионни драми, които се разиграват в болница, но Скрабове ни носи комедия в тези стени. Болниците са пълни със смърт и отчаяние и това да стане смешно не е никак лесен подвиг. Скрабове издърпва го и ни дава някои разкъсващи моменти по пътя. Той има много сърце, което е една от най-важните съставки в сериала. И за да сте сигурни, че не се чувства прекалено банално, Джон С. Макгинли характер, д-р Кокс, винаги е там, за да тормози всеки герой със своята брутална остроумие.

13 Златните момичета (1985 до 1992)

Най-забавните комедии на Златните момичета

Touchstone Television чрез YouTube

Златните момичета доказва на публиката, че нахалните баби са героите, които никога не сме знаели, че искаме. На хартия шоу за четири възрастни жени не звучи толкова вълнуващо. Но когато се играят от Бети Уайт , Беатрис Артур , Rue McClanahan , и Естел Гети , че всички промени. Има нещо неоспоримо забавно в гледането на стари жени да говорят на табу теми. Златните момичета е друга класика и бих бил трудно да намеря някой, който може да гледа епизод, без да напуква усмивка.

14. Модерно семейство (От 2009 до днес)

Модерно семейство Изпълнява най-забавните комедии

Едно от последните предавания, използващо мокаменталния стил по иновативен начин, Модерно семейство е толкова забавен, колкото и социално значим. Както подсказва заглавието, шоуто се съсредоточава върху герои, които не се вписват в конвенционалната форма на семейството. Между трите семейства в шоуто има осиновяване, повторен брак, гей бракове и много дисфункция. Освен весел, Модерно семейство също така демонстрира алтернативен начин на живот по начин, който насърчава основните аудитории да бъдат по-приемливи и толерантни към тези видове герои в реалния живот. Телевизията има силата да информира как мислят зрителите и Модерно семейство е едно от предаванията, което стъпва до плочата в това отношение.

петнадесет 3-та скала от слънцето (1996 до 2001)

3-ти рок от слънцето Най-забавните комедии

3-та скала от слънцето има по-абсурден сюжет от повечето ситкоми, което е част от това, което го прави толкова забавен. Предпоставката е, че група извънземни се изпращат на земята, маскирани като хора, за да преживеят и да докладват на своите. Голяма част от хумора идва от наблюдението на човечеството в цялата му нелепа, гнусна слава. Освен това има страхотен актьорски състав, включително Джон Литгоу , Кристен Джонстън , и бебе с лице Джоузеф Гордън-Левит .

16. 30 Рок (2006 до 2013)

30 Rock Tina Fey Най-забавните комедии

След като работи като главен писател в SNL, Тина Фей донесе своите таланти и опит от първа ръка в собствената си поредица, 30 Рок. Въз основа на времето й в SNL, 30 Rock е шоу в рамките на шоу. Писането на Фей е на място и тя необичаен хумор свети в този ситком, създаден за излъчване. 30 Рок има изискан актьорски състав, рязко писане на шеги, забързана енергия и перфектното количество абсурд - всичко това се събира в тази незабравима, много котируема комедия.

мечтае за бивша приятелка

17 Общност (2009 до 2015)

Най-забавните комедии в общността

Общност е ситком, който се подиграва с факта, че е ситком. Той е много самосъзнателен, често играе класически телевизионни тропи и клишета. Създадено от И Хармън , Общност обслужва публика, която се радва на мета хумор и е освежаваща промяна в темпото.

18. Всички в семейството (1971 до 1979)

Всичко в семейството Най-забавните комедии

Всички в семейството е забележителен с това, че е един от първите ситкоми, който използва своята платформа, за да говори по социални въпроси. Той се осмели да се заеме с теми, които преди това се смятаха за твърде противоречиви за телевизията. Въпроси като расизъм, аборт, изнасилване и хомосексуалност бяха повдигнати по комедиен начин, влияейки върху начина, по който другите комедии в този списък използват медията като начин да предизвикат важни разговори. Тъй като беше толкова изпреварил времето си, той попадна безопасно в нашия списък с най-добрите комедии някога.

19. Наздраве (1982 до 1993)

Наздраве Смешни комедии

Наздраве е едно от най-гледаните предавания за всички времена и това не е изненада. Това е страхотен ситком с проста предпоставка: група приятели се мотаят в бар, наречен Наздраве. В края на деня повечето хора искат да се чувстват сякаш принадлежат. Гледане Наздраве ви кара да се чувствате като там с актьорския състав, където всички знаят името ви. Кой не обича това?

двайсет Обичам Люси (1951 до 1957)

Обичам Люси Най-забавните комедии

Lucille Ball беше комедиен гений и това шоу служи като нейна сцена. Тя беше майстор на физическата комедия и представянето й като прекалено амбициозна жена, опитваща се да се справи в шоубизнеса, беше безупречно. Един от първите ситкоми, правени някога, той си остава и един от най-добрите ситкоми.

двадесет и едно Шоуто на Мери Тайлър Мур (1970 до 77)

Мери Тайлър Мур

Това беше първият по рода си ситком, воден изцяло от жена, и разказваше история за една-единствена жена на 30 години, която се опитва да се ориентира в света сама - и при нейните условия. Най-доброто от всичко: Шоуто, по същество комедия на работното място, разположено в местна телевизия, беше изключително весело.

22. Ограничете ентусиазма си (От 2000 до 2011 2017 до момента)

Ограничете вашия ентусиазъм Най-забавните комедии

Ако гледате как герои се хващат в неудобни ситуации, това ви се струва забавно Ограничете ентусиазма си е за теб, приятелю. Създател и звезда Лари Дейвид успява отново да изтъка комедийно злато за своя втори успешен ситком. Повечето от хумора произтичат от нещастни, социално неудобни затруднения, които са станали известни като „Лари Дейвид моменти“.

Актьорският състав е съставен от мрежата на забавните приятели на Дейвид и голяма част от диалога е импровизиран. Импровизацията създава удари, които не се чувстват твърде предсказуеми или формулирани. Винаги е удоволствие, когато шегата е изненада и това често се случва в Бордюр.

2. 3 Veep (2012 до днес)

Veep най-забавните комедии

Джулия Луи-Драйфус дава звездно представление като вицепрезидент Селина Майерс в тази политическа сатира. Политическият хумор - сега повече от всякога - може да се почувства недостатъчно, ако не се направи правилно. Veep успява да се пази от очевидни шеги и производни герои, докато се ориентира в света на политиката. Селина Майерс никога не разкрива своята партийна принадлежност, което позволява на шоуто да се подиграва на американската политика като цяло, вместо да се усъвършенства от едната страна. Това е интелигентен избор, който прави интересни коментари и достъпна комедия.

кратки чисти вицове на деня

24 Щастливи краища (2011 до 2013)

Happy Endings Най-забавните комедии

Предпоставката на Щастливи краища е просто: шест най-добри приятели се мотаят в Чикаго. Никога не е било толкова популярно и лично аз мисля, че е силно подценено. Сериалът беше отменен само след три сезона, точно когато започваше да се саморазбира. Предпоставката вероятно не се чувстваше вълнуваща по това време и беше твърде подобна на Приятели за харесване на хората. Това е справедливо, но самите герои са по-триизмерни от повечето ситкоми за група приятели. Много от шегите се поддават на остър наблюдателен хумор, най-вече за хаотичния свят на съвременното общество. Щастливи краища ви кара да се смеете, преди да ви накара да се замислите, но това прави и двете. За съжаление приключи твърде рано.

25 ИТ тълпата (2006 до 2013)

Най-смешните комедии на IT Crowd

търся си комедия на работното място с лесни шеги, които не се чувстват като баща ти ги е написал? ИТ тълпата ви е покрил. Шоуто не е много повече от забавни маниаци, в които влизат трима колеги, докато работят в ИТ отдела. Това е просто и въпреки че понякога може да успеете да отгатнете накъде води шегата, доставката обикновено го компенсира. Не ме разбирайте погрешно, писането не е лошо, просто не се опитвате да бъдете нещо повече от забавно. И понякога точно това искате от ситком. Плюс това и трите водещи имат уникални, различни взаимоотношения помежду си и това помага да се събере шоуто заедно.

26 Малкълм в средата (2000 до 2006)

Малкълм в средните забавни комедии

Като цяло, Малкълм в средата е супер солидна, но е и в този списък за перфектно изпълнения пилот. Комедийните пилоти са трудни, тъй като комедийните печалби обикновено разчитат на публиката да е запозната с героите и да знае как техните странности биха ги накарали да се чувстват в определени ситуации. Очевидно е, че тези моменти е трудно да се направят, когато публиката просто се запознава с персонажа. The Малкълм в средата пилотът прави всичко красиво. Героите и предпоставката се въвеждат бързо и ефективно и епизодът никога не забравя да бъде смешен. Няма да раздавам повече, ще трябва да го гледате сами.

27 Шоуто от 70-те (1998 до 2006)

Това 70

Както ситком, така и период, Шоуто от 70-те е наистина смешно, ако и вие, подобно на героите през повечето време, сте наистина високо. Има всичките ви обичайни тропи: приятен човек, горещото момиче, прекалено суровият татко, любимата майка, студентът по чуждестранна валута, който доставя еднолинейни с акцент и невероятно глупавият приятел, изигран от Аштън Къчър . Героите не са нещо ново, но сериалът предлага някои социални коментари, без да се чувства прекалено тежък или задвижван от дневния ред. В основата си Шоуто от 70-те е забавен, лесен за гледане ситком за група тийнейджъри, които правят тъпи, тийнейджърски неща и не успяват да се измъкнат. Мисля, че всички можем да се свържем и да намерим хумора в това.

28 M * A * S * H ​​( 1972 до 1983)

M * A * S * H ​​начални кредити изстрел

Помислете за това: M * A * S * H, сериалът за американско хирургично звено в Корейската война продължи три пъти по-дълго от самата война. Шоуто беше чисто комедийно злато, изпълнено с хумор на бесилото, ловък коментар и сексуално напрежение. Беше толкова добър - и толкова обичан - финалът му привлече 125 милиона зрители. За перспектива: Тази година Super Bowl едва разби 100 милиона зрители.

29 Винаги е слънчево във Филаделфия (От 2005 г. до днес)

То

Винаги е слънчево е уникален с това, че героите му имат нулеви изкупителни качества, но все пак са удоволствие за гледане. Създаването на ансамбъл от отвратителни идиоти е трудно да се направи, без да се изключи напълно аудиторията ви. Мак, Денис, Чарли, Ди и Франк са ужасно обидни, но тъй като писането е толкова внимателно и умно изработено, те не са неприятни. Той е подновен за четиринадесети сезон, което е изключително за ситком. Знаете, че шоуто има заслуги, когато може да задържи публиката да се върне, за да гледа петима ужасни хора, които казват и правят ужасни неща в продължение на четиринадесет сезона.

30 Прясно от лодката (2015 до днес)

Fresh Off the Boat Изпълняват най-забавните комедии

Прясно от лодката се чувства като традиционен ситком, който не е имал проблеми с адаптирането към съвременния вкус. Това е рибна вода, семейна комедия с актуален хумор и забързано писане на шеги. Това е и първият американски ситком, в който се играе азиатско-американско семейство. Броят на шеги на сцена са впечатляващи и те почти винаги кацат. Прясно от лодката е толкова забавно, колкото и умно, и толкова сърдечно, колкото и актуално.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации