25-те най-често грешно написани думи в Америка

В тази ера на автоматично коригиране и проверка на правописа е по-лесно от всякога да пишете нещата правилно. Но дори и с най-модерните технологии на наше разположение, все още има такива шепа думи че ние постоянно грешим правопис. И така, кои виждат най-последователните правописни нарушения? Консултирахме се с редица ресурси, включително Merriam-Webster, Google и Oxford English Corpus (електронна колекция от над 2 милиарда думи, които авторите на Оксфордския английски речник използват, за да видят как хората използват езика). Заедно те ни помогнаха да го ограничим до списък с 25-те най-често грешно написани думи на английски език. И за повече правописни грешки вижте тези 33 Имена на знаменитости, които винаги грешите .1 Настаняване

Пране в пералня и кошница на закрито - Изображение

ShutterstockНастаняванията, независимо дали се отнасят за място, където сте отседнали за почивка, или място, в което сте живели от години, са по-добри, когато са щедри. Но ние сме склонни да пестим, когато изписваме думата, като й даваме само едно „m“, когато се предполага, че има две. TheОксфордски английски корпусизброява „настаняване“ като един от неговите най-грешно написани думи . И за по-често срещани думи, за които може да се объркате, изучете тези 50 думи, които чувате всеки ден, но не знаете какво означават те .2 Връзкаръкостискане Най-умните мъже напред

Shutterstock

Това второ „i“ отблъсква всички, печелейки „връзка“ най-добър резултат за правописна трудност в Merriam-Webster’sПравопис, аигра, която тества дали читателите могат правопис на често объркани думи . Той също така спечели място в списъка на Оксфорд с най-често изписваните думи.

3 LollipopБлизалки на оранжев фон Храни, лоши за кучета

Shutterstock

Всеки от нас има свой собствен начин на ядене на тези сладки лакомства - независимо дали е смучене върху него, облизване или набиване. Но има само един начин да го напишете правилно и това е с „i“, а не с „y“. Оксфорд изброява това като друга една от най-често грешно изписваните думи.

4 Красива

Страничен изглед на жена, която разглежда лицето си в огледалото в банята у дома

iStock

Всички тези гласни отпред наистина ни отблъскват. Според списъка на Google Trends с най-грешно написани думи от държавата , опитите ни да изписваме „красиво“ могат да станат доста грозни.„Красива“ оглавява списъка с трудни за изписване думи в огромен 11 състояния, най-много от всяка дума в списъка. И за някои думи, които взехме назаем от цял ​​свят, ето 35 Често използвани думи, които напълно откраднахме от други езици .

5 Утре

страница на календара, обръщащ се лист отблизо

Shutterstock

В списъка на Google Trends това беше най-грешно написаната дума в Монтана. И според Оксфордския английски корпус, „утре“ е дума, с която повечето от нас изглежда се борят. Смесваме се и удвояваме „m“ вместо „r“.

6 Кой

инсулт симптом

Shutterstock

За да бъдем честни, този непременно ще предизвика объркване, благодарение на своите хомофони. Има Хелоуин тип „вещица“ и годни за консумация „сандвич“. Склонността ни към неправилно изписване на прилагателно-местоиметелния хибрид „което“ му спечели място в списъка с често грешно изписвани думи в Оксфорд. И за по-забавно съдържание, доставено директно във входящата ви поща, регистрирайте се за ежедневния ни бюлетин .

7 Непредвидено

жена трие очите ощипвам здраве над 40

Shutterstock / Syda Productions

Може да не сте виждали това да дойде, но „непредвидено“ попадна в списъка на Оксфорд, поради факта, че имаме навика да изпуснем първото „e“ от думата.

мечтае за известни личности

8 Идиосинкразия

Замисленият човек мисли {приоритети след 50}

Shutterstock

Това е още едно от играта Spell It на Merriam-Webster. Най-често срещаният начин да объркваме „идиосинкразията“ е чрез размяна на предпоследното „s“ с „c“.

9 Припомняне

Фоторамка с безценно изображение

Shutterstock

Ето още една трудна за изписване дума, според Merriam-Webster, благодарение на комбинацията от „s“ и „c“ в края. И ако ви се иска да си спомняте, Това е най-тръбната жаргонна дума всяка година от 1940 г. до днес .

10 За съжаление

жена, облечена в бяла тениска, чувства се виновна, объркана, прави безпомощен жест с ръце, с изражение на Опа на лицето. Човешки емоции и чувства, математически шеги

Shutterstock

За съжаление сме склонни да забравяме, че в тази дума има „д“. Той е в списъка с най-грешно написани думи в Оксфорд.

11 отсреща

старият северен мост в съгласие

Shutterstock

Обичаме да добавяме допълнително „в“ към тази дума. Този навик му помогна да спечели място в списъка с чести грешки на Оксфорд.

12 Агресия

ядосан

Shutterstock

Оказва се, че не сме толкова агресивни с буквата „g“, колкото би трябвало да бъдем, когато става въпрос за изписване на „агресия“.Тук имаме обратния проблем, отколкото при „напречно“, като изпускаме една от първите си съгласни.

13 Не забравяйте

по-добър родител над 40 {приоритети след 50}

Shutterstock

Не забравяйте, че тази дума има „mem“ в средата си. Изглежда, че предпочитаме кратки спомени, като подреждаме думата на просто „помни“ или „помни“, когато я въвеждате. Оксфорд го изброява сред най-грешно написаните думи в английския език.

14 Обсада

Войник във фатиги

Shutterstock

Всякакви Стивън Сийгъл фен трябва да знае как се пише това, но Под обсада просто няма следното, което някога е имало.За нас стана обичайно да сменяме „i“ и „e“, което превърна „обсадата“ в една от най-често изписваните думи в Оксфорд.

15 Supersede

Президентска инаугурация на Обама Легос

Shutterstock

Разбираемо е, че дума, която се отнася до динамиката на мощността, би ни накарала да искаме да включим думата „cede“ - като в, да се откажа - но не е изписано „supersede“.Трудността ни да го направим прави накара Оксфордския английски корпус да го посочи като една от най-често грешно изписваните думи.

16 Татуировка

Татуировки, скандални, жени с татуировки

Shutterstock

Може би трябва постоянно да пишем по телата си, че „татуировката“ има второ „т“. Това е една от най-грешно написаните думи на английски, според Оксфорд.

17 Правителство

Shutterstock

Задачата на правителството е да управлява, а не да „управлява“, но ние имаме навика да забравяме това, често го изписвайки погрешно „правителство“, според Оксфорд.

18 Същност

двойка, разговаряща на първа среща помежду си

Shutterstock

Това е едно от тези думи, които чувате много , но може да не записва толкова често, така че е лесно да чуете „jist“. В крайна сметка всеки, който е обсъждал подходящ начин за произнасяне „.gif файл“ може да оцени хитростта на предизвикателството за произношение „j“ / „g“.Оксфорд го посочва като една от най-предизвикателните думи за изписване.

19 Разни

Работно бюро с произволни предмети

Shutterstock

Не е чудно защо сме склонни да съкращаваме това до „различно“. винаги когато можем - това е трудно да се напише правилно. Всъщност това е едно от най-трудните за заклинания в теста Merriam-Webster Spell It. Склонни сме да добавяме „s“, които не трябва да има, или да изпускаме „l“, които трябва.

20 Поява

приятели в чата на коктейл на покрива

Shutterstock

Това е перфектната буря от правописните капани. Има двете двойки двойни букви и предпоследното „е“ Изглежда като това трябва да е „а“, в зависимост от това как сте произнесете думата .

21 Очевидно

възрастни хора, които говорят лъжи над 40

Shutterstock

Очевидно всички ние се нуждаем от урок как да пишем „очевидно“ - тоест с „ent“, а не „мравка“. Оксфордският английски корпус изброява това в своето обобщение на често грешно написани думи.

22 Календар

куп празни календари

Shutterstock

С „календар“ имаме обратния проблем, който имаме с „очевидно“ - смяна на „д“ за окончателното „а“ и завършване с „каландър“, според Оксфорд.

23 Независим

40 неща, които знаят само жени над 40 години

Shutterstock

Тази дума няма нищо общо с „висулка“, която ще носите на врата си, но ние сме склонни да изключим буквата „e“ в края на думата за „а“.

24 Постоянни

Момък казва на жена сирене

Shutterstock

Ако продължите, ще можете да овладеете правописа на тази често грешно написана дума. Подобно на „независим“, ние имаме навика да поставяме „а“ там, където принадлежи последното „е“, правейки това една от думите, които често бием, за Оксфорд.

25 Пропаганда

изкачване на флаери, често грешни думи

Shutterstock

Обичаме да изписваме тази „пропоганда“, според Оксфорд, която изброява думата сред най-грешно написаните.

Популярни Публикации