50 думи, които чувате всеки ден, но не знаете какво означават те

Никой не знае със сигурност колко думите са на английски език , но със сигурност има някои, които чувате по-често от други. Освен ако не сте запомнили речника, обаче, има много ежедневни думи, за които все още не сте съвсем сигурни. Въпреки че не можем да покрием всички основи, можем поне да ви помогнем да натрупате речника си. Ето 50 често срещани думи, които чувате през цялото време, но може да не сте сигурни в точното значение. А за ежедневни думи с изненадващ произход, вижте тези 35 Често използвани думи, които напълно откраднахме от други езици .1 Макар и

объркана жена твърди думи за произнасяне

Shutterstock

Как сте го чували: „Филето миньон беше вкусно, макар и доста скъпо. 'Какво означава: Това е просто по-красив начин да се каже 'макар че.' И за повече думи, за да ви звучи умно, научете ги 50 превъзходни синоними, които можете да използвате за ежедневни думи .2 Успокойте

безумни факти за тялото

ShutterstockКак сте го чували: „Създадохме мили нови велосипедни алеи до успокои колоездачни активисти. '

Какво означава: Да се успокойте група или индивид като се съгласи с техните искания. Алтернативно, „успокояване“ може да означава „да засищам“, както в „Добър стек би успокоил глада ми“ (макар честно казано, ще звучите малко претенциозно, ако го използвате по този начин).

3 Произволно

разхвърлян рафт за книги, думи, които не

ShutterstockКак сте го чували: „Рафтовете му са подредени напълно произволен начин. '

Какво означава: Случайни, непостоянни, непредсказуеми, не се основава на кохерентна логика каквото и да било. И за някои по-скорошни езикови допълнения, ето 40 думи, които не са съществували преди 40 години .

4 Свети

Защо се прозяваш

Shutterstock

Как сте го чували: ' Друг зомби филм ?! Тези филми са така свети . '

Какво означава: Понякога хората използват „банално“, за да означават „скучно“, но е малко по-сложно от това. „Банално“ означава, че нещо - да речем, филм или телевизионно предаване - е така невдъхновен и производен че дори да не сте го виждали досега, ще се почувствате като вече.

5 Озадачен

жена, облечена в бяла тениска, чувства се виновна, объркана, прави безпомощен жест с ръце, с изражение на Упс на лицето си. Човешки емоции и чувства, математически шеги

Shutterstock

Как сте го чували: 'ДА СЕ озадачен изражението му дойде на лицето му, когато попитах дали знае какво означава „банално“.

мечта в черно и бяло

Какво означава: Не, това не е изискан начин да се каже „развеселен“. Това означава озадачен, объркан или объркан . А за думи, които може да казвате погрешно, открийте 23 думи, от които се нуждаете, за да спрете погрешното произнасяне .

6 Бенчмарк

бенчмарк измерване, думи, които не

Shutterstock

Как сте го чували: „Да видим дали тя може да удари еталон вкара в тетрис ! '

Какво означава: The стандарт, спрямо който се сравняват други , измерени или оценени.

7 Откровеност

Чернокожи мъж на средна възраст разговаря с по-възрастна бяла жена по време на интервю, етикет над 40

Shutterstock

Как сте го чували: 'Обичам Киану Риивс заради неговия екран извън екрана откровеност . Освежаващо идва от толкова популярен човек! '

Какво означава: Дълбоко истински, честен характер .

8 Хронична

мъж с болки в гърба, здравословни въпроси след 40

Shutterstock

Как сте го чували: „Страдам от хронична болки в кръста.'

Какво означава: В контекста може да си помислите, че „хронично“ означава тежко. Но в действителност това означава, че нещо - обикновено заболяване или състояние - се повтаря . А за думи, които звучат различно в зависимост от това къде се намирате, вижте тези 50 думи, които хората произнасят по различен начин в цяла Америка .

9 Измислен

старец, който слуша музика, неща, които казват възрастните хора

Shutterstock

Как сте го чували: „Аз обичани първият й албум, но вторият й просто се чувства така измислен . '

Какво означава: Фони, фалшив, тотален бутафор. Обикновено се използва „измислен“ опишете творчески израз като принуден .

10 Разговорно

две жени говорят

Shutterstock

Как сте го чували: „Тези 50 думи обикновено се чуват в разговорен език. '

Какво означава: 'Разговорно' се отнася до език, който се използва по обикновен или неформален начин , а не официално. Например повечето хора наричат ​​третия понеделник през февруари (американски празник) с разговорния му термин „Президентски ден“, когато всъщност все още е официално озаглавен „Рожден ден на Вашингтон“. („Разговорно“ може да означава просто „разговорно“.) А за по-забавно съдържание, доставено директно във входящата ви поща, запишете се за ежедневния ни бюлетин .

11 Принуден

Мъжът псува под клетва {Език на тялото}

Shutterstock

Как сте го чували: „След като положа клетва, ще бъда принуден да кажа истината, цялата истина и нищо друго освен истината. '

Какво означава: Да бъдеш принуден да направиш нещо , независимо дали искате или не. Често хората злоупотребяват с тази дума, за да означават, че „се чувстват силно“ за нещо.

12 Загадка

Man Thinking {Brain Games}

Shutterstock

Как сте го чували: „До следващата бензиностанция са 20 мили, но в резервоара ни остават само 15 мили. Това е доста загадка ние сме вътре! '

Какво означава: „Загадка“ се използва за описание на a объркващ или труден проблем , въпрос или загадка - по-често това е нещо като уловка-22.

13 Преференциално

ученик и учител говори

Shutterstock

Как сте го чували: „Студентът показа a деферентен отношение към учителя си. '

Какво означава: „Deferential“ е прилагателно, което означава „ проявяване или изразяване на уважение , 'особено по отношение на началник или старши. Много хора обаче са склонни да бъркат тази дума със сходно звучащо прилагателно „диференциал“, което се използва за описване на разликата между две или повече неща. Уверете се, че сте проверили автоматичното си коригиране за това, докато думите може да изглеждат подобни, значенията им нямат нищо общо .

14 Култ

Група фенове

Shutterstock / Jacob Lund

Как сте го чували: ' Rocky Horror Picture Show е култ класически. '

Какво означава: Както в „култов последовател“ или „култов фаворит“, думата се отнася до филм, книга, група, телевизионно предаване, видеоигра или друга форма на медия, която има малка, но изключително страстна фенска база . Хората обаче често злоупотребяват с него, за да се позовават на проект с масивна, страстна фенска база Междузвездни войни или Игра на тронове . (Нито са „култови“ класики, хора.)

15 Дилема

жена, изправена пред дилема на две неща

Shutterstock

Как сте го чували: „Когато й предложиха голяма промоция в настоящата й компания и изцяло нова работа другаде, Кейт беше изправена пред доста дилема . '

Какво означава: Докато често се използва неправилно за описание всякакви проблем, правилното използване на думата се отнася до труден проблем, който предлага две (обикновено и двете неблагоприятни) възможности за резултат. В крайна сметка префиксът „di“ буквално означава „две“.

16 Дистопия

тъмна уличка без никой там, 1984 факти

Shutterstock

Как сте го чували: „Светът е толкова несправедлив, че ме кара да се чувствам сякаш живеем в някакъв вид дистопия . '

Какво означава: „Дистопия“ е състояние или общество с голяма несправедливост и страдание . Като цяло се появява във футуристични научно-фантастични романи, като Игрите на глада и 1984 г. .

17 Възхитително

жена ядосана с помощта на компютър

Shutterstock

Как сте го чували: „Хайде, това е възмутително грешка. '

Какво означава: В днешното общество „грубо“ означава нещо изключително лошо или шокиращо . Преди означава пълна противоположност —Позовавайки се на нещо, което беше забележително по добър начин. Хората обаче започнаха да използват думата иронично толкова често, че нейното значение започна да придобива отрицателен оттенък.

18 Озаглавен

мъж, шофиращ луксозна скъпа спортна кола

Shutterstock

Как сте го чували: „Тя е хилядолетие, така че е много озаглавен . '

Какво означава: Да имаш или да вярваш, че има, правото на нещо . Хората използват „право“ да означават „привилегирован“ и това е точно. Но те го използват и когато трябва просто да използват думата „озаглавен“, за да опишат името на телевизионен сериал, заглавие на подкаст и т.н. - както в седмия Междузвездни войни филмът е озаглавен Силата се пробужда , без право Силата се пробужда .

19 Емпатичен

Прегръдки и плач на жени {Предимства на плача}

Shutterstock

невероятни факти, които да ви поразят

Как сте го чували: 'Аз съм съпричастен на това, което тя преживява. '

Какво означава: „Емпатия“ и „съчувствие“ често се свързват, когато всъщност са различни. Да „съчувствам“ означава да изпитвайте съжаление или тъга към чуждото преживяване . Но „съпричастност“ означава да разбират през какво преминават на лично ниво.

20 Епитом

думата олицетворение, жена мисли

Shutterstock

Как сте го чували: - Тя беше въплъщение на елегантност и изящество. '

Какво означава: „Epitome“ се дефинира като „a типичен или идеален пример от тип или качество - което означава, че е най-добрата илюстрация на думата, която го следва.

21 Експоненциално

експоненциално нарастващо чертане на линия

Shutterstock

Как сте го чували: „Моето отношение към теб е експоненциално повишаване на.'

Какво означава: Издигнат от математика, „експоненциален“ се отнася до нещо, което продължава растат с все по-бързи темпове .

22 Екзистенциални

стара притеснена жена, седнала на дивана, самотни хора

Shutterstock

Как сте го чували: „Имам екзистенциален криза '.

Какво означава: Това просто означава „на, свързано с или утвърждаващо съществуването . ' Често се използва от философски настроени индивиди, за да покаже, че имат проблем с нещо на теоретично ниво.

23 Изящно

жена мисли, всеки ден думи

Shutterstock

Как сте го чували: - Имах предвид това нахално . '

Какво означава: Това означава да третирайте важен проблем по-леко или хумористично . Това често се означава по негативен начин, тъй като показва, че въпросът изисква по-голямо ниво на сериозност.

24 случайно

Среща на приятели на улицата

Shutterstock / Monkey Business Images

най -доброто хитово чудо на всички времена

Как сте го чували: „Как случайно за нас беше да се срещнем така на улицата! '

Какво означава: Хората често мислят, че „случайно“ означава „късметлия“ поради сходството му с думата „богатство“. Но всъщност просто означава „Случайно“ и може да се използва по положителен или отрицателен начин.

25 Горещ бутон

мъж, който крещи на жена, неща, които никога не трябва да казвате на половинката си

Shutterstock

Как сте го чували: 'Това е горещ бутон проблем.'

Какво означава: Това често се използва за обозначаване на сценарии, които са силно политически или емоционално натоварени. „Проблем с горещи бутони“ има тенденция вдъхновяват силни емоции от двете страни .

26 Импийч

никога не казвайте това на работа {приоритети след 50}

Shutterstock

Как сте го чували: „Ще отидем ли импийчмънт Президентът?'

Какво означава: На теория „импийч“ означава „ хвърля съмнение върху ”Някой или нещо, но ние почти винаги го използваме в практическия му смисъл: да отстраним някого от избрана длъжност.

27 Несъвместимо

пъзел, който не се побира, всеки ден думи

Shutterstock

Как сте го чували: „Северната и южната част на града са напълно несъвместимо . '

Какво означава: Липсва хармония , или несъвместима със себе си.

28 Запалим

странни коледни традиции

Shutterstock

Как сте го чували: - По-добре не поставяйте тази пластмасова чаша близо до открития пламък. Това е силно запалим . '

Какво означава: Въпреки че може би сте си представяли друго, тази дума не означава „неспособен да се запали“. За разлика от „озадачен“ и „развеселен“, това е случай, когато две думи с различни префикси направете означава същото. Както „запалим“, така и „запалим“ се отнасят нещо, което може да се запали .

29 Скандален

човече

Shutterstock

Как сте го чували: ' Джон Макенроу е скандален за агресивното му поведение на тенис корта. '

Какво означава: 'Позорно' означава прословуто, както в добре познат по лоша причина . Хората обаче са склонни да го използват по същия начин, както правят думата „известен“, което е неправилно.

30 Иронично

Отблизо на светлините на полицейските коли през деня, неща, които не трябва

Shutterstock

Как сте го чували: „Как иронично че полицейски служител извън служба е прегазил някого с автомобила му. '

Какво означава: Поради Alanis Morissette’s Хитова песен от 1995 г. „Ironic“, хората предполагат, че тази дума описва нещастна ситуация. Но то просто се отнася до нещо, което се случва по обратния начин от това, което се очаква .

31 жаргон

Shutterstock

Как сте го чували: „Моят лекар използваше толкова много лекарства жаргон , Едва ли го разбрах. ”

Какво означава: The думи и фрази, използвани от членовете на определена професия които са трудни за разбиране от външни лица. Така че, ако искате да запазите речта си проста и достъпна, трябва да избягвате жаргона на всяка цена.

32 Буквално

Азиатски мъж седи в леглото късно през нощта с чиния с юфка, здравословни въпроси след 40

Shutterstock

Как сте го чували: „В Ню Йорк можете да поръчате храна буквално точно до вашата врата в 3 часа сутринта. '

Какво означава: В буквален начин или смисъл „Точно“ или „точно“ са синоними. Хората обаче са склонни да го използват, за да означават „преносно“, когато всъщност това е буквално точно обратното на неговото значение.

33 Смекчаване

жена с ръце на главата мислене или с главоболие всеки ден думи

Shutterstock

Как сте го чували: „Лекарят ми даде няколко болкоуспокояващи, за да помогна смекчаване главоболието ми. '

Какво означава: Да се намалете силата или интензивността на нещо , често по отношение на грубостта, скръбта, болката или риска.

34 Ход

объркана жена мисли, всеки ден думи

Shutterstock

Как сте го чували: „В нейната история няма дори малко на истината. '

Какво означава: ДА СЕ малко количество .

35 Спорен

мъж, който се кара с приятел или приятел, неща, които никога не бива да казвате на половинката си

Shutterstock

Как сте го чували: „Това е напълно спорен точка.'

Какво означава: Подлежи на дебат , спор или несигурност и обикновено непризнаване на окончателно решение.

36 Безброй

работници на мозъчна атака, думи всеки ден

Shutterstock

Как сте го чували: - Джак имаше безброй на идеи, които той представи на срещата. '

съпругът ми ме напусна по време на бременност

Какво означава: Безброй или изключително много на брой .

37 Гадене

Млада азиатска жена, която държи носа си заради лоша миризма на розов фон - Изображение

Shutterstock

Как сте го чували: „Трябва да изнеса боклука - тази миризма е гадене . '

Какво означава: Предизвиква гадене. Това е прилагателно, използвано за описание нещо, от което се разболявате , не е начин да се каже, че се чувствате зле. Ако кажете, че ви е гадно, разболявате някой друг - и това вероятно не е това, което имате предвид. Думата, която търсите, е „гадене“, както е на път да повърнете.

38 Нюанс

човек, който мисли в офиса {приоритети след 50}

Shutterstock

Как сте го чували: „Репортерът наистина улови нюанс от нейната история. '

Какво означава: ДА СЕ фино качество , разграничение или вариация.

39 Парадокс

объркана възрастна жена, всеки ден думи

Shutterstock

Как сте го чували: 'Това е парадокс че понякога трябва да си жесток, за да бъдеш мил.

Какво означава: ДА СЕ твърдение, което на пръв поглед е противоречиво но в действителност изразява възможна истина, тя може да се отнася и за човек, ситуация, действие или нещо, което има противоречиви качества.

40 Склонност

американска митническа офанзива в други страни

Shutterstock

Как сте го чували: 'Той има склонност за падане по лоши момчета. '

Какво означава: ДА СЕ силна тенденция към нещо , или да покаже обичайно харесване към нещо.

41 Перфектно

Жена, прозяваща се на лаптоп

Shutterstock / interstid

Как сте го чували: - Тя завърши заданието в a перфункционален начин. '

Какво означава: Ако правите нещо по перфектен начин, това означава, че го правите по рутинен или механичен начин липсва известен ентусиазъм или интерес в конкретната дейност. (Хей, поне ще го свършиш навреме!)

42 Преглед

Разстроен човек, който чете новини, чувствителен

Shutterstock

Как сте го чували: „Аз разгледан статията, която ми изпратихте, но не съм съгласен с този аргумент за здравеопазването. '

Какво означава: Понякога хората мислят, че „преглед“ означава „обезмаслено“. Не е така. Това всъщност означава да прочетете внимателно или разгледайте надълго и нашироко .

43 Плетора

жена, обмисляща думата изобилие, всеки ден думи

Shutterstock

какво означава символ на риба

Как сте го чували: „The изобилие на сайтовете за запознанства там го прави толкова предизвикателно да знаеш откъде да започнеш. '

Какво означава: Въпреки че „изобилието“ често се злоупотребява като „много“ нещо по благоприятен начин, това означава „ твърде много ”На нещо ... по неблагоприятен начин.

44 Остаряло

мина в Обединеното кралство Южен Уелс, 1984 г.

Shutterstock

Как сте го чували: „В щата Западна Вирджиния добивът на въглища на практика се е превърнал в остаряла индустрия. '

Какво означава: „Остаряло“ е прилагателно за нещо, което вече не е актуално .

45 Оксиморон

Раздразнен работник на телефона си

Shutterstock

Как сте го чували: „Някои биха казали, че„ оглушителна тишина “е оксимотрон . '

Какво означава: 'Оксиморонът' е комбинация от противоречиви или несъвместими (помните ли това?) думи като „жестока доброта“ и „тежка лекота“.

46 Излишно

Жена, търкаляща очи по телефона, работеща майка

Shutterstock

Как сте го чували: „Не е нужно да наричате кръговете„ кръгли “. Това е излишен . '

Какво означава: Хората приемат, че „излишен“ означава „повтарящ се“, но всъщност се отнася до a дума или фраза, която не добавя нищо към разговора - защото тази точка вече е изложена по друг начин.

47 Силна

обяснявайте нещо между колегите си, всеки ден

Shutterstock

Как сте го чували: - Бързо посочи силен разлики между нашата кариера. '

Какво означава: Най-честата употреба на 'категоричен' - извън Игра на тронове , тоест - е просто ' рязко очертани . ' Въпреки че може да означава и „безплоден“, „чист“, „здрав“ или „строго съответстващ“.

48 Травестия

човек ядосан на лаптоп

Shutterstock

Как сте го чували: „Това решение беше пародия . '

Какво означава: Хората често използват „пародия“ и „трагедия“ взаимозаменяемо, но „пародия“ всъщност означава „унизен, изкривен или грубо по-лоша имитация от нещо друго.

49 Умами

празна чиния с лъжица, всеки ден думи

Shutterstock

Как сте го чували: „Това говеждо яхния просто ви поразява с толкова вкусно умами . '

Какво означава: 'Umami' е един от основните вкусове (другите са сладост, киселост, горчивина и соленост). По същество е синоним на думата чубрица.

50 Народен език

Shutterstock

Как сте го чували: „Ако знаете дефиницията на всяка дума от този списък, тогава трябва да имате впечатляващо разбиране за английския народен език . '

Какво означава: Ако сте набрали езика на вашата страна, вероятно сте запознати с народния език на страната или общ език .

Популярни Публикации