20 тайни трикове на Google, които абсолютно ще променят живота ви

Никой от нас не можеше да живее без Google. В крайна сметка мощната търсачка ни помага резервирайте нашите полети , намерете упътвания и определете кои местни ресторанти са достойни за нашия бизнес. Но както всеки, който някога е щракнал след трета страница от резултатите от търсенето си, знае, че Google не винаги удря ноктите. За щастие, тези малко известни трикове на Google напълно ще променят начина ви на търсене и ще гарантират, че всеки път получавате най-добрите резултати. И за повече начини да разширите знанията си за търсене, разгледайте 15 неща, които не знаете за Google .1 Стеснете търсенето си по уебсайт.

търсене в сайта на Google - трикове в google

Може да е толкова разочароващо, когато знаете, че току-що сте прочели статия на определен сайт, но не можете да я намерите никъде. За щастие можете да стесните нещата с Google. Просто напишете „site:“, последвано от името на уебсайта преди думата за търсене. Например „site: bestlifeonline.com google трикове“ ще изведе тази статия.

2 ... Или по тип уебсайт.

търсене на авторитет в Google - трикове в Google

Невярна информация е навсякъде в интернет. Но ограничаването до сайтове .gov или .org може да ви помогне да насочите към информация, която всъщност е била проверена от факти. Използвайте същия трик на Google „site:“, както по-горе, но този път просто напишете разширението на URL адреса. Работи и за университетски сайтове. Така че, можете да опитате „site: .edu football“, за да изведете само игри в колежа.3 Разберете подробностите за предстоящите полети и резервации за вечеря.

търсене на резервации в google - трикове в google

Може да е разочароващо да сканирате имейлите си, когато се опитвате да намерите информация за полета си или резервация за вечеря. За щастие има бърз и лесен хак на Google, който ще извлече всички подробности, от които се нуждаете. Ако използвате Gmail и сте влезли, просто въведете „моите резервации“ в Google и търсачката ще извади кутия с всички предстоящи дати на полета ви и резервации в ресторанти. Това е един от най-лесните и практични трикове на Google! Но ако търсите в сайта собственото си име, ще искате да прочетете 17 неща, които трябва да знаете, преди да се погуглите .бракът ми приключи и не знам какво да правя

4 Попълнете липсващата информация със звездичка.

търсене на въпроси с Google - трикове в Google

Вероятно вече знаете, че въвеждането на кавички около думите за търсене ще ограничи уеб резултатите до страници с точно тази формулировка. Сега е време да направим този трик на Google още една стъпка напред. Въвеждането на звездичка в кавичките по същество дава на Google въпрос за попълване на празно място. Например напишете: „* процента от американците са вегани“, запазвайки кавичките около него. Ще получите само отговора, който търсите, без разсейване.5 Пазете резултатите, които не искате да виждате.

търсене на рецепти в google - трикове в google

Ако има нещо, което знаеш, че си не търсите от Google, използвайте знака минус, последван от думата, която не искате да включите. Опитайте „рецепта за сандвич -майонеза“, за да премахнете резултатите, които не ви интересуват.

6 Намерете сайтове като вашите любими.

търсене, свързано с google - трикове с google

Ако някога започнете да се отегчавате от любимите си уебсайтове или онлайн магазини, използвайте този трик на Google, за да намерите ново решение. Въведете, да речем, „свързано: reddit.com“, за да намерите други дестинации, които провалят скуката. И ако се опитвате да подправите деня си в момента, разгледайте 50 бързи факти, толкова интересни, че ще смажат скуката ви .

7 Превърнете Google в калкулатор.

търсене в Google калкулатор - Google трикове

Разбира се, можете да отворите програмата за калкулатор на компютъра си, да извадите телефона си или дори да извадите истински калкулатор. Но защо да правите това, след като сте накарали Google да реши вашето математически задачи ? Просто въведете уравнението, което трябва да решите. Например „1000000/365“ ще ви помогне незабавно да разберете, че ако спечелите 1 милион долара в лотарията, бихте могли да харчите 2500 долара на ден в продължение на една година и пак да спестявате пари.8 Търсете с изображения вместо с думи.

търсене на изображения в google - трикове в google

Кажете, че се опитвате да намерите източник на мема вашият зет твърди, че сам е направил. Просто щракнете с десния бутон върху изображението, където и да сте го намерили, и изберете „Копиране на адрес на изображение“ (или „Копиране на местоположението на изображението“, в зависимост от браузъра ви). Сега влезте в Google Images и натиснете камерата отдясно на лентата за търсене. Трябва да пише „Поставяне на URL адрес на изображението“. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете паста и Google ще вземе изображението и ще намери дума за търсене, за да се придружи с него. Също така ще извади подобни изображения.

котките са по -добри домашни любимци от кучетата

9 Направете почивка за игра.

търсене на игри в Google - трикове в Google

Когато имате нужда само от малко безсмислено забавление за да разделите деня, напишете „Zerg Rush“ в Google. Следващото нещо, което знаете, Zergs в стил Starcraft ще роят на екрана - и от вас зависи да ги свалите! Ако Zerg Rush не го прави вместо вас, опитайте да „играете Pacman“ или „play tic tac toe“. Можете също така да отидете в Google Images и да потърсите „Atari Breakout“, вместо да започнете играта за пробив. Кой знаеше, че триковете на Google могат да бъдат толкова забавни? За повече начини да се забавлявате, опитайте един от тях 15 мозъчни игри, които ще ви направят по-умен човек .

10 Оставете шансовете си на Google.

търсене

Очаквате да вземете бързо решение, но нямате четвърт за хвърляне на монета? Въведете „флип монета“ в Google и изберете глави или опашки - и бързо! Търсачката автоматично ще избере страна. Ако две опции не са достатъчни, потърсете „roll a die“, за да гледате как Google избира число между един и шест на случаен принцип.

счупване на стъкло, което означава духовно

11 Достъп до стари страници.

кеширано търсене в google - трикове в google

Понякога сте в ситуация, в която можете да разберете по описанието на резултатите от търсенето с Google, че информацията, която търсите, е на определена страница, но получавате съобщение за грешка, което казва, че връзката е прекъсната. Всичко не е загубено! Вдясно от зеления URL адрес щракнете върху малката стрелка надолу. Натиснете опцията „Кеширано“ и повече от вероятно ще се озовете в старата версия на страницата, заедно с текста, който търсите. Форматирането обикновено изглежда малко отклонено, но работи!

12 Разберете кой се свързва с вашите профили в социалните медии.

търсене на връзки в Google - трикове в Google

Ако искате да разберете кой е свързвал с вашия профил в социалните медии или бизнес уебсайт, има и трик от Google за това. Можете да търсите всички сайтове, които водят към определена уеб страница. Например, ако напишете „link: bestlifeonline.com“, ще получите всички уебсайтове в мрежата, които наистина водят връзката ви.

13 Намерете правилната цена.

търсене в google пазаруване - трикове в google

Когато нямате предвид конкретен сайт за каквото и да е, което трябва да купите, може да бъде разочароващо да прегледате всеки отделен уебсайт, за да намерите нещо на вашата цена. Но ако имате нужда от нови тениски и например не искате да похарчите повече от 20 щ.д., Google може да премахне всички надценени опции. Просто напишете „Тениска $ 20“ и всички резултати, които ще намерите, ще ви струват Андрю Джаксън или по-малко. От друга страна, ако искате приличен чифт дънки и сте готови да платите за тях, напишете „дънки $ 50 .. $ 100“ за резултати в този диапазон.

14 Дайте опции на Google.

google събитие serach - трикове в google

Ако искате да направите състезание тази пролет но не сте придирчиви дали е маратон или 10K, не е нужно да търсите и двете поотделно. Поставете „ИЛИ“ между думите си за търсене - като „маратон ИЛИ 10k Ню Йорк“ - и Google ще предостави резултати, които включват едното или другото.

15 Стартирайте таймер.

търсене на преобразуване в google - трикове в google

Не е нужно да изтегляте приложението за телефон, за да започнете обратното отброяване. Просто въведете „таймер“ или „хронометър“ в Google и можете да превключвате между отброяване и отброяване нагоре. Таймерът дори ще издава звуков сигнал в края, като ви уведомява за това 60-секундна дъска най-накрая свърши.

16 Намерете забавен факт.

google забавно търсене на факти - трикове в google

Подарете си нов забавен факт всеки ден, просто като напишете „забавен факт“ или „Чувствам се любопитно“ в лентата си за търсене. Независимо кой изберете, Google ще изведе произволен факт. Например, знаехте ли, че нито един президент не е бил единствено дете, а само четири отбора в НФЛ все още не са се появили на Супербоул? Има още неща, откъдето дойде това! И ако тези хапки информация ви харесаха, разгледайте 100 случайни факта, които ще ви направят най-интересния човек в стаята .

17 Поемете си въздух.

търсене на стрес в Google - трикове в Google

Когато сте на бюрото си и стресът става твърде голям, Google предлага начин да си дадете фино момент, без да задавате на шефа си въпроса защо телефонът ви няма. Google „дихателно упражнение“ за провеждане на мини сесия за внимание. Минута по-късно ще се почувствате по-разумни.

18 Търсене в социалните медии.

търсене на Google handle - трикове в Google

Използвайте @ преди името на социален медиен сайт, за да ограничите опциите си до този уебсайт. Разбира се, можете просто да пресеете #parakeet в Instagram, но по този начин можете да убиете две птици с един камък. (Извинете.) Опитайте „@instagram @twitter parakeet.“

рок групи от 60 -те и 70 -те години

19 Получавайте само най-новите резултати.

търсене на новини в google - трикове в google

Всички тези статии на Ким Кардашиян отпреди повече от година са без значение сега, така че не им позволявайте да запушат търсенето ви. След като бъдат извикани резултатите ви от Google, натиснете „Инструменти“ под лентата за търсене вдясно. Ще се появи нов падащ списък. След това изберете „По всяко време“, за да разкриете други опции, като „Минал час“ или „Миналата седмица“. Можете дори да изберете персонализирани дати, в случай че се опитвате да изровите малко мръсотия от определена епоха.

20 Получавайте повече резултати на страница.

търсене на повече резултати в google - трикове в google

Понякога просто знаете, че ще трябва да влезете в плевелите и да кликнете, за да видите резултатите на втора страница и след това. Вместо да натискате „Напред“ отново и отново, отидете до „Настройки“ и изберете „Настройки за търсене“. Вероятно е в 10 сега, но можете да го увеличите до 20, 30 или дори 100. И за да видите кои търсения са били най-популярни миналата година, вижте Видеото на Google „Година в търсене“ е тук и ще ви направи толкова емоционални за 2018 година .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации