20 математически въпроса за толкова добре, че ще се чудите как сте завършили

Освен ако не сте израснали до инженер, банкер или счетоводител, шансовете са толкова елементарни и средно училище математиката беше проклятието на вашето съществуване. Ще учиш безмилостно в продължение на седмици за онези глупави стандартизирани тестове - и все пак, елате в деня на изпита, все още някак си нямате представа какво от уравненията или трудни математически задачи искаха. Доверете ни се, разбираме.Докато логиката може да ви накара да повярвате, че вашите математически умения естествено са се подобрили с напредването на възрастта, нещастната реалност е, че освен ако не решавате ежедневно алгебра и геометрични проблеми, по-вероятно е обратното.

Не ни вярвате? След това изпробвайте мъдростта на числата си с тези трудни математически въпроси, взети направо от тестовете в началните класове и домашните задачи и вижте сами.1. Въпрос: Какъв е броят на паркомястото, покрито от колата?

Мозъчна тийзър за космическо пространство {Brain Games}

Този сложен математически проблем стана вирусен няколко години назад, след като се появи на приемния изпит в Хонконг ... за шестгодишни. Предполага се, че учениците са имали само 20 секунди, за да разрешат проблема!Отговор: 87.

Вярвате или не, този „математически“ въпрос всъщност не изисква никаква математика. Ако обърнете изображението с главата надолу, ще видите, че това, с което имате работа, е проста цифрова последователност.2. Въпрос: Заменете въпросителния знак в горния проблем със съответния номер.

Задача по математика в клас {Трудни математически въпроси}

Този проблем не трябва да бъде също трудно решим, ако играете много судоку.

Отговор: 6.

Всички числа във всеки ред и колона се събират до 15! (Също така 6 е единственото число, което не е представено от числа от 1 до 9.)

3. Въпрос: Намерете еквивалентното число.

Еквивалентен математически проблем {Трудни математически въпроси}

Този проблем идва директно от стандартизиран тест, даден в Ню Йорк през 2014 г.Отговор: 9.

ръчно изписване на математически уравнения от 6 клас на дъска {Tricky Math questions}

Shutterstock

Простено е, ако не си спомняте как точно работят експонентите. За да разрешите този проблем, просто трябва да извадите експонентите (4-2) и да решите за 3две, което се разширява до 3 x 3 и е равно на 9.

4. Въпрос: Колко малки кучета са записани, за да се състезават в кучешката изложба?

Задача по математика на кучетата {Трудни математически въпроси}

Изображение чрез Imgur / zakiamon

Този въпрос идва директно от домашното по математика на втори клас. Yikes.

Отговор: 42,5 кучета.

Група кучета

За да разберете колко малки кучета се състезават, трябва да извадите 36 от 49 и след това да разделите този отговор, 13, на 2, за да получите 6,5 кучета или броя на големите кучета, които се състезават. Но все още не сте готови! След това трябва да добавите 6,5 до 36, за да получите броя на състезаващите се малки кучета, което е 42,5. Разбира се, всъщност не е възможно половин куче да се състезава в кучешка изложба, но в името на този математически проблем нека приемем, че е така.

5. Въпрос: Намерете площта на червения триъгълник.

Паралелограмен математически проблем {Трудни математически въпроси}

Изображение чрез YouTube

Този въпрос беше използван в Китай за идентифициране на надарени ученици от 5 клас. Предполага се, че някои от умните ученици са успели да разрешат това за по-малко от една минута.

Отговор: 9.

За да разрешите този проблем, трябва да разберете как работи площта на успоредник. Ако вече знаете как са свързани площта на успоредник и площта на триъгълник, добавянето на 79 и 10 и впоследствие изваждането на 72 и 8, за да получите 9, би трябвало да има смисъл, но ако все още сте объркани, проверете този YouTube видео за още задълбочено обяснение.

6. Въпрос: Колко висока е масата?

Проблем с математиката за костенурка на маса {Трудни математически въпроси}

Изображение чрез YouTube

YouTuber MindYourDecisions адаптира този изумителен математически въпрос от подобен, намерен в домашното на ученик от начално училище в Китай.

Отговор: 150 см.

Отговор на уравнението на таблицата {Трудни математически въпроси |

Изображение чрез YouTube

Тъй като едното измерване включва височината на котката и изважда костенурката, а другото прави обратното, можете по същество просто да действате така, сякаш двете животни не са там. Следователно, всичко, което трябва да направите, е да добавите двете измервания - 170 см и 130 см - заедно и да ги разделите на 2, за да получите височината на масата, 150 см.

7. Въпрос: Ако цената на бухалка и бейзбол в комбинация е 1,10 долара, а бухалката струва с 41,00 повече от топката, колко е топката?

Бейзбол и прилеп {Трудни математически въпроси}

Shutterstock

Този проблем, математически казано, е много подобен на един от другите в този списък.

Отговор: $ 0,05.

Помислете за този проблем за кучетата на кучешкото изложение и използвайте същата логика, за да разрешите този проблем. Всичко, което трябва да направите, е да извадите $ 1,00 от $ 1,10 и след това да разделите този отговор, $ 0,10 на 2, за да получите окончателния си отговор, $ 0,05.

8. Въпрос: Кога е рожденият ден на Черил?

Задача по математика за рождения ден {Трудни математически въпроси}

Изображение чрез Facebook / Kenneth Kong

Ако имате проблеми с четенето, вижте тук:

- Алберт и Бърнард току-що се сприятелиха с Черил и искат да знаят кога е рожденият й ден. Черил им дава списък с 10 възможни дати.

15 май 16 май 19 май

17 юни 18 юни

14 юли 16 юли

14 август 15 август 15 август 17

След това Черил казва на Алберт и Бернар отделно месеца и деня на рождения си ден.

Алберт: Не знам кога е рожденият ден на Черил, но знам, че Бернар също не знае.

Бърнард: Отначало не знам кога е рожденият ден на Черил, но сега знам.

Алберт: Тогава също знам кога е рожденият ден на Черил.

И така, кога е рожденият ден на Черил?

Не е ясно защо Черил не може просто да каже на Алберт и Бернар месеца и деня, в който е родена, но това е без значение за решаването на този проблем.

Отговор: 16 юли.

Объркани от това как човек би могъл да намери отговор на този въпрос? Не се притеснявайте, така беше и по-голямата част от света, когато този въпрос, взет от състезание по олимпиада по математика в Сингапур и Азиатските училища, стана вирусен преди няколко години. За щастие обаче Ню Йорк Таймс обяснява стъпка по стъпка как да стигнете до 16 юли и можете да прочетете подробното им приспадане тук.

9. Въпрос: Намерете липсващата буква.

Луда алгебра Въпрос, трудни математически задачи

Изображение чрез Facebook / The Holderness Family

Този идва от първокласник домашна работа.

Отговор: Липсващата буква е J.

Когато съберете стойностите, дадени за S, B и G, сумата излиза на 40 и ако липсващата буква J (която има стойност 14) прави сумата на другия диагонал същата.

10. Въпрос: Решете уравнението.

Японски математически проблем, трудни математически задачи

Изображение чрез YouTube

Този проблем може да изглежда лесен, но изненадващ брой възрастни не могат да го разрешат правилно.

Отговор: 1.

Започнете с решаването на разделящата част на уравнението. За да направите това, в случай че сте забравили, трябва да обърнете фракцията и да преминете от деление към умножение, като по този начин ще получите 3 x 3 = 9. Сега имате 9 - 9 + 1 и оттам можете просто да работите отляво вдясно и да получите окончателния си отговор: 1.

11. Въпрос: Къде трябва да се начертае линия, за да стане уравнението по-долу точно?

момче се бори Никога не казвай на учител, трудни математически проблеми

5 + 5 + 5 + 5 = 555.

Отговор: На знак „+“ трябва да се начертае линия.

555 Решение, трудни математически задачи

Когато начертаете наклонена линия в горния ляв квадрант на „+“, тя се превръща в число 4 и по този начин уравнението става 5 + 545 + 5 = 555.

12. Въпрос: Решете незавършеното уравнение.

Мозъчна закачка по математика, трудни математически задачи

Опитайте се да разберете какво е общото между всички уравнения.

Отговор: 4 = 256.

Формулата, използвана във всяко уравнение, е 4 х = Y. И така, 4 1 = 4, 4 две = 16, 4 3 = 64 и 4 4 = 256.

13. Въпрос: Колко триъгълника са на изображението по-горе?

Триъгълници Математика, трудни математически задачи

Кога Най-добър живот за първи път пише за този измамен въпрос, трябваше да помолим математик да обясни отговора!

Отговор: 18.

Някои хора се препъват от триъгълниците, които се крият вътре в триъгълниците, а други забравят да включат гигантския триъгълник, в който се намират всички останали. Така или иначе, много малко хора - дори учители по математика - са успели да намерят верния отговор на този проблем. И за още въпроси, които ще поставят на изпитание предишното ви образование, вижте тези 30 въпроса, които трябва да имате, за да преминете география от 6 клас.

14. Въпрос: Добавете 8.563 и 4.8292.

Десетично събиране по математика от 6 клас, трудни математически задачи

Добавянето на две десетични знаци заедно е по-лесно, отколкото изглежда.

Отговор: 13.3922.

Не позволявайте на факта, че 8.563 има по-малко номератори от 4.8292, да ви спъне. Всичко, което трябва да направите, е да добавите 0 до края на 8.563 и след това да добавите както обикновено.

15. Въпрос: Върху езеро има петно ​​с лилийни подложки. Всеки ден пластирът се удвоява по размер ...

Окачено езеро Колорадо Очарователни скривалища в САЩ, трудни математически проблеми

Shutterstock

... Ако са необходими 48 дни, докато пластирът покрие цялото езеро, колко време ще отнеме пластирът да покрие половината от езерото?

Отговор: 47 дни.

Повечето хора автоматично приемат, че половината от езерото ще бъде покрито за половината от времето, но това предположение е погрешно. Тъй като пластирът на подложките удвоява по размер всеки ден, езерото ще бъде наполовина покрито само един ден, преди да бъде покрито изцяло.

16. Въпрос: Колко фута са на една миля?

Човек, държащ владетел, трудни математически задачи

Този проблем на ниво начално училище е малко по-малко решаване на проблеми и малко повече запомняне.

мечтаете да спечелите пари в казино

Отговор: 5280.

Това беше един от въпросите, включени в популярното шоу По-умни ли сте от петокласник?

17. Въпрос: Каква стойност на „x“ прави уравнението по-долу вярно?

човек прекалено мислещ, стресиран, твърди математически проблеми

Shutterstock

-15 + (-5x) = 0

Отговор: -3.

Ще ви бъде простено да мислите, че отговорът е 3. Въпреки това, тъй като числото до x е отрицателно, трябва да бъде и x, за да стигнем до 0. Следователно x трябва да бъде -3.

18. Въпрос: Какво е 1.92, разделено на 3?

десетично разделение 6-ти клас математически въпроси, трудни математически задачи

Може да се наложи да помолите децата си за помощ по този въпрос.

Отговор: 0.64.

За да разрешите този на пръв поглед прост проблем, трябва да премахнете десетичния знак от 1.92 и да действате така, сякаш го няма. След като разделите 192 на 3, за да получите 64, можете да поставите десетичната запетая обратно там, където му е мястото и да получите окончателния си отговор от 0,64.

19. Въпрос: Решете математическото уравнение по-горе.

Трудно математическо уравнение, трудни математически задачи

Изображение чрез YouTube

Не забравяйте за PEMDAS!

Отговор: 9.

Използвайки PEMDAS (съкращение, определящо реда, в който го решавате: „скоба, степенни показатели, умножение, деление, събиране, изваждане“), първо ще решите добавянето вътре в скобите (1 + 2 = 3) и от там завършете уравнението, както е написано отляво надясно.

20. Въпрос: Колко зомбита има?

Въпрос за математически зомбита от 6 клас, трудни математически задачи

Намирането на отговора на този последен въпрос ще изисква използване на дроби.

Отговор: 34.

Тъй като знаем, че има две зомбита на всеки трима хора и че 2 + 3 = 5, можем да разделим 85 на 5, за да разберем, че общо има 17 групи от хора и зомбита. След това можем да умножим 17 по 2 и 3 и да научим, че има 34 зомбита и 51 човека съответно. Не е лошо, нали?

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации