15 причини, поради които котките са много по-добри от кучетата

Дебатът на „ котки срещу кучета 'е аргумент, стар колкото времето. Рядко ще намерите някой, който да харесва и двете еднакво. Кучешки хора са много запалени по своите малки и котешки хора са много запалени по своите котки. Понякога обаче се чувства, че хората с котки са малцинство в света, обичащ основно кучетата. И когато нещата се появят като проучване от 2017 г. в списанието Общество и животни Това показва, че човешките родители изпитват повече съпричастност към кученцата, отколкото към бебетата, трудно е да се каже, че кучетата не са спечелили дебат котка срещу куче ... Но те?Котките, както всеки, който има такъв, ще ви кажат, са по-добри от кучетата във всеки възможен начин. Те са по-мек, по-сладък и по-умен . Те са по-тихи и по-чисти. Те са майстори както на изкуството на ленивото излежаване, така и на изкусния лов (на гризачите). Плюс това, някога ги бяхме почитали като богове . И всичко това не е само мнението на един любител на котките - има наука и данни, които да го подкрепят. Да, може би сте чували, че кучетата са най-добрите приятели на човека, но ето всички причини, поради които котките всъщност правят далеч по-добри приятели.

императрицата да или не

1 Притежаването на котка може да ви направи по-интелигентни.

собственик, който чете книга до котката си

ShutterstockСледващият път, когато някой ви помоли да защитите защо котките са по-добри от кучетата, потърсете този забавен малък факт: Хората котки са по-умни от хората кучета. Според изследване от 2017 г., публикувано в Бюлетин за взаимодействие между хора и животни , самоидентифицираните любители на котки са склонни да имат по-висока интелигентност от любителите на кучета. (Все пак сме по-малко изходящи.)2 Те се пръскат по-малко.

котка пие от мивката защо котките са по-добри от кучетата

ShutterstockКато екип от изследователи от Масачузетски технологичен институт и Принстънския университет разкрита през 2010 г., котките пият вода далеч по-ефективно от кучетата. Когато котката взима питие, езикът й всъщност не пробива повърхността на водата, а образува фуния, която вдига водата за напитка без пръски, като достига четири обиколки в секунда. Куче, от друга страна, небрежно ще блъсне езика си в купата с вода като гюле. Това е научно доказателство, че котките управляват и кучетата се лигавят - буквално.

3 Те са по-евтини.

собственик на котка, гушкащ котката им

Shutterstock

Според Общество за хуманно животно , средно аритметично осиновяване таксите за котенца и котки започват от $ 32 и могат да достигнат до $ 270. За кучета и кученца обаче таксите започват от $ 115, но стигат до $ 660! Осиновяването на котка е просто по-рентабилно.4 Те обичат хората повече от храната.

котка с любов слага до собственика си на леглото

Shutterstock

През годините котките са спечелили лошо, защото са студени и отдалечени. „Те те обичат само защото ги храниш“, често казват собствениците на кучета. Съществува и постоянният слух, че - ако трябваше да умреш - котката изобщо не би се интересувала и всъщност щеше да изяде твоите починали останки, за да оцелее. Но изследванията показват, че всичко това мислене е просто глупаво. Според проучване от 2017 г. в Поведенчески процеси , котките предпочитат човешкото взаимодействие пред всички други стимули, включително храна, играчки и коча билка . Можете ли да кажете същото за кучетата? Ние мислим, че не.

мечтаете да повръщате бели неща

5 Любовта им е по-значима от кучешката.

котките могат да издават над 100 звука, защо котките са по-добри от кучетата

Shutterstock

Кучетата, изглежда често, обичат всички. Котките, от друга страна, са по-нестабилни, когато се срещат с някой нов. (Изглежда, че вековете домакинства все още не могат да премахнат вродената предпазливост на крадлив хищник.) Когато кучето ви обсипва с обич, може да е приятно, но знаете, че всички останали получават същото лечение. Когато котка се затопля до вас обаче се чувстваш специален и уникален - сякаш си го спечелил. И както току-що се научихме от това Поведенчески Процеси учи, не, не е само заради храната.

6 Те заемат по-малко място.

спящо коте защо котките са по-добри от кучетата

Shutterstock

Средно Домашни любимци казва, че домашна котка обикновено тежи около 10 килограма. Кучетата, разбира се, имат повече променливи - има стотици различни породи - но, Американски киноложки клуб часовници средно големи кучета, средно, около 50 паунда. Що се отнася до това, кой заема повече от добре спечеленото ви пространство, това не е ракетна наука.

7 Те живеят по-дълго.

възрастни хора, които се мотаят с котката си

Shutterstock

Имате нужда от друга голяма причина, поради която котките са по-добри от кучетата? Те живеят много по-дълго . Всъщност, Домашен любимец WebMD казва, че опитомена котка ще живее средно от 10 до 15 години. Кучетата, от друга страна? В зависимост от размера, от осем до 11.

8 Те не са толкова миризливи като кучетата.

куче и котка, седнали на дивана заедно

Shutterstock

колко време държа телефона си в ориз, за ​​да го изсуша

Ако искате да предизвикате мигновено отвращение, просто помислете за думите „мокър“ и „куче“. Ти знаеш точно за какъв отвратителен аромат говоря и знаете също толкова добре, че малко неща обиждат обонятелните нерви толкова, колкото аромата на влажно куче. Котките никога не смърдят така.

9 Те спят много .

спяща котка признаци на привързаност

Shutterstock

Факт: Животните са при тях най-сладък, когато спи дълбоко . И котките спят навсякъде от 12 до 16 часа на ден , което означава, че имате повече от половината от вашите будни часове, за да щракнете сериозно ох -индуциране на снимки в Instagram. И, честно казано, трябва да си вземем бележка от това поведение, защото всички бихме могли да устоим да спите с няколко часа повече всеки ден .

оранжевият цвят насън

10 Те са експертни ловци.

котка на път да заколи полска мишка защо котките са по-добри от кучетата

Shutterstock

Преди да прецените спящите навици на котката, знайте, че тези дълги часове се носят по-малко от мързела и повече от еволюционното кодиране. Котките са естествени хищници, за разлика от други бозайници, които може би са търсели храна, котките трябваше да ловуват, което означаваше да прекарват големи парчета от деня в сън, спестявайки енергия, за да преследват следващото си хранене. Ето защо голяма част от този период от 12 до 16 часа се прекарва в лека дрямка. Преди домакинството да влезе в игра, котките трябваше да спят леко, в случай че плячка - или по-опасен хищник - настъпи тяхната трева. (Ето защо ние наричаме „котешка злоупотреба“ котешка злоба.)

Тяхната вековна история на лова е пренесена в съвременните дни. Според проучване от 2013 г., публикувано в Биологично опазване , опитомени домашни котки са отговорни за смъртта на 2,9 милиарда гризачи и птици всяка година . Това е всичко, което трябва да се каже: Вашата котка е основно терминатор с козина и ние бихме били препълнени с гризачи, ако не и поради техните смели усилия да регулират популацията на вредителите.

11 Те са по-добри за околната среда.

corgis са по-лоши от котките, защо котките са по-добри от кучетата

Shutterstock

Може да предположите, че цялата тази безразсъдна смърт оставя отрицателно въздействие върху околната среда, но екосистемите са добре приспособени досега. Всъщност това не са котки, но кучета които не са толкова големи за планетата. Според изследване, проведено от Новозеландски изследователи през 2009 г. кучетата имат около 2,1 пъти въздействието върху околната среда на SUV. Говорете за сериозен печат на въглеродна лапа!

12 Не е нужно да ги разхождате.

коте в кутия за отпадъци защо котките са по-добри от кучетата

Shutterstock / Ysbrand Cosijn

Винаги, когато кучетата трябва да се облекчат, трябва да ги изведете навън. Да, можете да ги обучите да се нуждаят от това само в определени часове на деня, но все пак това е болка. Котките просто ще се стремят към кутия за отпадъци по собствено желание. Котката и нейният собственик остават далеч от бизнеса на банята помежду си - и това наистина е една от най-сладките причини котките да са по-добри от кучетата.

13 А някои от тях могат дори да използват тоалетна!

котка в банята защо котките са по-добри от кучетата

Shutterstock

какво означава, когато продължаваш да мечтаеш за някого

Това не е само a Запознай се с родителите сюжетна линия . Това е истинска история . Ще трябва да започнете обучението по-рано - когато са на възраст около три или четири месеца.

14 Почистват се.

котка ближе собствената си лапа

Shutterstock

Котките не изискват редовно груминг сесии като кучетата . Езикът на котката е бодлив по начин, който премахва мръсотията и мръсотията от козината с поразителна ефективност. Котките буквално се облизват, още една практична причина, поради която са по-добри от кучетата.

15 Някога те са били богове.

великият сфинкс в Гиза защо котките са по-добри от кучетата

Shutterstock

Като още през 3000 г. пр.н.е. ., котките са били почитани като божества. Египетската богиня залагания —За войната, защитата или луната, в зависимост от династията - е сред първите. Сестра й във фолклора, Сехмет , богинята на воина на изцеление или лов (отново, в зависимост от династията), се смяташе, че е взривила Египет със своето дъх. О, има и едно малко нещо, за което може би сте чували, наречено Сфинкс.

Но котешкото поклонение не е отнесено към древната египетска култура. Има също Dawon , индуската свещена тигрица Баронг Кет , балийския 'цар на духовете' и целия пантеон на ягуарски богове от епохата на маите преди Колумбия . С други думи: Вашата котка може да е произлязла от божество. Независимо дали вярвате в такива неща или не, това не може да навреди отнасяйте се с малкия като такъв .

Популярни Публикации