17 Някога обичани универсални магазини, които сега не съществуват

Американският универсален магазин е претърпял сеизмични промени само през последните няколко десетилетия. Докато днешните купувачи се обръщат към Сакс, Нейман Маркус и Мейси за всичко - от абитуриентски рокли до електроника, не много отдавна те бяха харчене на пари в несъществуващи универсални магазини като Hecht, Ames и Marshall Field's. Ако сте готови за пътуване надолу по паметта, тук събрахме някои от най-разпознаваемите универсални магазини, които вече не съществуват. А за съвети за пазаруване, които можете да използвате днес, вижте тези 20 целеви тайни за пазаруване, които знаят само упорити редовници .1 Filene's

Файловете

Wikimedia Commons

Основана в края на 1800 г. от Уилям Филен , Filene's беше универсален магазин със седалище в Бостън с почти 50 локации в цяла Нова Англия и Ню Йорк в своя връх. Когато Федералните универсални магазини - сега Macy's, Inc. - бяха създадени през 1929 г., Filene's беше един от членовете-основатели на холдинга. През 1988 г. Filene's е продаден на The May Department Stores Company и до 2006 г. повечето от магазините му са погълнати от Macy's, като последният Filene е окончателно затворен през 2011 г. Днес сградата, в която някога се е намирал флагманът Filene's в Бостън, е в списъка в Националния регистър на историческите места и се дава под наем за офис и търговски площи от компании, включително Primark.

2 Авраам и Страус

Универсални магазини Авраам и Страус

Бруклинско историческо дружествоВ разцвета си, Авраам и Страус беше един от най-големите търговци на дребно в Ню Йорк. Когато конкуренцията от подобни магазини започва да застрашава марката през 1900 г., тя купува почти цял блок в центъра на Бруклин за нова сграда и дори убеждава общинските служители да създадат метростанция на улица Хойт с директен вход в магазина.И така, какво се случи с A&S? Веднъж нещата започнаха да вървят надолу Изидор Страус , един от основателите на универсалния магазин, почина на на Титаник през 1912 г. От 70-те години , популярността на търговския коридор на Фултън Стрийт в Бруклин избледняваше и през 1995 г. името Abraham & Straus в крайна сметка беше оттеглено и заменено от Macy's.

мечтае да има рак

3 плочи Bonwit

Универсални магазини Bonwit Teller

Flickr / Филип Песар

През по-голямата част от 20-ти век Бонвит Телър гордо седеше сред луксозните универсални магазини, облицовани с Пето авеню в Ню Йорк. Подобно на Saks и Peck & Peck, магазинът се грижеше най-вече за търговията с карети или богати клиенти, получили специално отношение поради социално-икономическия си статус.На върха си луксозният търговец на дребно имаше локации в цяла САЩ - Първа дама Елеонора Рузвелт дори присъства на откриването на местоположението на Пето авеню и 56-а улица - но то просто не се разширява достатъчно бързо, за да се справи с конкурентите си. През 1979 г. Bonwit Teller е принуден да продаде своя водещ магазин на Доналд Тръмп - където някога седеше сградата на Арт Деко, сега е кула на Тръмп - и през 1990 г. компанията подаде молба за несъстоятелност по глава 11. Последният останал Bonwit Teller затвори вратите си през 2000 г. И за повече пътувания на дребно по паметта, вижте Тези затворени магазини от 90-те години, които ще ви накарат да се чувствате толкова носталгични .

4 на Хехт

Близо

Wikimedia Commons

Повече от век Hecht се управлява от семейство Hecht, германски имигранти, пристигнали в Съединените щати в средата на 1800-те. Преди всички магазини на Hecht да бъдат заменени от Macy's през 2006 г., марката е имала над 80 локации в региона на средния Атлантик и на юг, от Вашингтон до Тенеси. Когато магазинът е основан за първи път в Балтимор през 1857 г. от Сам Хехт, младши , той продаваше употребявани мебели едва през 1879 г., въпреки че предприемачът добави дрехи към инвентара си, превръщайки Hecht's в едно гише за клиенти.

5 търговски

Търговец

Flickr / Филип Песар

Ако сте живели в района на Питсбърг през 20 век , пътуванията до Kaufmann вероятно бяха част от редовната ви рутина за пазаруване. Основан през 1871 г. като магазин за мъже, Kaufmann се разширява на пазара за жени и универсалният магазин в крайна сметка създава магазин в Пенсилвания, Западна Вирджиния, Ню Йорк и Охайо. Днес от Kaufmann са останали само куп магазини на Macy's, a луксозен жилищен комплекс и, разбира се, известния часовник на Кауфман .

6 Еймс

Универсални магазини Ames

Wikimedia Commons

С около 700 магазина в 20 щата, Еймс някога е бил четвъртият по големина универсален магазин в САЩ. Въпреки това, бързото разрастване на компанията през 70-те и 80-те години на миналия век завърши обратно. С придобиванията на веригата „Big N“, King's Department Stores, G.C. Мърфи и Зайр, Еймс се оказва, че харчи повече, отколкото е поемал, и през април 1990 г. подава молба за фалит по глава 11. По това време марката затвори около 370 магазина, но през 2002 г. беше необходим нов фалит за окончателния магазин на Ames, за да затвори вратите си завинаги. И ако искате да спестите пари в магазини, които все още работят, разгледайте ги 17 магазина, които ще ви дадат отстъпки за носене на стари неща .

признаци, че жена ви има връзка

7 на Мервин

Мервин

Wikimedia Commons

Въпреки че универсалните магазини на Mervyn бяха доста популярни сред клиентите от доста време - на върха си марката имаше повече от 300 магазина - придобиването от Дейтън-Хъдсън (сега Target Corp.) от 1978 г. беше катализаторът за крайния му крах. Твърди се, че Дейтън-Хъдсън е посветил по-голямата част от времето, усилията и ресурсите си за разширяване Цел , оставяйки продажбите на Мервин да пропаднат. Клиентската база на Mervyn беше толкова изчерпана в началото на 2000-те години, че вместо да се опита да я съживи, Target Corp. я продаде на три фирми с пряк капитал за 1,25 млрд. Долара през 2004 г.

През 2008 г. Mervyn's беше принуден да ликвидира чрез подаване на несъстоятелност по глава 7, която, според анализаторите, би могла да бъде избегната. И изглежда, че те бяха прави: През 2012 г. фирмите с частен капитал, които бяха последните, които притежаваха Mervyn, бяха принуден да плати на кредиторите 166 милиона долара като обезщетение за „измамни печалби“ и за „[вкарване] на търговеца в несъстоятелност“.

признаци, че има връзка

8 Маршал Фийлд

маршалско поле

Flickr / Hades1981

Маршал Фийлд никога не позволявайте малко огън да пречи на бизнес начинанията му. Въпреки че оригиналната му витрина в Чикаго изгаря през 1871 година и 1877 г. предприемачът успява бързо да отскочи и двата пъти и да превърне онова, което някога е било само малък магазин за сухи стоки, в национална империя. През втората половина на 20-ти век собствеността върху марката премина през много ръце - до 2005 г., тоест, когато тя се ликвидира в портфолиото на Федералните универсални магазини и беше елиминирана завинаги. И ако искате да постигнете успех като Маршал Фийлд, ето ви 20-те нови правила за успешните предприемачи .

9 Калдор

Универсални магазини Caldor

Flickr / Майк Моцарт

Имало е време, когато Калдор е бил наричан от „Bloomingdale's of discounting“ от Ню Йорк Таймс , но днес магазинът е малко повече от далечен спомен. Регионалният търговец на дребно подаде молба за защита срещу фалит по глава 11 през 1995 г. - и въпреки че успя да продължи още няколко години, Caldor в крайна сметка ликвидира и прекрати дейността си през 1999 г.

10 Gimbels

Универсални магазини Gimbels

Wikimedia Commons

Да се ​​каже, че Gimbels е постигнал успех през първата половина на 20 век, би било меко казано. Към 1930 г. Gimbels има 20 аванпоста, генериращи общо 123 милиона долара продажби, което го прави най-големият универсален магазин в света. Благодарение на нарастващата си популярност, Gimbels беше дори на видно място през 1947-те Чудо на 34-ма улица като горчивия съперник на Мейси.

За съжаление обаче компанията не успя да превърне ранния си успех в дългосрочен просперитет. През 1986 г. компанията майка Batus Inc. затвори дивизията си в Gimbels, като Gimbels остави след себе си малко повече от парада на Деня на благодарността (сега известен като Парад на Деня на благодарността 6abc Dunkin 'Donuts), филмова камея , и някога доходоносно наследство.

11 Rich's

Богат

Wikimedia Commons

Основана през 1867 г. от братята Rich, Rich's започва като търговец на сухи стоки, като в крайна сметка се превръща в пълноправен универсален магазин през 1901 г. През 1976 г. холдинговата компания Federated купува марката от едноименното семейство и през 2003 г. решението е взето да ребрандира магазина като Rich's-Macy's. За ужас на жителите на Атланта, през 2005 г. всички локации станаха само Macy's, въпреки че известното голямо дърво на Rich празнично събитие все още се провежда всяка година на мястото на бившия търговски център Lenox Square.

върховна жрица таро любов

12 на Хъдсън

Хъдсън

Wikimedia Commons

Когато беше само на 35 години, Джоузеф Лоутиан Хъдсън основава първия магазин на J.L. Hudson в Детройт, Мичиган. Въпреки че при първото си отваряне продаваше само мъжки дрехи, през 1911 г. Хъдсън се премести в по-голяма сграда и превърна водещия магазин на марката си в това, което беше най-високият универсален магазин в света до 1961г.

На върха си Хъдсън имаше локации в цял Мичиган, но икономическите трудности от 70-те и 80-те отнесоха много на компанията. През 1983 г. Хъдсън беше принуден да прекрати дейността си в своя флагман в центъра на Детройт, а през 2001 г. всички магазини станаха на Маршал Фийлд, а по-късно и на Мейси. А за още забавни факти за необичайни забележителности разгледайте Най-страховитата изоставена сграда във всяка държава .

13 Wanamaker's

Wanamaker

Wikimedia Commons

„Легендарните универсални магазини на Wanamaker бяха дворци на потреблението, които превърнаха пазаруването в събитие за обикновените хора“. PBS ' „Кой направи Америка?“ серия казва за Джон Ванамакер и вече несъществуващият му бизнес. Експертите приписват на умния бизнесмен разработването на концепцията за модерния универсален магазин и създаването на ценовата марка, наред с други подвизи на капитализма. В края на 20-ти век Wanamaker имаше 16 магазина, но в крайна сметка всички те попаднаха в ръцете на универсалните магазини на May Company и в крайна сметка бяха преименувани на Hecht.

14 Майер и Франк

Универсални магазини Meier & Frank

Wikimedia Commons

Meier & Frank е универсален магазин, който работи през цялото западно крайбрежие през 19-ти и 20-ти век, докато неговата компания майка, Federated Department Stores, не ребрандира всички свои местоположения в Macy's през 2006 г.

15 Steiger's

Универсални магазини Щайгер

Wikimedia Commons

Основана през 1896 г., със своя водещ магазин в Спрингфийлд, Масачузетс, Steiger's е арматура на Нова Англия в продължение на почти век до поглъщането й от The May Department Stores Company през 1995 г. Преди да бъде изкупена, Steiger's се управлява от поколение след поколение на Семейство Щайгър, завършващо с основател Алберт Щайгер внук, Алберт Е. Щайгер-младши , през 1992г.

16 на Фоли

Фоли

Wikimedia Commons

Не след дълго националният универсален магазин Foley's беше погълнат от по-голяма марка. През 1947 г., само 47 години след отварянето на първия магазин, Foley's е придобит от Федералните универсални магазини и по-късно влиза в портфолиото на May Store. Марката отбеляза успех и при двете компании майки, но през 2006 г. Federated, която пое универсалните магазини през май 2005 г., взе решението да превърне местата на Foley в Macy's.

17 Корвета

Универсални магазини Corvette

Flickr / Джордж

Трябва да благодарим на Korvette за универсални магазини като T.J. Maxx и Nordstrom Rack. Основан през 1948 г. от ветерани от Втората световна война, търговецът на дребно продава известни марки за една трета от MSRP и създава една от първите програми за членство в универсални магазини. Въпреки това, поради лошо управление и прекалено ревностно разрастване, Korvette подаде молба за несъстоятелност през 1980 г. и затвори всичките си магазини до края на същата година. И въпреки че Korvette вече не е, пак можете да спестите пари, като пазарувате в тях 17 магазина с безумни пролетни намаления .

готини неща за вършене на първа среща

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации