50-те най-красиви думи на английски език - и как да ги използвам

Докато романските езици като португалски и френски могат да получат цялата слава с естетически приятните си думи и фрази, има много какво да се каже за красотата на английският език също. В крайна сметка именно английският ни носи такива зашеметяващи думи на showstopper като ефирни и ефервесцентни, еуфория и скромност. Така че, ако се чувствате склонни да се увеличавате речника си —И улеснявайте ушите възможно най-много - тогава ви очаква изненадваща изненада. Събрахме най-красивите думи на английски език, които гарантирано ще ви направят абсолютно вълнуващи.1. Петричор

Гръцките думи за „камък“ и „ефирна кръв на боговете“ се комбинират, за да ни дадат идеално красив термин за начина, по който земята мирише след дъжд. Учените прекарват десетилетия, опитвайки се да определят точно защо тази миризма е толкова приятна в действителност, две са заслужени за измисляне ухание след дъжд през 1964г Природата статия.

2. Разкошен

Означава „изключително скъпа, богата, луксозна или великолепна,„ думата “ разкошен 'може да се използва за описание на всичко от ваканция с пет звезди до любимото ви пухкаво одеяло.мечтаете за бивше гадже

3. страх

Ако сте се събудили с преобладаващо чувство на безпокойство за това как ще протече денят, бихте могли да кажете, че изпитвате известна тревога. Това не е приятно усещане, но думата за него, което датира от осми век , има определен успокояващ звук.4. Естет

An естет според Merriam-Webster е „човек, който има или влияе върху чувствителността към красивото, особено в изкуството“. Може да сте такъв, ако често ви трогват скулптури и картини ... или ако се преструвате, че сте заради другите хора. Така или иначе, думата е радост да се каже.5. Редки

Астрономически термин, който се използва за разговорна употреба, рядко означава най-ниската точка, както в „надира на нейната популярност“. Противоположният му термин, зенит, има подобна привлекателност.

6. Чудотворно

Това, което изглеждаше невъзможно или поне невероятно малко, без влиянието на някаква свръхестествена сила, може да се опише като „ чудотворна . ' Може би това е раждането на дете или възможността да проведете сутрешен разговор преди чаша кафе.

7. Умореност

Страдате от липса на енергия? Опишете вашата умора - независимо дали е в тялото ви, ума ви или и двете - с този термин , и поне ще звучи по-хубаво.8. Gossamer

Един от няколкото определения на тази дума , според Dictionary.com, е „фина, филмова паяжина, видяна на трева или храсти или плаваща във въздуха при тихо време, особено през есента“. Смята се, че идва от средноанглийския термин gosesummer, „вероятно за първи път използван като име за късна, мека есен, време, когато гъската е любимо ястие“. Но може да се използва и за обозначаване на всичко тънко и въздушно, от летен шал до крила на пеперуда.

Gossamer в полето

Shutterstock / Anelo

9. Бунгало

Бунгало е уютна дума за определен тип къща: обикновено такава, която е или едноетажна, или двуетажна с наклонен покрив. Въпреки че може да има допълнителни критерии в зависимост от това къде по света използвате термина.

10. Искра

Да не се бърка с тези космати гризачи, искра означава искра или следа от нещо. Може би изпитвате искряща вина, след като сте изяли последната бисквитка, или изпитвате искряща привлекателност към някого, когото току-що сте срещнали.

11. Аврора

Първоначално името на римската богиня на изгрева, думата разсъмване сега се използва за описване на зората, както и зашеметяванетоярко явление, което се случва в горните слоеве на атмосферата на магнитните полярни области на планетата. Например, може да имате пътуване, за да видите Aurora Borealis като елемент от вашия списък с кофи .

12. Застраховане

Не всички красиви думи имат красиви значения. Думата inure означава да приемете или да свикнете с нещо нежелано. Например постоянната критика на семейството ви може да ви накара да го направите токсично поведение от близки .

13. Мелифлуен

Тази лирична дума се отнася до нещо, което е сладко и приятно, особено що се отнася до звука. Може да откриете, че ранните пролетни звуци на чуруликащи птици са доста медоносен .

14. Еуфория

Произхожда от гръцката дума за здрав, думата еуфория сега се използва за описване на силно чувство на щастие или възторг. Чувството за еуфория може да е резултат от щастлив развой на събитията или неописуем личен връх.

15. Serendipity

Вероятно сте преживели това явление повече, отколкото си давате сметка - помните ли, че когато бяхте на кафе и се натъкнахте на най-добрата шоколадова торта, която градът ви може да предложи? Или когато почиствахте дома си и открихте тези обеци, които смятахте, че са изчезнали преди години? Тези щастливи съвпадения са всички случаи на случайност .

16. Цени

Думата ценим означава да държите скъпо или да се самоусъвършенствате с грижа и обич. Независимо дали това е вашето семейство, домът ви или най-ценното ви притежание (или и трите!), Всеки има някого или нещо, което цени.

17. Скръб

Една от любимите ни красиви думи, скромност се използва за описание на всяко скромно и резервирано поведение. Етимолозите смятат, че може да е произлязло от англо-френския глагол demorer или demourer, което означава „да се задържа“.

18. Еликсир

Ако сте добре запознати с света на Хари Потър , вероятно свързвате тази дума с еликсира на живота, получен от камъка на магьосника. През 17 век алхимиците вярвали, че е възможно да се създаде еликсир това би превърнало неблагородните метали в камък и ще позволи на хората да живеят вечно. Днес думата се използва за идентифициране на вещество, което може да превърне неблагородните метали в злато. Можете също да го използвате, за да опишете този коктейл, който току-що сте разбити в домашния ви бар .

Флакон с билков еликсир

Shutterstock / Chamille White

19. Вечността

Завинаги винаги неограничено време. Това са само няколко начина за описване на безкрайната и понякога плашеща идея за вечност .

20. Фелисити

Това е просто още една дума за състояние на щастие. Например може да се окажете в състояние на щастие следващия път, когато сте заобиколени от хора, които обичате.

21. болест

Още една красива дума с не толкова красива дефиниция, умора се отнася до летаргия или слабост в тялото и ума. Може да изпитате това явление, когато работите твърде много часове и започнете да изгаряте. Всичко, което означава, че е така време да се използва този ВОМ !

22. Любов

Има повече от едно определение за това чувство, действие, явление (и т.н. и т.н.). Но всички можем да се съгласим, че думата любов е толкова красива, колкото всичко, което описва.

23. Самота

Ако сте екстроверт, тогава уединение може да не е идеално. Но ако сте интроверт, вероятно ще се радвате и ще търсите уединение или акт на това да сте сами и далеч от обществото.

24. Богоявление

Въпреки че има няколко значения на тази дума, повечето хора свързват богоявление с реализация, променяща живота. Ще намерите примери за това в любимите си книги и филми, като например класическа сцена в Безсмислено когато Шер осъзнава, че е „основно, напълно, лудо влюбена“ с доведения си брат Джош.

25. Квинтесентен

Срещали ли сте някога, който въплъщава всички характеристики на града, от който е, или кариерния път, който са избрали? Тогава може да сте попаднали на някой, който е напълно типичен, иначе известен като квинтесентен . Леки закуски от ягоди и сметана, докато пиете чаша на Pimm’s на Уимбълдън? Това е толкова типично британско!

26. Плетора

Тази дума има две определения - едно красиво и едно не толкова красиво. Докато изобилието най-често се свързва с изобилие от нещо (затворете очи и си представете a изобилие разполагаем доход!), това е и медицинска дума, която се използва за описване на повишена кръв в определена област.

27. Немезида

Колкото и красиво да се търкаля тази дума от езика, тя се свързва с съперник или неприятел и може да се използва за описание на нанасяне на акт на отмъщение. Този приятел на приятел, който мели вашите предавки всеки път, когато идва в питие в петък вечер? Той може да е ваш немезида .

Малки момичета

Shutterstock / Просто танцувай

28. Гъвкав

Една сричка и пълна с благодат, думата гъвкав се използва за характеризиране на гъвкавост и стройна фигура. Например, може да сте забелязали гъвкавите балерини, когато сте присъствали на представление на Лешникотрошачката по Коледа.

как да се сприятелим след 50

29. Спокойствие

Надяваме се, че ще постигнете състояние на спокойствие на следващата ваканция на плажа. Това е просто още една дума за освобождаване от възбуда на ума или духа.

30. Елегантност

Друга дума, която звучи точно така, както е определена, елегантност е качество на стил и грация.

31. Ренесанс

Независимо дали имате предвид вашето лично оживление в живота или преходния период между 14 и 17 век, думата ренесанс ще се търкаля от езика и ще изпълни всички ваши естетически приятни езикови нужди.

СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация се регистрирайте за ежедневния ни бюлетин .

32. Красноречие

Качество, открито в най-сръчните политици, тази дума се отнася до убедителна изразителност. Внимавай за красноречие в президентските дебати през 2020 г. - красноречието на кой кандидат ще спечели гласа ви?

33. Секвоя

Тези по-големи от животните дървета могат да бъдат намерени в цяла Калифорния, особено в едноименния им национален парк в южната планина Сиера Невада. Трудно разграничавате a секвоя и секвоя (или Национален парк Sequoia и националните и държавни паркове Redwood )? Ето един лесен начин за разграничаване: ако сте на брега, тогава вероятно поглеждате към секвоя, ако сте във вътрешността на страната, тогава определено сте се озовали в присъствието на секвойя.

34. Мир

Винаги гъвкав, думата мир може да се отнася до състояние на духа, свобода от граждански смущения или време без война.

35. Приспивна песен

Няма по-добра дума, която да опише успокояваща мелодия, за да заспи детето ви. Но тази дума не е запазена за бебета - тя може да се използва и като глагол, означаващ тихо с или като с приспивна песен .

36. Парадокс

Началото на края. Младостта се губи върху младите. Това са и двата примера за парадокс , или изявление, което привидно си противоречи.

37. Неприкосновен

Тази красива дума сякаш блести - и това е подходящо, тъй като девствен означава „свеж и чист или сякаш нов“.

Младеж за почистване на апартамент

Shutterstock / Syda Productions

38. Ефервесцентни

Ето един умен нов начин да опишете мекотния човек, който може да направи около вашия офис. Вместо просто да ги наричате забавно да бъдат наоколо, можете да вземете нещата нагоре и да кажете, че имат ефервесцентни личност. Това просто означава, че имат привлекателно оживено качество.

39. Разкош

Мечтаете ли да притежавате имение в Бевърли Хилс с Maserati на алеята и редовни пътувания за пазаруване по Rodeo Drive? Тогава може да се болиш за цял живот богатство . Продължавайте да мелите!

мечта за коледно дърво

40. Ефирно

Тази лека и въздушна дума може да ви напомни за небесните тела. Ефирно може да се отнася както за горните области на космоса, така и за всичко, което изглежда небесно и неземно.

41. Сангвиник

Сложна и красива дума, кръв идва с няколко значения. Обикновено се използва като синоним на оптимизъм, но може да опише и кървавочервен оттенък или нещо, свързано с кръвта.

42. Панацея

Панацея означава изцеление на гръцки и, подобаващо, Панацея е била гръцката богиня на изцелението. Днес думата се използва за означаване на нещо, което може да поправи всичко. Представете си лекарство за всички проблеми, с които се сблъсквате ежедневно - това би било панацея .

43. Нагъл

Въпреки че тази дума често се използва за описване на извивките на тялото, нахален може да се използва и за описване на нещо, което е забележително или възхитително. Например, човек може да има смела енергия или домът да има смел декор.

44. Аксиома

Аксиома е твърдение, което е общоприето за вярно. Например от Декларацията за независимост - „wСчитаме тези истини за очевидни, че всички хора са създадени равни, че са надарени от своя Създател с определени неотменими права, че сред тях са Живот, свобода и стремеж към щастие. „Тези„ истини “също могат да бъдат описани като аксиоми .

45. Силует

В зависимост от ситуацията, виждането на силует - или очертанията на фигура - може да бъде красиво или призрачно. Например, виждайки силует на млада двойка на пейка в парка е прекрасно, но ако видите сенчест силует в къща, която си мислехте за празна , тогава може да искате да избягате.

Силует на човек в тунела на метрото

Shutterstock / Виктор Гладков

46. ​​Скрити

Тази дума означава да действате тайно или да правите или придобивате нещо крадешком. Например този човек на вашата работа, който винаги изглежда работи по таен проект, може да бъде разгледан тайно .

47. Честно казано

Ще намерите примери за тази дума в класическата литература, филми и телевизия. Наивни и невинни женски персонажи като Санди в началото на Грес и Офелия от Хамлет са примери за наивен .

48. Дулсет

Тази изящна дума е друга, която изглежда описва точно как звучи - което е нещо, което обикновено е приятно. Например, може би наскоро сте слушали особено dulcet музика или се отдадох на шоколадова торта с дулце.

49. Опитайте

Тази свежа дума обикновено се използва, за да опише донякъде дискретна среща между двама влюбени. Докато технически се дефинира като всякакъв вид среща или среща (не непременно с романтични мотиви), вероятно не искате да се позовавате на следваща среща във вашия офис като ' опитайте ”.

50. Избухливост

Красива дума, която вероятно е най-добре да се използва за описване на кученце от кученца златен ретривър, възторг е качеството на вълнение и ентусиазъм.

И за това как английският се използва в различни региони на САЩ, ето ви 60 думи, които хората произнасят по различен начин в цяла Америка .

Популярни Публикации