25 неща, които носеха готините през 70-те години

Разбира се, 70-те години бяха време на политически сътресения и недоволство от американското правителство. Но ако трябваше да съдите епохата само по модата, това беше доста голямо десетилетие.Пънкари, модове, хипита и дискотеки, оформени в стила на 70-те години и ресни, психоделични щампи и микро-мини облекло в масовия стил. Независимо дали сте преживели десетилетието сами или просто копнеете за това тази отминала ера groovy изглежда, насладете се на взрив от миналото с основните тоалети и аксесоари, които всеки готин човек през 70-те имаше в гардероба си.

1 върхове на тръби

Модна тръба от 70-те години

Wikimedia Commons / ЖанаФеминистките, които премахнаха сутиените си през 60-те, не се нуждаеха от тях, докато 70-те се превъртяха, благодарение на горната част на тръбата. Този стил без презрамки отбелязва скок на популярността към края на десетилетието и често се носи от модни икони като Скъпи , Бианка Джагър , и Сузани Съмърс .2 Кожа с ресни

Мода от ресни от 70-те години

Wikimedia Commons / Торбьорн ЛевинДокато пънкарите носеха черни кожени якета през 70-те, всички останали с модно око бяха с кафяви ресни. Популярността на тези облекла - известни също като кожени кожи - придружава нарастването на популярността на западните облекла по това време, като връзките боло и бродираните копчета също се превръщат в основни тенденции.

3 микро-мини поли

Мини пола {Стил през годините}

Wikimedia Commons / Джон Атертън

Въпреки че тенденцията е популяризирана за първи път през 60-те години с помощта на моден дизайнер и моден революционер Мери Куант , микромини спечелиха още повече последователи през 70-те години, с феминистки като Глория Щайнем идентифициране на тенденцията като форма на освобождаване от по-дългите линии от миналите десетилетия.4 Боя за вратовръзка

Tie Dye през 70-те години

Цветната боя за вратовръзка придоби привличане през 60-те години с възхода на хипи движението. Но през 70-те години, психоделичният модел забелязва нарастване на популярността си. И докато дизайнери като Кристиан Диор и Халстън скочиха на тенденцията, повсеместността на вратовръзката се дължи не малко на способността на всеки да създава външния вид, използвайки малко повече от някои ластици и багрило.

5 пръстена за настроение

Мода от 70-те

Wikimedia Commons / Alkivar

През 1975 г. изобретатели Марис Амбатс и Джош Рейнолдс удариха Zeitgeist, когато създадоха пръстена за настроение. Пръстените, които променяха цвета си в отговор на топлината на тялото на потребителя, предполагаемо като средство за разказване на настроението им, бързо се превърнаха в задължителен артикул за модния напред, с високи версии на пръстена, които се продават за над $ 250.

значението на белите карамфили

6 Сабо

жените през 70-те сабо

Докато обувките с дървена подметка се носят в цяла Европа и части от Азия в продължение на векове, чак през 70-те години сабото се появява в модния поток в Съединените щати. Обикновено изработени от кожена горна материя, дървени подметки и видими метални шипове, съединяващи двете части, сабо - особено тези с набита пета на платформа - се превръщат в обувки за безброй икони в стила от 70-те години.

7 Костюми за свободно време

BTK8R7 Питър Маршал, 1975 г., The Millrun Playhouse Theatre in the Round, Niles, Илинойс.

Костюмът за свободното време често се състоеше от вталено сако, панталон или камбанарен панталон и риза на копчета с няколко откачени горни бутона. Популярността на този стил, вдъхновен от дискотеките, достига своя връх след 1977 г. Треска в събота вечер , кога Джон Траволта Белият костюм се превърна в един от най-емблематичните тоалети на епохата.

8 Макси рокли

Модни макси рокли от 70-те години

Wikimedia Commons / Koch

Колкото по-дълга е роклята, толкова по-модерен е носителят - поне що се отнася до стила от 70-те. Подобно на кафетаните, макси роклите бяха дълги и често извънгабаритни, но обикновено имаха по-дефинирана форма, с дълбоки деколтета, вратовръзки на талията и вталени ръкави, придаващи им по-рационален вид.

9 Авиаторски очила

Слънчеви очила Aviator от 70-те {Cool 70s Style}

Flickr / Денис Харпър

Въпреки че авиаторите са създадени за пръв път от Bausch & Lomb през 1936 г., за да предпазят очите на пилотите от дразнители по време на полет, през 70-те се забелязва нарастване на популярността на стила. Модни икони от онова време, включително Елвис Пресли , внедри тази тенденция в масовия поток, но марката Ray-Ban на Bausch & Lomb наводни пазара.

10 Увийте рокли

Даяна Фон Фурстенберг Облечи рокля 1970-те години {Стил през годините}

Алами

По-подходяща алтернатива на кафетаните и свободните макси рокли, роклите за опаковане бяха основна част от създателите на тенденции от 70-те. Популярността на стила често се приписва на дизайнера Даян фон Фюрстенберг (по-горе), който за първи път пусна на пазара плетена рокля с опаковка от трикотаж, създавайки модна империя на стойност над 100 милиона долара до края на десетилетието.

11 дъна на камбана

жена, облечена в камбани {готин стил от 70-те}

Reddit / 14thCenturyHood

Дъната на камбаните не са нищо друго освен емблематични. В началото на 70-те години артисти от съпруга и съпругата Сони и Скъпи помогнаха на този смел стил да спечели международна публика, когато те многократно носеха панталоните в телевизионното си шоу, Часът на комедията „Сони и Шер“. Шер особено се смяташе за моден барометър на десетилетието. Изработени от деним, ярък памук и сатенен полиестер, дънките на камбани скоро се превърнаха в една от задължителните мода на десетилетието.

12 Рипсено

Елтън Джон напуска летище Хийтроу. Той отива в Лос Анджелис за партито на Елтън Джон

Trinity Mirror / Mirrorpix / Alamy Stock Photo

женен, но постоянно мислещ за някой друг

Рипсената тъкан вече съществува от десетилетия, но през 70-те години материалът изведнъж става модерен. От дъното на камбаната до роклите до пълните костюми, ако през 70-те сте били стилен скрин, гардеробът ви определено е бил пълен с неща.

13 колан с шипове

Колан с шипове от модата от 70-те години

Wikimedia Commons / Ларс Джейкъб

С нарастването на популярността на пънк рока в началото на 70-те, стиловете, свързани с музикалния жанр, също нарастват. Това включваше ярко оцветени мохауки, кожени якета и дънки за дренаж. За онези, които потапят пръстите си в пънк сцената, ремъците с шипове бяха начин да подражават на някои от социално по-приемливите стилове на субкултурата без пълен Джони Ротен преобразяване.

14 Обувки на платформа

DRX8B5 Млада жена моделираща рокля и обувки на платформа Великобритания 1972 1970-те

Алами

Въпреки че обувките на платформа имаха малко момент през 30-те години, това беше появата им в изданието от 1970 г. Седемнадесет списание, което ги въведе в масовия поток. Обувките на платформа (често носени с дънки на камбани и покрити с блясък или други цветни украшения) обикновено се носели от жени на тийнейджърска и двайсетгодишна възраст - а в началото на десетилетието и от мъже, които с удоволствие се отправяли към дискотеката. Може би най-известната културна икона, която разтърси петата на платформата, беше глем рокерът Дейвид Бауи, който носеше стила, докато изпълняваше ролята си на негово алтер его, Ziggy Stardust.

15 Големи яки

70-те модни нашийници за кучета етикети за кучета

Wikimedia Commons / Оли Аткинс

Малките яки бяха напълно квадратни според стандартите от 70-те години. Носен от всички от Елвис до Мик Джагър , извънгабаритни яки предпазиха ризите на копчетата от времето да изглеждат също, добре, закопчани.

16 овчи кожуси

Реклама от палто от овча кожа от 70-те години {Cool Style 1970s}

Алами

Палтата от овча кожа - известни също като остриета - бяха толкова повсеместни през 70-те години като емблематичните якета Само за членове бяха през 1980-те . Докато обикновено се считат за луксозен артикул по днешните стандарти, тези популярни якета, дефинирани от техния маслен екстериор и мъхест интериор, бяха на разположение на практика всеки универсален магазин през 70-те години.

17 върха на държача

Модни столове от 1970-те

Wikimedia Commons / Джийн Даниелс

Ако през 1970-те не носехте халтер, може и да сте от друга планета. Холтерите, които се връзват около врата, вместо да се държат от презрамки, бяха толкова популярни, че някои от най-известните дизайнери от десетилетието, като Халстън и Мисони, дори ги включиха в своите линии за вечерно облекло.

18 Черни кожени якета

Модни черни кожени якета от 70-те години

Wikimedia Commons / Тим Шапкър

Емблема на контракултурен стил и до днес, коженото яке се превръща в основен елемент сред пънкарите през 70-те години, преди това е било отличителен белег на по-мазния стил преди две десетилетия. Въпреки това, за разлика от предишните повторения на коженото яке, готините деца през 70-те персонализираха своите с шипове, кръпки и щифтове.

19 Горещ панталон

жени, облечени в горещи панталони през 1971 г.

Алами

Горещи панталони или изключително къси къси панталони е терминът, създаден за първи път Дамско облекло ежедневно през 1970 г., за да опише малките къси панталони, изработени в луксозни тъкани като кадифе и сатен.

Дизайнерите харесват Ив Сен Лоран , Валентино , Халстън , Бетси Джонсън , Мариуча Мандели , и Мери Куант предлагаха високи версии на този моден продукт в началото на десетилетието, като магазини като Sears предлагат по-евтини алтернативи. Горещите панталони също попаднаха в килерите на богатите и известните. Знаменитости като Жаклин Кенеди Онасис , Елизабет Тейлър , Джейн Фонда , и да, познахте, Дейвид Боуй, всички бяха забелязани да ги носят.

20 златни вериги

Модни златни вериги от 70-те години

Wikimedia Commons / Южните клубове на Стокхолм

Що се отнася до бижутата от 70-те години, преобладаващият стил беше голям, смел и златен. Бижутата от жълто злато се възраждат значително през 70-те години, като дебелите вериги от жълто злато се превръщат в основен елемент през този период. Тенденцията се пренася и през следващото десетилетие и се превръща в отличителен белег на хип-хоп стила.

21 кафенета

мъж, облечен в кафтан през 70-те години

Алами

През 70-те години на миналия век Caftans видяха голяма ребранд, като се отдалечиха от репутацията си на неудобни домашни рокли и плажни прикрития и се превърнаха в основния поток. Затъмняващите фигурите рокли стават толкова популярни, че луксозните марки започват да навлизат в бизнеса с кафтан, като модни къщи като Missoni, Halston и Christian Dior правят свои собствени повторения на тези извънгабаритни артикули.

признаци, че връзката ви е в беда

22 пълзящи растения

Flickr / Асли Налбант

Комфортна алтернатива на традиционните платформи, пълзящите растения с дебела подметка бяха модна тенденция, популярна сред пънкарите, хипитата и модовете през 70-те години. Стилът е възроден отново през последните години, с Риана създавайки линия от пълзящи растения чрез нейното сътрудничество Fenty x Puma.

23 Шалове за глава

шал за глава стил от 70-те години

Wikimedia Commons / Ед Утман

Вземайки реплика от хипи стила през 60-те, забрадките също бяха популярно облекло сред стилните личности и през 70-те. Тези шалове, често изработени от полиестер или коприна и боядисани в ярки цветове, обикновено се носели като ленти за глава или вързани в тюрбански стил.

24 гащеризони

Комбинезон от 70-те години

Изображение чрез Flickr / Glen.H

От полиестер до мрежеста мрежа, коприна до макраме, гащеризонът беше задължително за всеки модач през 70-те години. Носен от известни личности като Фара Фосет , Скъпи , и Джери Хол , дрехата от едно парче беше свързана с диско стил и беше основна в клубове като Studio 54.

25 Go-go обувки

Go Go Boots Ad

На Карл

От дебюта им през 1964 г. от дизайнер Андре Куреж , go-go обувката включва всички ботуши с височина до коляното, квадратни пръсти и блок токчета. През 70-те години някои от най-известните модели и актриси в света бяха забелязани да носят тези модерни ботуши от модната икона Туиги до спорна бомба Брижит Бардо . И за повече взривове от миналото, тук са 30 неща Всички деца от 70-те години запомнят .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации