10-те най-големи причини, поради които мъжете изневеряват

Не е тайна, че мъжете са много по-склонни да изневеряват на партньорите си, отколкото жените. Ако имате нужда от някакво доказателство за това - а вероятно не го правите - помислете, че по-голямата част от 37-те милиона „активни“ потребители на Ашли Мадисън са били предимно мъже. (Като, 99,99999 процента мъже. ) И отскоро a 2015 Анкета YouGov установи, че 21 процента от мъжете (в сравнение с 19 процента от жените) всъщност са признали изневерява в миналото. Но въпросът остава: защо мъжете изневеряват?Гарантира ли биологично Y хромозома, че всички сме обречени на живот като ужасни глупаци? Или изневярата е по-нюансиран акт, изобилстващ от психологическа сложност? В крайна сметка „хората не се събуждат един ден и казват:„ Знаеш ли, днес ми се иска да изневеря на съпруга си “, казва Мередит Ширей, MS, LMFT , директор на практика в Ню Йорк Консултации и психотерапия за връзки в Манхатън . Както при всички неща любовта и похот , често е сложно.

Имайки това предвид, се свързахме с някои топ експерти по връзките, за да съберем най-големите причини, поради които мъжете изневеряват и да стигнем до дъното на това сложно положение.Основни причини, поради които мъжете изневеряват

мъж забелязал измама - защо мъжете изневеряват

Shutterstock1. Бивш се върна в картината.

Това е историята, стара колкото времето: тази, която се измъкна. „Много пъти, когато сме в тежко положение в настоящата ни връзка - казва Шири, - сме склонни да дисквалифицираме доброто.“какво означава да мечтаеш да се ожениш

И когато се появи бивш, „помним тази искра“. Така че има ситуация, в която той пренебрегва добрите части на настоящата си връзка и игнорира лошите части - частите, които на първо място вероятно са довели до разпада - на старата му връзка. Това е рецепта за бедствие.

2. Той иска да излезе.

Партньорът му може да мисли, че връзката е изцяло с праскови и сос, той може да мисли иначе - и да няма смелостта да се изправи срещу другата си половина за това. „Една от причините хората да мамят е, защото това е тласък за промяна“, казва Д-р Кристен Марк , директор на лабораторията за насърчаване на сексуалното здраве в университета в Кентъки. „Наличието на този тласък е необходимо на някои хора да излязат от взаимоотношения, от които им е трудно да излязат.“ Мислете за това като за крайното „не си ти, а аз“ - нещо, което не бива да правиш.

3. Лошата преценка и волята са виновни.

„По-вероятно е да изпаднете в ситуация, в която може да възникне изневяра, ако не сте доволни от връзката си“, казва Марк. Независимо дали се съгласявате да правите снимки на текила в клуб с приятелите си - или, още по-опасно, ако се съгласявате на един щастлив час с онзи сладък нов сътрудник в счетоводството - хората, които са отдадени и доволни от връзката си, ще избегнат тези сценарии. Ако той решава активно и многократно да се впуска в рискови ситуации, нещо става. „Хората знаят последиците от изневяра , казва Марк. - Това не е тайна. Разкъсва двойките.4. Неговите нужди не са удовлетворени.

Махнете главата си от канавката, ние не говорим за сексуални нужди. „Това е нещо, до което малките неща водят с времето“, казва Шири. Може би някой е направил комплимент нова прическа , а партньорът му не го е правил от известно време. 'Нещата цъфтят оттам.'

Може би е било седмици борба . Или може би е минало твърде много време, откакто той и партньорът му споделиха смях. Може би се чувства пренебрегнат и пренебрегнат. Каквато и да е причината, има дефицит във връзката, който засилва емоционалното разединение. И вместо да се обърнат главно към проблема, мислите се носят до „Рейчъл прави това за мен, а жена ми не“.

5. Чувства се депресиран или тревожен.

Всеки човек изпитва депресирани чувства и безпокойство до известна степен. Въпросът е дали тези мисли идват от връзката или не. „Ако той се чувства самотен във връзката си, смутен по някакъв начин или ядосан на партньора си“, казва той Лоръл Щайнберг , Доцент доктор , базиран в Ню Йорк терапевт по връзки и професор по психология в Колумбийския университет, със сигурност може да накара човек да изневерява. „Важно е обаче да се отбележи, че измамата [има тенденция да] изостря съществуващата тревожност и депресия“. По този начин кръгът остава непрекъснат.

6. Еволюцията е виновна.

Има онази стара поговорка, при която всеки мъж иска да спи с възможно най-много жени - „разпръснете семето си“, така да се каже - и всяка жена иска да си намери един партньор - „заключете го“. Ние сме писатели, а не еволюционни психолози и не можем да се надяваме да говорим за истинността на това мислене, затова ще оставим Шири да го отнеме: „Има някои теории извън еволюционната психология. Теорията е, че тъй като жените имат шанс за размножаване само веднъж месечно, те са склонни да бъдат много по-дискриминационни при избора на партньор. Докато мъжете по принцип могат да имат шанс за размножаване всеки път, когато еякулират. '

7. Той има потенциални психопатични тенденции.

Както спомена Шири, повечето хора не се събуждат със злонамереното намерение да предадат или наранят партньора си. Е, повечето. „Може би това е личностно разстройство, или са дълбоко антисоциални, или имат нарцистични тенденции“, казва Шири. Каквато и да е причината, „те трябва да се справят сами“. Докато това се случи, този човек ще нарани всеки - и всички романтично обвързани с него. Бягай.

как да разберете дали ви дразни

8. Той има проблеми с издигането му.

„Открихме, че мъжете с по-голяма склонност към това, което наричаме„ Сексуално инхибиране поради заплахата от проблеми, свързани с изпълнението “- да го направят трудно, да го поддържат трудно, такова нещо - „има по-голяма вероятност да се впуснете в изневяра“, казва Марк. Това се свежда до необходимостта от валидиране, ако той не може да се представи със своя значим друг, по-малко ли е мъж? Един лесен начин да се противопоставите на тези чувства на неадекватност е да се опитате да намерите физическа връзка с някой нов.

9. Той е пристрастен към секса.

„В много малко случаи има хора, които имат легитимна пристрастяване към секса“, казва Шири. Сексът предизвиква допаминови рецептори - центъра на удоволствието на мозъка. И като всичко друго, което предизвиква допамин - вижте: кокаин, хероин - може да предизвика пристрастяване. За някои хора допаминът активира повече от секса, отколкото от други неща. „Много хора обаче се опитват да го използват като полицай“, казва Шири. Момчета, не правете това. Не забравяйте: „много малко случаи“.

10. Той е пълен задник.

Или, за да използва друг от термините на Марк, той страда от „Сексуално инхибиране поради заплахата от последици от изпълнението“. Това е просто изискан начин да се каже, че той не се страхува от последиците от секса - като да получи ППИ, да импрегнира някого или, да речем, да получи хванат изневери - и той е по-вероятно да мами. И той вероятно ще продължи да изневерява, дори ако вече е бил арестуван за това.

Както добавя Марк, „това са много по-силни предсказатели за мъжете, отколкото за жените“.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации