14 изненадващи начина, по които вашата котка проявява привързаност

Най-големият аргумент за самопровъзгласилите се „ненавистници на котки“ е, че за разлика от кучешките си колеги, котките са по-нестабилни и по-рядко обичат стопаните си. Но истината е, котки направете обичат собствениците си - те просто имат различни начини да го покажат. И така, как котките показват обич? Възможно е те да не тичат развълнувано до вас, когато отворите входната врата, както би го направило кучето, но те биха могли да се осмелят да ви изтъркат опашката и вместо това. И когато ви донесат мъртва мишка? Това е просто техният начин да кажат: „Обичам те“. Ако се научите да разпознавате всички изненадващи начини, по които те проявяват привързаност, ще разберете, че вашата котка все пак ви обича.1 Те бавно мигат.

млада жена, която гали красивата си котка у дома до прозорец, домашни любимци и концепция за начина на живот

iStock

Не се тревожете, ако вашият котешки приятел напрегнато ви гледа. Макар да изглежда като заплашителен ход, това всъщност е техният начин да ви покажат, че те обичат. Като сертифициран котешки поведение Ръсел Хартщайн , Главен изпълнителен директор на Забавна грижа за лапите , обяснява, ако котката ви се взира в вас и бавно мига, те се опитват да общуват с вас, като показват обич. И дори можете бавно да премигнете към котката си, за да предложите собствената си любов, като покажете на котката си, че са „обичани и в безопасност около вас“.2 Те го архивират в лицето ви.

страничен изглед на изящна сиамска котка в яка с жена, седнала на фона у дома

iStockМоже да не сте също благодарен, когато видите задния край на котката си, но това е още един шанс за тях да ви покажат любовта си. Ники Насър , местен експерт по домашни любимци в Дъвчащ , обяснява, че ако котката ви редовно ви показва задните си части, това означава, че се чувстват удобно около вас и се опитват да ви кажат, че сте техният „любим човек“.3 Опашката им е извита, когато сте близо.

домашна късокосместа котка, разхождаща се над ниска стенопис, гледаща любопитно към камерата

iStock

Можете да разберете много от опашката на котката и как тя е оформена, когато те са около вас. Каква форма е добра? Извит. Като Кели С. Балантайн , DVM, обяснено на Катстър , когато котка ви приближава с „опашка изправена нагоре с лека извивка в края“, те ви сигнализират, че се приближават приятелски - това е поза, която те често виждат да демонстрират сред други котешки приятели или хора те обичат.

4 Или те обвиват опашката си около вас.

домашен живот с домашен любимец. Котката приветства собственика си (млад мъж) у дома.

iStockАко някога сте се озовали увити в опашката на вашия котешки приятел, не приемайте този момент да се дразните. Вместо това бъдете признателни - те ви показват любов! Boriana Slabakova , съосновател на PetPedia , казва, че това е котката, еквивалентна на „хората, които се държат за ръце“. Ако котката ви се чувства достатъчно комфортно, за да ви увие опашката, това е знак за „истинско приятелство, любов и доверие“.

5 Те те хапят.

Котка, която играе с кавказка човешка ръка.

iStock

Макар да си мислите, че котката ви хапе, означава, че не ви харесват, това често е знак за обратното. Когато котката наистина се грижи за някого, тя може да покаже това чрез нежни „любовни ухапвания“, обяснява Лин Мария Томпсън , автор на Главният изпълнителен директор на Feline . Обикновено те правят това с ръката ви, когато ги галите, като индикация, че не искат да отнемате ръката си.

6 Пикаят по нещата, когато си тръгнете.

урина на котка или куче на пода на къща

iStock

горяща къща от мечти

Разбираме, връщането вкъщи при произволни локви с котешка пикня не звучи непременно като добър момент. Но в голямата схема на нещата вашата котка просто се опитваше да ви покаже, че ви считат за член на семейството си. Както обяснява Томпсън, котките ще „маркират границите на своята територия“, като пикаят там. И така, ароматът на урината им - или урината на някой от семейството им - е знак за дом. Когато ги оставите сами, те се изпишкат с нещата с надеждата, че „ароматът на семейното пикаене“ ще ви върне у дома при тях.

7 Омесват те.

една бенгалска бебешка котка току-що беше осиновена от мъж. Домашният любимец опознава стопанина си. Съучастие и обич в топъл дом.

iStock

Котките ви месят, за да ви покажат, че те трябва ти. Актът на месене е, когато котките се бутат напред с предните си лапи, редувайки се между лявата и дясната. И макар това да звучи болезнено, Насър казва, че не се притеснявайте, котките го правят внимателно към собствениците, които обичат. Това е акт, който те започват да правят като котенца, когато кърмят, така че това е движение, което им напомня за „времето, когато са се чувствали доволни“.

8 Носят ви мъртви животни.

котка лов на мишка в къщата.

iStock

Какъв е еквивалентът на котката да ви донесе букет от рози? Дарявайки ви плячката им , казва Емили Паркър , мениджър на съдържание в Катологични . Това е така, защото в дивата природа храната е „ценна стока“ и по-голямата част от времето на котката се прекарва в лов. Що се отнася до споделянето на тяхната щедрост, те го правят само с най-близките си. Това е знак, че се грижат за вас, почти сякаш казват: „Не се притеснявайте за вечерята тази вечер, аз го покрих.“

какъв процент ангажименти са отменени

9 Те винаги изглеждат наблизо, особено когато сте болни.

собственик на котка и нейната котка, седнала на диван. Млада азиатска жена има проблем със симптоми на течащ нос, тъй като има проблем с алергия към котка.

iStock

Забелязвали ли сте някога, че котката ви изглежда особено близо до вас, когато сте усещане под времето ? Това вероятно е добър знак, че сте някой, когото обичат. „Котките обичат да са близо до хората, на които държат“, казва Томпсън. „Те могат особено да усетят, ако не се чувствате добре или се чувствате синьо, и ще останат близо до вас, за да ви утешат през тези времена.

10 Те се насочват срещу вас.

Сладка котка и неговият собственик

iStock

Главата на котка е най-добрият признак на привързаност, според Паркър. Когато се блъскат или търкат главата си срещу вас, те казват „Обичам те“ и се опитват да ти покажат привързаност от близостта си с теб. Не само това, но и те се уверяват, че и останалият свят знае. Като трият главата си върху вас, те ви маркират с аромата си и казват на останалата част от котешкия свят, че сте техният „човек“.

11 Те те галят с лапи.

Котешка любов С ръкохватката под ръка.

iStock

Мотивът на котката често е обвързан с опит за маркиране на техния аромат. Когато котките ви търкат бузите си, това е така, защото те имат ароматни жлези в бузите си и те се опитват да излъчват своите феромони върху вас. Друго място, където котките имат тези ароматни жлези? Лапите им. Според Томпсън, когато те галят с лапи, това е още един шанс те да получат аромата си върху теб.

12 Те мъркат или мяукат близо до вас.

Сивото таби коте се чувства в безопасност и защитено, заспива в ръцете на възрастна жена собственик. Изображението показва портрет на котката и само на възрастната жена

iStock

Трудно е да се каже какво котка се опитва да каже кога те мъркат или мяукат в близост до вас. Гладни ли са? Искат ли да останат сами? Може би. Но замисляли ли сте се някога, че може да се опитват да ви кажат, че ви обичат? Както обяснява Томпсън, мъркането на котка има „лечебни свойства“. Така че, когато мъркат, това най-вероятно показва, че са щастливи - и особено щастливи, че са близо до вас.

13 Показват ти корема си.

Малко коте е галено с любов

iStock

Котките ще излагат корема си само на някой, на когото имат доверие, обяснява Насър. Но не задължително влизайте в домашни любимци, защото обикновено това е само за външен вид - и рискувате да бъдете нокти. Ако вашата котка наистина ли обича те, обаче, Насър казва, че може да ти позволят да им търкаш корема.

14 Те те оближат.

изстрел на привлекателна млада жена, отпускаща се на дивана у дома и обвързваща се с котката си

iStock

Котките държат много власт в езиците си. Като сертифициран приложен животински бихевиорист Меган Максуел обясни на PetMD , лизането на котка може да показва множество неща. Котките могат да оближат собствениците си, за да знаят, че искат вниманието им, може би да играят или да бъдат домашни любимци. Но те също могат да се опитват да ви почистят, което е поведение, което те правят, за да се свържат. На всичкото отгоре, облизването често е „знак, че котката е спокойна“ около вас, което означава, че те обичат.

Допълнително докладване от Emerald Catron.

Популярни Публикации