37 Филми Всеки мъж над 40 години трябва да може да цитира

Мъжете общуват с цитати от филми, това е основна истина. Разбира се, жените също обичат филмите и обичат да споделят любимите си редове помежду си. Но не по същия начин, както мъжете. За момчетата филмовите цитати ни помагат да казваме нещата, които искаме да кажем, но не винаги се чувстваме комфортно да казваме със собствените си гласове. Използваме цитати за филми като стенография за комуникация. Ще си кажем нещата един на друг Goodfellas кавички или Кадишак кавички, за да изразят емоции или чувства, които те няма - или не могат - да кажат на глас.И когато достигнем 40-те си години, някои филми са станали част от нашия лексикон. Ако не 'говориш' Боен клуб или Матрицата или Големият Лебовски , все едно се опитвате да обикаляте Париж, без дори да си правите труда да научите няколко думи на френски. Разбираме се, защото всички сме гледали едни и същи филми и сме приели едни и същи житейски уроци. Господа, ако сте на 40-те години и не можете без усилие да цитирате нито един от тези филми, време е за домашна работа на Netflix. И след като приключите заданието си, ще бъде добре да отидете и да изпробвате 40-те неща, които трябва да направите, след като навършите 40 години .

1 Белег (1983)

филмова сцена от белези, филми с възможност за цитиране

IMDB / Universal PicturesТова, което прави този филм толкова безкрайно цитируем, е, че работи в толкова много различни контексти. Всеки човек, поне веднъж в живота си, измърмори с лош кубински акцент: „Поздрави моя малък приятел!“ И в 100% от случаите не говорят за Colt AR-15 с гранатомет. И по въпроса за Ал Пачино филми, трябва да видите кой беше първоначално за кариерата си в Кръстник .две Монти Пайтън и Свещеният Граал (1975)

филмова сцена от Монти Пайтън и Свещения Граал, цитати от филми

IMDB / Michael White ProductionsМонти Пайтън и Свещеният Граал е свещеният Граал на комедийните квоти. Ако никога не сте приключвали спор с „Пърдя във вашата обща посока“, възможно е никога да не сте живели истински. Сега, ето това, което не трябва кажете на 40-те си години.

3 Седем самурая (1954)

филмова сцена от седем самурая, филмови цитати

IMDB / Toho Company

Оригиналният лош епос, в който скапаните герои побеждават невъзможни шансове. Всеки може да звучи трудно повтарящи се реплики от Великолепната седморка, но момчета, които всъщност знаят нещо за историята на филма, винаги ще цитират Акира Куросава вместо. Това също е чудесен начин да добавите малко лекота, когато се сблъскате с кофти възможности на живота. - Подготвям се за тежка война. Няма да ни донесе нито пари, нито слава. Искате ли да се присъедините? ' Звучи мръсно. Регистрирайте ни!мечтае за известни личности

4 Суингъри (деветнадесет и деветдесет и шест)

филмова сцена от суингър филм, филмови цитати

IMDB / Независими снимки

Понякога просто се нуждаем от приятел, който да ни прегърне с малко ръце, да се облегне твърде близо до лицето ни и да ни напомни: „Толкова сте пари, че дори не го знаете“.

5 Топ пистолет (1986)

филмова сцена от топ пистолет, цитати за филми

IMDB / Paramount Pictures

Днес филмът може да изглежда малко досаден, но няма жив човек, който да не отговори на обаждането и отговора на Марко Поло на Топ пистолет . Кажете на приятеля си „Чувствам нужда…“ и ако той не отвърне „… необходимост от скорост“, тогава той очевидно не е гъската на вашия Maverick. И за теб Топ пистолет любители, ето какво актьорският състав е готов откакто филмът излезе.

6 ловци на духове (1984)

филмова сцена за изтребители на духове, цитати за филми

IMDB / Columbia Pictures

Бил Мъри е нашето духовно животно и това никога не е било по-вярно, отколкото в тази комедийна класика. След като започнете да изплювате еднолинейките на Мъри, е трудно да спрете. - Той ме е изгладил. Чувствам се толкова фънки. 'Ние дойдохме! Видяхме! Изритахме го! 'Нека покажем на тази праисторическа кучка как правим нещата в центъра.' Радостта, която може да се цитира, никога не свършва. Голфъри, Мъри също е един от тях 15-те голф голфъри, които играят по-добра игра от вас .

7 Хищник (1987)

филмова сцена от хищника, цитати за филми

IMDB / 20th Century Fox

Забравете Терминатор , единственият Арнолд Шварценегер филм, който трябва да знаете наизуст, е тази красота. Ако има социална ситуация, в която изказването „Това лайно прави Камбоджа да прилича на Канзас“ или „Ако кърви, можем да го убием“ е неподходящо, ние не искаме никаква част от него. Говорейки за Губернатора, прочетете за времето той се превърна в герой от истинския живот.

8 Боен клуб (1999)

боен клуб филмова сцена, филмови цитати

IMDB / Fox 2000 Pictures

Боен клуб е като вино. Цените го повече с възрастта. Вземете редове като „Не искам да умра без никакви белези“ или „Не сте колко пари имате в банката. Ти не си колата, която караш. Вие не сте съдържанието на портфейла си. Вие не сте вашите проклети каки. Тези цитати бяха просто лоши през 20-те, но на 40 те резонират със смисъл. Сега се научете как да не бъдете като Едуард Нортън характер и се запасете с 20-те най-добри, най-забавни рокли на планетата .

9 Уили Уонка и шоколадовата фабрика (1971)

Уили Уонка и шоколадовата фабрика оригинални филмови сцени, цитати от филми

IMDB / Wolper Pictures Ltd.

Дани Марианин , програмист на филмовия фестивал във Финикс и автор на Войнствената книга с цитати , намира различни реплики, които да оцени в този класически филм, докато пораства. „Както когато Уонка казва на Чарли:„ Не забравяйте какво се е случило с мъжа, който внезапно е получил всичко, което винаги е искал ... Той е живял щастливо до края на живота си. “ Този глупав малък цитат ме вдъхновява да работя усилено за семейството си и да се уверя, че съм доставчик. Това не означаваше глупости като дете, но когато започнеш да работиш, за да запълниш тези 401K за бъдещето на семейството ти, ще разбереш какво е имал Wonka през цялото време. Ако искате да увеличите собствените си спестявания, ето как да отделите 500 000 долара през свободното си време .

10 Стар Трек II: Гневът на Хан (1982)

филмова сцена от star trek II, гняв на хан, цитати от филми

IMDB / Paramount Pictures

Когато прекалено драматично произнесете реплика от рода на: „До последно ще се боря с теб ... от сърцето на Ада, забивам те в теб“, най-умен панталон ще си помисли, че цитираш МелвилМоби Дик . Но вашите истински приятели ще разберат, че наистина правите Хан. (Това е Рикардо Монталбан акцент, който го раздава). И който не се разкъсва от думите: „Бях и винаги ще бъда ваш приятел“. Говорейки за приятели, научете се изпитаният и истински начин за изграждане на броманс, дебел като крадци .

единадесет Кадишак (1980)

филмова сцена от caddyshack, филмови цитати

IMDB / Orion Pictures

Не мога да цитирам Кадишак широко е като да бъдеш прикован към инвалидна количка. Животът ти по никакъв начин не е приключил, той е просто ... ограничен. Трудно е да си представим, че живеем в свят, в който не бихте могли да кажете на приятел, нищо друго, „Имаме езерце отзад. Имаме басейн и езерце ... Езерцето би било добре за вас. Нямате нужда от причина. Само фактът, че Кадишак съществува и тези линии са завинаги в мозъка ни е достатъчна причина. „Флейта без дупки не е флейта. Поничка без дупка е датчанка. ' Амин. И по темата, не забравяйте да научите 5-те хитри трика, които ще издигнат вашата голф игра да се Тайгър Уудс статус.

12 Властелинът на пръстените трилогия (2001, '02, '03)

филмова сцена от Властелинът на пръстените, цитати за филми

IMDB / New Line Cinema

Вземете отровата си между тях Дружество на Пръстена , Две кули , и Завръщане на краля . Всичко това е фураж за по-добри разговори - особено ако търсите не-докосващ нежен начин да кажете на приятелите си, че ги обичате. Ако вашият пъп изведнъж обяви, че „Вие имате моя меч“, а човекът до него казва „И моят лък“, само някой, който е мъртъв вътре, не би завършил тази триада с „И моята брадва“.

13 Goodfellas (1990)

goodfellas филмова сцена, цитати за филми

IMDB / Warner Bros.

Тъй като понякога всички искаме да бъдем глупак на партито, който съсипва една перфектна шега с „Смешно ми е как? Смешно, сякаш съм клоун, забавлявам ли те? (Psst: Да си смешен е начинът номер едно за повишаване на вашата сексуална привлекателност .)

14. Белия дом (1942)

филмова сцена от Казабланка, цитати за филми

IMDB / Warner Bros.

Филмов критик Леонард Малтин кълна се, че този филм става по-смислен с времето, особено един цитат в частност. ' Клод Дъждове пита Хъмфри Богарт какво го е довело в Казабланка и спекулира с възможните причини - казва ни Малтин. - Боги казва, че е дошъл за водите. ‘Води? Какви води? Ние сме в пустинята. Богарт плъзга цигарата си и казва: „Бях погрешно информиран.“ Малтин казва, че в къщата си има възглавница за хвърляне с надпис „Бях дезинформиран“. „Това се отнася за живота по толкова много начини“, казва той. Сега, ето ви гледам, хлапе: Научете 13-те най-секси, най-романтични неща, които можете да кажете на жена .

петнадесет Матрицата (1999)

филмова сцена от матрицата, филмови цитати

IMDB / Warner Bros.

Знанието за разликата между синьо хапче и червено хапче не е само заковаване на отпечатък от Морфей. Това се превърна в любимата метафора на всички за неволно живеене в невежество. Разбира се, че приемате червеното хапче. Защото искате да „останете в страната на чудесата и аз ще ви покажа колко дълбоко е заешката дупка“. Което очевидно означава да носите слънчеви очила и стегната кожа и да сте наистина аеробни.

16. На брега (1954)

на крайбрежната филмова сцена, цитати за филми

IMDB / Horizon Pictures

Вие ли сте точно там, където искахте да бъдете на 40 ? Може би. Или може би няколко дни усещате привкуса на съмнение. Ей, всички сме били там. Няколко дни ви се иска да пробиете своя Брандо глас на коравия човек и се оплаква: „Можех да имам час. Можех да съм претендент. Можех да бъда някой, вместо клошар, какъвто съм. Утре ще се почувствате по-добре. Но засега някои самосъжаления на Брандо се чувстват толкова добре. Сега се облечете като този, като се хвърлите най-великата бяла тениска на всички времена .

17 Робокоп (1987)

robocop филмова сцена, филмови цитати

IMDB / Orion Pictures

Независимо дали играете шах или сте потопени в приятелски политически дебат, никога не е лошо време да кажете „Вашият ход, пълзя“. И това е само едно от многобройните Робокоп цитати, които могат да бъдат безпроблемно вмъкнати в ежедневния разговор. Ставате нетърпеливи с любимия човек, който се движи с охлюви? Просто им напомнете „Имате 20 секунди да се съобразите“ и липсата на търпение ви е смекчена Робокоп носталгия.

18. Смело сърце (деветнадесет и деветдесет и пет)

сцена с храбро сърце, цитати за филми

IMDB / Icon Entertainment International

Разбира се, парчетата „те никога не могат да ни отнемат свободата“ бяха добро забавление на 20-те години, но когато сте на 40 или повече, изведнъж „получавате“ някои от по-замислените и философски цитати на Уилям Уолъс. 'Всички ние се оказваме мъртви, просто е въпрос как и защо.' Подяволите, Мел Гибсън , сега трябва да преоценим всичко! Говорейки за Гибсън, не забравяйте да проверите 20-те най-диви кризи в Холивуд за всички времена .

19. Роки (1976)

филмова сцена от скалисти, филмови цитати

IMDB / Chartoff-Winkler Productions

Кой от нас няма мъничка Бърджис Мередит в главата ни, готови да ни крещят вдъхновяващи, но също така и лудни афоризми, когато сме измъчвани от несигурност? 'Ще ядеш лайтин и ще накараш гръмотевици!' Добре! Пълните гръмотевици звучат ужасно, но също и страхотно, така че ще го опитаме. (Или ще опитаме някои не-Бърджис Мередит трикове за самомотивация .)

двайсет Чайнатаун (1974)

филмова сцена от китайския квартал, филмови цитати

IMDB / Paramount Pictures

Ако никога не сте помагали на приятел през лошо сърце или загуба на работа, като казвате: „Забрави, Джейк, това е Чайнатаун“, тогава не сме сигурни откъде ще излезеш да се наричаш негов приятел.

двадесет и едно Donnie Darko (2001)

дони дарко филмова сцена, филмови цитати

IMDB / Кино Пандора

В историята на киното никога не е имало по-добро завръщане към „Защо носиш онзи глупав костюм на зайче?“ тогава 'Защо носиш онзи глупав мъжки костюм?' Съжалявам, просто няма.

22. The Кръстник I и Кръстникът II (1972, 1974)

филмова сцена на кръстника, цитати за филми

IMDB / Paramount Pictures

На 40 години трябва да сте отдалеч от царството „Ще му направя оферта, на която той не може да откаже“ Кръстник цитиране. Дори не бива да прибягвате до очевидността „Дръжте приятелите си близо, но враговете си по-близо“. Не, на твоята възраст трябва да казваш Хайман Рот редове като „Това ... е бизнесът ... който сме избрали“ като начин за, да речем, изразяване разочарование и примирение при избора ви на кариера .

2. 3 Големият Лебовски (1998)

голямата филмова сцена на лебовски, цитати за филми

IMDB / Polygram Filmed Entertainment

Не е нужно да сте в халат или боулинг, за да изведнъж кажете „Пичът спазва“ без видима причина. Това е един от даровете на остаряването. Можете да канализирате вътрешния си Джеф Бриджис и никой няма да ви наскърби. Ред като „Този ​​килим наистина свързва стаята заедно“ винаги ще бъде трогателен, независимо от обстоятелствата.

24 Cool Hand Luke (1967)

студена ръка лук филмова сцена, филмови цитати

IMDB / Jalem Productions

Цитатът „Мога да ям петдесет яйца“ може да е най-повтарящият се, но не е този, който остава с нас през годините. След като сте в брак от няколко години или няколко десетилетия, започвате наистина да пирувате с реплики като „Това, което имаме тук, е провал в комуникацията“. А, да, този цитат има толкова по-голям смисъл сега, нали? Може също да се свържете с 15-те начина, по които сексуалният ви живот се променя след брака също.

25 Blade Runner (1982)

блейд бегач филмова сцена, филмови цитати

IMDB / Warner Bros.

Когато го видяхме за първи път в театрите, всички искахме да бъдем Харисън Форд . Но в наши дни имаме повече общи неща с репликантите. Спомням си, когато Рой Бати поиска „Искам повече живот?“ Да, чуваме те, братко. Нареждам се на опашка! (Разбира се, Форд може и сам да е бил репликант .)

26 Това е гръбначен кран (1984)

това е гръбначен кран, филмова сцена, цитати за филми

IMDB / Производство на гръбначен кран

Том Уейтс веднъж известен каза, че не намери Спинален кран най-малкото смешно. 'Беше твърде реално за мен', каза той. - Не се засмях нито веднъж. Плаках открито. Колкото повече остаряваме, толкова повече разбираме за какво говори. Филмът е портрет на невежество, който е забавно да се повтаря, само за да не паднем в тази черна дупка. Подобно на този ред: „Вярвам почти на всичко, което прочетох, и мисля, че именно това ме прави по-селективен човек, отколкото някой, който не вярва на нищо“. Би било весело, ако не се чувстваше толкова вярно.

27 Repo Man (1984)

филмова сцена от репо-човека, цитати за филми

IMDB / Edge City

Това е поредната скучна делнична нощ и се обръщате към партньора си и предлагате и двамата да отидете да вземете суши и да не плащате. Ако се смеят, знаете, че сте намерили сродна душа .

28 Наполеон Динамит (2004)

филмова сцена от динамит на Наполеон, цитати за филми

IMDB / Fox Searchlight Pictures

Всеки може да направи полу-компетентен Джак Никълсън или впечатление на Остин Пауърс. Но ако можете да направите перфектен Наполеон Динамит, казвайки реплика като „Това е почти любимото ми животно. Това е като лъв и тигър, смесени ... отгледани заради уменията си в магия, „тогава сте постигнали по-високо състояние на съзнанието.

29 Изкуплението Шоушенк (1994)

филмова сцена за изкупуване на shawshank, цитати за филми

IMDB / Castle Rock Entertainment

Какво дава Изкуплението Шоушенк оставащата сила е, че тя перфектно балансира както емоционалните светове, незрелия и интроспективния. Имаш си „Човекът изчезна и изчезна като пердец на вятъра“ и „Каква е твоята неизправност, дебела цев с маймунски храст?“ Но вие също така имате вашите отразяващи, уморени от живота цитати като: „Занимавайте се с живот или се занимавайте с умиране“. Цитирането на този филм ви позволява да бъдете глупак и поет.

30 Недосегаемите (1987)

филмова сцена от недосегаемите, филмови цитати

IMDB / Paramount Pictures

- Те дърпат нож, а ти пистолет. Той изпраща един от вашите в болницата, а вие един от него в моргата. Това е начинът от Чикаго! Хайде! Имало ли е някога по-добра реплика „не се замисляй с моите надничания“ в историята на филма? Не. Но имаше Още 20 бойни сцени в историята.

31 Търсачите (1956)

филмовата сцена на търсачите, цитати за филми

IMDB / C.V. Уитни Снимки

От всички велики Джон Уейн филми, защо този? За един и единствен цитат. 'Това ще бъде денят!' Независимо дали някой го моли да напусне или се надява да умре, това беше идеалният и предизвикателен отговор на херцога към ненавистниците на живота. Да, ще получиш желанието си, е * ккер. Но не днес .

32 Гладиатор (2000)

гладиаторска филмова сцена, цитати за филми

IMDB / DreamWorks

Всички сме били там. Може би е така шефът ви очаква твърде много от вас , или вашият партньор, който мисли, че не дърпате тежестта си, или просто вашият приятелски кръг, който се чуди защо не сте обичайното си жизнено и обичащо забавленията аз. Просто 'Не се ли забавлявате?' е идеалният начин да кажете на света, че правите най-доброто, което можете, така че просто отстъпете.

33 Водещ: Легендата за Рон Бургундия (2004)

водещ филмова сцена, цитати за филми

IMDB / DreamWorks

Това е Кадишак за модерна епоха. Толкова много класически реплики и всички те са полезни в почти всяко социално събиране. Напитка след вечеря с колеги? Един от вас е длъжен да каже: „Обичам скоч. Скоч скоч скоч. Тук тя слиза надолу, надолу в корема ми. Представяте се на нов колега? Знаете, че искате да им кажете: „Аз съм някаква голяма работа. Хората ме познават. Аз съм много важен. Имам много книги, подвързани с кожа, а апартаментът ми мирише на богат махагон. Ако се смеят, е, вие сте намерили сродни души.

3. 4 Принцесата булка (1987)

филмова сцена от принцесата булка, цитати за филми

IMDB / Акт III Комуникации

Колко интернет аргумента са спечелени с цитата: „Продължаваш да използваш тази дума, не мисля, че означава това, което мислиш, че означава?“ Всички тях? Да, вероятно.

35 Първа кръв (1982)

филмова сцена от първата кръв, филмови цитати

IMDB / Anabasis N.V.

Рамбо е страхотен филм за момчета от всички възрасти. Раста, Дани Марианин особено се радваше на реплики като „Човек, който е бил обучен да пренебрегва болката, да пренебрегва времето, да живее извън земята, да яде неща, които биха могли да предизвикат били кози. Но филм, който изглеждаше като ескапистко забавление като дете, придобива различни нюанси, когато получите пробег на километража на живота си. „Когато научих колко ветерани се прибират вкъщи с ПТСР и как системата наистина е отказала толкова много от героите на нашата нация“, казва той, „винаги ми става малко тъжно, когато чуя Рамбо да казва: , Можех да карам резервоар, отговарях за оборудване за милиони долари, тук тук дори не мога да държа работа за паркиране на коли! “Понякога светът може да бъде ужасно място. Рамбо има също едно от 20-те най-добри преследвания с коли в историята на филмите .

36 Да си там (1979)

като там филмова сцена, филмови цитати

IMDB / Lorimar Film Entertainment

Цитиране Форест Гъмп редове като „Животът е кутия шоколадови бонбони“ работи само за хора, които са твърде млади или твърде стари, за да разберат как изглежда истинската ирония. Когато сте на 40, сте завършили Форест Гъмп до Питър Селърс - Шанс на градинаря. - Докато корените не са прекъснати, всичко е наред. И всичко ще бъде добре в градината. Блестящо ли е или безвкусно? Или и двете? Да, животът вече не е толкова лесен за осмисляне, нали?

37 Криминале (1994)

филмова сцена от целулозна фантастика, цитати за филми

IMDB / Miramax

„Изведете Gimp“, казвате вие. Но вашият приятел ви казва: „Гимп спи.“ Интересува ли те? - Е, предполагам, че ще трябва да го събудиш сега, нали? Това е обмен, който се случва между възрастни и когато приключи, нищо друго не трябва да се казва. Всички разбираме. Gimp трябва да бъде събуден от сън. Може би това е метафора за нещо, а може би просто е страшно смешно. Но това е нещо, което ще продължим да си казваме до смъртта си.

За по-невероятни съвети за това да живеете по-умно, да изглеждате по-добре и да се чувствате по-млади, следвайте ни Facebook сега!

Популярни Публикации