Kroger и тези други вериги за хранителни стоки затварят местоположения от 7 октомври

Затварянето на нов магазин изглежда влиза в заглавията всеки ден. Не е просто малки предприятия — въпреки че те бяха сред най-силно засегнатите магазини в първите дни на пандемията от COVID. По-големи вериги като Легло Баня & Beyond и Сиърс също бяха принудени да затворят огромен брой места през последните няколко години. И въпреки че са основен бизнес, магазините за хранителни стоки не са имунизирани срещу икономическия климат. Сега Kroger и три други вериги за хранителни стоки обявиха, че ще затворят места през следващите седмици, като се започне от 7 октомври. Прочетете, за да разберете кои магазини за хранителни стоки затварят вратите си завинаги.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Тези популярни вериги за хранителни стоки затварят магазини от 11 ноември .

мечта да спечелите лотария

Редица магазини за хранителни стоки обявиха затваряне наскоро.

  shoprite местоположение
Алън Будман / Shutterstock

Само миналата седмица няколко вериги магазини за хранителни стоки обявиха, че ще затворят места, включително ShopRite в Уотърбъри, Кънектикът, който официално се затваря на 11 ноември. Съобщава се, че местоположението на Уотърбъри затваря поради пенсионирането на собственика и оператора на магазина, става ясно от публикация на фейсбук страницата на магазина.A Whole Foods в Енгълуд, Илинойс, затваря два дни по-късно , на 13 ноември, а магазин Giant Eagle е се изключва в Единборо, Пенсилвания, на 30 декември. На служителите и в двата магазина ще бъдат предложени позиции на други места, докато служителите на ShopRite ще имат „възможността да интервюират позиции в други магазини на ShopRite“, според публикацията във Facebook.Сега още четири вериги за хранителни стоки обявиха затваряне.Магазин на Kroger е първият, който затваря.

  витрина на Kroger
Shutterstock

Купувачите в Ню Олбъни, Индиана, ще бъдат ужасен да науча че Kroger на Grant Line Road ще затвори завинаги на 7 октомври Куриерски вестник Луисвил докладвани.

„Магазинът се бореше да бъде печеливш в продължение на много години и финансовите прогнози за бъдещите години бяха по-лоши от очакваното и ни принудиха да вземем това трудно решение,“ Джесика Шарп , представител на Kroger, каза пред изхода.

Освен това Sharp потвърди, че на 75-те служители на магазина ще бъдат предложени позиции в близкия Krogers и че две други места в New Albany – на Charlestown Road и State Street – нямат планове за затваряне.ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Тази популярна верига за търговия на дребно затваря магазини от 5 октомври .

Недостигът на печалба също беше посочен като причина за затварянето в Мейн.

  близък план на бял човек's arm holding on to cart in grocery store
iStock

Жителите на Мейн ще видят затварянето на магазин за хранителни стоки Shaw's в Скарбъроу, Тереза ​​Едингтън , говорител на Shaw's, каза Най-добър живот чрез имейл. Магазинът ще затвори завинаги „на или около“ 8 октомври, а дейността на аптеките ще спре още по-рано, на 21 септември, потвърди тя. Веригата за хранителни стоки е дъщерно дружество на Alberstons Cos. Inc., което управлява 150 магазина в района на Нова Англия.

„Като всички търговци на дребно, ние непрекъснато оценяваме представянето на нашите магазини“, каза Едингтън. „Затварянето на локация винаги е трудно решение, но ние сме фокусирани върху това да продължим да предоставяме продуктите и услугите, които нашите клиенти ценят най-много в Мейн и извън него.“

Друг магазин за хранителни стоки ще бъде изчезнал завинаги, но купувачите могат да се възползват от крайна разпродажба.

  знаци за затваряне на магазина във витрината ae0fcc31ae342fd3a1346ebb1f342fcb

Регионалната верига за хранителни стоки Remke Markets също е справяне със затваряния . Както съобщават от Синсинати Анкуайърър потвърдено от компанията във Facebook—магазинът в Hyde Park Plaza в Оукли, Охайо, ще бъде затворен на 14 октомври.

светът се обърна като чувства

„Въпреки висококачествените пресни продукти, инвестицията в съоръжението и отдадеността на талантливи сътрудници, това местоположение не се представи добре и не оперират рентабилно ,' Майкъл Нийдлър младши , президент и главен изпълнителен директор на Fresh Encounter, компанията-майка на Remke Markets, се казва в изявление, според WLWT, филиал на NBC. „Освен това искахме да преустроим това местоположение за по-малко, по-лично пазаруване, но поради условията на наем и инфлацията на строителните разходи, ползата от проекта не предвиждаше възвръщаемост, с която се чувствахме комфортно.“

Купувачите на място в Оукли вече могат да се възползват от разпродажба в целия магазин, съобщи WLWT. Започвайки от 19 септември, целият магазин е с 30 процента отстъпка - и това включва селекцията от вина.

СВЪРЗАНИ: За повече актуална информация, запишете се за нашия ежедневен бюлетин .

Служители на още една верига потвърдиха, че магазинът им ще затвори следващия месец.

  затворен знак във витрината на магазина
Shutterstock/BreizhAtao

По-на юг, в Шикшини, Пенсилвания, магазинът на Foodtown, официално известен като Thomas' Family Market Foodtown, също е се изключва . Служителите казаха на филиала на ABC WNEP, че магазинът ще затвори в началото на октомври, но не беше посочена конкретна дата или причина.

Лоялни клиенти на Thomas' Family Market Foodtown съобщиха за загриженост относно затварянето, тъй като това е единственият магазин за хранителни стоки, разположен в Shickshinny, и е удобно разположен срещу жилища за възрастни хора.

„Ще отида чак до Беруик, за да напазарувам хранителни стоки и да взема неща, защото няма да мога да изтичам дотук, за да взема нещо“, жител Мардж Сиваген каза пред WNEP, добавяйки, че се надява магазин на Weis или Giant да заеме мястото.

Най-добър живот се обърна към Kroger, Remke Markets и Foodtown за коментар относно затварянето, но все още не е получил отговор.

Популярни Публикации