Това са научно подкрепените знаци, в които си напълно влюбен

Няма как да се заобиколим: Запознанствата са трудни. Дори когато сте били виждам се с някого известно време и сте в обвързана връзка, винаги има онзи продължителен въпрос за това какво е истинската любов и дали вие и вашият значим друг сте в нея или не. Разбира се, няма универсален контролен списък за признаците, в които сте влюбени, особено след като влюбването изисква редица неизчислими фактори, от чувството за лекота до сексуалната химия. Така че, вместо да разчитате на най-доброто от себе си, за да ви говори чрез вас как трябва да се чувствате, обърнете внимание на тези признаци, че сте сериозно поразени. От друга страна, ако търсите червени флагове, разгледайте 27 фини знака, които ще предскажат края на връзката ви .Очите ви са привлечени от лицето им.

Ако се чудите дали е похот или любов, обърнете внимание къде отиват очите ви, когато погледнете партньора си. Звучи клиширано, но погледът в нечии очи наистина е подкрепен от науката знак, че сте влюбени. В едно проучване, публикувано в списанието Психологическа наука , изследователите помолили доброволците да разгледат снимки на непознати и да решат дали биха се заинтересували от този човек по романтичен срещу сексуален начин. И се оказва, че очите им са мъртви подаръци, за които те биха избрали. Когато доброволците имат сексуално желание за човека на снимката, те прекарват повече време, гледайки изображението и погледите им са привлечени към тялото на човека. Но когато се чувстваше като любов, погледът им беше насочен към лицето на другия човек.

Започнахте да дишате навреме с тях.

Хората естествено започват да имитират езика на тялото и дишането на друг човек, когато се чувстват свързани и това важи за влюбените двойки. Едно Научни доклади проучване на 22 дългогодишни двойки установи, че когато двамата седят заедно - дори когато не се докосват - дишането и пулсът им естествено спадат във времето. Ако някой изпитва болка и не може да се докосне, връзката се губи, но връщането на контакт им помага да се синхронизират отново. Следващия път, когато се гушкате, вижте дали гърдите ви се издигат и падат. Ако са, това може да е любов.Светът изглежда като по-добро място.

Всичко е розово, когато си влюбен - и науката го доказва. Изследване на 245 млади възрастни двойки, публикувано в Вестник за личността установи, че присъствието във връзка прави хората по-малко невротични и по-оптимистични. Ако сте забелязали, че собственото ви отношение се променя, може да се подготвите за дълга, здравословна връзка.Вие се смеете на едни и същи неща.

Изследвания, публикувани в Еволюционна психология установи, че смяхът на шегите на друг човек е знак за интерес към запознанства с този човек (особено ако това е жена, която се смее на шега на мъж). Но най-добрият сигнал за романтичен интерес беше, ако и двамата се разпаднаха заедно. Смехът показва топлина, така че кикотенето заедно означава, че чувствате взаимна връзка.Не чувствате, че трябва да пазите тайни.

Интимността е най-големият фактор, който отличава любовта от привличането, което изпитвате в ранните дни на запознанствата, казва Мариса Т. Коен, доктор, съосновател на лабораторията за връзки Лаборатория за самосъзнание и свързване и доцент по психология в колежа Сейнт Франсис в Ню Йорк. „Интимността включва саморазкриване“, казва тя. „Това означава да позволите на вашите най-съкровени чувства и желания и да бъдат познати.“ Когато се оставите да се отворите към партньора си, това показва, че много добре може да сте влюбени.

Обсебвали сте партньора си.

Когато сте влюбени, е трудно да се съсредоточите върху нещо друго - и това може да е по вина на тялото ви. Според изследване от университета Лойола , хората, които са влюбени, имат по-ниски нива на серотонин, което също се случва често при хора с обсесивно-компулсивно разстройство. „Това може да обясни защо се концентрираме върху малко повече от партньора си в ранните етапи на връзката“, каза акушер-гинекологът Мери Лин, DO, в съобщение за новини.

Включвате партньора си във вашите истории и планове.

„Има голяма промяна, когато„ аз “се превръща в„ ние “, казва Коен. „Преминавате от фокусиране върху Вашият иска, Вашият нужди, Вашият желания за нуждите на двойката. ' Това не означава, че изведнъж ще загубите индивидуалността си, казва тя, но това може да означава някои фини промени. Когато сте влюбени, може веднага да попитате дали вашият S.O. може да се присъедините към парти или да направите бележка, за да доведете партньора си до страхотното място за суши, което току-що сте открили.Спряхте да се опитвате да впечатлите някой друг.

Данните от fMRIs показват, че когато влюбените хора видят снимка на своя любим, частите на мозъка, свързани с награда и мотивация, светват, според изследване, публикувано в Списанието за сравнителна неврология . Това е отделна част от мозъка от това, което е свързано със сексуалното влечение. Констатациите доведоха изследователите до заключението, че когато някой е влюбен, мозъкът му е програмиран да се фокусира единствено върху този човек и да задържа други потенциални любовници. Ако сте спрели да мислите за това кой може да е там навън, може да се възползвате от първичен инстинкт за чифтосване за цял живот.

Вашите физически нива на болка са спаднали.

Любовта може да бъде естествено болкоуспокояващо. Изследователи в едно проучване използва MRI за изследване на мозъка на студенти, които са влезли във връзка през последните девет месеца. След това те приложиха лека болка върху ръцете на учениците. Усещанията за болка на участниците намаляха много повече, когато гледаха снимка на техния S.O. отколкото при гледане на снимка на също толкова привлекателен познат.

Чувствате се по-отворени за изпробване на нови неща.

Понякога промяната е добра. И Психоневроендокринология проучване сравнява нивата на хормоните на двойки, които са се влюбили през последните шест месеца, с хора, които са самотни или в дългосрочни връзки, новите влюбени птици имат по-високи нива на кортизола на 'хормона на стреса' Когато сте в начинаеща връзка, започването на социален контакт може да предизвика възбуждаща, стресираща реакция в организма, заключават изследователите - което има смисъл, когато мислите за пеперудите, които получавате от покана за среща на ден или „добро сутрин ”текст.

Не се страхувате да инвестирате време в тях.

Психолози в едно Изследване на университета Пърдю намери „инвестиционен модел” във взаимоотношенията. Накратко, те откриха, че хората са по-склонни да го направят ангажирам ако бяха по-доволни, ако алтернативите бяха по-малко привлекателни и ако инвестицията, която вложиха, беше достатъчно голяма.

Чувствате ли се, че не можете да си представите никого по-добър от партньора си и сякаш вече сте вложили много енергия в това? Ако е така, това може да е един от основните признаци, че сте влюбени.

Смятате, че той или тя имат подобни ценности.

Забравете цялата противоположност-привличане. „Това, което поставя основата на една дълга, любяща връзка е, че искате да бъдете с някой, който е подобен на вас“, казва Коен. Но не се разделяйте само защото вашият партньор се занимава с бейзбол и предпочитате футбола, тези неща на повърхността не са важни, казва Коен. Какво прави материята са вашите ценности и морал, които ще поставят основата за силна връзка.

Поставяте ги над себе си.

Изследвания, публикувани в Европейско списание за психология показва, че хората, които са влюбени романтично, имат по-високи нива на „състрадателна любов“ от хората, които са се идентифицирали като невлюбени. Състрадателната любов включва поставянето на други хора пред себе си. Съгласни ли сте да отидете на скучно звучащ филм, от който партньорът ви е развълнуван? Скочи да го грабнеш с чаша вода, за да може да остане отпуснат? Поставянето му на първо място сигнализира, че държите дълбоко на него - и това може да е един от признаците, че се влюбвате. Просто се уверете, че избягвате 17 неща, които смятате за романтични, но всъщност не са .

Чудите се какъв е петгодишният им план.

Когато наистина се сближавате с някого - независимо дали това е приятел или партньор - вероятно ще искате да знаете какви са целите им в живота, посочва Коен. Ако започнете да се влюбвате, може да се окажете да питате „неща, които изискват от вас да се съсредоточите върху бъдещето и наистина да копаете дълбоко и да имате чувство за самосъзнание за това, което искате от живота“, казва тя. Чудейки се за брака и децата, вие показвате, че се грижите достатъчно, за да научите за дългосрочните му цели.

Те ви успокояват.

Проучвания показват, че романтичните партньори повишават нивата на „хормона на любовта“ окситоцин (по този начин прякорът). Окситоцинът от своя страна повишава чувството за безопасност и спокойствие. Когато първоначалните пеперуди отстъпват на чувствата на доволство, това може да е знак, че сте преминали от влюбеност в любов към искреността. И за признаци чувствата са взаимни, вижте 17 признака, че вашият значим друг все още е лудо влюбен във вас

Популярни Публикации