25 луди факти за Кенеди, които никога не сте познавали

Бихте си помислили, че на този етап няма да остане нищо ново за Кенеди, клана в Масачузетс, който ни даде един исторически президент (който беше на поста само 1000 дни), две убийства и безброй скандали. Около 40 000 книги са публикувани за тях след убийството на JFK през 1963 г. и стотици филми и телевизионни предавания, включително новоизлезлите Chappaquiddick , сега в кината, и документалната поредица на Netflix Боби Кенеди за президент . Не знаем ли вече всичко за най-известната политическа династия на 20-ти век?

Може би, или може би не. Може би си мислите, че сте добре запознати с всичко Кенеди, но вероятно има някои дребни неща, които са пропуснати през пукнатините. Вижте тези 20 луди, но истински факти за Белия дом на Камелот и техните роднини и може да се изненадате колко малко наистина знаете за тях. И за още страхотни любопитни факти, докосващи се до легендата за Камелот, не ги пропускайте 20 най-луди слухове за Кенеди!

1 JFK получи последните ритуали три пъти преди президентството си.

Джон Ф Кенеди Кенедис

Публичен домейнТед Кенеди веднъж се запита на глас дали семейството му е станало жертва на някакво „ужасно проклятие“ и макар че със сигурност беше вярно, че много от роднините му страдаха от огромен лош късмет, брат му Джон взе тортата.Когато JFK беше застрелян през 1963 г., не за първи път смъртта му изглеждаше неизбежна. Като католик за цял живот, той е получил сакраменталните последни ритуали на църквата на три отделни случая, първо при пътуване с кораб обратно до САЩ от Англия през 1947 г., когато той се е разболял толкова тежко, че е бил извикан свещеник. Последните му ритуали му бяха приложени отново няколко години по-късно, през 1951 г., след като получи опасно висока температура, докато пътуваше в Азия, и след това отново през 1954 г., след като операция на гръбначен синтез го накара да премине в кома. Неговият четвърти и последен последен ритуал е даден в онзи съдбоносен ден в Далас, когато една държава загуби своя лидер.2 съветски лидер Никита Хрушчов изпрати кученца Джаки Кенеди

Никита Хрушчов и Джаки Кенеди Кенедис

Това, че САЩ и Съветският съюз бяха въвлечени в студената война, не означаваше, че понякога не могат да играят добре. По време на първото посещение на Кенеди със съветския премиер Никита Хрушчов , на срещата на върха през 1961 г. във Виена, първата дама беше седнала до Хрушчов на вечеря и тя попита за кучетата, изстреляни в космоса като част от съветската мисия, за да стигне до Луната.

Само няколко седмици след като Кенеди се завърнаха във Вашингтон, в Белия дом пристигна щайга, пълна с кученца. Това беше подарък от Хрушчов, потомство на едно от кучетата, които се бяха върнали безопасно от космоса. А за някои лекомислени - но истина! - новини за вашето куче, ето 20 знака, които вашият домашен любимец ви мрази.

3 Робърт Кенеди може да е предсказал президентството на Обама

Робърт Кенеди Кенедис

В интервю от 1968 г. за радио мрежата Глас на Америка, млад Робърт Ф. Кенеди - който беше на път да спечели първенството на Демократическата партия тази година - направи смела прогноза . „През следващите 40 години“, каза той, „[чернокож човек] може да постигне същата позиция, която има и брат ми“, което означава покойният президент Джон Кенеди.И какво се е случило точно четиридесет години по-късно, през 2008 г.? Американският народ избра първия афро-американски президент, Барак Обама . Боби Кенеди дори накара Нострадамус да победи в играта с прогнози. И за повече прогнози, не ги пропускайте 25 луди прогнози за следващите 25 години.

4 Джо Кенеди свали панталоните си за президента Рузвелт

Джо Кенеди Кенедис

Бащата на JFK имаше свои политически амбиции и веднъж се надяваше да стане посланик на САЩ в Обединеното кралство. Но първо трябваше да убеди Президентът Франклин Рузвелт , негов дългогодишен приятел, че е подходящ за работата. Трябваше да е лесно, нали? Е, не чак толкова.

През есента на 1937 г. FDR покани Кенеди в кабинета си и го попита, като нищо, 'Бихте ли имали нещо против да свалите гащите си?'

Джо Кенеди беше шокиран и не беше сигурен как да отговори. „Току-що каза ли това, което мисля, че каза?“ - попита той, а президентът отговори: „Да, наистина“. Затова бизнесменът и инвеститорът свали панталона си и застана там по бельо, чакайки да разбере защо е бил принуден да претърпи такова унижение.

Президентът накрая обясни: „Джо, само си погледни краката. Вие сте почти най-лъкатият мъж, когото съм виждал. Той не би могъл да бъде техен пратеник в Лондон, тъй като церемонията по въвеждането на посланика включваше носене на „коленчета и копринени чорапи“, каза му Рузвелт. „Когато снимки на новия ни посланик се появят по целия свят, ние ще сме за посмешище.“

Изображение чрез Wikimedia Commons

5 Тед Кенеди едва не загина при самолетна катастрофа

Тед Кенеди Кенедис

Еднократният Лъв на Сената, Тед Кенеди, имаше четка със смърт в началото на 60-те години само седем месеца след като брат му беше убит.

Той води кампания за преизбиране в Сената и по време на пътуване от Вашингтон до Масачузетс, за демократичната конвенция на щата, самолетът му се разби в овощна градина на три мили от плажа. Двама души (включително пилотът) бяха убити, а Кенеди, който трябваше да бъде извлечен от останките, беше счупил три прешлена и две ребра и имаше колапс на белия дроб. И за повече от скандалната страна на политиката, вижте тези 15 бели лъжи с огромни исторически последици .

сънува мъртва риба

6 JFK имаше много тайни здравословни проблеми

Джон Ф Кенеди Болен Кенедис

В ерата преди интернет и социалните медии все още е било възможно президентът да има таен живот. И не говорим за извънбрачни връзки. Президентът Джон Ф. Кенеди страда от множество смъртоносни заболявания и физически предизвикателства през целия си живот, които включват всичко - от скарлатина и магарешка кашлица до болестта на Адисън (рядко заболяване на надбъбречните жлези) и хронични проблеми с кръста.

Никога не е позволявал на многобройните си заболявания да го забавят - докато се възстановява от операция на гръбначен синтез през 1954 г., той използва свободното време, за да напише своята книга, наградена с Пулицър, Профили в храброст - но медицинските му досиета са били пазени като строго пазена тайна не само по време на неговото президентство, но и за почти половин век след смъртта му.

Изображение чрез Wikimedia Commons

7 Задната скоба на JFK може да е изиграла роля за смъртта му

Джон Ф Кенеди Убийство Кенедис

Възможно е скобата на гърба му - която JFK носеше за болки в гърба, срещу съвета на лекаря - да е била причината той да умре от огнестрелните си рани.

Първият изстрел, който премина през задната част на рамото му, трябваше да го накара да се свлече в колата и по този начин да избегне други стрелби. Но поради задната си скоба в стил корсет, той „все още беше изправен като мишена“, казва Д-р Кенет Салер , един от лекарите в Далас, лекувал JFK в онзи съдбоносен ден. Губернатор на Тексас Джон Коннали също е прострелян в гърдите, но тъй като е паднал, е спестен на допълнителни щети. Ако Кенеди „беше паднал като Джон Коннали“, казва Салиър, той много добре би могъл да живее.

8 Джаки е първата, която сравнява президентството на Кенеди с Камелот

Президент Джон Кенеди Кенедис

Само дни след убийството на съпруга си през 1963 г., Джаки се срещна с репортер, за да говори за наследството на съпруга си и тя отбеляза, че JFK е фен на мюзикъла Камелот , и особено текстовете „Не позволявайте никога да се забравя / че някога е имало място / за един кратък блестящ момент / това е Камелот.“ Както Джаки каза на писателя, „Пак ще има велики президенти, но никога няма да има друг Камелот ... Никога повече няма да бъде така“. И ако обичате всички тези любопитни факти, не пропускайте 50 невероятни факти за хора, които не могат да получат достатъчно невероятни факти.

9 Една от сестрите на JFK имаше неуспешна лоботомия

Розмари Кенеди Кенедис

Розмари Кенеди - тя беше третото от деветте деца на Джо-старши и Роуз - имаше груб живот от самото начало. Родена с умствени увреждания, причинени от небрежна медицинска сестра - тя забави раждането на Розмари, защото не присъстваше лекар, но задушаваше бебето в родовия канал - родителите й се страхуваха, че тя ще се отрази зле на репутацията на семейството и политическите амбиции.

Така през 1941 г., когато Розмари беше на 23 години, те й назначиха фронтална лоботомия в щата Ню Йорк, процедура, която според съобщенията помага при промени в настроението. Но това нанесе значително повече щети, като лекарят остъргва мозъчната тъкан на Розмари, докато тя вече не можеше да говори. Тя е живяла още пет десетилетия, макар и предимно в институция, и се твърди (а понякога и опровергава), че е помогнала да вдъхнови Специалната олимпиада.

Изображение чрез Wikimedia Commons

10 Внукът на RFK веднъж се е срещал с Тейлър Суифт

Конър Кенеди , внук на покойния Робърт Кенеди, не е следвал стъпките на дядо си в политиката - вместо това той е избрал да бъде екологичен активист - но споделя склонността на семейството да излиза с известни жени.

През 2012 г., когато беше само на 18 години и все още беше в гимназията, той излизаше с поп мегазвездата Тейлър Суифт . За разлика от някои от другите си гаджета, Суифт никога не е написал песен за младия Кенеди (за която знаем), но веднъж призна, че единственият път, когато е била „поразен от звезда“, е била да се срещне с Каролайн и Етел Кенеди “. И за повече информация за това какво кара всеки мъж да се влюбва в Тейлър Суифт, вижте тези 11 причини всеки мъж да не обича тайно Тейлър Суифт .

11 Кенеди имаше инсталирани тайни лентови устройства в Белия дом

Джон Ф Кенеди Овалния кабинет Кенедис

Какво, мислехте, че Ричард Никсън е първият президент, който е водил всеки разговор в Овалния кабинет и кабинета за просперитет?

Инсталирани през юли 1962 г., записващите устройства улавят почти 300 часа срещи и телефонни разговори. Някои бяха скандални - той беше критичен към него Мартин Лутър Кинг младши , казвайки на брат си Боби, че „Кинг е толкова горещ в наши дни, че е все едно [Карл] Маркс да дойде в Белия дом“ - но нищо подобно на това, което свали президентството на Никсън.

12 Веднъж Кенеди обмислял да си партнира със Съветите, за да стигне до Луната

Алън Шепърд Първи американец в космоса Кенедис

През 1961 г. Кенеди може да е твърдял, че САЩ ще победят в „космическата надпревара“ със Съветите, но няколко години по-късно той не се чувства толкова уверен. В действителност, в реч от 1963 г. пред Обединената нация, президентът предложи двете вражески държави да си сътрудничат, обединявайки ресурсите си, за да си помагат взаимно.

Защо, попита той на събранието на ООН, „първият полет на човека до Луната трябва да бъде въпрос на национално състезание? Защо Съединените щати и Съветският съюз, подготвяйки се за подобни експедиции, трябва да участват в огромно дублиране на научни изследвания, строителство и разходи? ' Какъвто и да е планът му да обедини сили със Съветите, той така и не се осъществи, тъй като Кенеди беше убит само два месеца по-късно.

Изображение чрез Wikimedia Commons

13 JFK се опита да контролира образа на Джаки

Джаки и Джон Ф Кенеди Кенедис

Бившият агент на Тайните служби Клинт Хил пише в книгата си Петима президенти че JFK е била особено защитна към Джаки, казвайки на персонала си какво точно от нейния личен живот може да бъде разкрито на света.

Хил казва, че преди пътуване до Италия през 1962 г. президентът излага много конкретни правила за това къде и как Първата дама може и не може да бъде снимана. „(Той) се погрижи да разбера, че той не иска сцени от нощни клубове, сцени с чаши или бутилки вино на масата и снимки на бикини на Джаки.

14 Джаки веднъж се среща със създателя на „Семейството Адамс“

Чарлз Адамс Кенедис

Да, странно, но вярно, Джаки наистина наистина се срещаше за кратко Нюйоркчанин карикатурист Чарлз Адамс , които дадоха на света зловещото безумие на Семейство Адамс .

Адамс не би могла да бъде по-различна от покойния си съпруг. Той се беше оженил за третата си съпруга в гробище за домашни любимци и живееше на тринадесетия етаж на мезонет в Ню Йорк, изпълнен със странности като средновековни оръжия и костюм за броня. Джаки беше голям фен на Адамс и твърди, че веднъж е твърдяла, че има повече общи неща с Мортисия Адамс, семейният матриарх на карикатурите, който веднъж каза „черното е моят щастлив цвят“, отколкото повечето хора осъзнаха.

15 И Джон, и Джаки имаха предчувствия, че синът им ще умре в самолет

Джон Кенеди младши Кенедис

Помощник на JFK твърди, че президентът често се притеснява какво ще се случи с неговия безразсъден син, който обича хеликоптери и отказва да излезе от тях, когато кацнат, когато „е достатъчно възрастен и иска да се научи да лети“.

Но никой не се страхуваше повече от летенето на Джон младши от майка му Джаки, която му забранява да получи свидетелство за пилот и дори се моли за Морис Темпелсман да „направи каквото е необходимо“, за да спре Джон да лети.

Не проработи скоро след смъртта на майка му, Джон-младши противоречи на нейните желания и получи свидетелството си за пилот. Никой - дори боксьор Майк Тайсън , който веднъж каза на Джон, че е „луд“ да лети - може да го спре и със сигурност, точно както родителите му се тревожеха, той загина в самолетна катастрофа през 1999 г., блъскайки се в Атлантическия океан край Мартас Лозе, Масачузетс, докато пътуваше към семейна сватба.

16 Катлийн, Кенеди, която почти никой не помни, беше семейната черна овца

Катлийн Кенеди Кенедис

Катлийн - или „Кик“, както я познаваха понякога, прякор, даван заради предполагаемата ѝ „неудържима природа“ - беше четвъртото родено в семейство от девет деца, но за разлика от братята и сестрите си, тя не беше толкова нетърпелива да прави точно както е постановено от нейното родителство.

„Тя беше единствената бунтовничка в семейството“, казва биографът Лин МакТагарт. 'Тя беше единствената (от клана Кенеди), която не тръгна по предписания път.'

Тя ядоса родителите си католици, като се сгоди за протестантски лорд - Уилям ‘Били’ Кавендиш , наследник на херцога на Девъншир - и когато майка й се опита да отложи сватбата, двойката просто избяга. Романсът завършва с трагедия, като Кавендиш умира през Втората световна война, а самата Катлин загива в самолетна катастрофа не много по-късно, само на 28 години. Само баща й присъства на погребението.

Изображение чрез Wikimedia Commons

17 Джо-младши и Джак Кенеди спореха в защита на Хитлер

Адолф Хитлер Кенедис

Гети Имиджис

Бихме искали това да е преувеличение, но има достатъчно доказателства, че двама сина Кенеди са мислили Адолф Хитлер - да, нацисткият диктатор в центъра на Втората световна война - не заслужаваше лошата си репутация. По време на посещението си през 1934 г. в нацистка Германия Джо-младши пише на баща си, че законът за стерилизация на Хитлер - принудителната стерилизация на приблизително 300 000 до 400 000 души, за които се смята, че страдат от „слабоумие“ - е „велико нещо“, което ще „направи далеч с много отвратителни екземпляри от хора, които обитават тази земя. '

Още по-притеснителен е 28-годишният бъдещ президент, който обикаля Германия през 1945 г. като военен кореспондент на Хърст списания, пише в дневника си, че Хитлер „има в себе си нещата, за които се правят легенди“ и предрича, че „Хитлер ще излезе от омразата, която го заобикаля сега, като една от най-значимите фигури, живели някога“.

18 JFK Jr. мразеше да бъде наричан 'Джон-Джон'

Джон Ф. Кенеди-младши с отец Кенедис

Алами

Първият син на Джон и Джаки Кенеди, който беше сниман с известна роля, играейки под бюрото на баща си в овалния кабинет, често е наричан нежно с прякора „Джон-Джон“. Още като възрастен, наследникът на наследството на Кенеди е оседлан с името.

Но според личния асистент на Джаки Кати Маккеон „Джон мразеше прякора. Никой от семейството му не го е наричал така - това се случи, когато Белият дом веднъж чу, че президентът извиква два пъти по-бързо сина си малко дете.

Изображение чрез Wikimedia Commons

19 Джон Кенеди дари президентската си заплата за благотворителност

Президент Джон Кенеди Кенедис

Гети Имиджис

lgbt значение на цвета на дъгата

Някои смятат, че това е само слух, но е вярно, че Кенеди - който по времето на президентството си беше най-богатият човек, който някога е заемал поста, със семейно богатство на стойност около 1 милиард долара - всъщност дари целия си 100 000 долара заплата като президент за благотворителност. По това време той беше единственият президент освен Джордж Вашингтон, който намали приходите - вероятно му помогна, че живееше от доверителен фонд от 10 милиона долара, според биографа Ричард Рийвс - и парите след данъци бяха дадени на няколко десетки благотворителни организации , включително бойскаутите и скаутите на Америка, Обединеният негритянски колеж фонд и Федерацията на еврейските филантропии.

20 Джаки Кенеди пушеше твърде много

Джаки Кенеди Кенедис

Библиотека на Конгреса

Когато виждаме снимки на Джаки Кенеди, тя винаги изглежда бляскава и здрава. Трудно е дори да си я представим да пие алкохол, още по-малко мръсен навик като цигарите. Но се оказва, че първата дама е била силно пристрастена към никотина.

Тя имаше зашеметяващ навик от три опаковки на ден - това е 60 цигари за един ден - който продължи четиридесет години. Дори е пушила през бременността си - макар че да бъдем честни, по това време цигарите не се смятаха широко за вредни. Тя напуска едва през 1994 г., след като е диагностицирана с неходжкинов лимфом и дори тогава само по настояване на дъщеря си Каролайн. Джаки попадна в нашия списък с тях 20 вечни еднолинейки от необикновените жени на историята .

21 JFK попадна в автомобилна катастрофа с Лари Кинг

Лари Кинг

Shutterstock

Още през 1958 г. Лари Кинг се блъсна с колата си в JFK, докато политикът беше на посещение в Маями. Въпреки че щетите по автомобилите не бяха особено лоши, бъдещият президент, който беше паркиран по това време, очевидно беше доста разстроен от ситуацията.

Кинг си спомня, че Кенеди е казал: „Рано в неделя сутринта, няма движение, няма облак в небето, паркиран съм - как бихте могли да се натъкнете на мен?“ Гневът на Кенеди обаче е краткотраен и Кинг твърди, че политикът е казал, че ще остави въпроса да се плъзне, ако Кинг му обещае гласа си.

22 Роуз Кенеди не позволи да плаче в дома си

jfk семеен портрет

При семейство, сполетяно от толкова много трагедии, бихте очаквали да има немалко сълзи, проляти в дома на Кенеди. Такъв обаче не беше случаят, благодарение на мандат, издаден от матриарха на семейство Кенеди Роуз.

„Би било егоистично и деморализиращо да се съсредоточим върху нашите трагедии“, каза тя в автобиографията си. „Имаше поговорка, след като Джак умря, за внуците, без плач в къщата. Ако плачеш, ще бъдеш изпратен обратно, откъдето и да идваш.

23 JFK беше фанатик на Джеймс Бонд

злодей, разкриващ клишета от сюжетни филми

JFK нямаше обикновени герои: той беше вдъхновен от не кой да е, а от най-големия шпионин в света. След като му е подарено копие на Иън Флеминг Кралско казино през 1955 г. Кенеди става масивен фен на автора и най-известния му герой, с Флеминг От Русия с любов печелейки място в списъка си с любими книги. Всъщност JFK беше толкова фанатик на Бонд, че дори беше домакин на частна прожекция на Д-р No в Белия дом.

24 Боби Кенеди се свързва с FDR за събиране на марки

fdr Боби Кенеди

Алами

Като дете Робърт Ф. Кенеди проявяваше голям интерес към събирането на марки, хоби, което той споделяше с президента Франклин Делано Рузвелт . Всъщност през 1935 г., на 10-годишна възраст, Боби пише на тогавашния президент, за да изрази интереса си към колекционирането на марки, на което FDR реагира, като му подарява книга с марки и албум, в който да ги събира. „Може би някъде, когато сте във Вашингтон, ще влезете и ще ви покажа моята колекция“, написа Рузвелт.

25 Семейството на JFK отглеждаше шестнадесет домашни любимци в Белия дом

Белия дом

Shutterstock

JFK произхождаше от голямо семейство и имаше голямо собствено - поне по отношение на домашните любимци. По време на мандата си в Белия дом Кенеди държат 11 кучета - включително Пушинка, едно от кучетата, изпратени на Джаки Кенеди от Никита Хрушчов - пет коня, чифт хамстери, два папагала, канарче, котка и заек като домашни любимци.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

Популярни Публикации