Ето точно колко кофеин трябва да изпиете, за да предозирате

Благодарение до голяма степен на телевизионните предавания и филми, повечето хора не мислят, че има нещо лошо в това да пиете по няколко чаши кафе на ден. Гледате предаване като Момичета от Гилмор , в който повтарящ се мотив е неистовото търсене на кафе или посещение на лекари, носещи чаши между смените Анатомията на Грей или гледайте как Кари държи чаша Starbucks, докато се разхожда из Ню Йорк през Сексът и градът, и смятате, че пиенето на обилно количество кафе е бляскаво и готино.

Истината е, че кафето е широко използвано и нерегулирано психоактивно лекарство. Подобно на кокаина, кофеинът е стимулант на централната нервна система, който ви помага да останете будни и в някои случаи дори ви дава временно повишение. Подобно на кокаина, кофеинът води до силно пристрастяване и излизането от него след обичайната употреба предизвиква някои неприятни симптоми на отнемане. Както всяко друго лекарство, кофеинът също може да бъде злоупотреба и да доведе до предозиране. (Да, това всъщност може да бъде смъртоносно.)

Според към FDA , за възрастен е безопасно да пие 400 милиграма кофеин на ден или 4 чаши. Причината, която подвежда обаче, е, че хората забравят, че тук, в САЩ, не пием от чаши със стандартен размер, които са 8 унции. Пием от халби, които съдържат 12 унции или повече. Колко можете спокойно да консумирате, варира в зависимост от теглото ви, но основната насока е, че над 500 mg могат да доведат до кофеинова интоксикация. Това означава, че дори само един Venti Caramel Macchiato (който е 20 унции, известен още като 567 милиграма), може да ви даде суправентрикуларна тахикардия, медицински термин за ускорен сърдечен ритъм, и ако имате още един от тях, дори часове по-късно, може дори да ви убие A проучване през 1997г установи, че пиенето на повече от 687 mg на ден увеличава риска от инфаркт с 44%.Ако смятате, че смъртта от кофеин звучи малко драматично - или дори нелепо - моля, знайте, че това се е случвало и преди. Само миналата година 16-годишен на име Дейвис Алън Крип от Чапин, Южна Каролина , починал от предозиране на кофеин , след като е пил голяма планинска роса, лате от McDonalds и енергийна напитка в рамките на два часа. Трагедията подтикна хората да разпространят осведомеността за опасностите от пиенето на твърде много кофеин и подтикна хората да проверят колко кофеин има даден продукт, преди да го консумират.Страшното е, че вече вероятно консумирате повече кофеин, което осъзнавате. През 2013, съобщи FDA че те разследват нови продукти, след като се установи, че някои компании добавят кофеин към желе, вафли, сироп, блатове, слънчогледови семки и дори вода, за да помогнат на хората да се пристрастят към техния продукт. Най-лошата част от това е, че много от тези продукти се предлагат на пазара за тийнейджъри и деца, които са най-склонни да умрат от предозиране с кофеин. Съобщението дойде веднага след като Wrigley's започна да популяризира нова опаковка от 8 дъвки дъвка, която съдържаше толкова кофеин, колкото четири чаши кафе.Сърдечният инфаркт дори не е единственото потенциално фатално заболяване, което можете да получите от кафето. В момента Калифорния обсъжда дали да не поставяте предупредителни знаци върху кафето , тъй като съдържа акриламид - химично вещество, за което е известно, че увеличава риска от рак и вродени дефекти.

Така че, ако мислите да напуснете кафето, но се притеснявате, че това ще попречи на способността ви да останете будни, вижте 25 начина без кафе, за да увеличите енергийните си нива .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!Популярни Публикации