40 умения, които всеки над 40 трябва да знае

Нека бъдем ясни: не е необходимо да сте лицензиран механик, за да можете да поправите повредена кола. Не е нужно да сте и сертифициран сомелиер, за да изберете страхотна бутилка вино. И едно нещо е сигурно: вие определено не трябва да сте опитен комик, за да разкажете добра история.

Като човек на прага на средната възраст, има някои неща в живота, които трябва да можете да направите, за да бъдете считан за добре закръглена, знаеща и надеждна личност. Имайки това предвид, ние събрахме основните житейски умения, които трябва да усвоите в момента - и след като сте усъвършенствали играта си, не пропускайте 40-те най-добри начина да покорите вашите 40-те .

1 Бюджет

Бюджетиране на пари

ShutterstockС късмет вече имате известна възглавница в спестяванията си, докато достигнете 40. Независимо от това дали в продължение на години увеличавате вноските си в ИРА или все още се опитвате да изплатите студентските си заеми, това е от съществено значение че знаете как да планирате бюджета, докато 40-те ви се превъртят. Като правило, заделянето на 20 процента от общия ви доход ще ви остави някои здравословни пенсионни спестявания, възглавница за неизбежни възникващи извънредни ситуации и фонд, в който да се потопите за сезона за закупуване на подаръци. Говорейки за това, ако все още не сте завършили пазаруването на Деня на баща си, разгледайте 20 най-добри начина да подарите на баща си време .2 Пригответе ястие с подпис

тайни на готвача

Shutterstockнови неща, които да опитате в живота

Тези нощи юфка с рамен от 25 цента трябва да са малко повече от отдалечен спомен по времето, когато сте навършили 40 години. Всъщност, когато навършите 40 години, трябва да имате поне едно ястие с подпис, което да бъркате набързо, за да впечатлите среща или приятел. Някои лесни ястия, които гостите винаги ще обичат, включват добре приготвени спагети карбонара, перфектно запечена пържола или вегетариански пълнени чушки, заредени с киноа, леща и билки. И когато искате малко вдъхновение, започнете с тях 40 ястия Всеки над 40 трябва да овладее .

3 Оцветете стая

Празен дом

Shutterstock

Може да си мислите, че знаете как да рисувате, но това не означава непременно, че знаете как да го направите добре. Спестете си пари и се насладете на възможността да трансформирате практически всяко пространство в дома си за нула време, като научите основите на перфектна бояджийска работа до момента, в който навършите 40. Няколко основи: залепете правилно лентата, преди да започнете, завъртете бояджийски валяк, преди да го потопите в тигана си, и рисувайте по V модел, докато вървите.4 Сменете гума

Кола с издута гума

Пукналата гума не трябва да означава пътуване до механика за скъп ремонт до 40-те години. Ако знаете как да управлявате автомобил - независимо дали го притежавате лично - трябва да знаете как да смените гума. За бърз грунд, Това е най-безопасният начин за смяна на плоска гума .

5 Преговаряйте за повишаване

започнете кариерата си през 2018 година

Когато сте на 40 години, вие сте в пиковия си период на печалба. Според доклад от Скала на заплащане , жените достигат своя връх на доходите на 39, докато мъжете следват примера на 48. Това означава, че е от съществено значение да знаете как да уговорите повишение през този решаващ период от живота си, така че да можете да се възползвате максимално от годините си на печелене.

6 Дайте на някого комплимент

40 комплимента, основни съвети за запознанства за мъже над 40

Когато сте на 20-годишна възраст, се приближавате до някой в ​​бара и казвате: „Готина риза“ може да е идеята ви за страхотен комплимент. Двайсет години по-късно е важно да знаете как да направите комплимент, който означава нещо.

Да дадеш страхотен комплимент означава да похвалиш нещо конкретно за желания получател (освен това, което е облечен), но да знаеш кога да овладееш нещата, за да избегнеш преминаването на линията в зловеща територия. „Вие сте невероятно отдадени и оценявам вашата упорита работа“ вероятно ще се окаже искрена и мила, но „Вие сте най-красивият служител, когото някога сме имали“, определено попада на територията на „HR жалба“. И докато навършите 40 години, си струва да знаете разликата. И за повече информация какво трябва да кажете, ето 40 най-добри комплимента за хората над 40 години.

7 Смесете коктейл

Джин и тоник, коктейли

Shutterstock

Наливането на бира е умение за себе си, но да знаеш как да направиш страхотен коктейл е още по-впечатляващо. Докато вашите 40-те се въртят наоколо, знайте как да бъркате мента за мохито, да разклащате мартини или да наливате не много мехурче френски 75. За да започнете, разгледайте тези 20 коктейла, които всеки мъж трябва да знае как да прави .

8 Администриране на първа помощ

Рана за превръзка

Тези умения, с които сте получили предварително въведение по време на тренировката си за скаути, ще ви послужат добре, когато вашите 40-те се превъртят. Когато сте на 40-те години, е крайно време да знаете как правилно да облечете рана, да направите маневра на Хаймлих, да шинирате счупен пръст и да извършите CPR.

9 Мрежа

колеги офис работа работна работа

Кариерата ви достига своя връх през 40-те години, така че няма по-подходящо време да общувате с други хора във вашата област. Да знаете как да свържете мрежа обаче означава повече от това да се показвате на миксери: когато сте на 40-те години, е време да имате силно ръкостискане, добре проектирана визитка и стъпка за асансьор за вашите бизнес идеи, готови да направите тези връзки, които ще са ви необходими, за да изведете кариерата си на следващото ниво.

10 Изградете уебсайт

италиански облечен мъж на компютър

Shutterstock

Въпреки че е малко вероятно да се събудите на 40-ия си рожден ден внезапно, знаейки как да кодирате, ще бъдете добре посъветвани да знаете как да създадете свой собствен уебсайт. За щастие програми като WordPress и Squarespace улесняват изграждането на собствен сайт, без да се изисква степен по компютърни науки.

11 Карти за игра

карти за игра, подобряване на паметта

Shutterstock

Когато навършите 40 години, винаги е добре да знаете няколко начина да забавлявате гостите си, които не включват включване на телевизора. Познаването на няколко игри с карти, като покер, джин руми, блекджек, може да помогне на вас и вашите гости да се забавлявате с малко консумативи в почти всяка обстановка. И когато сте готови да ударите казиното, уверете се, че знаете Най-добрият начин да удвоите парите си във Вегас.

12 Запалете огън

огън, идеи за втора среща

Ако имате късмет, имате работеща печка, достъпна за вас, когато сте навършили 40-те години (и да се надяваме, и преди това). Все пак си струва да знаете как правилно да запалите и огън - чудесно умение да имате дали грубо го правите на къмпинг или просто се опитвате да уютите каютата, която сте наели за уикенда.

13 Направете достойна снимка

лоши каламбури

Тези зърнести селфита, които сте свикнали да правите, едва ли ще спечелят място на мантията на някого, когато ви няма. Да се ​​научиш как да правиш добра снимка, включително да знаеш как да намериш прилична светлина, да получиш добър ъгъл, при който скулите изпъкват и двойните бради са ефективно прикрити, и да се увериш, че всеки има отворени очи е умение, което си заслужава да се научи.

14 Отгледайте собствените си зеленчуци

ярки зеленчуци

Дори ако не сте на път да започнете да живеете извън мрежата, знанието как да отглеждате собствени зеленчуци е умение, което всеки 40-нещо трябва да притежава. Дори ако това са само няколко доматени растения, които растат на вашата тераса, знанието как да отглеждате собствена храна ще ви помогне да спестите пари за хранителни стоки и дори може да ви бъде полезно, ако откриете, че живеете някъде без страхотен фермерски пазар.

15 Карайте ръчна кола

милиардери под 40 богата двойка, управляващи кола

Освен ако никога не планирате да пътувате извън Съединените щати, ще ви бъде добре да знаете как да шофирате кола с ръчна скоростна кутия. Всъщност, според Edmunds.com, в Европа и Япония над 80 процента от автомобилите са ръчни.

16 Прочетете правни документи

среща на жена и финансов съветник

Shutterstock

Ако сте прегледали разделите с условията, когато се регистрирате за нова услуга, е време да спрете. Когато навършите 40 години, е крайно време да започнете да знаете какво точно поставяте на вашия Джон Ханкок, независимо дали това са условия на договор за услуга или трудов договор.

17 Самозащита

въпроси за Amazon Alexa

Shutterstock

Няколко умения за самозащита могат да направят дълъг път. Ученето на самозащита не само ще ви помогне да бъдете по-сигурни, но и ще повиши увереността ви, като ви даде отношението „не се забърквайте с мен“, което може просто да ви помогне да избегнете целта.

18 Подарете замислен подарък

Опаковани подаръци

Shutterstock

Избирането на страхотен подарък означава повече от това да кажете на магазинер своя ценови диапазон и да предадете кредитната си карта. Докато навършите 40-те си години, е важно да знаете как да изберете не просто скъп подарък, а внимателен, личен - такъв, който със сигурност ще бъде почитан от получателя му през следващите години. И когато търсите подарък, който със сигурност ще впечатли, изберете от тях 100 уау подаръци за човека, който има всичко .

19 Закачете картини

Висяща живопис над 40 житейски умения

Shutterstock

Дните на закачени картини, висящи по стените ви, трябва да са минали много преди 40-те ви години да се превъртят. Вземете си ниво и добър чук и не се притеснявайте да използвате нито едното, нито другото.

каква е добрата априлска шега

20 Инвестирайте

Консултант по маркетинг на странични концерти

Ако искате в крайна сметка да се пенсионирате - а кой не? - да знаете как да инвестирате парите си е чудесна първа стъпка. Инвестирането сега, независимо дали лично управлявате портфолиото си или сте наели съветник, който да го направи вместо вас, ще ви служи добре в дългосрочен план, ще ви помогне да увеличите максимално парите си и ще ви остави здравословна сума в брой, когато сте готови да спре да работи.

21 Раздели с някого грациозно

Двойка се разпада

Shutterstock

Призраци, пресичане или подлагане на някой, с когото сте се срещали, може да лети, когато сте на 20-те, но това не е добър външен вид на 40-те. Ако излизате на 40-те си години, е време да се почувствате удобно да скъсате с някого, дори и да ви боли да го направите. Не сте сигурни за какво говорим? Запознайте се с тях 20 Условия за онлайн запознанства Възрастните хора не знаят .

22 Паралелен парк

Паралелно паркиране над 40 житейски умения

Може да сте се научили как да го правите в шофьорско издание, но ако погледнете повечето градски улици, ще забележите, че много малко хора всъщност знаят как правилно да паркират паралелно. Овладяването на това основно умение не само ще ви спести гнева на вашите колеги шофьори, но може просто да ви спести от няколко скъпи пътувания до магазина за каросерии.

какво да правя на втората среща

23 Танц на сватби

40 комплимента

Shutterstock

Тази Macarena, която сте ходили на сватби през последните 15 години, е надминала добре дошли. Когато навършите 40 години, е крайно време да знаете как да танцувате - и ние имаме предвид наистина да танцувате - независимо дали това означава да избухнете фокстрот или да покажете подписаната си версия на Electric Slide.

24 Изберете вино

хора, които пият вино на вечеря

Shutterstock

Най-евтината бутилка вино в магазина рядко е най-добрата и определено трябва да преценявате повече от цената по времето, когато навършите 40. Вижте дали местният винен магазин предлага уроци за дегустация и научете какво харесвате на чаша вино , както и събиране на някои умения за това как да обсъдите страхотна чаша пино или порт, без да звучи като че блъфирате.

25 Връзки с множество вратовръзки

Човек, който знае как да завърже вратовръзка. Ежедневни убийци на енергия

Тези небрежно вързани вратовръзки просто няма да го отрежат вече, когато сте достигнали зряла възраст - а вашият набор от умения трябва да се простира далеч отвъд обикновените четири в ръка. Ако сте нетърпеливи да изглеждате излъскани през 40-те си години, време е да знаете как да завържете подходящ двоен уиндзор и да го затегнете по подходящ начин.

26 Перфектно вашето резюме

Разглеждането на автобиографията

Shutterstock

Небрежното, напълнено с печата резюме - или още по-лошо, написано в Comic Sans - просто няма да го намали, когато искате да бъдете наети на 40-те си години. Докато достигнете това решаващо десетилетие, от съществено значение е да имате под ръка полирано копие на автобиографията си.

27 Сменете маслото на колата си

Смяна на автомобилното масло

Разбира се, получаването на смяна на маслото не е точно скъпо предложение, но все пак си струва да знаете как да го направите сами. Дори когато нямате време да се спрете на механик, за да сервирате колата си, ще се почувствате добре, ако можете да го направите сами, като държите колата си на пътя и бягате гладко по пътя.

28 Скара

въглен или газ

Shutterstock

Разликата между това да си добър готвач и страхотен е броят на медиите, в които си усъвършенствал уменията си. Да можеш да запалиш чиния на печката е добре и добре, но да си майстор на скара отгоре на това е още по-добре.

29 Разклати ръце

безумни факти за тялото

Shutterstock

Никой не обича да влиза в ръкостискане, само за да бъде посрещнат със странно меко докосване. Когато навършите 40 години, ръкостискането ви трябва да е три неща: уверено, твърдо и достатъчно кратко, за да не измъкне никого.

30 поправени дрехи

Бутон за фиксиране на мъж

До този момент в живота шансовете са да сте събрали повече от няколко гардероба на стойност малко пари - или поне много сантиментална стойност. Ако сте нетърпеливи да ги запазите, време е да се научите как правилно да поправяте дрехите си, от вземането на изпуснати подгъви до шиенето на липсващите копчета.

31 Слушай

Двойка в чата говори

Shutterstock

Разбира се, всички знаем как да слушаме, но не толкова много от нас са добри в това, колкото бихме могли да си представим. Ако искате да се възползвате максимално от 40-те, крайно време е да научите как да слушате активно - а не просто да чакате реда си да говорите - да запазите мястото си като ценен доверен човек сред приятелите си.

32 Говорете публично

Човек, който прави сватбени тостове неудобни моменти

Не всеки ще бъде страхотен оратор през живота си и това е добре. Важно е обаче да знаете как да говорите публично до определена възраст, независимо дали изнасяте презентация на работното си място или правите наздравица на сватба на приятел.

33 Купете подходящо монтиран костюм

усилватели на енергия без кафе

Тези небрежни костюми, които носехте на първите си интервюта веднага след колежа, просто няма да го намалят през 40-те. Крайно време е не само да притежавате добре скроен костюм, но сте знаели как да си купите такъв, като изберете цвят, кройка и стил, които да работят както за вашето тяло, така и за общия ви вид.

34 Вземете конструктивна критика

Суров шеф, лоши шефове

Трудно е да приемете критика, независимо на колко години сте. Въпреки това, когато сте на 40-те години, е време да откриете как да приемате добре конструктивната критика, което означава, че не просто кимате, докато шефът или други значими хора ви казват нещата, върху които трябва да работите, но като вземете това съвет към сърцето, без да го чувате като лична критика.

35 Правете пари със страничен шум

Жена и пари, лоши запознанства Брак Съвети

Shutterstock

Малко допълнителни пари винаги ще ви бъдат полезни в дългосрочен план. Сега, когато сте в режим на максимални печалби, е идеалното време да започнете и странична бъркотия, за да увеличите максимално спестяванията си.

36 Пач гипсокартон

Поправяне на рок над 40 умения

Shutterstock

Ако живеете в дом с гипсокартон, шансовете са, че има няколко места, които изглеждат малко по-зле за износване. Добрата новина? Да се ​​научиш да поправяш гипсокартон е доста просто и може да направи жизненото ти пространство да изглежда много повече, взето заедно с по-малко от час работа.

37 Отстранете теч

Кухненска мивка

Shutterstock

Няма причина да плащате на водопроводчик 200 долара, за да отстраните незначителен теч, докато навършите 40 години. Познаването на някои основни водопроводи, като отстраняване на теч, ще ви послужи добре днес, утре и когато срещнете всички тези капещи кранове по пътя.

38 Почистете къщата си

Почистване на къща над 40 умения

Shuttestock

Разбира се, вероятно от време на време почиствате и почиствате, но наистина ли почиствате къщата си от главата до петите? Докато стигнете 40-те си години, е важно да знаете не само как да почиствате къщата си, но и как да я почиствате наистина добре и да я поддържате безупречна между дълбоките почиствания.

39 Напишете подходяща благодарствена бележка

хобита за вашите 40-те

Shutterstock

Благодарствените бележки може да изглеждат остарели, но те са бърз и лесен начин да накарате важните хора в живота ви да се почувстват оценени. Преди да изстреляте още един благодарен текст, опитайте да напишете хартиена бележка, в която да изразите искрената си благодарност.

неща, които да ви накарат да се почувствате стари

40 Извинете се честно

Извинете се лично

Shutterstock

Винаги е трудно да признаете, че сте объркали, но това, което го правите със стил, ще ви служи добре в дългосрочен план. Преди да прекарате още десетилетие в сервиране на мърляво „Съжалявам, полагайте големи усилия, за да се научите как да се извинявате искрено. Това означава да се погрижите за това, което сте сгрешили, да поемете отговорност за това как това е повлияло на другия човек и да кажете лично „Съжалявам“ с тон, който изразява колко много означава да им се извините. И когато искате да бъдете по-добър човек в дългосрочен план, започнете с тях 20 лесни начина да бъдете по-малко подли .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

Популярни Публикации