40-те най-романтични книги на всички времена

Ако обичате да се къдрите пред телевизора с някой, когото обичате, и да гледате романтичен филм, не сте сами. Единственото нещо, което побеждава това преживяване? Правейки същото с добра романтична книга. Всъщност романтиката е най-популярният жанр в Съединените щати, като през 2013 г. продажбите й са 1,08 млрд. Долара, според Романтични писатели на Америка . Според Nielsen BookScan Данни са, че романтичните книги представляват 34% от всички продажби на художествена литература в Съединените щати, а пазарът нараства с шокиращите 37% само между 2014 и 2015 г.Въпреки това, въпреки че много читатели предполагат, че жанрът е всичко, което разкрасява корсажи, има безброй класически романси, които няма да ви е неудобно да ги видите да четете публично. Имайки това предвид, събрахме 40-те най-романтични книги на всички времена - от почитаните във времето романи до модерните класики, които няма да искате да оставите. Приятно четене.

1 Брулени Хълмове от Емили Бронте

най-романтичните книги

$ 8.00 купи сега AmazonЕдинственият роман на Емили Бронте със сигурност е забележителен. Класиката от 1847 г., публикувана под псевдонима на Бронте, Елис Бел, разказва историята на самотния Хийтклиф, сирак, чиято истинска любов Катрин е спряна от него първо поради социалния статус, а след това и смъртта. Въпреки безбройните трагедии, които проникват във всяка страница на този роман, романтиката между Катрин и Хийтклиф остава една от най-емблематичните любовни истории на всички времена.две Любов по времето на холера от Габриел Гарсия Маркес

най-романтичните книги

$ 9,93 купи сега AmazonТози роман от 1985 г. на колумбийския автор Габриел Гарсия Маркес ще направи покръстващи дори от най-нежеланите читатели. Следвайки обхващащата поколенията любовна история на главните герои Фермина и Флорентино, докато губят и се намират в различни моменти от живота, тази класика ще има дори най-големите циници, вярващи в истинската любов.

3 Сбогом на оръжието от Ърнест Хемингуей

най-романтичните книги

$ 13,81 купи сега Amazon

Разположена на фона на Първата световна война, тази класика на Хемингуей е колкото романтична, толкова и трагична. Следвайки любовната история на американския фелдшер Фредерик и родения в Британия паратур Катрин, красивата проза на книгата и отдадеността на главните герои един към друг могат да накарат всеки читател да припадне. В крайна сметка кой не би бил очарован от реплики като: „Когато я видях, бях влюбен в нея. Всичко се обърна вътре в мен. Тя погледна към вратата, видя, че няма никой, после седна отстрани на леглото, наведе се и ме целуна.4 Светлината, която загубихме от Джил Сантополо

най-романтичните книги

$ 13,38 купи сега Amazon

Романът на Джил Сантополо от 2017 г., Светлината, която загубихме , поставя въпроса: можем ли някога наистина да преодолеем първата си любов? Въпреки годината, континентите и болезнените опустошителни събития, които обещават да ги раздалечат, любовта на Люси и Гейб един към друг никога не изчезва - така че не забравяйте да поддържате тъканите под ръка.

5 Любовна история от Ерих Сегал

най-романтичните книги

$ 6.98 купи сега Amazon

Романът от 1970 г., който предшества любимия едноименен филм, Любовна история не е вашият типичен романтичен кръст със звезда. Това обаче е толкова сърцераздирателно, колкото и любовните истории - и, разбира се, произходът на класическата линия „Любовта означава никога да не се налага да казвате, че съжалявате“.

6 Бронзовият конник от Паулина Симънс

най-романтичните книги

$ 15,19 купи сега Amazon

Разположен през 40-те години в Русия, романтичният роман на Паулина Симънс от 2000 г. е посветен на многото начини, по които любовта може да преодолее несгодите. Кървавият фон никога не намалява стремежа на героите към свободата, нито любовта им един към друг, което прави това особено трогателно четиво през настоящия период на глобални политически вълнения.

сън със значение на змии

7 Зимна приказка от Марк Хелприн

най-романтичните книги

$ 13.39 купи сега Amazon

На пресечната точка на романтиката и фантазията е романът на Марк Хелприн от 1983 г., Зимна приказка . Отвъд всеобхватния романтичен сюжет, книгата съдържа и митични същества, насилие на бандата, призраци и пътувания във времето, което я превръща в страница за превръщане на страници дори и за най-нежеланите към романтиката.

8 Елеонора и парк от Rainbow Rowell

най-романтичните книги

$ 11.51 купи сега Amazon

Не е нужно да сте голям фен за млади възрастни, за да оцените литературния гений, влязъл в Rainbow Rowell's Елеонора и парк . Тази приказка за двама изгнаници, които се влюбват в родния си град в Небраска през 80-те години, е идеалното противоотрова за всеки тийнейджърски филм, където главните герои трябва да променят кои да бъдат считани за достойни за любов.

9 Анна Каренина от Лев Толстой

най-романтичните книги

$ 10,87 купи сега Amazon

Шедьовърът на Толстой от 1878 г. днес е толкова романтичен, колкото и преди 140 години. Докато романът от 800 страници не е точно прочетен плаж, неговите теми за социална класа, вярност, страст и ревност , са също толкова приложими за съвременната публика, колкото и за първите читатели на руската класика.

10 Просто деца от Пати Смит

най-романтичните книги

$ 7,27 купи сега Amazon

Докато романтиката е жанр, съставен предимно от фантастика, Просто деца е задължително четене изключение от това правило. Книгата, написана от певицата и художничка Пати Смит, хроники нейната връзка с фотографа Робърт Мапълторп през ранните 20-те години в Ню Йорк. И докато книгата предлага вътрешен поглед към два живота на най-известните артистични таланти в света, това е също толкова любовно писмо от Смит до нейния покойник.

единадесет Ярка звезда от Джон Кийтс

най-романтичните книги

$ 15,99 купи сега Amazon

Ако някога сте искали малко вдъхновение за това как да съборите предмета на чорапите на вашата привързаност, не търсете повече от това Ярка звезда . Дори ако колекцията от любовни писма от Джон Кийтс до Фани Брау не ви развълнува до сълзи, това определено ще ви накара да преосмислите онези сочни карти, които обикновено изпращате на вашите други.

човек с големи очи

12 Като вода за шоколад от Лора Ескивел

най-романтичните книги

$ 9,94 купи сега Amazon

„Храната на любовта“ придобива ново значение с еротичния роман на Лора Ескивел от 1989 г. Като вода за шоколад . Уникална по форма, благодарение на рецептите, предшестващи всяка глава, тази приказка за влюбени, отделена от семействата си, засяга и безброй почитани от времето романтични теми, включително ревност, изневяра и традиция, което прави книга, която е равна на сърцераздирателни и вдъхновяващи .

13 Джейн Еър от Шарлот Бронте

най-романтичните книги

$ 2,95 купи сега Amazon

Дори и да не сте намерили Джейн Еър очарователно, когато го четете в средното училище, струва си да вземете още един пропуск като възрастен. Изследвайки връзката между титулярния герой и нейната любов, г-н Рочестър, темите за любовта и копнежа на книгата ще накарат дори съвременната публика да бъде преодоляна от емоции.

14. Откритие на вещици от Дебора Харкнес

най-романтичните книги

$ 12,80 купи сега Amazon

Феновете на фентъзи няма да могат да свалят Дебора Харкнес ' Откритие на вещици . Макар и привидно за живота на главната героиня Даяна Бишоп като вещица, книгата е и любовна история - и още по-добре за тези, които се занимават с романтична фантастика, този човек има вампири.

петнадесет Мостовете на окръг Медисън от Робърт Джеймс Уолър

най-романтичните книги

$ 4,95 купи сега Amazon

Продавайки над 60 милиона копия, можете да се обзаложите Мостовете на окръг Медисън е толкова романтичен, колкото казват критиците и феновете. Новелата, създадена през 60-те години на миналия век в Айова, може да е за романтична връзка между омъжена жена и красив непознат, но е също толкова за природата на романтиката и сърцето.

16. Любов и други останки от влакове от Лия Конен

най-романтичните книги

$ 12,59 купи сега Amazon

Ако някога сте се чудили дали можете да се влюбите в някой, който току-що го е срещнал, Любов и други останки от влакове ще ви убеди, че е възможно. Всъщност този тийнейджърски роман е толкова очарователен, че може просто да започнете да вярвате, че можете да намерите любов дори на най-безнадеждните места - като Amtrak.

17 Крадецът на книги от Маркус Зусак

най-романтичните книги

$ 11.69 купи сега Amazon

Дори читателите, които обикновено избягват историческата фантастика, ще се влюбят Крадецът на книги . Докато главните герои на книгата поддържат платонична връзка през целия роман - създаден на фона на нацисткия режим в Германия - в тяхното начинаещо приятелство има романтично подтичане, дори и най-сърдечните сърца не могат да отрекат.

18. Трънните птици от Колийн Маккалъ

най-романтичните книги

$ 7.19 купи сега Amazon

Един от най-популярните романтични романи на всички времена, Трънните птици е продал 33 милиона копия по целия свят - и то с основателна причина. Дори и за тези, които не приемат открито романтичния жанр, семейната сага, която подкрепя сюжета, ще говори пред читатели от всички сфери на живота.

19. Любовни стихове от Пабло Неруда

най-романтичните книги

$ 10,76 купи сега Amazon

Ако някога сте искали да измиете някого с крака с думи, но не сте успели да накарате стила си да премине през основните римувани куплети, оставете Неруда да свърши работата. Без значение повод, стих от някое от произведенията в Love Poems със сигурност ще удиви вашата възторжена публика.

двайсет Тетрадката от Никълъс Спаркс

най-романтичните книги

$ 15.52 купи сега Amazon

Разбира се, всички вече са гледали филма. Но романът „Никълъс Спаркс“, предшестващ мегахита на Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс, все още си заслужава да бъде прочетен.

двадесет и едно Обади ми се с твоето име от Андре Акиман

най-романтичните книги

$ 13,54 купи сега Amazon

Търсите любовна история, която не е типичната ви приказка за момчета-момичета? В Обади ми се с твоето име , романтиката между Елио и Оливър е толкова красива, толкова сърцераздирателна и звъни толкова вярно на всеки, който някога е бил влюбен, че няма да можете да го оставите.

22. Д-р Живаго от Борис Пастернак

най-романтичните книги

$ 13.36 купи сега Amazon

Какво получавате, когато комбинирате руската революция, романтиката и толкова много имена на герои, които не можете да отчитате? Д-р Живаго , роман, толкова зашеметяващо сложен и майсторски написан, че не можете просто да разчитате на филмовата версия, за да разберете нюансите му.

2. 3 норвежко дърво от Харуки Мураками

най-романтичните книги

$ 17,19 купи сега Amazon

Медитация за различните видове любов, в която можете да се впуснете с различни хора, този роман на Мураками е носталгичен поглед върху това какво всъщност означава любовта и какво остава на нейното място, когато я загубим. А за по-съществени материали за четене открийте 30-те най-продавани романа за всички времена .

какво означава оранжевият цвят насън

24 Нощният цирк от Ерин Моргенштерн

най-романтичните книги

$ 12,00 купи сега Amazon

Любители на фантазията, радвайте се. Ако сте искали да започнете да четете романтика, Нощният цирк е идеалният начин да започнете, благодарение на богатата си фантастична основа и паранормалното, с точно необходимото количество романтика.

25 жената на пътешественика във времето от Одри Нифенегер

най-романтичните книги

$ 14,40 купи сега Amazon

Докато на пръв поглед романът на Одри Нифенегер от 2003 г. изглежда за въздействието на пътуването във времето върху връзката, при по-нататъшна проверка се поставя въпросът, на който много романтични романи се опитват да отговорят: „Какво всъщност си струва да се чака?“

26 Останките от деня от Казуо Ишигуро

най-романтичните книги

$ 10,87 купи сега Amazon

Равни части красиви и скръбни, Останките от деня ' Главният герой се чуди, както правят много други в реалния си живот, как животът им може да се промени към по-добро, ако са били с човека, когото наистина са обичали.

27 Летните съпруги от Беатрис Уилямс

най-романтичните книги

$ 16,30 купи сега Amazon

Темите за любов, пари и романтика се смесват безпроблемно в „Беатрис Уилямс“ Летните съпруги . И докато социалната класа е в челните редици на сюжета на романа, нейната романтика е толкова завладяваща, колкото и сърцераздирателна.

28 Великият Гетсби от Ф. Скот Фицджералд

най-романтичните книги

$ 12.21 купи сега Amazon

Трагична романтика, ако някога е имало такава, връзката между Гетсби и Дейзи Бюканън е сред най-сърцераздирателните, които някога са украсявали страницата. И дори да не четете Гетсби - широко смятан за архетипния велик американски роман - за романса, прочетете го само за зашеметяващата проза на Фицджералд.

29 Слънцето също е звезда от Никола Юн

най-романтичните книги

$ 14.53 купи сега Amazon

YA романите са изминали дълъг път през последните няколко десетилетия. Пример: Никола Йон Слънцето също е звезда , трогателен и често сърцераздирателен, вижте как един роман може да промени целия ви живот.

30 Един ден от Дейвид Никълс

най-романтичните книги

$ 10,99 купи сега Amazon

Разположен в един и същи ден всяка година в продължение на две десетилетия, този романтичен роман изследва любовта, копнежа и загубите на главните герои. Просто се уверете, че сте готови за сериозен грозен плач, преди да се потопите.

31 чужденец от Даяна Габалдън

най-романтичните книги

$ 9,99 купи сега Amazon

Поредицата от книги, на която се основава популярното телевизионно предаване, чужденец съчетава историческа фантастика, романтика и пътуване във времето за едно наистина завладяващо четиво, дори твърдо анти-романтичните читатели могат да изостанат.

32 Аз преди теб от Джоджо Мойс

най-романтичните книги

$ 11,99 купи сега Amazon

Любовта между двамата главни герои в Аз преди теб не започва по този начин. Всъщност това е практически враждебност в началото - докато не прецъфти в нещо красиво, сърцераздирателно и се превърне във връзка, която ще звучи вярно за читателите от всички сфери на живота. И за повече начини да запазите романтиката си по правилния път, вижте тези 40 старомодни съвета за връзки, които все още се прилагат днес .

33 Големи очаквания от Чарлз Дикенс

най-романтичните книги

$ 9.90 купи сега Amazon

Приятелството от детството прецъфтява в романтика между осиротялата Пип и красивата Естела през това време. И за всеки, който някога е имал препятствие пред любовта си към някого, тази класика на Дикенс със сигурност ще ви повдигне и ще разбие сърцето ви.

3. 4 Вината в нашите звезди от Джон Грийн

най-романтичните книги

$ 7.59 купи сега Amazon

Кой казва, че книга за сериозно заболяване не може да се вдигне? Вината в нашите звезди , който следва двама тийнейджъри, които се срещат в група за подкрепа на рака, е колкото за болестта, толкова и за откриването, че любовта може да произлезе от най-малко вероятните места.

35 Стич във времето от Аманда Джеймс

най-романтичните книги

$ 14.31 купи сега Amazon

Искате ли малко пътуване във времето с вашата романтика? Тогава ще обичаш Стич във времето от Аманда Джеймс, идеално въведение в жанра за избягващите романтиката.

значението на bianca в библията

36 Тогава бяхте вие от Миранда Лиасън

най-романтичните книги

$ 12,99 купи сега Amazon

Малка градска романтика с голямо сърце, на Миранда Лиасън Тогава бяхте вие успява да избегне захариновата сапсония, докато е толкова очарователно романтичен роман, колкото ще намерите навсякъде.

37 Гордост и предразсъдъци от Джейн Остин

най-романтичните книги

$ 8.55 купи сега Amazon

Ако не сте чели тази класика на Джейн Остин, време е да я отстраните. В края на краищата, къде другаде ще четете очарователни, макар и остарели редове от рода на: „Въображението на една дама е много бързо, прескача от възхищение към любов, от любов към брак за момент“?

38 Момчето се среща с момчето от Дейвид Левитан

най-романтичните книги

$ 9,87 купи сега Amazon

Страхотен обрат на класическата парадигма за момчета-момичета, Момчето се среща с момчето е тийнейджърска романтика за съвременната епоха.

39 Принцесата булка от Уилям Голдман

най-романтичните книги

$ 6,99 купи сега Amazon

Може да сте гледали филма, но ако не сте чели Принцесата булка , пропускаш. Пълна с комедия, фентъзи, приключения и една от най-романтичните любовни истории на всички времена, не е нужно да сте любител на романтиката, за да се влюбите в тази книга.

40 Отнесени от вихъра от Маргарет Мичъл

най-романтичните книги

$ 16,16 купи сега Amazon

Един от най-класическите романси в съвременната история, Отнесени от вихъра се занимава със социални, политически и романтични теми, което го кара да се чувства практически толкова приложимо и днес, както когато беше публикувано за първи път през 1936 г.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации