15 точки за таен натиск, които никога не сте познавали на тялото си

Свикнали сме да приемаме болкоуспокояващи при мигрена или да пием чаша кафе, когато се чувстваме уморени. Но замисляли ли сте се някога да масажирате магическа точка на натиск върху тялото си, за да успокоите болката или да ви даде допълнителен разтърсване?Преди да си хапнете носа при идеята, знайте, че китайските медицински практики по акупунктура и акупресура имат много привърженици в реалния свят. Мнозина вярват, че използването на точки за натиск ще „подобри физиологичната функция на тялото“ и „ще насърчи естествения процес на самолечение чрез индуциране на специфични области на тялото“, казва Ирина Логман, L.Ac., MSTOM , лицензиран акупунктурист и собственик на Разширен холистичен център в Ню Йорк.

Тези целеви области на тялото ви се наричат ​​акупунктури и те могат да бъдат стимулирани по различни начини за лечебни цели. В случай на акупунктура, тези точки на натиск се стимулират с много тънка игла. Но това не е задължително за всички. Акупресурата обаче е просто практиката да се използва силен натиск за масаж на акупунктурите. И вярвайте или не, има монтиране на доказателства там, за да подкрепи идеята, че манипулирането на тези точки на натиск има способността да променя всичко. Така че прочетете, за да разберете как някои от точките на натиска на тялото могат да ви помогнат да управлявате болката или емоциите, които може да изпитвате.1 Върхът на главата

Жена, която си прави масаж на скалпа {Точки под налягане}

ShutterstockКогато откриете, че умът ви се лута, Logman препоръчва „нежно масажиране или надраскване“ акупунктура в горната част на главата ви, наречена Du 20 . „Тази точка е от полза за мозъка чрез като ви дава енергия като същевременно успокоява всякакви тревоги “, казва тя.За да намерите тази конкретна точка на натиск, поставете пръстите си в горните точки на ушите си и проследете линия до върха на главата си. След като сте в „най-горния център на главата си“, просто му направете добър масаж и „трябва да се получат незабавни ползи“.

2 Между палеца и показалеца

LI4 Акупунктура {Точки под налягане}

За онези, които страдат от главоболие, които никога не могат да получат облекчение, Логман посочва a точка на налягане, известна като LI 4 . Тази акупунктура се намира „на ръката ви между палеца и показалеца“, а масажирането й е „чудесно за главоболие или болки в лицето“. Ако често страдате от главоболие, внимавайте да не си имате работа с някое от 4 Главоболие, което всъщност не е от главоболие.

3 Между пръстите на краката

Точка на акупунктура в черния дроб {Точки под налягане}

The Черен дроб 3 акупунктура е между палеца на крака и втория пръст, точно там, където двете кости се срещат. Масажирайте това тайно място, когато се появи мигрена, казва Мона Дан, LA, билкар, акупунктурист и основател на Vie Healing . Когато решите да се възползвате от тази точка на натиск, Дан отбелязва, че „намаляването на енергията от главата е ключово“.4 Между очите

Акупунктура Ин Танг {Точки под налягане}

Обикновено наричан вашето трето око или Ин Танг, точката между очите ви е страхотна точка за натиск, от която да се възползвате, когато сте чувство на стрес , казва Логман.

5 Под капачката на коляното

Стомах 36 {Точки под налягане}

Изображение чрез лечение с голямо дърво

Точно под външния ръб на капачката на коляното ви - по-точно с широчина около четири пръста отдолу - се намира акупунктура, известна като ST 36 . Тази точка на натиск е „най-добрата цялостна точка за имунитет и енергия“, казва Дан. Месенето му (без игра на думи) за няколко минути трябва незабавно ви съживи когато се чувствате уморени.

облекло за 40 годишна жена

6 Вътре в китката

Акупунктура на перикард 6 {Точки под налягане}

Изображение чрез YouTube

Когато ви е гадно или имате стомашно разстройство, можете да използвате a точка на натиск върху китката ви, наречена Перикард 6 за облекчаване на част от тази тревожност. За да намерите тази област, „вземете четири пръста и ги поставете от вътрешната страна на китката“, казва Логман. 'Точката е точно под средния пръст, между две сухожилия.'

7 Близо до външното ухо

Ear Shen Men {Точки под налягане}

' Ear Shen Men е една от най-добрите точки за облекчаване на стреса за успокояване на безпокойството “, казва Ани Макдонел, Лос Анджелис, лицензиран акупунктурист и собственик на Радост Алхимия Акупунктура. „Разположен към горната част на външното ухо, тази точка е част от лечение, използвано в някои клиники за детоксикация на лекарства. Той е чудесен за подслушване на парасимпатиковата нервна система и помага за регулиране на настроението. Ако масажирането на тази точка е твърде много за вас, McDonnell препоръчва да използвате ухо семе —Малко метални мъниста или билкови растителни семена, които натискате няколко пъти на ден, или етерично масло, повишаващо настроението, като здравец.

8 Близо до копчето за корем

Жена, масажираща копчето {Точки под налягане}

Shutterstock

Когато вашите движения на червата са изгубени, точката на натиск ST 25 може да дойде по-удобно. Разположена на около два инча от пъпа от двете страни, тази област 'може да помогне за регулиране както на запек, така и на диария', казва Макдонел.

9 Близо до сърцето

Ren 17 Point {Точки под налягане}

Според Дан, Ren 17 , намерен „точно в централната линия на тялото на ос, една линия с зърната“, е установено, че намалява тревожността, когато се активира. За повече начини за борба с безпокойството вижте 12 гениални трикове за превръщане на безпокойството във вълнение .

10 Под крака

Бъркащи пружинни точки за налягане

Вероятно никога повече няма да имате нужда от мелатонин, след като откриете чудесата на Бъбрек 1, иначе известен като Bubbling Spring Point . Разположена на подметката на крака в браздата, която се появява, когато навивате пръстите на краката си, тази точка може да се използва за ефективно стабилизиране на нивата на енергия и предизвикват успокояващ сън.

11 Под гръдната кост

Ren 12 Точки под налягане

Изображение чрез Jun Xu, MD

Ако имате работа с лошо храносмилане и не искате да приемате каквито и да е лекарства, опитайте да работите с тях Ren 12 . Тази част от тялото, намираща се „точно в централната линия на тялото под гръдната кост“, е „най-добрата точка за храносмилане“ що се отнася до точките на натиск, обяснява Дан.

12 Под коленете

Зад точката на натиск върху коляното {Точки на натиск}

Въпреки че изглежда, че гърбът и коленете ви не биха могли да имат никаква връзка, има точка в задната част на коляното, наречена UB 40 че когато се масажира или ангажира по някакъв начин, може да помогне за лечение на болки в долната част на гърба, казва Логман.

13 От двете страни на глезена

BL 62 Акупресура {Точки на налягане}

Изображение чрез Big Tree School of Nature Healing

мечтаете да намерите монети

Има две точки на натиск от двете страни на глезена, наречени ДЕТЕ 3 и BL 62 . Когато бъдат схванати, тези акупресурни области „могат да помогнат при болки в долната част на гърба и ишиас“, казва Макдонел.

14 Над глезена

Акупресура на далак 6 {Точки на налягане}

Изображение чрез AcuTake

В близост до глезена ви се крие малко известна точка на натиск, наречена Далак 6 . Намира се „на около четири пространства за пръсти от вътрешната страна на глезенната кост, нагоре по крака“, казва Дан. Акупунктуристите вярват, че там се пресичат далака, черния дроб и бъбречните меридиани, поради което се нарича пресичане на три ин. За жените Sleep 6 често се използва за борба с всякакви гинекологични проблеми. Но всеки може да го използва, за да помогне и при храносмилателни разстройства.

15 На Пинзи пръст

Moxa {Точки под налягане}

Тази точка на розовия пръст, т.нар BL 67 , се използва до голяма степен за подпомагане на бременна жена. Но подходът не е просто да го масажирате. „Правенето на мокса - изгаряне на определен вид китайска билка, която дълбоко се затопля - на BL 67 може да превърне бебето в седалище“, казва Макдонел. Очевидно това не е за начинаещ с акупресура. Макдонел казва, че трябва да се „консултирате с акупунктурист как да правите мокса“ и в идеалния случай да започнете да го правите около 34-та седмица от бременността.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации