Съпругът ми изневери. Ето защо не напуснах.

Вероятно сте се чудили и преди: „Ако моят съпруг изневери върху мен, какво бих направил? ' Да го изхвърли? Да го фалирам? Никога повече да не го оставя да вижда децата ни? Разбира се, това е, което ние мисля бихме направили. Но всичко е само хипотетично.Рядка е жената, която казва: „Ако съпругът ми ме изневери, щях да го върна обратно.“ Разбира се, че не. Който остава с измамник ? Е, статистически много жени го правят - всъщност повечето, включително и мен. Да, аз съм една от 81-те процента от жените, които са останали със съпрузите си, след като са били неверни (поне според проучване от 2018 г. от Доверете се ).

Но нека ви кажа нещо: Изненадан съм от това, както всеки.Бях женен от 10 години, когато съпругът ми призна, че е имал връзка със своя асистент. Бях 42-годишна майка на три малки деца. Довършвах 12-тата си книга. Животът беше зает. Животът беше добър - докато не беше.Документ за самоличност имах съмненията си за времето, което съпругът ми прекарва с асистентката си. Но с голям проект в техния офис имаше смисъл - или поне така си казах. Приятелите ми се съгласиха. 'С нея?' подиграваха се, когато споделих своето неприятно безпокойство. „Не бъдете смешни.“След това, една вечер, когато съпругът ми отсъстваше в командировка със своя асистент, аз се опитах да се свържа с него и не успях. Изведнъж просто знаех. Няма друг начин да го опиша. Опитах се да се убедя, че съм параноик.

Но на следващия ден, когато той най-накрая се обади на телефона си, аз поисках истината. И ми го даде - отчасти. Те се целунаха веднъж. Е, неведнъж той се отказа.

подписва, че бракът ви е приключил

ShutterstockНастоявах да се прибере незабавно, ако имаше дори най-малката надежда да спаси брака ни. Той го направи. Докато той караше няколко часа назад, аз обикаляхме къщата ни, извивайки треперещите си ръце като лейди Макбет. Бях в шок. 'Какво щях да правя?' Изстенах на глас.

През следващите няколко дни пълната история в крайна сметка потече. Съпругът ми призна, че е имал отново-отново, отново-отново афера в продължение на четири години. Четири. Години.

Както много хора, които откриват предателството на партньора, емоциите ми бяха навсякъде. Щях да разтърся съпруга си буден в 3 сутринта, като исках да знам „Защо? Защо го направи? Не бяхме ли щастливи? '

Моята ярост разтърси къщата. 'Как смее?' Бих изпарил. 'Какво му беше?'

духовното значение на октопода

Бих се колебал между ярост и изтощение. Всеки ден се опитвах да бъда най-добрата майка, която можех, като същевременно се опитвах да завърша последната глава от книгата си, от която моят редактор ставаше все по-нетърпелив. Така че просто продължих да поставям единия крак пред другия. „По-късно“, помислих си. „По-късно щях да реша дали да остана или да отида.“

Защото ето какво никой не ви казва за изневяра : Толкова е опустошително, че го изритате е последното нещо, което трябва да направите. Необходимо е всичко, което трябва само да дишате, да спрете кървенето, да приберете децата си в леглото през нощта, без да се свивате до тях с плач.

Но не можех да им позволя да ме видят така. Защото не казахме на децата си. Бяха твърде млади. Предполагах, че в крайна сметка ще разберат, когато бракът ни се разпадне, макар че не можех да си представя да им разкажа цялата история.

Да го изгониш? Може би по-късно. Но точно сега? Точно сега просто трябва да разберете как да се облечете за работа и да направите обяд за децата си в предучилищна възраст и да отмените срещата на зъболекаря, която не можете да си представите, че ще отидете с камък с големи размери в червата.

Това бях аз. Това сме много от нас.

Shutterstock

Почти не разказвах на никого за аферата на съпруга ми, освен на майка ми, която ми зададе един въпрос: „Обичате ли го?“ 'Да', казах й. 'Така мисля.'

„Тогава ще се бориш за брака си“, каза тя. Но нямах енергия за това борба за моя брак . Чувствах, че се боря за своето живот .

Отслабнах, достатъчно, че хората, които преди това бяха казали, че изглеждам „страхотно“, започнаха да питат дали съм добре. Не им казах какво става. Не можех да понеса жалката или презрението.

Това е друга част от измамата, за която не говорим достатъчно. Често пъти хората предполагат, че ако човек изневерява, това означава неговото съпруга беше земячка , заяждане Тя се пусна. Другата жена беше секси и интересна. Търгуваше. Ето защо е толкова шокиращо за толкова много от нас, че съпрузите ни изневеряват на някой, който изглежда ... добре, обикновен.

Защото ето още едно нещо, което никой не ви казва за изневяра: Той не е изневерявал, защото нещо не е наред с вас или дори с брака ви. Изневери, защото имаше нещо нередно него . И си мислеше, че може да намери отговора във фантазията на афера.

Отидох при терапевт, който ме подкани да се дам, стига да ми се наложи да реша това, и да се науча да си имам доверие. Вярвам ли си? Отне ми Четири години да осъзная, че съпругът ми има връзка. Как бих могъл да се доверя на себе си?

Шест месеца след като призна за аферата, съпругът ми направи забележка за посещение на стриптийз клуб с колега няколко години преди това. А? Чудех се. Съпругът ми не посещаваше стриптийз клубове. Или той?

Свалих брачната си халка. „Ти - настоях аз, - ще ми разкажеш всичко.“

И той го направи.

жена, сваляща сватбен пръстен, седнала на маса, преглеждаща документи за развод

Shutterstock

Оказа се, че не беше само неговият асистент. Имаше и други. Десетки. Той имаше този проблем много преди дори да ме срещне. Той беше на терапия за пристрастяване към секс, каза ми, свит в позицията на плода. Ръцете му закриваха лицето му, сякаш и за да сдържат срама си, и да се предпази от гнева, шока и отвращението си.

Изведнъж погледнах този човек - бащата на децата ми - и почувствах ... съжаление. Той беше на парчета. Децата ми имаха нужда от цял ​​баща. Казах му, че мога само да му обещая, че ще му бъда приятел, тъй като той потърси помощ за това. Реших, че - след като се възстанови напълно - ще си тръгна. Или би го направил. Така или иначе, бракът ни не можеше да оцелее това. Бях сигурен в това.

Животът продължи да бъде влакче с влакчета на луди върхове и вцепеняващи ниски нива. Имахме няколко месеца от това, което се нарича евфемистично „ истерично свързване , ”Което е често, интензивно и диво влюбване. Това е изненадващо често при двойки, занимаващи се с изневяра, макар че може да породи малко срам. В края на краищата този човек просто ви разби сърцето и сега не можете да му се наситите?

В крайна сметка сексуалният ни живот съвсем спря. Интимността се чувстваше твърде много. Замахнах диво между това да знам, че всичко е приключило и да се надявам да не е. И се опитах да се чувствам комфортно с тази несигурност.

Докато се опитвах да се излекувам, гледах как съпругът ми върши болезнената работа по изкопаване на десетилетия на скръб, изправен срещу дълго потиснато насилие и многократно се появяваше, за да ме подкрепи в собствената си болка. Започнах да изпитвам към него неща, които не съм си представял, че някога ще мога: уважение, състрадание, любов.

Отне много време, което е друго нещо, което никой не ви казва за изневяра: може да отнеме години да мина през. Две до пет, казват експерти , въпреки че две са твърде оптимистични, според мен.

И ето ме тук. Повече от десетилетие по-късно, във „втори брак с първия ми съпруг“, като психотерапевт Естер Перел старомодно го поставя. Бяха щастливи. Бракът ни се чувства богат и дълбок и забавен, в по-голямата си част. Като всеки дългогодишна семейна двойка , имаме си проблеми. Моят съпруг, например, все още е склонен да разделя трудните чувства, докато аз предпочитам да ги поставя под микроскоп. Работим в процес.

Но това, което научих, е, че има много повече отговори на изневярата, отколкото сме карани да вярваме. Жените, които напускат, не са непременно по-силни от жените, които остават. Просто да останеш изправен, когато се справяш с такова предателство, е дело на герой. Край на историята.

сънуваща мъртвата ми майка

Има поговорка за Клуб на предадените съпруги , уебсайтът, който създадох, за да ми помогне да се излекувам от изневярата на съпруга ми: „Моето разбиване на сърцето, моите правила.“ Аз възстанови брака ми въз основа на моите правила, които са честност, прозрачност и взаимно уважение. Можете да направите свой собствен избор въз основа на вашия.

И за другата страна на аферата, ето Изневерих на половинката си. Ето какво бих искал да съм познавал отпреди .

Това есе е редактирано и съкратено за по-голяма яснота .

Elle Grant е псевдонимът на журналист и автор на Енциклопедия за предадените , и създател на Клуб на предадените съпруги .

Популярни Публикации