30 тайни съобщения, скрити в популярни лога

Въпреки че са малки и сравнително прости в дизайна, много фирмени лога всъщност са доста сложни по отношение на съобщенията. Ако знаете как да четете между редовете (или в отрицателното пространство), ще го намерите всичко —Дори цветовете на шрифта или разположението на стрелка - има умишлено значение, което се отнася обратно към основното послание на компанията.Тук сме събрали някои от най-лудите и изненадващи тайни съобщения, скрити в лога. И за повече скрити тайни, които може би сте пропуснали, Това са скритите съобщения в официалните кралски сватбени портрети.

1 Уенди

Уенди

Изображение чрез Wendy'sМожете ли да видите тайното съобщение? Погребана в воланите на яката на момиченцето в логото на Уенди е думата „мама“. Когато скритата дума беше открита за пръв път от онлайн потребители, преобладаващата теория беше, че компанията е промъкнала думата там, за да свърже храната им с домашното готвене на мама. Уенди обаче каза, че думата е неволна и всяко предполагаемо подсъзнателно послание всъщност не съществува (поне не нарочно).2 ритъма от Dre

Лого на Beats by Dre

Изображение чрез Beats by DreНа пръв поглед логото на Beats by Dre е малко повече от червен кръг с буквата б вътре в него. Обаче този червен кръг всъщност трябва също да представлява човешка глава и б се предполага, че са чифт слушалки Beats през ушите им.

3 Cisco

Лого на Cisco

Изображение чрез Wikimedia Commons

Ако знаете какво прави компанията Cisco, тогава вече знаете, че редовете в тяхното лого са предназначени да представляват цифров сигнал. Но това, което може би не знаете, е, че телекомуникационната компания стартира в Сан Франциско и така тези линии също имат за цел да очертаят моста Golden Gate в града. Луд, нали? А за по-интересни любопитни факти вижте 50 забавни факта за света, които ще поставят усмивка на лицето ви.4 Amazon

Лого на Amazon

Изображение чрез Wikimedia Commons

мечтае да хапят паяци

Стрелката в логото на Amazon е поставена с много конкретна цел. Ако погледнете внимателно, ще видите, че стрелката свързва буквата ДА СЕ към писмото С , което означава, че на уебсайта ще намерите всичко необходимо от А до Я.

5 Gamecube

лого на gamecube

Изображение чрез Wikimedia Commons

Всеки геймър и бивше дете от 90-те и 00-те познава добре Nintendo Gamecube. И както подсказва името, логото е хубаво и просто: Това е просто куб, капсулиран в по-голям куб. Нали?

Е, ако обърнете голямо внимание на отрицателното пространство между кутиите, всъщност ще можете да различите буквите G и ° С в същото това лого. И за да играете игри от 21-ви век, вижте тези 8 модерни видеоигри, които ще ви направят по-умни.

6 Зоопаркът в Бронкс

логото на зоопарка bronx

Изображение чрез зоопарка в Бронкс

Тъй като основните забележителности на зоопарка в Бронкс са многобройните експонати на животни, има смисъл, че логото му на видно място включва две жирафи и няколко летящи птици. И за този специфичен зоопарк, разположението в квартал на Ню Йорк е друг огромен идентификационен фактор, така че той също прави усещането, че скритото между краката на жирафите е емблематичният силует на града. И за някои невероятни любопитни факти от животинското царство, запознайте се с 30 очарователни животни, които всъщност са смъртоносни.

7 Goodwill Industries International

Лого на добра воля

Изображение чрез Wikimedia Commons

Тази организация с нестопанска цел работи усилено, за да подобри живота на хората и да усмихне лицата им и затова е подходящо ж в тяхното лого се удвоява като усмихнато лице (два пъти).

8 Целувки на Хърши

хърши

Изображение чрез Hershey

Всеки може лесно да забележи двете гигантски целувки на Hershey's, които са на видно място в центъра на логото на марката, но какво ще кажете за трета целувка? Ако погледнете между буквите ДА СЕ и Аз и наклонете главата си наляво, ще видите допълнителната целувка, притисната там.

9 Тоститос

лого на tostitos

Изображение чрез Tostitos

Известен със своите тортила чипове и придружаващите спадове, Tostitos има може би едно от най-добрите скрити лого съобщения за всички времена. Двете малки букви т В логото са хората, които държат чип и точката отгоре на буквата i служи като тяхна купа салса.

10 FedEx

лого на fedex

Изображение чрез FedEx

Скрито между отрицателното пространство на буквите е и х в логото на FedEx има стрелка, насочена вдясно. Като Линдон лидер , обясни дизайнерът на логото Бърза компания , тази стрелка „може да означава посока напред, скорост и прецизност“, но красотата (и значението) е в очите на наблюдателя. А за по-интересни бизнес любопитни факти, Ето къде тези известни компании получиха известните си имена.

11 Баскин-Робинс

лого на Baskin Robbins

Изображение чрез Баскин-Робинс

как да разбера дали мъж се влюбва

Помислете колко вкусове сладолед сервира Баскин-Робинс. (Ако все още не знаете, те обслужват 31.) Имайки предвид това, погледнете Б. и R в центъра на логото на компанията и трябва да видите точно това число, написано в розово.

12 Жилет

Лого на Gillette

Изображение чрез Gillette

За да демонстрира прецизността на своя продукт, тази компания за бръсначи реши да изреже върховете на буквите ж и i в логото им, сякаш действителна самобръсначка го е направила.

13 Инициатива „Надежда за африкански деца“ (HACI)

Лого на HACI

Изображение чрез инициативата „Надежда за африкански деца“

Инициативата „Надежда за африкански деца“ или HACI има за цел да подкрепи африканските общности, като подобри живота на децата. И в тяхното лого са представени както областите, на които помагат, така и хората, на които обслужват, тъй като отрицателното пространство в изображението помага да се създаде както образ на континента Африка, така и дете, гледащо към по-възрастна жена.

14 Джак в кутията

жак в логото на кутията

Изображение чрез Jack in the Box

Въпреки че никой не е напълно сигурен защо, оригиналното лого на Jack in the Box слива буквите или и х заедно, за да създадем символ на риба. (Една теория: те са били наистина в своите рибни сандвичи по време на основаването.)

15 Toblerone

лого на toblerone

Изображение чрез Toblerone

Берн, Швейцария - където е основана Toblerone - често се нарича град на мечките. Затова, когато компанията създаде логото си, тя реши да скрие очертанията на мечка в негативното пространство на планината Матерхорн. И ако обичате интересни факти, вижте тези 30 Изобретения, променящи живота, които бяха напълно случайни.

16 LG

Лого на LG

Image via LG

имам нужда от нова кариера на 40

Повечето хора могат почти веднага да разпознаят логото на намигващото лице на телефонната компания LG. Ако обаче погледнете логото с взискателно око, ще забележите, че емблематичното намигване на компанията всъщност е компрометирано от L (гримиране на носа) и a G (съставяне на формата на лицето).

17 Зоопарк и аквариум в Питсбърг

лого на зоопарка в Питсбърг

Изображение чрез зоопарка и аквариума в Питсбърг

Погледнете отрицателното пространство от двете страни на дървото в това лого. Само с малко фокус бихте могли да видите горила отляво и лъв отдясно.

18 Chick-Fil-A

Лого на Chick-fil-A

Изображение чрез Wikimedia Commons

Лозунгът на тази верига за бързо хранене е „Яж Мор Чикин“, така че не би трябвало да е толкова изненада, че ° С в логото им се удвоява като - познахте - пиле.

19 NBC

Лого на NBC

Изображение чрез Wikimedia Commons

Дъговите цветове в логото на NBC далеч не са случайни. По-скоро, в комбинация с отрицателното бяло пространство, тези цветове създават паун, предназначен да представи гордостта на компанията в програмите, които създават, и предаванията, които излъчват.

20 Adidas

лого на adidas

Изображение чрез Wikimedia Commons

Някога чудили ли сте се какво всъщност означават тези три ивици в логото на Adidas? Е, причината да бъдат нарисувани под ъгъл е, че заедно те представляват планина, като по този начин символизират предизвикателствата, които клиентите трябва да се стремят да преодоляват всеки ден.

21 Google

Лого на Google

„Имаше много различни цветови повторения [на логото на Google]“, каза Рут Кедар , графичният дизайнер зад оригиналното лого. „В крайна сметка получихме основните цветове, но вместо да подредим шаблона, ние поставихме вторичен цвят върху L , което върна идеята, че Google не спазва правилата. “ И за по-задълбочена представа за тази емблематична марка, не ги пропускайте 15 неща, които не знаете за Google.

22 Слънчеви микросистеми

лого на слънчеви микросистеми

Изображение чрез Wikimedia Commons

На пръв поглед може да не изглежда много - но това, което е готино за логото на Sun Microsystems, е, че както и да го погледнете, пак ще можете да прочетете думата слънце .

23 Apple

лого на ябълка

Изображение чрез Wikimedia Commons

хора, които казват много съжаление

Въпреки че дизайнер на логото на Apple нямаше нищо особено предвид при създаването на емблематичната ухапана ябълка, въпреки това успя да вземе няколко тайни съобщения през годините благодарение на трескава фенска база. Въпреки че има много скрити значения, най-обичаното е, че ябълката е предназначена да представлява знание, точно както ябълката в историята на Адам и Ева.

24 Audi

лого на audi

Изображение чрез Wikimedia Commons

Четирите кръга, съдържащи логото на Audi, представляват четирите компании, съставили консорциума Auto-Union през 1932 г.: DKW, Horch, Wanderer и Audi. И вие сте почитател на автомобила, след това проверете 21 най-лошите коли на 21-ви век.

25 Карфур

лого на кръстопът

Изображение чрез Carrefour

Името на тази френска верига супермаркети означава „кръстопът“ на английски, така че има смисъл логото им да съдържа стрелки, насочени в противоположни посоки. И бонус: Ако се съсредоточите върху отрицателното пространство на логото, ще можете също да забележите буквата ° С .

26 Метро

логото на метрото

Изображение чрез Wikimedia Commons

Логото на метрото има стрелки, насочени в противоположни посоки, за да представят входа и изхода на станцията на метрото, символизирайки, че можете да имате вкусна бърза храна в движение.

27 Пивоварите от Милуоки

Лого на Milwaukee Brewers

Изображение чрез пивоварите от Милуоки

От 1978 до 1993 г. пивоварите от Милуоки използват това емблематично лого, което комбинира малките букви м и б за създаване на бейзболна ръкавица.

28 Домино

Домино

Изображение чрез Domino's

При първото отваряне на Домино, основателите не очакваха веригата за пици да стане толкова голяма, колкото беше, и затова възнамеряваха да добавят точка към доминото в логото всеки път, когато се отвори ново място. Въпреки това, компанията бързо стана твърде голяма, за да направи такова нещо, и така днес трите точки в логото представляват трите оригинални местоположения.

29 Paramount Pictures

първостепенно лого лого

Изображение чрез Wikimedia Commons

Оригиналното лого на Paramount имаше 24 звезди, символизиращи броя на договорените филмови звезди, които имаше към момента на създаването на логото. Логото има само 22 звезди от 70-те години на миналия век, въпреки че никой не е напълно сигурен къде са отишли ​​другите две звезди или защо.

30 Pinterest

лого на pinterest

Изображение чрез Pinterest

Гигантът стр в логото на Pinterest е повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Разбира се, това е буквално първата буква в името на марката, но начинът, по който е нарисуван, също така трябва да изглежда като бутон (защото дъските на Pinterest - разбирате ли?). А за по-завладяващи любопитни факти за любимите ви марки, научете 15 неща, забранени от диктаторските босове в техните компании.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин!

Популярни Публикации