Това са научно подкрепените знаци, в които човек се влюбва

Ако той ви обича, езикът на тялото и поведението му ще го издадат. Ето 12-те подкрепени от науката признаци, в които човек се влюбва..Трудно е—Ако не невъзможно—За да прецените как се чувства някой друг в връзка . Но ако обмисляте дали влюбваш се с партньора си, вероятно се чудите дали и те са. За щастие .science всъщност е посочила някои осезаеми признаци, в които човек се влюбва. Гледайте партньора си за тези фини улики, че той е над главата.

1. Той пита за бъдещето

Ако той ви пита дали някога бихте планирали да се преместите или да имате деца, той не казва непременно, че иска тези неща (не се вълнувайте прекалено), но проявява интерес към вашите стремежи, казва Мариса Т. Коен, Доктор, съосновател на лабораторията за връзки Лаборатория за самосъзнание и свързване и доцент по психология в колеж „Сейнт Франсис“. „Когато партньорите се подтикват да отговарят на тези въпроси, това показва определено ниво на близост“, казва тя. Вероятно е достатъчно сериозен към вас, че иска да се увери, че наистина сте съвместими.2. Той гледа в очите ви

.Обърнете внимание къде гледа вашият мъж - оказва се, че очите наистина са прозорец към душата и може да са един от основните признаци, в които мъжът се влюбва. В проучване в .Психологична наука ., изследователите установиха, че когато човек усеща привличането на романтична любов, очите му са привлечени от лицето на другия човек. От друга страна, сексуалната похот кара очите им да се стрелят бързо към тялото на човека.3. Той винаги ви поставя на първо място

.Забелязали ли сте, че вашият човек винаги ви позволява да изберете мястото за вечеря или предлага да избягате до магазина, когато жадувате за определени чипове? Има термин за това - състрадателна любов - и изследване, публикувано в Европейско списание по психология е свързал по-високите си нива с по-високите нива на романтична любов. Тези малки, безкористни действия са признаци, че мъжът се влюбва и би направил всичко за вас.4. Когато се смеете, той се смее

.Поредица от изследвания на студенти в едно Еволюционна психология проучване установи, че мъжете използват хумора, за да преценят интереса на жената - колкото повече се смее, толкова повече се интересува. Но още по-показателно? Колкото повече двойката се смееше заедно, толкова по-силна беше химията между тях. Ако двамата винаги сте в пристъп на кикот, това показва, че се забавлявате заедно, което е основа за трайна връзка.

5. Той разкрива интимни подробности за себе си

„Хората се подвеждат, когато чуят думата„ интимност. “Те мислят веднага за„ секс “, казва Коен. „Сексът е компонент на интимността, но не е всичко, което е.“ Вместо това интимността е свързана с разкриване на тези подробности, които не бихте разкривали непременно на други хора. Когато вашият партньор споделя с вас своите най-дълбоки страхове и най-големи стремежи, той показва ниво на доверие.

6. Можете да почувствате ударите на сърцето му да съвпадат с вашите

. Когато усетим връзка, ние подсъзнателно се опитваме да имитираме човека, с когото сме. Проучване от Университет на Колорадо Боулдър установи, че когато двойките седят заедно, пулсът и дишането им естествено започват да се синхронизират - и ако единият партньор боли, докосването на другия може да осигури естествено облекчаване на болката. От друга страна, това са 20-те сигурни признака, че връзката ви е приключила.7. Напоследък е по-оптимистичен

.ДА СЕ Немско проучване върху 245 двойки установи, че това, че са в щастлива, стабилна връзка, е помогнало на младите възрастни да намалят нивата на невротизъм и да спрат да правят скоки до възможно най-лошите заключения. Ако вашият партньор напоследък вижда чашата наполовина пълна, той вероятно се чувства комфортно и уверено в бъдеще с вас.

8. Той инвестира много време във връзката ви

.Изследователите са открили „инвестиционен модел“ което предсказва колко е привързан някой към връзката. Хората са по-склонни да се ангажират с връзка, ако се чувстват доволни от партньора си, мислят, че това е по-добре от всяка друга алтернатива и се считат за вече инвестирани. Не звучи толкова романтично, когато го кажеш по този начин, но ако твоят човек се е старал да прекарва времето си с теб, можеш да се обзаложиш, че си светлината на живота му.

9. Той казва „ние“ през цялото време

.Силните двойки са склонни да мислят за себе си като за част от единица, а не просто като индивиди. „Чувате устна смяна“, казва Коен. „Чувате много повече„ ние “направихме това. Чувате повече за другия човек, който се позовава на себе си като на част от двойката. ' Не се притеснявайте - това не означава, че той ще започне да казва „о, ние обичаме тирамису!“ но един от най-големите признаци, в които човек се влюбва, е, че когато споделя истории или обсъжда планове, има голяма вероятност да станете част от картината.

вяра Хил и Тим Макграу семейни снимки

10. Той излиза от зоната си на комфорт за вас

.Не бихме ви насърчавали да .опитвам .и да смените някого, но изследванията, публикувани в Международно списание за психология и психологическа терапия установи, че влюбените жени са по-склонни да бъдат обичани обратно, отколкото влюбените мъже. Авторите излагат няколко теории - може би жените са по-придирчиви относно това, когото казват, че обичат, или може би мъжете са по-склонни да кажат, че са „влюбени“, дори когато другият човек не го усеща. Така че, ако се питате дали той връща чувството и анализира всяко свое движение за признаците, в които мъжът се влюбва, има достоен шанс отговорът да е „да“.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации