20 най-добри работни места, ако сте над 40

Хората в САЩ работят по-дълго в живота от всякога. Според Бюрото по труда на САЩ, 40 процента от хората на възраст над 55 години са наети и тези числа вероятно ще нараснат през следващите години. В действителност, дори сред така наречените „пенсионери“, 79 процента от тях все още възнамеряват да намерят допълнителен доход, според Института за изследване на доходите на служителите. Днес 40-те вече не са възрастта, в която повечето хора започват да мислят за пенсиониране. Това е възрастта да започнете да мислите: „Занимавам ли се с работа, която искам да продължа да правя още няколко десетилетия и може би повече?“Разбира се, не всички кариери са идеално подходящи за възрастни хора. Ето 20 работни места, които биха накарали всяко дете над 40 години да се чувства финансово сигурно и лично удовлетворено. Но за обратната страна, не пропускайте 20 най-лоши работни места, ако сте над 40.

значение на тигровите лилии

1 Учител

преподаване

ShutterstockНе ни разбирайте погрешно, преподаването е много трудна и трудна работа. Но ако го обичате, това е кариера, която възнаграждава отдадеността. Новите статистически данни показват че по-малко учители напускат работата си - 83% остават след пет години - и an Проучване на Urban Institute установи, че работниците на 60 и повече години намират преподаването за една от най-приятните професии.2 Личен треньор

личен треньор

ShutterstockВ това може да е трудно да се повярва, но е истина. Средната възраст на личен треньор, според едно проучване , е 39,8. „Когато хората наемат личен треньор, имам добра увереност, че често не приемат сериозно по-младите обучители“, обясни един треньор в неговия блог . „Хората на 40 и повече години често гледат 20-те лични треньори и казват: На какво можеш да ме научиш? или ‘Как мога да се свържа с този човек ? 'И за повече информация за този концерт, вижте 14 тайни, които вашият личен треньор няма да ви каже .

3 Зъболекарски асистент

дентален асистент

От часовете до отговорностите, никъде няма да намерите по-гъвкава кариерна пътека. А ръстът на работните места е през покрива - очаква се да нарасне с 18 процента през следващите десет години, според Американското бюро по трудова статистика.

4 Преводач / преводач

преводач

Оказва се, че владеенето на втори език не е полезно само за пътуване. Пазарът на работа за устни и писмени преводачи в областта на здравеопазването и по друг начин се очаква да се увеличи с 46,1% до 2022 г., което го прави петата най-бързо развиваща се професия в страната. Ако искате да вземете втори език, просто овладейте Тайният трик за бързо усвояване на нов език .какво означава, когато мечтаеш да се ожениш за някого

5 Стилист за коса

фризьор

Това може да бъде взискателна кариера, изискваща много време на крака и много концентрация. Но това е кариера, в която средната възраст е в края на 30-те години и не е необичайно хората да постъпват в козметичното училище чак на 50-те си години. Ако се окажете в тази професия, може да искате да овладеете 15 най-добри прически за незабавно по-младо изглеждане .

6 Диетолог

диетолог

Със средна годишна заплата от $ 58 000, това може да бъде пълноценна и продължителна кариера за някой с правилния набор от умения. Ще трябва да спечелите поне бакалавърска степен по диетология, храна и хранене или свързана област и е важно да бъдете много ориентирани към детайлите и очаровани от постоянно развиващата се наука за храненето. Започнете със запомняне на 50 храни, които ви карат да изглеждате по-млади .

7 Киберсигурност

кибер защита

Това е област, която - поне за набор след 40 - всъщност не е съществувала, когато за първи път сте излезли на пазара на труда след колеж, но се е превърнала в една от най-търсените и доходоносни професии, със средна заплата от 116 000 долара , почти три пъти повече от средния национален доход. О, и средната възраст е 42, само 20 процента от работната сила в киберсигурността под 35 години.

8 Масажист

масажист

Ако работата с висок стрес е нещо, което искате да избягвате, особено с напредването на възрастта, това може да е идеалното съчетание за вас. И със сигурност няма да се почувствате като дядо или баба на колегите си по работа - средната възраст за масажист е 46 години.

9 Социален работник

социален работник

Това е сфера на работа с нарастващи възможности - приблизително 27% увеличение на заетостта до 2022 г. - и най-доброто от всичко, работа с висок процент на удовлетворение за онези, които я оставят. Надзорници на социалната работа класиран на седмо място На Форбс 'списък на най-значимите професии.

10 Ветеринарен техник

ветеринарен техник

Ако обичате да помагате на животни, тази кариера предлага възможност да възприемете тази страст в среда, благоприятна за възрастта. Повярвайте ни, повечето кучета не осъждат дали техните ветеринарни специалисти са достатъчно млади. И не са необходими четири до пет години в университет, за да се получи степен. Можете да станете квалифицирани за начална позиция само с двегодишна програма.

11 Мениджър маркетинг

маркетинг

В класациите за кариера с най-голямо удовлетворение от работата този концерт постоянно се приземява в първите три. И средната възраст се увеличава през годините, бавно се движи нагоре, а не надолу, повечето маркетинг мениджъри са на поне 42 години.

12 Терапевти

терапевт

Shutterstock

какво означава цинтия

Това определено е кариера, която благоприятства по-възрастните работници. Помислете за това, бихте ли предпочели да се срещнете с терапевт, който изглежда сякаш току-що е излязъл от колежа, или някой, който прилича на Зигмунд Фройд? Освен това огромен 46% от съветниците и терапевтите казаха на Урбанския институт, че са много доволни от работата си.

13 Застъпник на пациента

пациент адвокат

Тази работа може да изисква всичко - от оспорване на откази за застрахователно покритие до помощ на пациентите да се свържат с правилните лекари. А някои университети предлагат бързо проследявани програми за сертификати за възрастни хора.

14 Онлайн преподавател

онлайн преподавател

Shutterstock

Можете да работите от уюта на дома си, като избягвате стресови пътувания до работа и продължителни работни дни, а много компании, които наемат онлайн преподаватели, предлагат и обезщетения като стоматологична и здравна застраховка.

15 Мениджър човешки ресурси

човешки ресурси

Изпращането в HR може да звучи като кошмар, но не е, ако ви предлагат работа. Заплатата е впечатляваща - медиана от 85 000 долара - и средната възраст е 44. Само 20 процента от работната сила за човешки ресурси на възраст под 34 години.

16 Търговия на дребно

търговец на дребно

Всичко - от големи търговски вериги до магазини за хранителни стоки и хардуер за мама и поп редовно наемат възрастни работници. Всъщност позициите на дребно са най-често срещаните кариери за работници над 65 години, според анализ на Urban Institute. Те гравитират към тези работни места поради гъвкавото работно време и приятелската работна среда.

17 Административен или изпълнителен асистент

Административен сътрудник

Със средна възраст от 46 години това е идеална работа за всеки, който има талант за многозадачност. Въпреки това, което някои може да повярват, тази позиция не е само прославен секретар. USA Today нарече го новата работа за захранване , 'с по-големи заплати и повече възможности за напредък. Американското бюро по статистика на труда прогнозира увеличение с 5,6 милиона нови работни места в тази област до 2024 година.

18 Духовенство

свещеник

Да наистина. Не е за всеки, разбира се. Но едва ли ще срещнете свещеник или пастор, който се притеснява да не бъде заменен от по-млад състезател. Какво още, проучване сред възрастни възрастни установи, че духовенството е най-приятната кариерна пътека, като колосалните 66,8% твърдят, че обичат работата си.

19 Финансов мениджър

финансов мениджър

Уважаемият сайт за кариера Glassdoor класира финансовия мениджър в техния топ 12 списък по отношение на удовлетвореността от работата на служителите и потенциала за заплата. (Можете да очаквате да направите от ниските шест цифри в това поле.) Освен това, това е типът работа, при която опитът е по-важен от младата младост.

20 Независим изпълнител

работя от вкъщи

Shutterstock

Разбира се, това е изискан начин да се каже „самостоятелно заети“. Но има свобода, която идва с това да си сам шеф и да си определяш часовете. Независимо дали сте офис чиновник, счетоводител или каквото и да било друго, където технически ви плащат от работа на работа, гъвкавостта е идеална за възрастни хора, а потенциалът за печелене, в зависимост от това колко трудно се движите, е през покрива.

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добрия си живот, Натисни тук за да се регистрирате за нашия БЕЗПЛАТЕН ежедневен бюлетин !

рицар на чаши любов таро
Популярни Публикации