25 песни на всеки 80-те години Kid знае наизуст

Нека бъдем напълно честни тук: Не всички музика направен през 80-те беше добър. И това идва от някой, израснал с него като саундтрак към живота му. Да, някои от тях бяха невероятни. Някои от тях ... не чак толкова. Но като истинско дете от 80-те, аз го обичах всичко - и доброто, и лошото, и наистина, наистина ли грозен. Обичам ли На Мадона „Като дева“ или Cyndi Lauper’s „Момичета просто искат да се забавляват“ или „Танцът за безопасност“ от Мъже без танци? Абсолютно не. Но когато чуя тези познати акорди, усмивката все още пълзи по лицето ми и аз откривам, че пея, дори като Моят мозък крещи: „Не, не, не!“Добре е, ако се случи и на вас. Ако обичате музиката от 80-те, която останалият свят е решил, че е несериозна и глупава, забравете ги! Вашето щастие е по-важно от тяхното одобрение. Ето 25 песни от епохата, които трябва да ви накарат да спрете това, което правите, и да изкорените всяка лирика в горната част на дробовете си.

1 „Всеки дъх, който поемаш“ - Полицията (1983)

A&MТова е песента, към която всички бавно танцуваха на бала през 80-те, мислейки, че е най-романтичната мелодия, писана някога . Едва в зряла възраст наистина обърнахме внимание на текстовете и разбрахме колко зловещо беше всъщност. „Всяка стъпка, която правите, всяко ваше движение, ще те наблюдавам ? ' Да!2 „Трябва ли да остана или да отида?“ - Сблъсъкът (1982)

ЕпиченТова е песен, която ни позволява да съжителстваме с двойни персони: ръмжещият пънк рокер, който не се страхува да отстъпи срещу властта, и несигурният тийнейджър, който наистина беше нерешителен във връзка. ' Да остана, или да напусна? ' Сигурен, Джо Стръмър вероятно не пише за това дали да се запази флирт с момиче в клас по алгебра, но толкова много от нас го взеха.

3 „Ловци на духове“ - Рей Паркър, младши (1984)

Ръб, край

Отидете до всеки, който е навършил пълнолетие през 80-те, и им задайте един прост въпрос: На кого ще се обадиш? - Има само един възможен начин да отговорят. 'Ловци на духове!' И тогава това е последвано от толкова голяма част от останалата част от песента, колкото си спомнят. Никога не сте виждали толкова много усмихнат по лицето на човек, както когато започват да пеят за принудителната екстрадиция на извънземни през 1980 г. в Ню Йорк.бягане от някого насън

4 „Здравей“ - Лионел Ричи (1984)

Motown

Лионел Ричи никога не е било по-сладко от това 1984 хит —И това е част от това, което го прави толкова забавно. Трябва да го изпеете с максимално емоционални гравитации, което включва свиване на юмрук и смислено гледане към средното разстояние. Никой не се чувства смутен или неудобен, когато е хванат да пее тази песен, защото е така проектирани да бъде неудобно и неудобно.

5 „Веднъж в живота“ - Говорещи глави (1981)

Господине

Това е единствената песен, записана някога, която кара всеки, който я пее, инстинктивно да се държи така, сякаш е облечен в огромен бял костюм. Ако повтаря текстове като ' същото както някога е било, същото както някога е било „не те кара да започваш да танцуваш рамене, сякаш си странен, слаб пич, заобиколен от плат, тогава не си гледал почти толкова MTV, колкото твоите връстници през 80-те.

6 „Beat It“ - Майкъл Джексън (1983)

Майкъл Джексън го победи с един кавър

Епичен

Това е песента, която накара всяко дете в Америка да се опита да овладее Moonwalk. ' Изчезвай беше просто че заразен, карайки и най-срамежливите сред нас да скочат от столовете си и да пеят, сякаш се опитваме да договорим приятелско състезание по танци между съперничещи си банди.

7 „Take On Me“ - A-Ha (1984)

Warner Bros.

Можете да спорите всичко, което искате, че единствената причина, поради която тази песен се задържа, е заради това диво изобретателно видео с ротоскопиране (или анимация със скица с молив). Но, честно казано, наистина е забавно да пееш и изисква поне опит да удариш тази абсурдно висока фалцетна нота в края. Малко от нас могат да стигнат там, без гласът ни да се пропука като ядосана котка, но това никога не ни спира да опитваме. Тази висока нота е Белият кит на детето от 80-те години.

8 „Пълно затъмнение на сърцето“ - Бони Тайлър (1983)

Колумбия

ДА СЕ песен за разпадане толкова изпълнен с мелодраматично самосъжаление, че почти се чувства като пеещ, че може да излекува разбитото сърце. Разбира се, всички в крайна сметка разбрахме, че е така наистина за вампирите . Но Дракула е последното нещо, което ви е хрумнало, когато се ремнете: „Обърнете се, briiiiiiight eyyyyyyeeee!“ Почти можем отново да почувстваме първото тийнейджърско отхвърляне и о, човече, това ме боли goooood .

9 „Целувка в моя списък“ - Hall & Oates (1980)

RCA записи

Типичният ушен червей от дуото, отговорен за някои от най-неизбежните ушни червеи през 80-те Целувка в моя списък 'е една от онези песни, които трябва да чуете само няколко пъти, преди да се превърне в постоянен елемент в подсъзнанието ви. Само първите няколко ноти са достатъчни, за да ви накарат да я изпеете изцяло. И тогава ще се чудите, както правите всеки път, когато песента се появи отново в главата ви, какво друго има в списъка на този пич? Искам да кажа, ако целувката е горе като едно от „най-хубавите неща в живота“, какво идва на второ място? Уютен чифт спортни панталони? Топла франзела? Колко дълбоко влиза този списък?

10 „Walk This Way“ - RunDMC (ft. Aerosmith) (1986)

Профил, Гефен

Беше кросоувър хит за момчетата от Куинс, Ню Йорк, които прикачиха целия свят към хип-хопа. Бяло, черно, нямаше значение - всички знаеха текста и не се страхуваха да рапират. Докато не сте стигнали до следващата стъпка и сте инвестирали във вериги и шапка с кофа, „Walk This Way“ беше безобидно забавление.

11 'Изсипете малко захар върху мен ”- Деф Лепард (1987)

живак

„Изсипете малко захар върху мен“ е най-добрата песен за секса че никой родител или власт не се вбесява твърде много, защото звучи като песен за това британци наслаждавайки се на следобедния си чай. Все още не разбираме напълно защо се предполага, че това е секси. Кой им излива захарта и защо им е толкова приятно? Чакай, няма значение, не искаме да знаем.

12 „Блистер на слънце“ - Violent Femmes (1983)

Youtube, наклонена черта

Това са просто някакви акустични шестструни и барабан, а вокалите в най-добрия случай са назални, но има нещо в този многогодишен любимец това звучи като непокорен днес, както през 80-те. Той има хормонална енергия, която те кара да искаш да ръмжиш и да танцуваш, да чукаш мебели и да направиш спектакъл от себе си.

13 „Не спирайте да вярвате“ - Пътешествие (1981)

Колумбия

Много преди да получи втори живот от Сопраните и трети от Радвайте се , Децата от 80-те години си напомняха „ задръжте тази такса еее съзнание . ' Част от това, което прави тази песен толкова забавна, е пляскането. Сериозно, това е голяма част от него („Не спирайте ...“ ръкопляскане , ръкопляскане … „Вярвам“). Сякаш изведнъж сте мажоретка, макар че сте просто работещ корав, закъсал в трафика на пиковите часове, слушате старата гара и пеете заедно с тази песен, която ви напомня за лятото на вашата младост, изпълнена със сладко, сладко свобода.

14 „Краят на света е такъв, какъвто го знаем (и аз се чувствам добре)“ - R.E.M. (1987)

I.R.S.

Всъщност никой не си спомня всичко от текста на тази класика от 1987г от най-големите американски рокери. Може би си спомняте парченца от него. („Без страх, кавалер, отстъпник и изчистване на волана“ и след това нищо до „Празненство за рожден ден, чийзкейк, желе, бум.“) И разбира се всички запомнят частта, в която извиквате “ Леонард Бърнстейн ! ' За истински деца от 80-те , предизвиквайки себе си, за да видите колко текстове на текстове „Това е краят на света“, които все още помните, е като умствено упражнение за остаряване на мозъка.

15 'Вяра' - Джордж Майкъл (1987)

Колумбия

Ако някога срещнете някой, който твърди, че презира „ Вяра , 'Вървете в другата посока - защото и те са лъжа за вас, или те могат да бъдат основно зли. Слушай, дори Вила , най-високата летва за независима музикална критика в интернет, даде на Вяра албум оценка 8,7 , рядък висок резултат за музика, обичана и от крайградските тийнейджъри. Няма срам да разклащате бедрата си в ритъма като Джордж Майкъл напомня ви, че не всеки „има тяло като вас“.

16 „Push It“ - Salt-N-Pepa (1988)

натиснете го със сол n пипер едно покритие

Следващото плато / Лондон

свобода в Америка в сравнение с други страни

Може да сте на 18 години или 58 години и все още има толкова много радост да пеете всяка скандална лирика в този шедьовър от края на 80-те . Да, така е, казах „шедьовър“, защото това е. Това са почти четири минути, за да кажем „p-push it really good“ над synth-бийтове. Но нищо не кара танцовия шаперон да започне да се мръщи по-бързо и това са всички доказателства, от които се нуждаете, че сте се разбунтували успешно срещу силите, които са или поне срещу всеки отговорен възрастен, който е наблизо.

17 „Sweet Child O„ Mine “- Guns N 'Roses (1988)

Гефен

Тази песен беше общото между любителите на поп-рока и металистите пуристи. Това може да не звучи толкова забележително, но по онова време беше удивително постижение. Метал, истински метал, никога не се доближаваше до задоволяване на хора, които обичаха смирени мелодии . А поп тълпата, е, нека просто кажем, че не са се впуснали в метална територия отвъд Twisted Sister. Но със ' Мое сладко дете , „Guns N’ Roses създадоха свят, който беше безопасен и за двете фракции да мирно съжителстват. Може да сте коравата, присмехулна метална глава, която също обичаше голям, поклащащ се в главата, изпомпващ юмрук хор.

18 'Просто приятел ”- Biz Markie (1989)

Студено охлаждане

Никога не е имало по-добър пример за житейския урок „Не всичко, което обичаш, ще бъде добро“ от Biz Markie песен Просто приятел . ' Не, това не е добра песен. Спорно е, че това е доста ужасна песен. Някои може дори да го нарекат мъчително. Но ако е звучало по радиото или MTV в точния момент от живота ви, това е като татуировка върху душата ви. Не е остаряло добре. Разпознавате недостатъците му и дори може би сте първият, който му се смее - и все пак, все пак го обичате. Дори след всички тези години можете да пеете заедно с всяка лирика. („Yoooou ... разбрахте това, което исках… но казвате, че той е просто приятел ...“)

19 „Мики“ - Тони Базил (1982)

Хризалис

Тази песен е като химическо уравнение за перфектна поп музика. Има пляскане (виж: „Не спирай да вярваш“ за подробности), повторение („О, Мики, толкова си добре, толкова си добре, че ми взривяваш ума, хей Мики! Хей Мики!“ Повтаряща се гадене ) и една завладяваща мелодия, която е толкова проста, буквално всеки би могъл да разбере акордите на синтезатор-пиано само след пет минути.

20 „Искам да танцувам с някого“ - Уитни Хюстън (1987)

Ръб, край

Случвало ли се е някоя друга песен в човешката история да е изправяла всеки човек на крака на сватба? Отговорът е отрицателен. Дори не се притеснявайте да гледате. Нищо друго не се доближава до Искам да танцувам с някой (който ме обича) . '

21 „Окото на тигъра“ - Сървайвър (1982)

Окото на тигъра

EMI, братя Скоти

Трудно е да се разбере, но всъщност има хора, които тренират редовно и когато удрят в стена, не си представят мелодията на „ Окото на тигъра ”Играе на постоянен цикъл в мозъка си, за да ги прекара през последните няколко сета. Можеш ли да си представиш? Как прави някой останете мотивирани да се натискат по-нататък и да се потят по-силно и да ръмжат, докато мускулите ги болят и молят за милост, когато не чуват вокалиста от Survivor да им крещи: „Изправи се пред предизвикателството на нашия съперник“?

22 „Африка“ - Тото (1982)

Африка

Колумбия

Не питайте дете от 80-те дали харесва корицата на Weezer за „Африка“. Ще ви спестя неприятности - не, нямаме. Защото Реки Куомо версията е ненужна. Би било като възстановяване на Стоунхендж , или Великият сфинкс в Гиза. Когато вече имате едно от тези чудеса на света, защо трябва да се прави отново? Никога няма да пресъздадете магията, вдъхновяващата страхопочитание красота, задъханата дързост на тези чудеса на човешките постижения. Просто слушайте оригинала Африка , ”И изпитвайте благодарност за изобилието от музикални богатства.

23 „Любовна барака“ - B-52 (1989)

любовна барака

Реприза

Може да се изтощите от a 40-часова работна седмица , недоспал и недостатъчно кофеин, готов да пълзи вкъщи и да заспи, но в момента, в който началните акорди към „ Любовна барака 'Удари си ушите, на крак си и пееш като полудяла танцова машина. Ето колко голяма сила притежава тази песен. Всички ние сме само манекенски манекени в ръцете му. Следваме ритъма, който ни е продиктуван. Можете да опитате и да се борите, но вие се шегувате. Ако наистина сте изчерпани, винаги можете да пеете заедно с Фред Шнайдер говореща част. „Побързайте и донесете вашите джубокс пари!“ Все още ще ви отведе до щастливото място.

24 'You Shook Me All Night Long' - AC / DC (1980)

ти ме разтърси цяла нощ

Атлантически

Това твърдо люлееща се песен за секса беше толкова неясно, че можете да го слушате с баба си и да не се чувствате неловко. Разбира се, няколко текста стигнаха до подходящата линия, като „Работете двойно време / на съблазнителната линия“. Но освен думата „съблазняване“, нищо в нея няма никакъв смисъл и със сигурност не е видът игра на думи, който ще накара някой да се скара от възрастен. Така че го пеете, знаейки, че всичко е наистина мръсно, докато нямате никаква представа защо е мръсно и се чувства като победа.

25 „Не започнахме огъня“ - Били Джоел (1989)

ние не

Колумбия

Не трябваше да бъдете Били Джоел фен, към който да бъде пристрастен това чудовище удари от здрача на 80-те. Това беше видът песен, който слушахте на касета и след това щеше да се връщате отново и отново, докато се опитвате да разберете всяка лирика. Беше история урок, който всъщност искахме да прекараме, за да можем да извикаме / да изпеем реплики като „Ливан, Шарл де Гол , Калифорнийски бейзбол / Старкуадър, убийство, деца на талидомид! ' Никога преди поп песента ни караше да се чувстваме толкова умни, като просто си спомнихме някои от текстовете. И за още взривове от миналото, ето 30 неща Всички деца от 80-те помнят .

За да откриете още невероятни тайни за това как да живеете най-добре, Натисни тук да ни следвате в Instagram!

Популярни Публикации