30 известни песни, които всеки тълкува погрешно

Спомняте ли си, когато за първи път научихте, че песента на Петър, Пол и Мери „Puff, the Magic Dragon“ наистина е свързана с марихуана? Ако бяхте като повечето хора, това ви взриви ума. Как може една мелодия, която изглеждаше толкова невинна, че всички ние пеехме, когато бяхме деца, да бъде не толкова фина метафора за наркотиците?Както се оказа, бяхме измамени. 'Puff, Magic Dragon' наистина беше за вълшебен дракон и не само за пропаганда на наркотици. Но ако не сме научили нищо друго от преживяването, това е било никога да не приемаме песента с номинална стойност. The най-уловима мелодия може да скрие някои доста обезпокоителни текстове. Ако не сте внимателни, можете да завършите бавно танцуване на сватбата си с песен, която смятате за супер романтична, но наистина е за човек, който сериозно се нуждае от ограничителна заповед.Ето 30 примера за любими поп песни, които всъщност не са свързани с това, което мислите, че са.

1 „Всеки дъх, който поемате“ от полициятавсеки вдишване

Ако сте навършили пълнолетие през 80-те, има голям шанс те да играят тази песен на вашия бал или танц за завръщане у дома. Ако не обръщате внимание, това може да звучи като ода за безкрайна любов. Но слушайте отново и ще разберете, че всъщност е казано от гледна точка на сталкера. Дори Стинг е зашеметен от това как текстовете му са напълно неразбрани. „Мисля, че песента е много, много зловеща и грозна“, казва той. 'Хората всъщност са я интерпретирали погрешно като нежна малка любовна песен, когато е точно обратното.'2 „Хей, я!“ от Outkastхей ти корица на албума

Всички бяхме твърде заети да пеем „Разклатете го като полароидна картина“, за да се чудим какво тази песен наистина казваше, но не е нужно да четете между редовете, за да осъзнаете, че става въпрос за дълбоко нещастен брак. Получаваме първата си следа, когато Андре 3000 започва да благодари на мама и татко „за това, че се държат заедно / защото не знаем как“. Никога не получаваме пълната представа защо и как връзката му е толкова окаяна, но има подсказки с редове като „отделянето винаги е по-добро“ и частта за това, че отричаме, защото „знаем, че тук не сме щастливи“. Но той или тя, или към когото Андре се обръща, не иска да чуе, защото „просто искате да танцувате“.

3 „Време на затваряне“ от Semisonic

края на работното време

Какво друго може да бъде това песен за затваряне на бар в края на нощта и бармана казва на всички да излязат? Е, както се оказва, наистина става въпрос за бебе, което се ражда. Певецът Дан Уилсън написа тази песен за дъщеря си, която се роди 3 месеца преждевременно. Уилсън се опитваше да запази текстовете двусмислени, така че съотборниците му да не се дразнят, че пускат песен за бебе. Но в този момент Уилсън се забавлява най-вече, че никой не го е разбрал. „Милиони и милиони хора купиха песента и я чуха и не я получиха“, каза той веднъж по време на шоу. „Те смятат, че става въпрос за отскачане от бар, но за отскачане от утробата.“4 „Можете да ме наречете Ал“ от Пол Саймън

можеш да ми се обадиш ал

Всеки път, когато чуем песента , ние автоматично мислим за това видео с Чеви Чейс , където той забавно синхронизира устните си с мизерно изглеждащия Пол Саймън. Оказа се, че Саймън дава повече улики за това за какво се занимава песента, отколкото Чейс. „Уау, нощите ми са толкова дълги“, пее Саймън. - Къде са съпругата и семейството ми? Ами ако умра тук? А екзистенциалният страх просто се влошава оттам. Разказвачът на песента се скита из чужда страна, без пари и търси „ангели в архитектурата“. Жена му го няма, той халюцинира, той е в низходяща спирала. Каквото и да е бъдещето за него, не е добре.

5 „MMMBop“ от Хансън

Обложка на албума на mmmbop

Сигурно си мислил „MMMbop“ беше просто глупост песен за глупост дума. Но това може да е една от най-дълбоко философските песни, писани някога и изпълнявани от деца. Зак Хансън, който беше само на 11, когато песента беше пусната, обясни, че „MMMBop“ наистина е за „безсмислието на живота“. Кажи какво?

„Нещата ще изчезнат - продължи той, - независимо дали това са възрастта и младостта ви, или може би парите, с които разполагате, или каквито и да са.“ Текстовете определено не се срещат толкова игриво с лекота, колкото музиката. 'Имате толкова много връзки в този живот / Само една или две ще продължат / Преживявате цялата болка и раздори / След това обръщате гръб и те изчезват толкова бързо.' Уау, това е сега !

6 „Ти си красива“ от Джеймс Блънт

ти

Джеймс Блънт не се смили, когато обясняваше реакцията си на феновете, които мислят 'Ти си красив' е романтична балада. „Тези хора са [объркани]“, каза той. Така че, ако не се предполага, че е подчинен на женската красота, какво точно се случва? „Става въпрос за човек, който е високо като кайт с наркотици в метрото, дебне приятелката на някой друг, когато този човек е там пред него“, обясни Блънт. „Той трябва да бъде заключен или вкаран в затвора, защото е някакъв перверз.“

7 „Трябва да те въведа в живота ми“ от Бийтълс

трябва да те въведа в живота ми

Тази мелодия за подслушване на крака от Пол Маккартни винаги изглеждаше доста ясен. 'Ооо, тогава изведнъж те виждам / Ооо, казах ли ти, че имам нужда от теб / Всеки един ден от живота ми!' Трябва да става дума за жена, която той харесва, нали? Не точно. Истината беше разкрита в биография от 1997 г., озаглавена Пол Маккартни: След много години , в който Маккартни обяснява, че е написал песента „когато за първи път бях запознат с пота. Така че наистина е песен за това, не е за човек ... Всъщност е ода за гърне. Както някой друг може да напише ода за шоколад или добър борд.

8 „Роден в САЩ“. от Брус Спрингстийн

роден в САЩ

Ако съдите по припева, тази песен, използвана в президентските кампании на Роналд Рейгън и Боб Доул, е толкова патриотична, колкото се получава.

'Роден в САЩ! Аз съм страхотен рокинг, татко в САЩ!

Но останалата част от Химнът на Спрингстийн за юмрук моли да се разграничи с този оптимизъм, който оплаква ветеринарен лекар от Виетнам „Изпрати ме в чужда земя / Да отида и да убия жълтия човек“. Най-депресиращият стих разказва за брат, който е отишъл да се бие срещу Виет Конг. 'Те все още са там', пее с възторг Спрингстийн. 'Той е изчезнал.'

9 „Пълно затъмнение на сърцето“ от Бони Тайлър

затъмнение на сърцето

Понякога песните за раздяла гледат сълзливо на една връзка, която се е разпаднала, а понякога изобщо не става въпрос за раздяла, а наистина за вампири. Чакаме какво? Джим Стайнман, човекът, написал 'Пълното затъмнение на сърцето' за Бони Тайлър, казва песните оригиналното заглавие беше „Влюбените вампири“ и ако слушате внимателно текстовете, „те наистина са като вампирски линии“, казва той. 'Всичко е свързано с тъмнината, силата на тъмнината и мястото на любовта в тъмнината.' Послушайте и ще видите какво има предвид. Текстове като „И ако само ме държиш здраво / Ще се държим завинаги“ със сигурност звучи като вампирска декларация за „неумираща“ любов.

10 „Кутия във формата на сърце“ от Nirvana

кутия с форма на сърце

Има някои диви твърдения за това, което обезпокоеният гений Кърт Кобейн се опитва да каже с причудливите текстове на тази песен. Може би най-странното обяснение идва от вдовицата му Кортни Лав, която настоява песента е за нея, хм ... частна зона. Но в оторизираната биография на Nirvana Хайде такъв, какъвто си , Кобейн беше доста ясен относно значението на песента, като обясни, че става дума за „малки деца с рак“.

Очевидно той е гледал някои рекламни снимки, в които са представени неизлечимо болни деца, и го е намерил „по-тъжен от всичко, което се сещам“.

11 „Във въздуха тази вечер“ от Фил Колинс

във въздуха тази вечер

Слуховете около този хит на Фил Колинс не са нищо по-ужасно. Както се казва в градската легенда, Колинс е написал тази песен, след като е гледал как човек оставя някой да се удави, без да се опитва да го спаси. Има дори истории, че Колинс е намерил въпросния човек, поканил го на шоу и след това го е откроил пред разпродадена публика, съобщавайки, че 'Във въздуха тази вечер' беше за него, преди да навлезе в особено порочна версия.

Но нищо от това не е вярно, според Колинс. Както той обясни в a Тази вечер интервю, песента беше за развода му. „Понякога е като:„ Обичам те. Не затваряйте - каза Колинс. „И понякога е като:„ Е, [забрави] теб “. И тук се появява песен като [тази]. Очевидно там има много гняв. '

12 „Скок“ от Ван Хален

скок

Малко песни в историята на музиката изглеждат толкова безобидни, колкото „Направо“ песен, в която Дейвид Лий Рот ни моли да скачаме много. Там не се случват много слоеве. Но Рот разкри, че произходът на песента всъщност е много по-тъмен, отколкото някой би могъл да предположи.

„Гледах телевизия една вечер и това беше новината от пет часа и имаше един човек, стоящ на върха на кулите Арко в Лос Анджелис“, спомня си Рот. „Той беше на път да се отправи рано, щеше да направи 33-те истории. На паркинга отдолу имаше цяла тълпа хора, които викаха „Не скачай, не скачай“. И си помислих: „Скочи.“ И така, записах го и в крайна сметка той влезе в записа. '

Еха. Точно така, песента, която винаги ни караше да се усмихваме, защото беше глупаво и забавно, се превърна в най-депресиращата песен за самоубийството някога записани .

какво ти казват мечтите ти?

13 „Хубаво в розово“ от The Psychedelic Furs

красива в розово

Когато Джон Хюз реши да основава своя филм от 1986 г. за тийнейджърската любов върху неясна песен на Psychedelic Furs, може би трябваше да изслуша малко по-внимателно текста. За да бъдем честни, винаги сме си мислели, че песента е за момиче, което, хм ... изглеждаше красиво в розово?

Не е така, казва певецът и текстописец на Furs Ричард Бътлър, който обясни това песента беше „метафора за това да си гол“. Той продължава да обяснява, че момичето в песента „мисли, че е желано и търсено, умно и красиво, но хората говорят за нея зад гърба й. Това беше идеята на песента. И Джон Хюз, благослови покойното му сърце, го прие напълно буквално и напълно отмени метафората! ' Ако Моли Рингвалд се появи в главата ви всеки път, когато чуете тази песен, значи сте объркани като Джон Хюз.

14 „Джак и Даян“ от Джон Меленкамп

Джак и Даян

'Джак и Даян' е почти толкова недвусмислено, колкото песните, с изключение на един изключително важен детайл. Според Мелънкамп Джак не е трябвало да бъде бял човек.

„Това наистина е песен за расовите връзки и бялото момиче, което е с чернокож, и за това е песента“, каза Меленкамп, обяснил на звукозаписната си компания през 1982 г. Изпълнителите на звукозаписните песни не са впечатлени и твърдят, че са казали на Меленкамп, 'Уау, не можеш ли да му направиш нещо различно от това?'

В крайна сметка той се съгласи да намали текстовете, като изрично заяви, че Джак е афроамериканец, и вместо това да се съсредоточи върху него като футболна звезда. Най-успешният хитов сингъл на Mellencamp може да не бъде запомнен като празник на бирациалните отношения, но определено оттам започна.

15 „Краклин„ Роузи “от Нийл Даймънд

cracklin rosie

Беше Първият хит # 1 на Нийл Даймънд и повечето хора просто предположиха, че Краклин Роузи, описана в песента като „жена от магазина“ и „дама на бедняка“, е проститутка. Оказва се, че Роузи изобщо не е трябвало да бъде човек. Diamond разкри в a Търкалящ се камък интервю, че песента е вдъхновена от индианско племе в Канада, което има повече мъже, отколкото жени. 'В събота вечер, когато излязат, всички момчета си вземат момичето', каза Даймънд. Но момчетата, които не са успели да намерят момиче, 'вземат бутилка Cracklin' Rosie (вместо това), каза той. 'Това е тяхното момиче за уикенда.' Някои винарни дори продават за кратко тяхната собствена версия на виното Cracklin 'Rosie, макар че никога не е било толкова популярно като песента.

16 „Маргаритавил“ от Джими Бъфет

маргаритавил

Това е песен това предизвиква образи на мързеливи летни дни и пиене на твърде много маргарити. Но ако някога сте пели повече от частта „някои хора твърдят, че има жена, която е виновна“, може би сте забелязали, че текстовете всъщност нарисуват мрачна картина. Разказвачът на песента не е на почивка, а „губи“ в общността на морски курорт, прави си татуировки, които не помни, търси изгубени солнички и пие безкрайни коктейли, за да „ми помогне да се държа“. Безцелен и депресиран ли е заради провалена връзка? Със сигурност изглежда така и с разгръщането на песента той преминава от настояването „никой не е виновен“ до „по дяволите, може да е моя вина“, а накрая „това е моя собствена проклета вина“.

17 „Macho Man“ от The Village People

мъжки мъж

Когато се сетите за песента на Village People 'Мъжкар,' две думи, които вероятно не се сещат, са тъмни и сериозни. Но това очевидно са имали предвид френските автори на песни, според Дейвид Ходо, иначе известен като строител. „По това време мачото беше забранено от английския език от феминисткото движение“, казва Ходо. Не си спомняме, че беше съвсем така, но независимо от това, някои хора се страхуваха, че мъжествеността е подложена на атака, а светът се нуждаеше от песен, която защитава мъже, които не се страхуваха да се обличат като секси индианци или мотористи без риза.

мечтаете да бъдете уволнени

„Когато продуцентите ни събраха заедно, за да направим това, те искаха цялото това нещо да бъде много сериозно“, казва Ходо. „Щеше да бъде много тъмно и много сериозно.“ За щастие, Village People решиха, че „няма как да направим това сериозно“ и в крайна сметка записаха верната, лекодушна версия. Но когато слушате песента отново, не забравяйте, че текстове като „Всеки мъж трябва да бъде мачо мачо / За да живеете живот на свобода, мачотата се застъпват“ са били предназначени без намек за ирония.

18 „Дърветата“ от Ръш

дърветата от бързане

Феновете на прог-рок легендите Rush може да се изкушат да прекалено анализират песен като 'Дърветата.' Тази история за „размирици в гората“ с антропоморфни клен и дъбови дървета, които се борят за слънчева светлина, със сигурност се чувства като алегория за гражданските права, или аргумент за либертарианска политика, или може би предупредителна история за безсмислието на войната. Но когато по време на интервю с барабаниста на Rush и текстописеца Нийл Пийрт беше попитан Модерен барабанист списание, за да обясни песента, той каза, че е много, много, много по-проста от която и да е от теориите. 'Видях анимационна снимка на тези дървета, които се носят като глупаци', каза Пиърт. „Помислих си:„ Ами ако дърветата се държат като хора? “„ Хм ... това е?

19 '99 Балони с горещ въздух 'от Нена

въздушни балони

Всичко за това завладяващо едноударно чудо звучи като пух от 80-те години. Хайде, това е песен за балоните ... Деветдесет и девет балони! Имало ли е някога песен с по-малко значение? Е, ако мислите така, може да искате да го слушате отново. В тази мелодия се случва по-голяма история, отколкото просто един куп балони, които летят. Той беше вдъхновен от нещо, което водещата певица Габриеле Кернер стана свидетел на концерта на Rolling Stones в Западен Берлин по време на техния Татуирайте теб обиколка.

'Мик Джагър пусна хиляди балони в края на концерта', спомня си тя. - Всички те бяха уловени от вятъра и отнесени в посока Източен Берлин - над Берлинската стена. Никога няма да забравя този образ. Тя и китаристът-текстописец Карло Каргес си представяха какво може да се случи, ако балоните бъдат объркани с НЛО, което доведе до това, че различни страни изстрелват ракети една срещу друга и неизбежно пълна ядрена война. Да, така е, „99 Luftballons“ е за ядрена разруха, причинена от невинна снопа балони, пуснати в небето от Мик Джагър.

20 „Кралски особи“ от Лорд

кралски особи от lorde

Нарича се химн за хилядолетия , отказ от поколения на консуматорството и материализма. „Никога няма да бъдем кралски особи“, пее тя. 'Не тече в кръвта ни / Този вид лукс просто не е за нас / Ние копнеем за различен вид шум.' Изглежда доста изрязан и изсушен. Но когато новозеландската поп певица обясни произхода на песента, посланието беше малко повече ... буквално.

Явно беше прелиствала стар брой на National Geographic , и се случи при снимка на „този пич, който подписва бейзболни топки“, обясни Лорде пред VH1. - Той беше бейзболист и на ризата му пишеше Роялс. Бях като, наистина харесвам тази дума, защото съм голям фетишист. Ще избера дума и ще закрепя идея за това. Този 'пич' се оказа Джордж Брет, бивш трети треньор на Канзас Сити Роялс.

21 „Огън и дъжд“ от Джеймс Тейлър

огън и дъжд

Частта, за която повечето хора си спомнят тази песен е линията „сладки сънища и летящи машини на парчета по земята“, което със сигурност звучи като фатална самолетна катастрофа. Имаше ли предвид Тейлър жена на име Сузани, спомената по-рано в песента за направените планове, които „слагат край на (нея)“? Всичко беше много загадъчно, но изглеждаше като любовна история с нещастен край, благодарение на самолет, който катастрофира и уби обекта на привързаностите на Тейлър. Е, можете да се отпуснете, защото нищо от това не е вярно. Сузаната, за която Тейлър пее, е Сузана Шнер, приятелка от детството на Тейлър, която се самоубива, докато записва първия си албум. Що се отнася до летящата машина на парчета, тя няма нищо общо със самолет. Тейлър се отказа от бившата си група The Flying Machines, която завърши с по-малко от приятелски условия. Нямаше самолетна катастрофа или поне нямаше в тази класика на Джеймс Тейлър.

22 „All Star“ от Smash Mouth

all-star smashmouth

Вероятно е невъзможно да чуете тази песен вече и да не мислите за нея Шрек или някое от неговите продължения. Но вярвайте или не, 'Всички звезди' наистина нямаше нищо общо с милите зелени огъри, изразени от Майк Майърс. Има много теории, че мега хитът Smash Mouth е предупреждение за изменението на климата. Текстовете поддържат това твърдение с редове като „Това е готино място и те казват, че става по-студено / сега сте накуп, изчакайте„ докато остареете “и„ Водата се затопля, за да може да плувате / My world on огън. Ами твоите?' Грег Кемп, китаристът и композитор на групата, настоя, че песента не е „изцяло“ за изменението на климата, но признава, че „има елементи“ и директно се занимава с „дупка в озоновия слой и глобалното затопляне“.

23 „Детройт Рок Сити“ от KISS

детроит рок град

Първата песен на Разрушител , може би най-добрият албум на KISS, се счита за партиен химн и почит към град Детройт. Но това е и трагична история за тийнейджър, който твърде късно научи, че има и по-лоши неща, отколкото да закъснееш за концерт на KISS. Водещият певец Пол Стенли призна, че песента не е изцяло с юмручен рок празник, но всъщност е вдъхновена от истински фен на KISS, който загина в автомобилна катастрофа, удряйки камион при челен сблъсък, докато ускорява, за да стигне до шоу навреме. „Помислих си колко странно и колко поразително е и съпоставянето на някой, идващ на концерт на KISS, който празнува, че е жив, да загуби живота ти“, спомня си Стенли. „Това беше обратът на„ Детройт Рок Сити. “Дали тази митична фенска смърт всъщност се е случила е обект на много дебати и един отдаден шут все още се опитва да идентифицира инцидента, който може да е вдъхновил песента.

24 „Прекрасна вечер“ от Ерик Клептън

прекрасно тази вечер

Клептън никога не е бил толкова сладко сладък, както в тази любовна балада на бъдещата си съпруга Пати Бойд, известна още като бивша г-жа. Джордж Харисън и жената, която някога е имала Клептън „на колене“ в „Лейла“.

Но макар тази мелодия да не е нищо друго освен безсрамно обожание - Клептън прави ли нещо, освен да каже на приятелката си, че изглежда прекрасно и е прекрасна и той я обича толкова много? - Бойд веднъж твърдеше, че самото слушане на тази песен може да бъде „мъчение“.

За какво става въпрос? Говори се, че това 'Прекрасна тази вечер' е написана, когато Бойд и Клептън се готвят да присъстват на парти, организирано от приятели Пол и Линда Маккартни, честване на рождения ден на Бъди Холи. На Бойд й трябваше повече време от обикновено, за да се подготви и всеки път, когато пробваше нов тоалет, Клептън казваше: „Изглеждаш прекрасно. Можем ли да отидем сега? В крайна сметка му омръзна да чака, взе китара и написа „Прекрасна вечер“ на място, като саркастичен пее на неспособността на Бойд да вземе решение.

25 „Винаги ще те обичам“ от Доли Партън

винаги ще те обичам

Трудно е да се слуша това Партън класически - известен от Уитни Хюстън в началото на 90-те - и не мислете, че става въпрос за романтична връзка, която приключва. Но когато Партън първоначално го е написал през 1973 г., тя го е помислила като сбогом на своя ментор и дългогодишен партньор по пеене Портър Вагонер. Тя го изигра за него като начин да съобщи новината, че е на път да отиде соло и професионалните им отношения са приключили. Или както Партън го обясни години по-късно, „Това казва:„ Това, че отивам, не означава, че няма да те обичам. Оценявам ви и се надявам да се справите чудесно и оценявам всичко, което сте направили, но аз съм оттук. '

26 „Losing My Religion“ от R.E.M.

губейки религията си

Бихте си помислили, че песен със заглавие харесва „Загубата на моята религия“ би било най-малко допирателно по отношение на религията. Но R.E.M. разказа певецът Майкъл Стипе Ню Йорк Таймс че песента няма нищо общо със загубата на вяра в духовните му вярвания. Това беше стара южна поговорка, твърди той, „същото като да си в края на въжето си или да стигнеш до последната сламка и да щракнеш“. Той го сравнява с нещо, което сервитьорката може да каже, когато се занимава с досадни клиенти: „Почти изгубих религията си над тази маса, те бяха такива глупаци“. Това все още не обяснява защо той е мислил, че ни е чул да се смеем, а след това е помислил, че ни е чул да пеем. Това също ли е стара южна поговорка? Страхуваме се да попитаме. Всичко, което знаем, е, че никога повече няма да можем да чуем тази песен, без да мислим за много раздразнена сервитьорка.

27 „Богато момиче“ от Hall & Oates

богата момичешка корица

Това може да е най-шокиращото разкритие от този списък. Богатото момиче в песента на Hall & Oates 'Богато момиче' беше всъщност ... сигурен ли си, че искаш да знаеш това? ... мъж.

Точно така, „писано е за човек, който е бил наследник на състоянието на бързото хранене“, призна Оутс преди няколко години. „Очевидно, тъй като Дарил е наистина умен, той осъзна, че„ Rich Girl “звучи по-добре от„ Rich Guy “.

Субектът на плътта и кръвта на „Rich Girl“ беше човек на име Виктор Уокър, бивше гадже на приятел на Хол и Оутс, чийто баща притежаваше петнадесет франчайзи KFC. Не знаем за вас, но това ще отнеме известно време, за да го усвоим. Това би било все едно да разберем, че песента на Принца „Дарлинг Ники“ наистина е за човек на име Никълъс.

28 „Събиране на майка и дете“ от Пол Саймън

обложка на албум за събиране на майка и дете

Това беше първият голям хит за Пол Саймън като соло изпълнител и заглавието дойде, както той призна в Търкалящ се камък интервю, от меню. 'Хранех се в китайски ресторант в центъра', каза Саймън. „Имаше ястие, наречено„ Съединение на майката и детето. Това е пиле и яйца. И аз казах: „О, обичам това заглавие. Трябва да го използвам. “„ Не сме сигурни дали това дава ново значение на линията „само на разстояние“, но вече не сме сигурни какво да мислим.

29 „Един“ от U2

обложка на един албум

Каквато и да е вашата интерпретация тази U2 песен , вероятно е грешно. Имаше всякакви обяснения, предлагани както от фенове, така и от групата, и всички те бяха диво различни. Някои предполагат, че става въпрос за групата, която се чувства счупена, или за семейните проблеми на Edge, или за спомените на Боно за затруднената му връзка с баща му след смъртта на майка му. Единственото нещо, което Боно ще каже с всякаква сигурност за песента, е, че тя е „малко изкривена, поради което никога не бих могъл да разбера защо хората я искат на сватбите си. Със сигурност съм срещал стотина души, които са го имали на сватбите си. Казвам им: „Вие ли сте луд ? Става въпрос за разделяне! '

30 „Добър Riddance (Времето на вашия живот)“ от Green Day

добра обложка на албума

Изглежда никой не си спомня, че песента всъщност се нарича 'Прав ти път' и че частта „Времето на твоя живот“ всъщност е в скоби. Катопевецът / композитор Били Джо Армстронг обясни, че става въпрос за лоша раздяла. Приятелката му се преместваше вЕквадор и той не беше точно доволен от това.„В песента се опитах да бъда равнодушен относно нейното напускане, въпреки че бях напълно ядосан“, обясни Армстронг. И все пак, за края на времето, тази песен ще бъде включена в монтажи, опитващи се да бъдат носталгични и романтични, в които частта „Добър риданс“ ще бъде игнорирана, а репликата „Надявам се, че сте имали времето на живота си“ да се повтаря без горчивина.

Популярни Публикации